БГ в TH!NK3: Иван Ралчев

Иван, think, blog, ejc, thinkaboutit, th!nk, блогъри, развиваш се свят, developing, think3, world В тази серия от статии ви представям шестте участника от България в европейското блогърско състезание TH!NK3. Фокуса му е върху развиващия се свят, устойчивото развитие и международното сътрудничество. След като състезанието започне на 24 март, ще може да проследите статиите на Иван на официалната страница.

1. Представи се накратко.
Аз съм Иван и съм на 24 години. Следвам икономика. Бакалавър по Международни икономически отношения от Варненския икономически университет, реших да се посветя на магистърската програма по Международен маркетинг и бранд мениджмънт в Лунд, Швеция. Международното идва на първо място. Работя. Върху себе си. И обичам да подарявам.

2. Защо блогваш?
Писането ми доставя удоволствие, а и в повечето случаи имам какво да кажа. Блогът не е просто метод за изразяване, той е начин на живот – да си отворен към света, да си критичен, понякога ироничен или саркастичен, за да можеш да предизвикаш промяна.

3. Защо се реши да участваш в TH!NK3: Развиващи се страни?
От будни хора можеш да научиш много. А в международна среда най-лесно можеш да разбереш къде точно се намираш. Идейно събитие, пропито с позитивизъм и надежда, задвижвано от благородна цел. Бих искал да живея в един по-добър свят, а с участието си ще мога да помогна, дори и с малко.

4. Как смяташ, че ги спечели, за да те изберат?
Със страст. Ако нещо може да те отведе до края, то това е страстта ти, желанието да се бориш и доказваш. Нещо такова, разбъркано с идеалите и мечтите ми. Пет параграфа.

5. Какво очакваш от откриването в края на март?
Пълноценен обзор на ситуацията, интензивни дискусии и обмен на информация, интересни срещи. Предполагам, че ще бъде повече от това.

6. Върху какво смяташ да се концентрираш в статиите си?
Посоките са много, но вероятно върху темите, за които се говори най-малко. Равенство да има.

7. Защо смяташ, че ще е полезно българите да следят статиите от TH!NK3?
И за българите, и за всички по-света ще е полезно. Статиите ще лъхат на позитивизъм, ще бъдат провокиращи, ще отворят доста притворени очи. А особено на наша земя те са много. Въпреки че сме сред справящите се добре страни, не ни личи много.

8. Как смяташ да популяризираш темата в България?
Интернет цени добрите материали. Надявам се, че моите ще бъдат такива. Приятели в социалните мрежи много, доста от тях са и блогъри. Невъзможни неща няма. Ако намеря време, може да пускам статиите и на български в своя блог.


Може да намерите Иван в Twitter тук и тук, както и в блога му.

6 коментара

  1. Pingback: Ivan Ralchev
  2. Pingback: Georgi Bachvarov

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.