Мария Попова за социалните медии и ролята на хора като нея

Преди няколко дни обещах да намеря записа на представянето на Мария Попова на арт-конференцията #SMartCAMP в щатите. Въпреки някой дребни технически проблеми по време на лекцията й, тя ми прати линка. В нея тя говори точно какво прави в мрежата, как намира информация, как я сортира, как открива интересното в нея и как я групира и показва на хората. Дава конкретни примери какво се случва, ако някакво ценно съдържание стигне до правилните хора и как това създава нови възможности за всички.

Мария Попова, brainpicker, brain pickings, SMartCAMP, TED, конференция Мария Попова е създател и редактор на Brain Pickings, пише за Wired.uk и Good.is, но основно се подвизава в Twitter. Голям почитател е на TED и освен, че е един от основните виновници за TEDxBG (клипове от който ще пусна скоро тук), нейн е и фен-сайта TEDify. Тя е на 26 и до колкото разбирам, от скоро се е преместила да работи в щатите.

8 коментара

  1. Невероятна личност е Мария, искрено й се възхищавам.
    Между другото бих я нарекъл спокойно най-успелият и най-популярния българин в световната блогосфера….
    И тя като теб е в чужбина през повечето време, за съжаление…в смисъл, че България има вопиюща нужда от такива хора!

  2. @Борис Луканов – срещал съм я само веднъж на живо и не мога да кажа много за характера й, но това, което прави в мрежата наистина говори много. А това, че е в чужбина не пречи. Всъщност България има остра нужда от хора, които да им се занимава с действителността у нас, без непременно това да е политиката. В този смисъл дори проектът TEDxBG да успее и да просъществува няколко години подред, пак ще е голям принос от нейна страна. Иначе в БГ не се и случват толкова интересни неща, че да пише за тях. Мащаба е друг. Поне аз така ги виждам нещата. Иначе тя ще си каже.

  3. Мария е уникална и е единственият twitter stream, който отварям и чета от край до край – по няколко пъти на ден! 🙂

  4. Сега се усетих, че се вижда и на една от снимките вдясно. Сред клиповете на Тодор Христов в YouTube има интервю с нея и останалите от екипа на TEDxBG след събитието. Аз не успях да взема такова, защото бързах след това.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.