TH!NK2 – Вихър изяснява промяната в климата и какво ЕС прави по въпроса

Започвам прегледа на българското участие в инициативата Th!nk about it 2 за промяната на климата със статиите на Вихър. Те са общо 17 на брой, прочетени са повече от 2500 пъти и е получил 45 коментара. Според официалната статистика на състезанието, той е на 6-то място по брой постове и 9-то място по цялостна активност сред участниците. Може да погледнете и интервюто, което му взех в началото.

Забелязва се, че Вихър е публикувал два вида статии. Първият вид е съобщения и дискусии около решения на ЕС, както и общи позиции засягащи съюза. Започва с решението на Съда на ЕО, с което той разбива отказа на Комисията за национални планове за разпределяне на емисиите и новина за нови изисквания за еко дизайн на продукти свързани с енергия. Писал е и за изказвания на Г20 за промяната в климата, позицията на ЕС за конференцията в Копенхаген, дали ще има комисар за промените в климата, европейския план за действие и проблемите с ЕС финансирането по въпроса. Разисква и въпроси от рода дали ще има въглеродна такса в Европа, нуждата от €50 милиарда за разработки в сферата на енергия с ниски емисии, връзката между нарастващата употреба на петрол и промяната на климата и дали финансирането на развиващите се страни ще е най-големия проблем на преговорите.

Втория тип статии разискват какъв е точно проблема, как може да се реши и какви са проблемите в дискусията и преговорите. Важен момент за това е връзката между климата и миграцията и доклада на ООН по въпроса. В същото време разписва тезата, че ЕС може да е двигател за промяна в тази област

 Всички статии на Вихър може да намерите в профила му в Th!nk About It. Посетете ги и дайте своето мнение в коментарите. На тази страница пък може да намерите статиите на останалите блогъри. Смятам, че може да научим много от тях.

7 коментара

  1. Pingback: Боян Юруков
  2. Pingback: Боян Юруков
  3. Вихър е страхотен! Страшно полезни статии пуска и стискам палци да е сред наградените! :)))

  4. Вихър наистина заслужава да грабне някой от призовете, така че четете и се учете как се прави! Стискам ти палци (sun)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.