Конференции, семинари и други градски животни

По някаква причина, в следващите няколко месеца се заформат доста интересни събития. Това са различни конференции и семинари в България на най-различна тематика, които бих искал да посетя, но нямам възможност. Все пак ми се стори за удачно да ги споделя с вас, за да ми разкажете после как е било. Давам ги по-хронологичен ред, а накрая ще видите няколко минали и по-далечни такива, които заслужават внимание.

webit, expo, 2010, конференция, семинар, софия, българия

Webit Expo 2010

27-29 oктомври, НДК

Едно доста голямо (и скъпо) събитие, на което може да се срещнете с доста експерти и директори от най-големите компании в мрежата като Facebook, Ebay, BBC, Microsoft и Яндекс.

bgsite, бгсайт, 2010, конференция, семинар, софия, българия

БГ Сайт 2010

12-13 ноември

Станалите вече емблематични награди за български сайтове ще видим и тази година. Вече 11 години през ноември се обявяват най-интересните постижения в мрежата. След като миналата година взех статуетка за „Блог на годината“, този път съм в журито и оценявам новите кандидати. За жалост обаче няма да мога да присъствам на награждаването и семинарите, но се надявам, че вие ще можете.

tedx, tedxyouth, tedxyouth@sofia, 2010, конференция, семинар, софия, българия

TEDxYouth @ Sofia

20 ноември, Аулата на СУ

TEDx са серия от конференции по цял свят, които дават възможност на повече хора да изпитат вдъхновението от TED. TEDxYouth ще се проведе почти в един и същи ден в много страни по света – включително в София. Целта му е да събере много млади хора, да събуди умовете им с идеи, концепции и нови възможности, както и да им покаже с опита на други, че си струва да бъдат активни и да предприемчиви.

openfest,2010, конференция, семинар, софия, българия

OpenFest

20-21 ноември, Интерпред, София

Конференция посветена на свободния софтуер, свободните изкуства и отворения код. От самото си начало, феста се провежда под патронажа на Президента.

Eventex Seminar,2010, конференция, семинар, софия, българия

Eventex Seminar

25-26 ноември, Хотел Експо, София

Според описанието, Eventex е единственият семинар в България за организатори на специални събития. Списъка с лекторите изглежда доста интересен.

karieravbulgaria, кариера в българия, защо не,  2010, конференция, семинар, софия, българия

Кариера в България. Защо не?

22 декември, Конгресен Център, Интер Експо Център, София

„Кариера в България. Защо не?“ започна преди две години покрай сътрудничеството на организацията на завършилите в чужбина Тук-Там и сайта Back2BG. Събитието комбинира семинар за възможностите за бизнес и кариера в България, както и изложение на фирми предлагащи конкретни позиции. Като дата е поставено в много подходящ период – тогава, когато повечето учещи и работещи се връщат за празниците. Там може да се намерят прекрасни контакти, както и да се обсъдят с конкретни цифри и примери въпросите, които занимават всеки заминал в чужбина. Прочетете повече за предишните издания тук, тук и тук. Направили са вече и промоционално видео.

tedx, tedxbg,  2010, конференция, семинар, софия, българия

TEDxBG

8 януари, Rainbow Plaza, София

Въпреки, че тази конференция технически да не е обявена все още, убеден съм, че на 8-ми ще може да очакваме много интересни неща. Ако си спомням правилно, миналата година пуснаха първите билети на семинара на БГСайт, така че очаквам и сега да е така. Миналото събитие беше голяма успех и се надявам новият екип да го надмине.

Конференцията ще е наистина на 8-ми януари в Rainbow Plaza. Очаквайте повече подробности и билети на сайта им.

Сред миналите събитията, които също заслужават внимание, трябва да отбележим StartUP и Wordcamp. През 2011 пък трябва да очакваме наследника на WebTech събитията и P2PWeb Summit (през април) и младежката конференция OneYoungWorld (през септември в Цюрих). Набирането на делегати за последната вече започна. Повече за нея прочетете в миналите ми статии.

Ако някой се сеща за други интересни събития през следващите седмици, пишете в коментарите и дайте линк, за да ги добавя.

7 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.