ВАС разреши да се застрои Витоша – протест на Попа в 18:30 днес

протест, попа, блокиране, път, автобус, кръстовище, коли, зелен, Витоша, София

Приятели, Върховния административен съд, в 3-членен състав с участието на същия съдия, опитал се да разреши унищожаването на парк Странджа преди 3 години, късно вечерта вчера е обявил, че Витоша може спокойно да бъде превърната във второ Банско. Този път, ако не ги спрем обаче ще видим много повече сеч и жестоко погазване не само на естествените закони, но и на европейското природозащитно законодателство! От същите хора, изсекли незаконно стотици декари в парк Пирин и унищожили безвъзвратно планината! Това се случва след като повече от 40 000 от нас се подписаха за запазването на парк Витоша без урбанизация и поразии, каквито познаваме от мутро-барока в цяла България.

НИЕ МОЖЕМ ДА СПАСИМ ВИТОША! ЗАЕДНО! И НЯМА КОЙ ДА НИ СПРЕ!

Повече инфо ще намерите на .Точно в 19:00 ще се блокира кръстовището. Тъй като сайта на протеста е паднал, може да прочете повече във forthenature.org, а снимки от самия протест – в блога на JD

Може да гледате протеста на живо тук и тук.


Със съдействието на СРС.bg

17 коментара

  1. Pingback: Jordan Hlebarov
  2. Pingback: Ruzhin
  3. Pingback: enstyled
  4. Pingback: Ani
  5. Pingback: Method-X
  6. Pingback: Dobromir Raynov
  7. Pingback: Michel Bozgounov
  8. Pingback: Stoqnov
  9. Pingback: Netbook-Friendly Windows XP | Compare Laptop PCs Tablets & Smartphones
  10. Съжалявам, че не разбрах за протеста по-рано, защото щях да дойда. Кога се очаква решението на петчления състав на ВАС? Имам лошото предчувствие, че историята ще се повтори, защото не съм чула да са махнали Андрей Икономов оттам. Пък и да са го махнали, други ще го заместят достойно, сигурна съм. Просто трябва да се направи някакъв сериозен протест. Всичко е ясно, картите са на масата, Парк Витоша направи задълбочена екологична оценка и се вижда какво унищожение се готви на самия купол на прелестната ни планина. Е, за мене, защото се ровя в интернет, обаче ако разчитах на масмедиите, щеше да ми е съвършено неясно. Витоша усилено и с много пари промиват мозъци от доста време насам. А един голям протест ще вкара проблема в истинския му вид в същите тия медии. Поздрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.