Мария Попова за социалните медии и ролята на хора като нея

Преди няколко дни обещах да намеря записа на представянето на Мария Попова на арт-конференцията #SMartCAMP в щатите. Въпреки някой дребни технически проблеми по време на лекцията й, тя ми прати линка. В нея тя говори точно какво прави в мрежата, как намира информация, как я сортира, как открива интересното в нея и как я групира и показва на хората. Дава конкретни примери какво се случва, ако някакво ценно съдържание стигне до правилните хора и как това създава нови възможности за всички.

Мария Попова, brainpicker, brain pickings, SMartCAMP, TED, конференция Мария Попова е създател и редактор на Brain Pickings, пише за Wired.uk и Good.is, но основно се подвизава в Twitter. Голям почитател е на TED и освен, че е един от основните виновници за TEDxBG (клипове от който ще пусна скоро тук), нейн е и фен-сайта TEDify. Тя е на 26 и до колкото разбирам, от скоро се е преместила да работи в щатите.

8 коментара

  1. Невероятна личност е Мария, искрено й се възхищавам.
    Между другото бих я нарекъл спокойно най-успелият и най-популярния българин в световната блогосфера….
    И тя като теб е в чужбина през повечето време, за съжаление…в смисъл, че България има вопиюща нужда от такива хора!

  2. @Борис Луканов – срещал съм я само веднъж на живо и не мога да кажа много за характера й, но това, което прави в мрежата наистина говори много. А това, че е в чужбина не пречи. Всъщност България има остра нужда от хора, които да им се занимава с действителността у нас, без непременно това да е политиката. В този смисъл дори проектът TEDxBG да успее и да просъществува няколко години подред, пак ще е голям принос от нейна страна. Иначе в БГ не се и случват толкова интересни неща, че да пише за тях. Мащаба е друг. Поне аз така ги виждам нещата. Иначе тя ще си каже.

  3. Мария е уникална и е единственият twitter stream, който отварям и чета от край до край – по няколко пъти на ден! 🙂

  4. Сега се усетих, че се вижда и на една от снимките вдясно. Сред клиповете на Тодор Христов в YouTube има интервю с нея и останалите от екипа на TEDxBG след събитието. Аз не успях да взема такова, защото бързах след това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.