Ще участвам в „Българските награди за Уеб“

В понеделник на заключителното събитие на TH!NK състезанието, Дейвид Бреуер) разказваше как от социалните мрежи, блоговете и Twitter се получават невероятни неща. Ето един малък пример от мен:

Заформи се преди време дискусия в Twitter за високите входни такси на интернет наградите в България и паралелно с нея – за проблемите около евроизборите и какво правим по въпроса в Германия. Калоян (блог и twitter) се зарече ей така, че ако избирателната активност мине 35%, ще ме запише в такъв конкурс. Както знаем, ефективността беше над 37%, аз бях забравил за думите му и въпреки опитите ми да го убедя да не си харчи парите, той ме регистрира за „Българските награди за Уеб“ организирани от „Българската Уеб Асоциация“. Благодарско на Калоян отново.

Участниците излязоха вчера на сайта им. Общо са 155 и са разпределени в 15 категории. Аз разбира се съм в „Блог“, заедно със Социални БГ, блога на ПИБ, Деспарк, Архитектура БГ и Електронна лаборатория. Значи сме 6. Имаме 4 награди – за графика, съдържание, ползваемост и иновативност, както и една голяма награда за отличника.

Като оставим моя сайт настрана (който не невируятен, фантастичен, прекрасен и даже става), ето какво мисля за останалите: В нашата категория за иновативност определено печели Деспарк. Прекрасна идея за наредба на статиите, но на нов посетител ще му трябва малко време да свикне с навигацията, защото просто е толкова различна от останалите. За ползваемост лично бих избрал Социални.БГ, защото е супер семпла и що-годе са уцелили цветовата гама. За графика се двоумя между „Електронна лаборатория“ и „Архитектура БГ“, защото имат хубави графични елементи, но нещо гамата не ми се нрави и ми е трудна за четене. За съдържание бих посочил ПИБ. Не съм запознат толкова със статиите им, но имам доста добро впечатление от активността им в twitter и блогосферата. Сигурен съм, че и на моя блог могат да се намерят куп кусури, но аз не мога да си ги видя, защото си го човъркам по цял ден.

Днес в 10 е започнало гласуването от страна на партньорите на „Българската Уеб Асоциация“. Всичките ги има най-отдолу на страницата. Гласуването им ще завърши утре вечерта и после някъде на 24-ти ще има гласуване на публиката. За повече инфо вижте програмата им. Интересното е, че на въпросното събитие на 24-25-ти, всеки ще си защити на място кандидатурата. Мен няма да ме има там, както сами се досещате и затова ще се пробвам да запиша всичко на видео и така да го пусна. Още не знам какво точно да има във видеото, затова много ще се радвам, ако ми дадете идеи в как да представя този сайт.

13 коментара

  1. Pingback: yurukov
  2. Pingback: Боян Юруков
  3. Pingback: Боян Юруков
  4. Pingback: Боян Юруков
  5. Днес след около половин час трябва да обявят номинациите. Не знам дали ще махат само хората, към които има оплаквания или сигнали или ще има исктинско филтриране по качество. Би трябвало да има аргументи днес.

  6. @Калоян К. Цветков – Яко. Имам 42 точки заедно с Архитектура БГ. Блога на ПИБ има 44. Останалите са отпаднали. Като гледам така едва 26 от 155 имат над 40 точки. Значи съм в топ 16% 🙂 Nice!

  7. Номинирали са ме Георги Костов, Георги Христов, Евгени Блажев, Илко Вакарелов, Петър Вълчев, Светослава Илиева, Станислав Славов, Юлита Крепска и Даниела Божилова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.