Конференцията One Young World започва утре

Сега си събирам багажа за Лондон за конференцията OneYoungWorld. Утре сутринта в 7:30 отлитам и до 9 сутринта трябва да съм в хотела. По план на обяд трябва да се съберем и да обиколи Лондон. Към 18:30 (британско време) ще е откриването с официална церемония и речи на участващите организации. Във вторник и сряда ще са пленарните обсъждания, гласувания и допълнителни панели. В четвъртък се връщам в Германия.

За мое съжаление темите, които исках да засегна, не са включени изцяло. Особено тази за трафика на хора и насилствения труд. Във вторник ще обсъждаме „Околната среда и защитата й“, „Диалога между религиите“ и „Ролята на глобалния бизнес“. В сряда темите са „Силата за промяна на медиите“, „Глобалното здраве“, „Политика за позитивно бъдеще“ и „Нека света да каже“. Последната пленарна среща ще се излъчва на живо по световните медии и ще отрази цялото генерирано съдържание в интернет около събитието – от делегати и зрители. Между обсъжданията ще има почивки за networking и кратки семинари. Аз например по всяка вероятност ще участвам в разговор по въпросите на личното достойнство в контекста на междукултурния диалог с принца на Норвегия и още 4-5 делегата. Точно там ще дам примери и с насилствения труд, където хората позволяват да се стъпчат правата и достойнството им поради липса на информация, избор и защита от страна на организациите. Други делегати пък ще говорят на самите пленарни обсъждания или ще задават въпроси. В рамките на събитието ще гласуваме декларация генерирана от всички дискусии и мнения, която ще бъде разпространена из световните организации и срещите на върха.

Цялата конференция може да следите на живо по няколко канала. Първо, видео от срещите ще се излъчва на живо на страницата на OneYoungWorld. Клипове ще бъдат качвани в YouTube, а снимки – във Flickr. Пак във YouTube ще намерите и мнения на делегатите по различни въпроси около конференцията, а медиите могат да намерят подробна информация за делегатите и темите на специалната страница тук. Естествено най-бързо ще се получава информация в Twitter и във Facebook. В Twitter следете моя акаунт, където ще пиша редовно какво се случва и таговете #oneyoungworld и #oyw.

Ще се опитам да опиша впечатленията си по време на конференцията, но не мога да обещая. В четвъртък обаче определено ще пиша, за да ви дам поглед над това как се организира такова нещо, какво е значението му, каква полза имаме ние от него и какво можем да научим. Пожелайте ми късмет. Ще се радвам да чуя какво вие искате да знаете за конференцията.

7 коментара

  1. Поздравления на г-н Юруков. С пожелания за блестящо представяне в което не се съмнявам. Поздравления и за ПИБ за финансовата подкрепа и за социалните инициативи които поддържа, като цяло

  2. Сакам да ми пратиш любовно писмо от Лондон!

    PS Първите 2 теми, които си споменал, че ще се обсъждат, са едновременно тривиални и закономерни; надявам се някой достатъчно осъзнат тип да излезе и да отсече, че глобалното затопляне е измислен, корпоративно слугуващ „проблем“, а религиите са вредна и назадничава отживелица, за която трябва да има законови рестрикции. Разчитам ти да си този тип.

  3. @Стамен – конференцията мина прекрасно. Тези дни ще пиша повече. Статията всъщност е готова, но съм затрупан с други неща.

  4. Здрасти!

    Знаеш ли, аз исках да кандидатствам и евентуално да участвам. Но с присъщия ми скептицизъм погледнах критично на събитието, когато видях, че се организира от пиар агенция – така де, няма нужда да участвам в чужди пиар кампании, стигат ми моите:) Надявам се, че съм грешала в преценката си…

    Ще се радвам да споделиш какво се е случило няколко месеца по-късно… Поздрави!

  5. @Андреана – Определено си струваше. Вярно е, че всичко беше организирано от PR агенция и независимо от всичките им заявки за благородна кауза, каквито и странични цели да имат, пак ще си е струвало. Само контакта, който направихме с другите делегати и платформата за вдъхновение и взаимодействие, която се заформи, са прекрасен резултат. А това е само началото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.