TH!NK2 – Люси за забавната страна на нещата и какво се случва в България

Продължавам прегледа на българското участие в инициативата Th!nk about it 2 за промяната на климата със статиите на Люси. Те са общо 28 на брой и прочетени цели 16117 пъти! Сигурно затова според официалната статистика на състезанието, двете най-известни статии са точно нейни. Тя също така заема челните места по активност и по брой статии. Може да погледнете и интервюто, което й взех в самото началото.

Някои от статиите й напомнят много на популярните новини във вестниците, но са с подчертан еко характер. Такива са например най-популярните заглавия в цялата инициатива „Зелено порно 3: Еко секс заменя Кама Сутра“ и „Микро прасенца: сладури спестяват енергия“. Тук трябва да се споменат и статиите за online обучението на децата по екология, как звезди катерят Килиманджаро за кауза за чиста вода, енергия от изпражнения от панди, протеста на Greenpeace в Лондон, новости при колите без вредни емисии и още за секса свързан с опазването на природата.

Интересното е, че показва и доста примери и новини от България. Примери за това са статията й за ЕкоБулПак, за боклука в София, за представянето на нова технология за преработка на пластмаса, за първия в България завод за обработка на отпадъци, за родната ни черената книга, за екологично чисто кино, за това, че бюджета беше предаден на флаш химикал, за да се пести хартия, за бързо изчезващата гора на България и за детската книжка за екология със зелената маймунка. Публикувала е и интервю с изпълнителния директор на Земя Завинаги Диана Искрева.

 Всички статии на Люси може да намерите в профила й в Th!nk About It. Посетете ги и дайте своето мнение в коментарите. На тази страница пък може да намерите статиите на останалите блогъри.

3 коментара

  1. Ей, страхотно е! Благодаря за подкрепата, Боби!

    Люси заслужава да спечели и всички трябва да я подкрепим. За да няма повече идиотски резултати в конкурса, както се случи на първия кръг!

  2. Pingback: Lucy Setian
  3. Pingback: Lucy Setian

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.