Crime.bg стана сайт на годината в БГ Сайт

Тази вечер сайта на проекта Crime.bg спечели наградата на журито в категория „Кауза, събитие, общество“ на престижния конкурс БГ Сайт. Споделяме си първото място със сайта BB-Team.

Конкуренцията в категорията беше доста оспорвана. Напълно заслужено БГ Мама получи наградата на публиката. Моят фаворит в категорията обаче беше Без Насилие!, който за жалост остана на трето място. Въпреки, че сайта е с изцяло запазени права на съдържанието – нещо, което не разбирам при такава инициатива – изпълнението му е прекрасно. Има много информация, а страницата е добре структурирана. Темата също така е важна и добре застъпена.

Да си призная, не очаквах да наградят Crime.bg. Първо, защото е нов сайт без установени позиции в мрежата за разлика от другите кандидати. Всъщност в момента посещаемостта му е изключително ниска. Надявам се обаче хората да видят ползата от този проект и да започнат да подават сигнали за нарушения. Втората причина беше, че не вложих чак толкова труд във външния вид. Оправих, разбира се, W3C валидацията, скоростта и основните страници, но времето ми до началото на конкурса беше почти изцяло заето с другия crowdsourcing проект – За честни избори. Той пък пожъна голям успех за кратко време и определено ще го запазим за следващите избори. Събраните данни от тези избори са вече отворени, но ще ги пусна скоро в по-удобен формат.

Наградата ми дава увереност, че това, което правя има значение и се забелязва. Понякога, когато човек се занимава с такива инициативи, му се струва, че се поти да копае в някое ъгълче и никой не вижда смисъл от работата му. Такава престижна награда като първо място на 12-годишния конкурс БГ Сайт си е сериозна мотивация и вдъхновение.

Догодина мисля да участвам в същата категория, но с Lipsva.com. Знам, че в последните две години обещавам да включа и този проект в надпреварата, но не съм още доволен от изпълнението и дизайна му. С анкетата, която пуснах за подобренията към него, ще получа по-добра представа какво е нужно. Затова отворете я и помогнете с мнението си. Един мой познат ще помогне с дизайна и идентичността, така че освен пълен с полезна информация, да е и по-приятен за окото.

Впрочем ето статуетките от тази година:

Натиснете за по-голяма снимка

6 коментара

  1. Pingback: WebSpot.BG
  2. За смисъла – ти най-добре знаеш дали е смислено или не. Ако не е – никоя награда няма да ти донесе удовлетворение, а само лъже-удовлетворение. И все пак – поздравления!

  3. @стир – Наградата е признание, а признанието нови удовлетворение. Журито се състоеше от над 50 души, които са специалисти в областта. А факта, че много приветстваха наградата ми я прави още по-ценна за мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.