Ще представям България в Лондон на конгреса One Young World

one young world, delegate, Boyan Yurukov, конгрес, делегат, юруков, българия, финансиране

Снощи получих една прекрасна вест – организаторите на световния младежки конгрес One Young World са решили да ме финансират с остатъка от таксата за участие. Както съобщих по-рано, кандидатирах се за делегат на този форум, като представих целите, които ще защитавам и призовах и други да участват. Покрай това, както и рекламата пръсната из София, се присъединиха Боряна, Мария, Люси и Димитър и в края на миналата година всички бяхме избрани за делегати.

Усложнението е, че за да бъдем приети, трябва да осигурим такса от 3000 евро, която покрива организацията, пътуването, престоя и отразяването на събитието в пресата. Част от тази сума ми беше осигурена от Първа Инвестиционна Банка, които откликнаха на молбата ми в Twitter още в самото начало. Обяснимо, кризата сви бюджетите за дарения на всички фирми и намирането на останалите средства беше много трудно. Много международни фирми обаче изглежда са дарили средства директно на организаторите като им дават възможност сами да решат как да ги разпределят. Изглежда съм направил впечатление, защото решиха да допълнят финансирането ми.

one young world, delegate, Boyan Yurukov, конгрес, делегат, юруков, българия, финансиране

Конференцията ще се проведе в Лондон между 8-ми и 11-ти февруари. Ще бъде отразена по повечето големи новинарски мрежи и би трябвало да участват 1500 делегата от цял свят. Казвам „би трябвало“, защото трудността с набиране на спонсори засяга по-бедните държави дори повече. Все пак се очаква значителна бройка от делегати, които ще станат известни в идните седмици.

Призовавам всички фирми, които биха искали да помогнат, да се свържат с гореизброените кандидати, за да можем да представим по-достойно България на този важен конгрес. Не забравяйте, че сумите споменати в профилите им не са събрани средства, а такива обещани от различни потребители. Сега забелязвам, че има още петима кандидати, за които също може да гласувате във Facebook – Анна, Марина, Гергана, Мария и Даниела.


През това време ми се ще да чуя вашето мнение:

Какви са проблемите, които вие бихте засегнали, ако имате възможност да отидете на такава конференция?

Това може да са глобални въпроси, както и местни такива, които обаче имат нужда от международна мобилизация. Тези, които ме занимават лично мен включват трафика на хора, промяната на климата и образованието. Ако обаче в хода на дискусията стигнем до извода, че има по-важни и наложителни, може да застъпя тях. Ще се радвам да чуя мнението ви и по различни аспекти на тези три.

23 коментара

  1. Pingback: George Yanakiev
  2. Pingback: Biser Valov
  3. Pingback: Tweets that mention Ще представям България в Лондон на конгреса One Young World | Блогът на Юруков -- Topsy.com
  4. Здравей!

    Едно голямо УСПЕХ от мен за конгреса! Надявам се да докажате, че в България младите хора са амбициозни, интелигентни и имат визия за нещата.

    Интересувам се под каква форма става финансирането? Т.е. задължително ли е да са пари в кеш ? Възможно ли да уредим самолетни билети, хотелско настаняване или нещо, което е в нашата сфера ?

  5. @Радомир Русев – ще се постаря да направя всичко възможно по върпоса. Ако имаш конкретни идеи, как да помогнеш, може да се свържеш директно с Оливър oliver.stacey@oneyoungworld.com Той е кординатора за спонсорите и може да те насочи. По принцип знам, че приемат предимно пари, но имат и много партньори, които се занимават точно с логистиката.

  6. @Боян Юруков – Ще пиша на Оливър малко по-късно днес, през деня.

    Относно въпросите и проблемите, които си описал – имам следната идея. Освен всичките национални проблеми, както и световни, какво мислиш за въпроса с игнорирането на България и българите, от света. Има доста конкретни неща и сфери, в които просто България не присъства.
    Това ми хрумна преди малко…

  7. @Радомир Русев – струва ми се, че това до голяма степен е по вина на самосъжалението и негативизма у голяма част от самите нас. За всички държави се пишат глупости по медиите, но нас сякаш ни жегват повече от другите. Според мен тук проблемът е по-скоро в самосъзнанието и гордостта, че сме българи, а не толкова в отношението на другите. Ирландците всички им се смеят, че са ниски, рижави и постоянно пияни, но те се гордеят с това. Другите ще те възприемат както ти самия се виждаш, а при нас за сега това не е толкова добре.

  8. Поздравления за успеха. Поздравления за откритостта и желанието ти наистина да представиш проблемите на младите българи достойно.

    Според мен ти трябва да бъдеш ти. Доказал си, че имаш лични позиции по много въпроси, доказал си че можеш. Помисли какво теб лично най-много те вълнува, какво искаш да кажеш на света и го направи без да се съобразяваш с критика от ляво или отдясно.

    Бъди себе си! Успех!

  9. Поздрави и от мен!
    Много се радвам, че заминаваш.
    Едно предложение: Не се опитвай да обобщиш всички идеи, които дойдат към теб, защото те ще са безкрайно много. Опитай се на спокойствие да решиш кое, според теб, е най-важното и се фокусирай върху него. Така имаш много по-голям шанс да постигнеш нещо и да бъдеш чут.
    Като се има предвид, че си активно въвлечен в повечето неща, които се случват напоследък, те непременно са отекнали в теб. Така че няма да пропуснеш нещо съществено.
    Само предложение 🙂

  10. @Андрей Ненов – аз съм решил вече какво ме вълнува и трафика на хора е основното сред тях. Не знам точно как ще протече конференцията, но определено ще гледам да изтъкна тези си притеснения.

    @Милена – винаги има какво да пропусна и мнението не другите е важно за мен. Най-малкото биха ми били интересни конкретни примери, които бих могъл да дам като говоря за тези неща с другите делегати.

  11. Ей, супер :))) Честито! После да разказваш подробно в блога. Сигурна съм, че ще е невероятно преживяване :))

  12. Вече започнах да се свързвам с останалите участници и във форума ще обсъдим предварително темите. Мисля, че още не са свършили с приемането на делегати, така че може да вкарат още някой от България. Аз бях първи, просто защото имам частично финансиране.

  13. Присъединявам се към всички поздраляения и пожелания!
    Не знам какво точно имаш пред ви като пишеш за образованието и ако пишеш отделно за това, ще бъде много добре. Мен лично много ме вълнува сриването на обрзователната ни систеа, което започна от 70-те години, а сега е трагедия. Много от нещата, залегнали в програмата на средното образование са копирани лошо от други европейски страни, като замениха предимствата на нашето.
    Другото, за което си готов вече е проекта „Натура 2000“ – за сега е само на документи, а протестите на хората си остават глас в пустиня. Има ли предвидени в европейското законодателство санкции за неспазване на изизискванията на проекта. По този въпрос си натрупал опит от участието ти в Think about it – „Climate change“

  14. Поздравления и успех на форума. Поздравявам те за желанието да чуеш какво имат да кажат младите хора на България. Това е много важно.
    Малко след форума в Лондон ще си имаме и българското събитие: „Работилница за идеи“, която ще събере повече от 70 младежи от цялата страна в София, за да генерират идеи за Future friendly света в който искаме да живеем. Регистрацията е свободна и все още отворена на:
    Ще чуем и Боян още в първия ден с неговите впечатления и коментари от Лондон!

    Успех и много интересни и ползотворни срещи с младежи от целия свят, ще е невероятно сигурен съм!

  15. @Надежда Хаджиева – Темите на конференцията ще бъдат точно определени. Скоро ще пиша за това. Все пак ще гледам в разговорите си с другите делегати да засегна проблема с трафика на хора, който смятам за най-голям и пренебрегван до сега.

    @Теодор – непремено ще се включа. Дано да успеем да установим връзка по Skype.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.