TH!NK2 – Мария за осъзнаването на проблема и дали се прави нещо за него

Завършвам прегледа на българското участие в инициативата Th!nk about it 2 за промяната на климата със статиите на Мария. Макар да са само 6, те се радват на не-малък интерес – 1400 посещения. Може да погледнете и интервюто, което й взех в самото началото.

Тя започва с въпрос към читателите, какво може да се направи повече за осъзнаването на проблема с промяната на климата сред младите. Разисква дали трябва да има задължителни или доброволни акции и подтиква читателите за се замислят по въпроса и да го дискутират. Втората й статия посочва устойчивата реклама като начин да се борим с глобалното затопляне. Макар и невинни, флайърите, които ни раздават по улицата и плакатите, които виждаме всеки ден формират тонове и тонове отпадъци всеки ден. А реалността е, че огромна част от тях дори не биват поглеждани.

Следващата й статия е озаглавена „Вината за промяната на климата – признавам, че няма да се променим“ и пише за работата и в workshop-a „New media: all interactive, all public?“. Следва интервю с евро-депутата ни Кристиан Вигенин, където стигат до извода, че борбата минава през възприемането на нов начин на живот. Последната й за сега статия разглежда програмата на ООН за развитие на младежта и факта, че предимно се говори, а думите далеч не се превръщат в дела.

 Всички статии на Мария може да намерите в профила й в Th!nk About It. Посетете ги и дайте своето мнение в коментарите. На тази страница пък може да намерите статиите на останалите блогъри.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.