Младежки полет над София

tedx, tedxyouth, tedxyouth@sofia, 2010, конференция, семинар, софия, българия

Както писах преди, миналата събота в СУ се проведе българското издание на TEDxYouth – голям брой паралелни конференции из цял свят с фокус върху младите. Доколкото разбирам, събитието в София е минало доста добре. Съдейки по програмата, посетителите е имало какво да научат. Предавали са го на живо в мрежата, така че очаквам записи на отделните лекции в YouTube. В канала на TEDx вече има няколко от другите събития на онзи ден. Под статията може да видите снимките.

Съжалявам само, че не нямаше възможност да представим One Young World на младежите, които са били там. Тази конференция ще се проведе чак през септември 2011, но регистрацията вече тече, а набирането на спонсори за делегатите започва. Въпреки нуждата от спонсори и конкуренцията при кандидатстването, усилията определено си струват.
tedx, tedxyouth, tedxyouth@sofia, 2010, конференция, семинар, софия, българия

От организаторите TEDxYouth@Sofia познавам Милена и Теодор от Гудевица. С тях направихме ония сайт за виртуалния протест преди почти 2 години. Сега има план София да кандидатства за Европейска Младежка Столица. Преди година писах за това тук и тук като идеята дойде покрай първото издания на TH!NK. Изглежда обаче не му е било времето. Сега разбирах, че има интерес по въпроса (включително от общината) и ще видим какво може да се направи. Моята роля най-вероятно ще е по-скоро да намирам контакти и да пускам мухата, тъй като ще съм рядко в БГ.

Напомням ви също така, че на 8-ми януари ще се проведе второто издание на TEDxBG. Билетите вече са в продажба. Побързайте, защото ранните – от по 35 лв. – са се изкупили за някъде 3 мин. Миналата година се получи прекрасно и само мога да съжалявам, че няма да съм в БГ по на 8-ми януари.

Снимки: Милена@Flickr

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.