Тук има, тук няма нет

Ония ден ми спря нета. Изцяло и без предупреждение. В Пловдив сме към ТВСатКом. От там ни обясниха, че съдружниците им се разделяли и явно не е било с добро. Едните режели кабелите на другите, взели си сървъра и нета спрял. Кабелната обаче все още върви.

Аз в тази ситуация съм доста нервен. Не, че нямам нет – на телефона използвам предплатен на Globul, но излиза скъпо да си го вържа към компа. Не знам дали ви се е случвало да сте дълго време без нет, но е неудобно. В един момент се чувства все едно сте без ток – може да си светите със свещи, но е кофти. После като дойде нета сядате, свършвате си работата за 5 мин. и си се чудите за какво сте били толкова нервни преди това.

Не, че вися постоянно в нета (въпреки, че има такива дни), но има моменти, в които ми трябва на момента. Примерно тия дни исках да пусна промените в Lipsva, но ще трябва да изчакам като отида в Германия. Впрочем сега съм в К2 – любимото ми заведение с нет в Пловдив. След 2 часа ще се срещна с кореспондент на Pro.bg във връзка със сайта за изчезнали. Има голям интерес, но ще се радвам и ако някой изяви желание да го направя модератор.

PS: Някой знае ли добър доставчик на кабелен нет в Кючука?

20 коментара

  1. Pingback: От Блога
  2. Pingback: Method-X
  3. Pingback: Tweets that mention Тук има, тук няма нет | Блогът на Юруков -- Topsy.com
  4. @Боян Юруков – пусни си заявка и ще ти се обадят да ти кажат до кога могат да те свържат

  5. Много сме така, пише, че не е платен, а всъщност е платен.
    Още утре ще извърша следните действия:
    1. Прекратявам договора
    2. Обаждам се на blizoo (не, че са много по-хубави, но все пак не са от Асеновград)
    3. Завеждам дело, ей така за спорта :))

    Поздрави

  6. @basilios – днес ми казаха за един по-добър вариант, но забравих името му. Не ми трябва телефон, а само телевизия и нет, а при тия е изгодно без телевизия.

    @Донка – има по-добри варианти от blizoo. Дори cooolbox-a е по-добре. Разгледай обявите. Иначе оплакване и жалби трябва да има. В момента реално пак е спрян нета, но аз си смених DNS сървърите и заобиколих ограниченията.

  7. пробвай еврокомците, ама гледай да не те изменкат с договора – с моя нет в пловдив така се случи

  8. @stir – вече бях при тях. Няма да направя тая грешка пак. Оптичните мрежи са добър вариант, но трябва да си спомня за името на едната дето ми хареса.

  9. Бих ти препоръчал ITD или по-известни като Coolbox. Мисля, че имат мрежа в Кючука. Оптика, гъвкаво обслужване, макар че май кризата и тях ги понатисна. Не бих препоръчал Евроком по ред причини. Кофти обслужване, бавна поддръжка…предполага си го чувал вече. Не на последно място държат над средната цена.
    Лично аз ползвам N3 и съм доволен от тях, но мисля, че те нямат все още мрежа в Кючука…

  10. @Борис – гледах Coolbox и скоро ще имат мрежа в нашия регион, но проблемът е, че предлагат само нет с телефон на изгодна цена. Нямаме нужда от телефон, а от цифрова телевизия. Казаха ми за една друга такава мрежа, която на същата цена предлагала нет и телевизия.

  11. Принципно са DCC, но сам виждаш ситуацията с тях. Пробвай N3(Entry) дали не са опряли до Кючука, а цените им са прилични. Имаш последен вариант – мастодонта БТК, но лично аз не съм им фен, а това значи пак телефон, от който казваш, че нямаш нужда.
    Последния вариант оптика на ITD за 25лв(телефона така или иначе ти е безплатен) и сет топ бокс за цифрова. Тука опции пак има – Евроком, N3, Транс Телеком, не знам Булсат-а дали имат такива варианти.

  12. @Борис – а, точно N3 беше дето го търсих. Нямат обаче на нашата улица, но съвсем наблизо. При тях якото е, че е нет с цифрова. Сега ще кажа на бащата да им звънне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.