Стъклен дом и БГ Сайт 2010. Побързайте с регистрацията!

Борислав Борисов е дал 7 интересни причини защо трябва да се регистрираме за новия БГ Сайт. За мое щастие присъствам в първата причина. След като спечелих наградата за най-добър блог, тази година Жюстин ме покани в журито. Общавам, че след като се съберат повече кандидати, да обясня как ще оценявам сайтовете. В първите няколко дни има вече двама престрашили се – Зоомагазин Моя Зона и сайта на 9сб клас от ПМГ-то в Стара Загора.

От статията на Борислав забелязах и още нещо, което явно съм забравил – двама от любимите ми актьори от „Стъклен дом“ раздаваха наградите миналата година. Това бяха Юлиян Вергов и Калин Врачански, които може да видите на снимките долу. Интересно ми е кои звезди ще раздават статуетките този път, но предполагам, че ще разберем след един-два месеца. Това ми напомня и че IMDB са одобрили описанието на „Стъклен дом“, което създадох. Добавил съм актьорите и доста други детайли. Ако сте регистрирани там, помогнете ми в добавянето на епизоди, информация и снимки. Ако не ви се занимава, поне дайте оценка.

През октомври пък ще може да гласувате за наградите на публиката на БГ Сайт. До тогава очаквам още повече регистрирани в този конкурс с 10 годишна история.

бг сайт, 2010, стъклен дом, вергов, врачански, калин, награда, интернет, журиЮлиян Вергов докато получавам наградата
за най-добър блог на 2009-та.

бг сайт, 2010, стъклен дом, вергов, врачански, калин, награда, интернет, журиКалин Врачански връчва наградата на Драго от Клиент.БГ

Благодаря на Жюстин за снимките от БГ Сайт 2009.

20 коментара

  1. С този сайт на годината се получи библейска ситуация: „Когато слепец води слепеца, и двамата падат в ямата.“

  2. @Апостол Апостолов – какво искаш да кажеш, че подвежда и всички резултати са уговорени/платени ли?

  3. Откакто сайта на Лили Иванова спечели наградата за личен сайт, съм се отказал въобще да следя наградите на БГ Сайт…

  4. @Zaya – така е преценило журито тогава. Визуално изглеждаше добре, но и аз не съм съгласен, че си заслужава. Зависи и от конкуренцията де.

  5. Популярни ставаме 🙂 Сметнах, че 8% от софиянци са ми отваряли блога поне 3 пъти в последната година и половина. Аз пък как ще се накефя като си видя сайта на нечий екран 🙂

  6. Помогнете на „Стъклен дом“ не с вписване в IMDb, ами с диалозите на сценаристите. Тези хора май стоят само пред компютрите по цял ден явно, защото такива неадекватни реплики не се произнасят дори в моловете!

    Много хубаво, че този блог е спечелил въпросния конкурс миналата година, но бекграундите му са доста олд-фешън. Дървенца, храстчета и облаци се слагаха преди 10 години. Пък даже и дървото не репийтва както трябва и повторението му е доста грубо.

  7. @Roro – точно сценария е супер добре направен – актьорите не се справят на моменти.

    А сайта ми съм си го правил сам като не-дизайнер в свободното време и пак изглежда по-добре от доста скъпо-платени сайтове. Не мисля, че е удачно да се заяждаш при условие, че спечели заради съдържанието, а не заради дизайна.

  8. Сценарий и диалог са 2 различни неща, второто съответно не е добре. Може би и ти прекарваш прекалено много време пред монитора и блоговете. Разходи се малко навън, ако не до мола – до най-близкия парк да чуеш как говорят хората. Препоръчвам ти тази статия, където са си направили труда да извадят малко от „великите“ реплики –

    Иначе относно блога ти, не се заяждам, просто такива са тенденциите, аз влизам по много сайтове и беше доста стряскащо първото ми влизане тук. Другите възможни бекграунди даже няма да ги коментирам. Не знам какво си правил сам и не, най-вероятно това е готов темплейт. Но за да не се стряскат хората поне добави един нормален бекраунд цвят за дефаулт – черно, бяло, розово… всичко ще е по-добре от дърво. Хайде успех!

  9. @Roro – нищо от template-a не е на готово – всичко съм пренаписал. Съгласен съм за това, че ламперията отзад не се напасва по краищата – и други са ми го споменавали многократно, но не намерих нещо, което да ми харесва, за да го заменя. Блога ми харесва в този му вид сега, а това за личен сайт е едно от най-важните неща – да се чувстваш сам добре в него. Планирам подновяване към края на годината и може би тогава ще мина на нещо по-различно към концепция. Това обаче ще стане, ако ми омръзне този дизайн, а не, защото на един от десет хиляди не му харесва.

  10. Маркирам присъствие, Боби. Тази година ще участвам със SEOптимизация в категория StartUp. Стискам си палци 🙂 И между другото съм сърдит на формата ти за коментари… не ме пусна да си постна коментара с default-ския си е-mail адрес. Този който е на домейна ми. Погледни какви са ти опциите ако обичаш.

  11. @Евгени Йорданов – не ми излиза като спам. Странно.

    Иначе честито за участието. Тази година реших да не съм в блогове, 1. защото съм в комисията и 2. за да дам шанс на другите (#joke). 🙂

  12. Не ти излиза като спам, защото съм го пуснал с този си e-mail. Но default-ския с който пускам е ******@cooler-designs.com, като замениш разбира се звездичките с името ми (сам си се защитавам от СПАМ в случая). Та така и не ми даде да коментирам с него адрес, затова и с този e-mail адрес коментирам. Нещо друго включил ли си освен Akismet?

  13. Нямам друго освен аскимета и не ми ги хвърля в спам. Мнооого странно. Отхвърля само тези, които нямат кирилица в текста. Имал ли си проблеми някъде другаде?

  14. Не, никога не съм имал проблеми никъде другаде. Затова се учудих, че имам и тука. А аз коментирам доста по други блогове и сайтове, все с едни и същи contact details, с другия e-mail address. Няма значение, просто исках да те информирам, че ми даваше „невалиден e-mail адрес“ като грешка с него.

  15. @Евгени Йорданов – може нещо валидатора ми да се е бъгнал. Пиши мина моя мейл с твоя да пробвам по-късно да дебъгна.

  16. Ето че дойде ред и аз отново да се намеся. Имам няколко въпроса:

    1. Какви са критерийте за оценка?

    2. Защо за участие се плаща такса?

    3. Как хора с едно сайтче ще оценяват хора, които години наред печелят сериозни пари от Мрежата с много сайтове?

    4. Азбучна истина е, че никой не може да бъде напълно обективен. Затова оценката на журито просто не може да бъде меродавна.

    5. Защо ли изобщо си губя времето с вас, ами не го влагам в бизнеса си, за да печеля от Интернет още повече?! Защото единственият критерий за функционалността на един сайт, са ФИНАНСОВИТЕ РЕЗУЛТАТИ от него! А не мненията на тоя и оня….

  17. Тъй като съм от журито, ще ти отговоря.

    1. Критериите са доста общи – функционалност, дизайн, информация. Разчита се на жури от хора с опит в мрежата. Както ще видиш в сайта, голяма част от тях са доста познати имена.

    2. Защото организацията струва много пари. Само наемането на залата и събитието, доколкото знам, са огромна част от бюджета. Да не говорим, че трябва да се плаща за реклама, статуетки, награди и прочие. Имат спонсори, но явно не са достатъчно. От разговорите си с Жустин и екипа съм останал с впечатление, че печалба нямат никаква.

    3. Не виждам никой от журито с „едно сайтче“. Повечето са признати специалисти и хора с опит в мрежата.

    4. Няма критерий за „финансови резултати“ в оценяването на един сайт. Всъщност при по-голямата част от сайтовете, ползите са нефинансови, също както от самият конкурс БГ Сайт. Награждава се доброто изпълнение, съдържание и визията на хората създали тези сайтове. Решението някой да участва се базира изцяло на това дали има визия и качествен сайт. Ако ви липсва някое от двете (или и двете), разбирам защо не искате да участвате.

  18. Mисля че ако поканите боби турбото в сериала рейтинга ще скочи много.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.