„Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“ Ъ?

Айде пак скандал. Този път в Пещера. Докато обаче при другите има въпросителни, този път всичко е ясно – ГЕРБ са си направили състезание, в което крайната цел на учениците е да стигнат до заветната фраза „Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни“. Ако не бяхме минали през 50-тина години комунизъм и пошла пропаганда, това може би щеше да мине незабелязано. Сега обаче това е толкова лош медиен ход, че трудно бих се сетил за по-лош в дадената ситуация.

Нещо повече – замесените се правят на ударени. Мисля, че не са го отрекли официално, но съм сигурен, че им е минало през ума. Дори махнаха новината за събитието от страницата си. Както обаче писах преди година на вече бившия говорител на Външно – всичко си е в нета уважаеми. Благодарение на Йордан видях кеша на Google на оригиналната новина. Запазих я като снимка, защото скоро ще изчезне и този кеш. Ясно си е, че са си го планирали и всичко си е одобрено централно.

По времето на изборите през 2009-та ми направи впечатление, че ГЕРБ направиха няколко добри попадения на публичната сцена. Или бяха наели PR агенция, или просто имаха късмет и другите ги бяха подценили. Най-вероятно обаче просто нямаше в редиците им толкова много случайни хора, а и не им се даваше гласност. В последно време обаче са под всякаква критика що се отнася до медии и връзки с обществеността. Дори да не сте съгласни с политиката им, важно е да има информация какво се прави какво възнамеряват да правят. Сега явно никой в партията не знае и изяви като горната го показват. Всичко това е жалко, защото имаха потенциал, но правят същите грешки като НДСВ.

Ето инфо и в Дневник.

8 коментара

  1. Почти сносен коментар. Обаче когато казваш, че ти е ясно и че всичко е планирано и одобрено централно, какви доводи може да изложиш в подкрепа на това си свое твърдение? Че е нескопосано-да, че е одобрено централно-не! Казва ти го човек от кухнята. Поздрави!

  2. Виж, тук си говорим за медийна стратегия. Щом е на централния сайт, значи е одобрено. Това е. Факт е, че медийните им изяви са абсолютно хаотични, а поведението на доста от членовете – презрително и обидно. Не ме разбирай погрешно – гласувах и агитирах за ГЕРБ. Все още виждам потенциал в тях. Не знам обаче какво се случва в кухнята и като всички останали съдя по това, което виждаме отвън. А то е, че партията е хаотична, без отговорност и последствия. В началото наистина имаше такива, но сега – не.

    Ето един пример за провалена медийна стратегия – хаосът около данъчната политика. Никой не знаеше какво, къде, как, защо и кога. Това само по себе си навреди повече на бизнеса от каквато и да е (евентуална) промяна на данъците. Говоренето в медиите не е политиканстване, а част от управлението. Кофти е да го кажа, но ГЕРБ имат много да се учат от ДПС – като култура на говорене и държаните политиците на Доган са много по-напред с материала от най-добрите от ГЕРБ. Това е истината. Вътре в кухнята може да изглежда друго, но щом аз, като избирател, не го виждам, значи или нещо от хладилника намирисва, или главният готвач е оставил останалите да правят каквото си искат.

  3. А някви хора се притесняват, че йеховистите промивали мозъците на децата:)

  4. Офтопик: по-повод гласуването на промените в закона за Търговския Регистър – още не са качили поименното гласуване, нито нещо за заседанието. Дали въобще ще го качат? И отворените данни на това правителство са FAIL!

  5. Не е излязал в Държавен вестник, а стенограмите по принцип си идват с месец закъснение. Надявам се с новата система на НС да идват по-бързо. Предполагам, че или утре, или в петък ще излезе закона в ДВ и ще го видим. Много е идиотско обаче. Пак ще има кърпене после, но защо се налага да се занимаваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.