Мартеници, мартеници …

Отдавна се каня да си направя Пижо и Пенда и все го отлагам. Оставям нормални пискюли. Този път седнах и мисля, че се получиха добре. Тези горе са около 40 см. високи и доста тежки. Дори купих специална супер дебела вълнена прежда за целта. Всъщност на живо изглеждат доста сивкави, но това е защото вълната не е избелена, а е в ествестен цвят.

Останалите мартеници ги започнах вчера и ще ги довърша днес. Използвам същата технология за усукване, както и през последните години – с дрелка или мискер. Във фейса предложиха и low-tech решение – тежест, която да се върти. Така обаче може да се правят само метър-два мартеници, докато с дрелка снищи направих пет-метрова такава.

Тази година се забелязват почти всички признаци за наближаване на Баба Марта, които описах минали март. Най-вече многото посещения на инструкциите как се правят бързо мартеници. В Дневник ще намерите още лесни идеи. Ако сте в Darmstadt, Frankfurt или въобще в Hessen, на 3-ти март в Darmstadt ще отпразнуваме националния празник и годишнината на културното дружество в града. Ще има дегустации на българско вино и специалитети. Тук ще намерите събитието във Facebook.

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.