Спечелих!

IMG_4508

Горе виждате наградата ми от БГ Сайт. Преди няколко часа спечелих статуетка и грамота от журито в категория „Личен блог/сайт“. Останалите печеливши може да намерите тук. ПИБ взе награда в „Банки и финанси“; Клиент.БГ – в „Кауза, събитие, общност“; Bloody взе наградата на публиката за блог; Дребчо взе две – за „Образование и наука“ и „Онлайн информационни услуги“; НАП взе наградата на журито и на публиката в „Публична администрация и НПО“, също както и Moetodete.bg , но в „Социални мрежи“. Най-вече трябва да се спомене специалните награди за Бого Шопов и българската Wikipedia за цялостни заслуги в българската мрежа.

Ще излъжа, ако кажа, че отчасти не очаквах да получа награда. Гледах да не мисля за това, за да не урочасам нещата. Всъщност мислех, че ще взема тази на публиката, а не на журито, но по-добре така, защото имам и статуетка :D. Все пак едно е да искаш нещо, друго е да мислиш, че имаш шанс, трето е да очакваш да стане и съвсем друго е то да стане. Развълнувах се. За всеки случай си бях приготвил реч и я забравих. Казах каквото ми дойде в движение. Като споменах после на няколко човека, че ми е още шашнато, те ме гледаха странно. Казаха ми, че за тях е било естествено да спечеля, но за мен не беше така. Сигурно са си мислили, че се превъзнасям. Оказа се, че доста от хората, които ме четат, са на награждаването и всички ме поздравиха. Имайки в предвид, че това е първия път, който се виждам лично с повечето от тях, както и с голяма част от БГ блогърите, разбираемо е защо ми беше объркано в първия момент. Мисля, че търся английската дума „overwhelming“. Всичко беше прекрасно просто.

Събитието мина супер и беше добре организирано. Единствено залата беше претъпкана, но аз не го усетих реално, защото пристигнах доста рано. Другия път обещаха, че ще вземат по-голяма зала. За жалост не успях да опитам виното и сандвичите на коктейла, защото все си говорех с някой и не стигнах до тях. Следващия път ще си наваксам.

IMG_4491

Още снимки ще кача в Четвъртък. Жюстин вече е качила няколко във фейса. Клипове от преди награждаването може да намерите в YouTube.

33 коментара

  1. Браво ! Все така.
    Никой още не е разказвал в детайли за семинарите и новостите от бг фронт, така че чакам с нетърпение да се прибереш и опишеш

  2. @Ивайло Мирчев – тая година не знам дали ще стигна до CeBit-а, че май по това време ще трябва да съм в Лондон. Ако имам възможност обаче – непременно..

    @in2h20 – След малко отивам на семинарите и ще гледам да си вадя бележки.

  3. Честито Юруков!!
    Поздравления и нови успехи ти пожелавам.
    Дерзай.

  4. Поздравления от мен , знаех си аз , че ще спечелиш и много се радвам. Честито и да полееш победата.

  5. Боян, Здравей ! Моите поздравления за наградата. От скоро посещавам твоя блог на който попаднах съвсем случайно, докато търсих информация относно как се прави успешна презентация и ти беше виновника да я намеря. Заради което благодаря, че си си направил труда да качиш информацията.

  6. Честита победа! Пожелавам ти с неспиращ ентусиазъм да превземаш интернет пространството и да печелиш почитатели!

  7. RAWR!! 🙂
    Честито Боянски! 🙂

    Кога ще се прибираш да отпразнуваме, че много поводи се насъбраха! :))

  8. Честито за победата ! Благодаря за блога ти, който често посещавам!
    Успехи!

  9. Pingback: БГ Сайт 2009: Награждаване на победителите
  10. Благодаря на всички за поздравите. Бяха интересни три дни и днес отивайки на работа ежедневието ме удари все едно ме е нямало месец.

    Който не е могъл да гледа наградите, може да го направи тук. Запис само на моята награда пък е качена тук от Тодор Христов. Ще взема да си събера на едно място всички снимки/клипове/коментари и да ги пусна на едно.

  11. @tcvetelinka, @Миглен – благодаря за добрите думи. Аз въобще не бях убеден, че ще спечеля. В смисъл, че съм физически далеч от БГ мрежата и не осъзнавах колко хора ме познават задочно. Беше ми много интересно на награждаването и семинара. Прекрасно се получи.

    @Калоян К. Цветков – определено стана – 4 награди за 2009-та. Утре ще си ги закача на стената и ще ги снимам заедно.

    @Уилямс Олусоладе – радвам се, че съм помогнал. Щом си продължил да следип блога, значи добре се справям със задържане на вниманието.

    @Поли Козарова – то това е малко като космическото пътуване – колкото и бързо да се движим, пространството ще расте по-бързо от нас. 🙂

    @Лита – благодаря за комплимента 🙂 Приятелката ми ме гледа подозрително вчера, защо получавам такива.

    @Николай Ангелов – така си е. Трябва да се отпразнува. Малко да се съвзема обаче. Хайде фотосесийка 🙂

    @fen, @ihtimanska – Благодаря много. Ще се постарая да не развалям сайта 🙂

  12. Бояне, като гледам колко много хора те поздравиха искрено и от сърце, мога само да се радвам още повече за твоя успех. Явно твоят блог наистина се превръща в една от средищните точки на умните и добри хора.
    Поздрави! 🙂

  13. @Борислав Борисов – Благодаря много. Впрочем от Глобул не ми копираха личната карта. Гледах ги в ръцете и отчасти ми се искаше да го направят, за да мога да ги снимам и да ви го пратя на комисията. 🙂

  14. О, това е много добра новина – значи сме си свъвршили работата 🙂 Въвеждането на цивилизован правов ред не е лесна задача, усилието е общо, на всички ни…

  15. Честито, Бояне! Знаех, че ще вземеш наградата, но и аз очаквах категорията да е „На публиката“. И все пак – гласът ми, смятам, отиде на правилното място. Поздрави, дерзай и все така! (:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.