Как с нещо просто можем да променим общността си

Това е стара история. Видеото е пуснато през Април, а „моста“ е бил поставен през януари. Успели са да накарат местните власти да поправят тръба течаща от 20 години и замърсяваща натоварен тротоар в квартала им. Примерът им е бил подет от блогове в мрежата, което всъщност е помогнало на успехът им. Този клип обяснява всичко.


Видео от Jason Eppink във Vimeo


На конференциятаOne Young World през февруари, Кофи Анан даде много добро определение – великите водачи трябва да могат да следват. Според мен не много лидери имат това качество, но от средата, в която работят, зависи дали ще могат да го приложат. Дали ще направим нещо подобно в България? Имаме много примери като тази тръба във всеки град, квартал и блок. Да отмятаме, че просто няма да има ефект, би постигнало същото, както да псуваме, че никой не прави нещо. А какво, ако пробваме? Някакви идеи?

10 коментара

  1. Pingback: Spasimir Radkov
  2. Pingback: Nikolay Anestev
  3. Напред срещу вятърните мелнициииииии …..

  4. По-добре самотен Дон Кихот отколкото един от многото санчовци.
    Клипчето е чудесно. Дано и да е „заразително“…

  5. Лидерът НЕПРЕМЕННО трябва да следва. Това много добре е пресъздадено в чудната приказка за „Халифът- щърк“.

  6. Аз съм абсолютно ЗА. само че и ние трябва да го постваме в youtube за да го вижда целият свят. Знае се че Вбокс не се зарежда лесно (ако изобщо се зарежда) от чужбина. А няма смисъл само Българите в БГ да го гледат, те си знаят лай….та.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.