„Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“ Ъ?

Айде пак скандал. Този път в Пещера. Докато обаче при другите има въпросителни, този път всичко е ясно – ГЕРБ са си направили състезание, в което крайната цел на учениците е да стигнат до заветната фраза „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“. Ако не бяхме минали през 50-тина години комунизъм и пошла пропаганда, това може би щеше да мине незабелязано. Сега обаче това е толкова лош медиен ход, че трудно бих се сетил за по-лош в дадената ситуация.

Нещо повече – замесените се правят на ударени. Мисля, че не са го отрекли официално, но съм сигурен, че им е минало през ума. Дори махнаха новината за събитието от страницата си. Както обаче писах преди година на вече бившия говорител на Външно – всичко си е в нета уважаеми. Благодарение на Йордан видях кеша на Google на оригиналната новина. Запазих я като снимка, защото скоро ще изчезне и този кеш. Ясно си е, че са си го планирали и всичко си е одобрено централно.

По времето на изборите през 2009-та ми направи впечатление, че ГЕРБ направиха няколко добри попадения на публичната сцена. Или бяха наели PR агенция, или просто имаха късмет и другите ги бяха подценили. Най-вероятно обаче просто нямаше в редиците им толкова много случайни хора, а и не им се даваше гласност. В последно време обаче са под всякаква критика що се отнася до медии и връзки с обществеността. Дори да не сте съгласни с политиката им, важно е да има информация какво се прави какво възнамеряват да правят. Сега явно никой в партията не знае и изяви като горната го показват. Всичко това е жалко, защото имаха потенциал, но правят същите грешки като НДСВ.

Ето инфо и в Дневник.

8 коментара

  1. Почти сносен коментар. Обаче когато казваш, че ти е ясно и че всичко е планирано и одобрено централно, какви доводи може да изложиш в подкрепа на това си свое твърдение? Че е нескопосано-да, че е одобрено централно-не! Казва ти го човек от кухнята. Поздрави!

  2. Виж, тук си говорим за медийна стратегия. Щом е на централния сайт, значи е одобрено. Това е. Факт е, че медийните им изяви са абсолютно хаотични, а поведението на доста от членовете – презрително и обидно. Не ме разбирай погрешно – гласувах и агитирах за ГЕРБ. Все още виждам потенциал в тях. Не знам обаче какво се случва в кухнята и като всички останали съдя по това, което виждаме отвън. А то е, че партията е хаотична, без отговорност и последствия. В началото наистина имаше такива, но сега – не.

    Ето един пример за провалена медийна стратегия – хаосът около данъчната политика. Никой не знаеше какво, къде, как, защо и кога. Това само по себе си навреди повече на бизнеса от каквато и да е (евентуална) промяна на данъците. Говоренето в медиите не е политиканстване, а част от управлението. Кофти е да го кажа, но ГЕРБ имат много да се учат от ДПС – като култура на говорене и държаните политиците на Доган са много по-напред с материала от най-добрите от ГЕРБ. Това е истината. Вътре в кухнята може да изглежда друго, но щом аз, като избирател, не го виждам, значи или нещо от хладилника намирисва, или главният готвач е оставил останалите да правят каквото си искат.

  3. А някви хора се притесняват, че йеховистите промивали мозъците на децата:)

  4. Офтопик: по-повод гласуването на промените в закона за Търговския Регистър – още не са качили поименното гласуване, нито нещо за заседанието. Дали въобще ще го качат? И отворените данни на това правителство са FAIL!

  5. Не е излязал в Държавен вестник, а стенограмите по принцип си идват с месец закъснение. Надявам се с новата система на НС да идват по-бързо. Предполагам, че или утре, или в петък ще излезе закона в ДВ и ще го видим. Много е идиотско обаче. Пак ще има кърпене после, но защо се налага да се занимаваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.