Щом Хулио Иглесиас е неонацист, значи какво остава за Рамщайн

комунизъм, музика, забрана, еротика, нео-фашизъм, насилие, анти-комунизъм, беларус, рамщайнДнес прочетох за намеренията на Беларус да забрани концерта на Рамщайн, защото били неморални неофашисти, които застрашавали устоите на това стройно комунистическо общество. Това ме подсети за един мой стар пост от 2007-ма, където бях публикувал писмо от времето на СССР, където забраняваха ред западни групи, като се посочват и причините за това. Ще го намерите по-долу. Сред обявените за неофашисти са Хулио Иглесиас, Kiss и AC/DC. Политиката на Беларус е добро продължение на тази традиция – не само, че се забранява „вредното чуждо влияние“, но и се прави от „обществени организации“, а не директно от партията.

Впрочем това, което не разбирам е защо всичко живо кресна така за концерта на Рамщайн, а почти никой не обърна внимание на факта, че там се ограничава значително достъпа до интернет, свободата на медиите и въобще – свободната реч. Учат се добре от Китай, но с привилегиите да са в Европа и да предлагат евтина работна ръка на три часа път.

комунизъм, музика, забрана, еротика, нео-фашизъм, насилие, анти-комунизъм, беларус, рамщайнВ тази връзка, новият албум Rammstein беше забранен от витрините в Германия, поради леко бруталната им обложка. Може да я видите като кликнете на картинката вдясно, но ви предупреждавам, че отчасти имат право. Не, че някой младеж въобще ще си я купи от магазин де – вие кога за последно сте използвали CD? Повечето ще си я купят от iTunes, а други ще си я свалят на торент. Последните впрочем намаляват заради бруталните акции и наказания срещу всеки, който бъде хванат да споделя музика и филми така. Абе луда работа е в Германия – забраняват обложка, а по улиците е позволено да се разхождат чисто голи момичета с рекламна цел. Willkommen in Deutschland!

Както и да е, ето го списъка от времето на СССР. Може и да го пратим на Лукашенко като едно добро идейно начало.

комунизъм, музика, забрана, еротика, нео-фашизъм, насилие, анти-комунизъм

9 коментара

  1. Линка на обложката на албума при кликване отваря нов прозорец, в който картинката е пикселизирана.

  2. Според мен обръщаш ненужно внимание на капитана на давещите се, а и в крайна сметка спасението на давещите е преди всичко тяхна задача 🙂 Видяхме, че демокрация не се инсталира, така че ще трябва да почакаме нещата да узреят и хората да си извоюват свободата, дотогава някой ще гледаме Рамщайн в Белград 🙂

  3. Scorpions стоят много смешно в тоя списък, имайки предвид колко нежни и лирични балади имат. Преди време в друг един списък присъстваха и Metallica (пристрастна съм, любима група са ми), защото, най-вече чрез Fade to Black приканват към самоубийства…
    Но Рамщайн наистина са си малко хард; гледал ли си клипа към песента Pussy точно от този нов албум… 🙂

  4. @Марфи – на кой капитан обръщам внимание? Сложих снимката му заради добрата прилика с Хитлер. А, че не може да се промени диктатурата при тях докато сами не се осъзнаят е ясно. Не, че ние много се осъзнахме като падна нашата де, но това е дълга тема.

    @Кристина – новия албум не съм го слушал/гледал, но ще си го сваля тия дни. Имат много брутални клипове – пример е онзи със Снежанка и седемте джуджета.

  5. @Марфи – а впрочем като се правим на толкова солидарни и добрички в ЕС, защо си траем като виждаме нарушаването на правата и достъпа до информация на самата ни граница? Наскоро чух една много добра реплика – „Когато медиите в една държава се провалят, всички се проваляме“. До голяма степен озряването на едно общество минава през допира им до чужди идеи и култури. С филтриране на тази информация не можем да се учудим, че няма резултат.

  6. Да, Sonne е доста тежичък, но този, за който ти говоря, е чист порнографски материал, без преувеличения. Може сам да се убедиш, но предупреждавам, че обложката изглежда като детска рисунка пред него: vimeo.com/6656848

  7. Някои погрешно тълкуват изкуството
    За ограмотяване им предлагам една добра статия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.