Интернет свят и политика

Миналата седмица попаднах на няколко доста интересни колажи от @mediabasket. Направени са като реклама, но си заслужават признанието. Комитата им е помагал с идеята. Целта е да покажат колко мрежата е навлязла в живота ни и да свърже реални институции с виртуални такива.



Тъй като ми липсваше нещо – Facebook, реших да направя свое допълнение към колекцията. Причината да използвам Министерски Съвет е, че във фейса се създават толкова много групи, дискусии и инициативи, че буквално има реално влияние върху някои решения. Да не говорим, че доста от членовете на кабинета са вече там.

Първата снимка на статията свързва Twitter и Народно Събрание. Както може би знаете, направих им акаунт преди време, на който сега се пуска информация за последните законопроекти и новини от комисии. Новият сайт на парламента вече почти в готов и макар със закъснение, ще получим все пак всички отворени данни. (Ето историята на проекта за новия сайт.) Някои от тях съм ремиксирал тук, а в OpenGovernment.bg ще пуснем с Бого скоро линкове към всички, както и новини по темата.

Скоро идват избори и ми е много интересно до колко кандидатите ще използват всички изброени мрежи горе. На миналите избори имаше добра тенденция – блогове, страници във фейса, видео интервюта, дори Twitter. Веднага след това обаче всичко замря. Останаха само няколко политици, които да блогват и Младенов, който редовно пише в Twitter. (Всъщност има и още няколко в Twitter, но не толкова известни.) Тази година не очаквам нещо различно, но поне по време на кампанията искам да видя малко повече видео, Twitter и Foursquare/Vivo. Въобще по солиден поток от информация от кампанията от самите кандидати.

Източник на колажите. Благодаря на @neuromantrice, че ми даде да ги използвам.

16 коментара

  1. Pingback: Method-X
  2. Pingback: follow us
  3. Pingback: Damyan Popov
  4. Ще започне пак сериозно търсене на IT i Social media специалисти – предлагам да направим картел и да държим максимално високи цените на консултантските услуги:-)))

  5. @Жюстин – може да съберем акаунтите на всички политици.

    @Boris Loukanov – и това е идея. ама дай частно в чата, че да не ни хванат после.

  6. Pingback: Избори 2011: Сега му е времето! | Дневникът на един Gregg
  7. Pingback: Stanislav Bozhkov
  8. Pingback: Preslav Rachev

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.