Как Киро преименува предаването „Аз обичам България“

Ако в последните 3 часа не сте влизали във Facebook или Twitter, заглавието няма да има много смисъл за вас. Става дума за случка от събота, когато Кирил Христов е направил забележка на Юлиан Костантинов („Аз обичам България“ и „Стани милионер“), че е паркирал джипа си абсолютно неправилно. Последвала е свада, мутренски номера, Кирил отнесъл едно крoше и т.н. Цялата история ще прочете в блога на Киро.

За 3 часа статията има 4000 споделяния във Facebook и 150 – в Twitter. Пуснахме доста писма до Нова телевизия призовавайки ги да излязат със становище и да накарат Юлиан Костантинов да се извини публично. Въпросът вече не е междуличностен и участието на Юлиан в „Аз обичам България“ го задължава да се държи по различен начин. Основните приказки в мрежата са „Аз не обичам тази България“ и че виждаме пореден случай в стил Еленко. Припомням, че преди година и половина Еленко разбуни духовете със серия от статии за сблъсъка му с абсурдите в митниците.

Сега отново имаме масивна вълна недоволство в мрежата и желание този случай да не бъде потулен. Знам, че Нова са предприели стъпки да изяснят случая и се надявам да имаме официално становище скоро. Дневник ще съберат всичко по темата и ще пишат линка е долу. Има съмнения, че нещата не са съвсем както Киро ги описва, но говорих с него и ме увери, че всичко е вярно. Лесно може да се докаже с медицинското и оплакването в полицията.

Топката е в ръцете на Костантинов и Нова телевизия. Да видим колко е пораснала и съзряла мрежата.

Още по темата:
Киро.bg – TV мутри срещу Киро. Round 2*.
nname.org – Певец бие хипстър в спор за паркиране
Дневник – От блоговете: TV мутри срещу Киро
Темелкоф – Един ден в България
Дневник – Юлиян Константинов отказа коментар за инцидента, в който е замесен
Становището на Юлиан Костантинов
Киро.bg – Денят след Юлиан

19 коментара

  1. Pingback: countnazgul
  2. Pingback: Zlatan Zlatanov
  3. Pingback: Angel Neychev
  4. Много ми е интересно защо изискваш становища, разпращаш писма и искаш извинения за спор, по който си трета страна и въобще не е ясно кой е прав и какво се е случило всъщност. Ти ще се извиниш ли, ако се окаже, че ситуацията е съвсем различна и осъдят Киро за кривене на чистачки, вербална агресия и лъжливи показания?

  5. @Ники – да, и го направих наскоро като писах за БТВ, а се оказа, че не са блокирали потребителя, а рутинно си трият неща от нета, за дето им пречат на печалбите на новия сайт.

    В никоя история нищо не е сигурно. Писах си доста с Кирил обаче, проверих други писания за Юлиaн и си направих сметка кое е вероятно. Писах, че има съмнения и че лесно ще се види истината след изваждане на документите. След становището на Юлиaн очакваме точно такива.

    А защо искам становище от Нова си е моя работа. В случая вече става дума за интернет буря, а не за личен случай. По твоята логика и за Могилино всички трябваше да си траем и да гледаме отстрани, така ли?

  6. Никой не трябва да си трае за нищо, но на моменти цялата тази „онлайн“ активност малко се изродява и в един момент ще стане като с лъжливото овчарче. Никой няма да обръща внимание.

  7. съгласен с Ники, такова заклеймяване имаше на Юлиян без дори да бъде чута и неговата версия, тя се появи по-късно, другарският съд вече се беше произнесъл, няма такова нещо прочетох тук там, тва е толкова абсурдно…
    също тези двамата хубавци си отговарят единствено и само за себе си, какво общо трябва да имат телевизиите в които работят? че ги намесвате. Юлиян да не е дете на Нова, че тя да отговаря за възпитанието му

  8. voxy, мнението му е било поискано от множество медии, но той е отказал да коментира. Вместо това е подал контра-жалба (след като е научил от медиите кой е „обидчика“ му) и пусна изявление във страницата на предаването във фб.
    Аз не видях никъде Кирил да споменава каквото и да е за БНТ, или да се превъзнася като някаква телевизионна звезда. Имаше един пост в неговия блог, който сам по себе си стана вирален.

  9. И какво излиза?

    Единият използва нецензурни думи, другият вулгарни псувни. Единият го удря по лицето, другият му чупи чистачките.

    Аз не виждам разлика в държанието между двамата.

    Единствената разлика е, че единият има блог, използва социалните медии и така си осигури медийна преднина, в противен случай сега другият можеше да е на кладата.

  10. Четах отговора на Юлиан. Доста е сбъркал и си е утежнил положението. Подробностите, многото заявки – пресолил е маджата, направо е изтървал солницата. Аз вече нямам съмнения. Не че преди съм имал, но с отговора си Юлиан ги потвърди. Да му мислят Нова, след като бтв тотално се прецакаха с Асен, да мислят кво ги чака, ако тоя остане на екран.

  11. @Милко: Да разбирам ли, че Юлиан е пуснал жалбата след поста в блога на Кирил. Още едно потвърждение. Да, все пак не говорим за абсолютната истина, а за най-възможната такава, но пък по-вероятна с много.

  12. От изчетеното в няколко страници, включително в блога на Кирил Христов, а също така на страницата на телевизионното предаване, представата, която си изградих ме кара да приемам за много по-достоверна позицията на Кирил Христов, отколкото на Юлиан Константинов. Има много повече логика в изложеното от Кирил. Наблюдавал съм изблика на нерви на Юлиан Константинов в тв предаването „Аз обичам България“, а и поговорих в скайп с един познат, който работи в екипа на това предаване. Всички тези неща наклониха везните в полза на Кирил Христов. Така или иначе според мен постъпката на Юлиан Константинов е повече от просташка. Държанието му наистина е мутринско, не подхожда на човек на изкуството да се държи като дебил. Но от друга страна малко са нормалните шофьори в България. Повечето са идиоти от класа. Не спазват нито правилници, нито ограничение на скорост, нито предимство на пешеходец. По този случай прочетах няколко мнения на граждани, които направо ме смаяха. Едното беше (ще цитирам по памет) – „То ако и на мен някой ми барне чистачките, ще му извия врата 4 пъти“. Благодарен съм, че на мен, предвид физиката и възможностите ми, трудно някой би извил врата току-така, но самият факт, че има хора, които мислят по подобен психиатричен начин, е меко казано притеснителен. Имам поглед как се държат шофьорите в Австрия и Германия, а съм разговарял с различни приятели, които от дълги години живеят в Швеция и Великобритания – никъде няма нещо, което да наподобява българинът зад волана. Уникални сме в това отношение, за съжаление.

  13. Разбирам, че се познавате с Кирил Христов но според мен не сте прав да взимате страна в спора без да имате обективна информация какво точно се е случило. Според мен и двамата участници имат вина. Кирил Христов, че не е съобщил в КАТ или на 112, а е тръгнал да поврежда чужда собственост без да знае причините за това неправилно паркиране, ако е имало такова. Юлиан Константинов е виновен, че не си е удържал нервите и си е позволил физическа саморазправа, също е виновен ако не е паркирал правилно.

  14. От един момент нататък всяка тема в мрежата излиза от сферата на сериозното, минава през сферата на интересното, забавното и се забатачва в сферата на троленето. В случая това се случи час преди официалното изявление на Юлиан. След това започна истинското тролене.

    Не се съмнявам, че и двамата имат някаква вина, но както казах, Взехме страната на Кирил, защото за мен реагира адекватно. Това, което @Милко казва е напълно вярно – единия пише като човек, а другия – от официалните акаунти на предаването, в което участва. Надали някой има съмнения, че Юлиан е паркирал неправилно и че е ударил Кирил. Надали смятате, че сериозни Кирил е тръгнал с „огромен камък“, а Юлиан просто си е влязал в колата. Надали някой вярвя както на Юлиан, така и на Кирил, че не е имало псуване.

    Независимо от всичко, темата сега замря, затова – споко, няма да разпваме никой.

  15. За мен случката е интересна от чисто психологическа гледна точка. Тя показва
    безпомощността на средностатистическия “Киро” и неприязънта му към “известните” (хората, които ги дават по телевизията) и “мутрите” (хората с SUV-ta).

    “Киро” е обезверен и не вярва, че органите на реда могат да въведат ред, затова и решава да се саморазправя. Къде е проблемът? МВР е единствената останала нереформирана структура в България, съответно е неефективна и “Киро” й няма доверие. За него е нещо нормално да криви чистачки, пука гуми и драска с ключ на база на собственото си виждане за справедливост.

    За “Киро” всеки с черен джип е мутра. Щеше ли “Киро” да криви чистачките на неправилно паркирал Москвич? Едва ли. Киро иска да си отмъсти на по-богатите, които имат оригинални розови Рейбан-и и черно SUV. Къде е проблемът? Според мен – дълбоко в “Киро”

    Средностатистическият “Киро” неистово търси грешки в публичните личности. Те му дават удовлетворението, че “всички са маскари” и всички нарушават правилата, дори публичните личности. Така намира оправдание за своето поведение, когато е в разрез с правилата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.