От всяка ситуация има изход

Тетрис – завладяваща и проста игра с руски корени, която завладя света. С нея израснаха няколко поколения и се е превърнала в легенда. В последните дни следната картинка плъзна из мрежата, като е тръгнала от xkcd (10x на пешо). Наистина изглежда невъзможно да се играе така, но това не е съвсем така. Показал съм как по-долу. От всяка ситуация има изход. Поправка – вижте първия коментар защо явно това не е съвсем така.

Scroll down for solution…

tetris, hell, impossible, solution, тетрис, ад

tetris, hell, impossible, solution, тетрис, ад

6 коментара

  1. Всъщност, открих истинската игра и изглежда са вкарали еластичност и подскачане на частите. Това пък показва, че и най-перфектният план може да бъде унищожен като някой умник промени правилата.

  2. не е ли вече модерно да се споменава първоизточника на графиките при елитните блогъри?

    криейтив комънс, ала бала, нещо такова?

  3. @пешо – така е, но не намерих нито кой е направил картинката горе, нито играта. Открих ги на към 20 сайта за забавни картинки и никъде няма първоизточник. Аз лично я видях първо във Fishki. Втората картинка пък е мое дело. Попитах хората, които са я пуснали из няколко форума (основно руски), но нямам отговор за сега.

    Когато имам възможност, се стремя винаги да давам contribution. Не винаги обаче е ясно кой е първоизточника, а и на доста места няма лиценз. Затова често давам просто откъде съм го взел. В случая не исках да линквам обратно към Fishki по обясними причини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.