TH!NK2 – Вихър изяснява промяната в климата и какво ЕС прави по въпроса

Започвам прегледа на българското участие в инициативата Th!nk about it 2 за промяната на климата със статиите на Вихър. Те са общо 17 на брой, прочетени са повече от 2500 пъти и е получил 45 коментара. Според официалната статистика на състезанието, той е на 6-то място по брой постове и 9-то място по цялостна активност сред участниците. Може да погледнете и интервюто, което му взех в началото.

Забелязва се, че Вихър е публикувал два вида статии. Първият вид е съобщения и дискусии около решения на ЕС, както и общи позиции засягащи съюза. Започва с решението на Съда на ЕО, с което той разбива отказа на Комисията за национални планове за разпределяне на емисиите и новина за нови изисквания за еко дизайн на продукти свързани с енергия. Писал е и за изказвания на Г20 за промяната в климата, позицията на ЕС за конференцията в Копенхаген, дали ще има комисар за промените в климата, европейския план за действие и проблемите с ЕС финансирането по въпроса. Разисква и въпроси от рода дали ще има въглеродна такса в Европа, нуждата от €50 милиарда за разработки в сферата на енергия с ниски емисии, връзката между нарастващата употреба на петрол и промяната на климата и дали финансирането на развиващите се страни ще е най-големия проблем на преговорите.

Втория тип статии разискват какъв е точно проблема, как може да се реши и какви са проблемите в дискусията и преговорите. Важен момент за това е връзката между климата и миграцията и доклада на ООН по въпроса. В същото време разписва тезата, че ЕС може да е двигател за промяна в тази област

 Всички статии на Вихър може да намерите в профила му в Th!nk About It. Посетете ги и дайте своето мнение в коментарите. На тази страница пък може да намерите статиите на останалите блогъри. Смятам, че може да научим много от тях.

7 коментара

  1. Pingback: Боян Юруков
  2. Pingback: Боян Юруков
  3. Вихър е страхотен! Страшно полезни статии пуска и стискам палци да е сред наградените! :)))

  4. Вихър наистина заслужава да грабне някой от призовете, така че четете и се учете как се прави! Стискам ти палци (sun)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.