Зли ваксини или глупави родители

Всеки има право на мнение и да го отстоява. Всеки може да прави каквото и да е със себе си, стига да не застрашава останалите. Въпреки тези основни свободи обаче не мога да приема изконната глупост, която е налегнала сума хора в параноята им спрямо ваксините.

Ще ги намерите най-често в БГ Мама, сайтовете за природно съобразно хранете и за конспиративни теории. Тезите, които се въртят в мрежата, са най-основно три:

 • Ваксините се прилагат масово единствено и само, за да печелят фармацевтичните компании
 • Ваксините съдържат вещества вредни за децата
 • Ваксининирането цели контрол над населението

Нека започнем с печалбите. Наистина от ваксини се правят милиарди, но не и от масовите. Лицензите на основните ваксини, които се прилагат от десетилетия, отдавана са паднали, а с тях и цените. Всъщност повечето държави ги купуват на цени близки до производствените. Фармацевтичните компании печелят от ваксини за грип и новите разработки срещу рак на шийката на матката. Те обаче са пожелателни и всеки си ги плаща сам. За всички лекарства имат срок, след който всеки може да ги произвежда свободно и е безумно да се смята, че с толкова смени на режими, правителства и партии конспирация за инжектиране на всички деца би останала.

За ефекта на ваксините се говори много и аргументите са също толкова идиотски. Ще ви дам две статии по тази тема. В тази се твърди, че в инжекциите има метали, които отравят децата. Тази тук казва, че ваксинираните деца боледуват 4-5 пъти повече от неваксинираните. И в двата случая се цитират изследвания, данните от които са повече от съмнителни, ако всъщност отидете и ги прочетете. Всъщност често в статиите срещу ваксините се говори за конспирация на здравните власти, в които нарочно се отхвърлят изследвания показващи вредата от инжекциите. Това чисто и просто се нарича научен процес. Ако презумпциите, данните или анализа ти е грешен, значи изводите ти най-вероятно са грешни. Изключително лесно е да се направи изследване така, че да постигнеш нужните ти резултати. Затова научната общност преглежда всичко, възпроизвежда и потвърждава. Това, че тестовете на някои лекарства са непълни и е имало проблеми е факт. Това обаче се случва единствено при престъпни действия на лекари и компании, а не при отдавна установените масови ваксини.

За контрола над населението даже не ми се говори. Ако имаше такова нещо, нямаше ефектът от ваксините да бъде драстичното намаляване на смъртността при децата. Първият ми пример в тази насока се вижда на графиката в началото. Както знаете обичам данните, защото лесно могат да покажат истината. На графиката виждате детската смъртност от диария в Мексико. Пиковете са смърните случаи в сезона на ротавирус. Вижда се ясно, че след масовата ваксинация от 2007-ма насам, тези пикове изчезват. Друг пример е дребната шарка в щатите. От долната графика се вижда ясно, че след въвеждането на масова ваксинация през ’60, броят на случаите е паднал практически до нулата. За жалост не намерих данни за този вид смъртност в България преди масовата ваксинация в началото на 70-те.

Наистина всеки има право да решава какви лекарства да взима и да дава на децата си. Същестуват обаче такива понятия като престъпна небрежност и поставяне на дете в риск. Лишавайки го от медицински грижи заради лични паранои за световна конспирация е точно това. Никой не го интересува дали вярвате в дядо Коледа или хомеопатията.

Всъщност, ако не ваксинирате децата си, най-вероятно сте краен привърженик на еволюцията. Без ваксини оцеляват само най-силните като имунна система деца и вероятно точно това искате. Може би затова ония „изследвания“ посочват, че неваксинираните средностатистически боледуват по-малко. Това означава ли, че по вашата логика трябва да оставим няколко десетки хиляди деца годишно да умират просто така? При това от болести избили на няколко пъти повече от половин Европа?

Причината всичко това да ме ядосва е, не само, че хора вярващи в тези глупости излагат децата си на опасност. Те излагат и чуждите деца на болести. Без ваксина е много по-лесно да се разболее дете и да внесе болестта в училища и детски площадки. Въпреки ваксината, деца със слаба имунна система могат да се разболеят, а за тях това ще е вече фатално. Има много документирани такива случаи и болестите, за които ваксинираме, далеч не са изчезнали. Гледайте само новините за Гърция и Франция в последно време.

Затова хайде стига с глупостите и спрете да избивате децата си.

Източници и допълнителна информация:

 • Дребна шарка в щатите
 • Детска смъртност поради диария в Мексико – Forbes
 • Ваксинации в Европейският Съюз
 • Съотношение бюджет на здравната система спрямо детската смъртност – Gapminder

Статията е написана на база и в съответствие с препоръките на Националния център за заразни и паразитни болести, Министерството на здравеопазването и Световната здравна организация. Не следва да взимате медицински съвети от тук или от където и да е в мрежата или масовите медии. Обърнете се към личния си лекар или педиатър, ако имате въпроси или притеснения. Интернетът не е и не може да замести медицинските специалисти.

583 коментара

 1. Pingback: zzdravkov
 2. Много ти благодаря! Това беше нещо ккоето отдавна разправям, а сега имам още няколко аргумента

 3. Pingback: Rossitsa Tsanova
 4. Pingback: Българското CNN
 5. Pingback: надя
 6. Pingback: petar boyadzhiev
 7. „Ваксините се прилагат масово единствено и само, за да печелят фармацевтичните компании“
  Зависи какво разбираш под масова ваксина. Например покрай истерията със „свинския грип“ преди 2-3 години нашето правителство купи 360 000 дози. За мен това не е малко количество. Година по-късно, се разбра че въпросния свински грип не е бил по-смъртоносен отколкото всеки един грип през последните 100 години.
  Имаше обвинения че СЗО (Световна здравна организация) е раздухала нещата за да помогне на определени фармацевтични компании да направят милиарди долари печалба. След този пример вероятно разбираш защо хората са толкова недоверчиви.

  В статията си споменал ваксината срещу рак на шийката на матката. Според тази статия тук ваксината показва странични ефекти. Както ти самия си споменал ваксината е нова и е напълно възможно да е създадена с цел големи печалби .

  Аз не отричам ваксинирането с ваксини доказали се с времето. Например ваксината против дребната шарка. Въпроса е там, че хората ги е страх от това, че ваксината с която ваксинират децата им може да е някакъв нов модел, който да доведе до увреждания.

  Всичко е въпрос на доверие. След като СЗО може да бъде купена. Хората вече няма на кого да се доверят, това е проблема.

 8. @Zdravkonrj – напоследък много ми се събраха идиотски статии. Днес попаднах случайно на тема (май в БГ мама беше) и ми прикипя. Като видях статията във Forbes реших да пиша.

  @Лазар – скачаш много през доводите. Откъде извади това, че СЗО може да бъде купена? Това, че някой си мисли нещо, съвсем не е доказателство. А и дори СЗО да каже нещо, крайното решение е на всяка отделна държава. Още повече, че СЗО не казва кой препарат да се купува, а само какво е нивото на опасност и къде има заболели. Моделите им лесно могат да се проверят въз основа на данните, които са имали в дадения момент.

  Тук обаче говорим за общия отпор срещу ваксинацията по принцип и особено срещу задължителните сега ваксини. Тези за рак наистина са нови, но не са масови – всеки решава и си ги взима. Същото е и с тези за грип. Дори тези, които сега се бият задължително на децата (виж втория линк в статията) са били на пазара 3, 5 и 10 години преди да се вземе решение държавата да поеме плащането им. Това е било социална мярка, която е спасила милиони души в рамките на десетилетие.

 9. @Лазар – „Година по-късно, се разбра че въпросния свински грип не е бил по-смъртоносен отколкото всеки един грип през последните 100 години.
  Имаше обвинения че СЗО (Световна здравна организация) е раздухала нещата“

  Интересно, но аз помня друго. По време на истерията всеки лекар и/или специалист, който се появяваше по телевизията казваше, че въпросният грип не е по-опасен от другите. СЗО също не са твърдели, че грипа е по-опасен, а че е нов и хората нямат изграден имунитет, т.е. повече хора се разболяват по-лесно, което доведе и до пандемията. Освен това непрекъснато призоваваха медиите да не използват термини като „опасният грип“, поради горната причина и “ свинският грип „, защото грипът не се предава от свине или свински продукти на хора. Въпреки това медиите си пускаха епични заставки по темата, озвучени с драматична музика и илюстрирани с апокалиптични кадри, продължавайки да натъртват на „опасният“ „свински“ грип, явно щото h1n1 е твърде сложен научен термин.

 10. Pingback: Just Shu
 11. Pingback: tRo6ka
 12. Pingback: Yordan Ivanov
 13. А колко още може да се изпише за антибиотиците и витамините, две също така актуални теми макар и не толкова, колкото ваксините…

 14. @Александър – В интерес на истината и там има какво доста да се говори. Прекомерното използване на антибиотици е вредно не само за отделния индивид, но и в дългосрочен план. Вече виждаме т.н. супер бацили, които издържат на повечето ни антибиотици. Такъв в случая с резистентната туберколоза, за която писах преди време. Трябва да се предписват, но в крани случаи и това е практика залегнала в много страни. Трябва да има и информация по темата. Същото е и за витамините.

  В никакъв случай не трябва да се спира дискусията за ваксините. Трябва да има контрол какви се взимат, как са тествани и какви са страничните ефекти в малкото случаи, които се проявяват. Диалогът сега обаче се фокусира върху параноята на редица родители, че някой иска да им убие децата, а в действителност се получава точно обратното. Тази параноя се подхранва от псевдонауката в мрежата и измества всякаква логика.

  Най-лошото обаче е, че заради такива крайни статии и изказвания, истинските критици на медицинските практики ви СЗО и фармацевтичните компании биват заглушавани. Ако искаме сега да говорим за ваксините за грип, всички ще се фокусират върху лунатичните изказвания, а не върху научно обоснованите аргументи. Просто първите са винаги шумни, а вторите са предимно трудни за разбиране и изискват мислене.

 15. Вече виждаме т.н. супер вируси, които издържат на повечето ни антибиотици.

  Супер готина статия, обаче моля ви се поправете думата „вируси“ на „бактерии“.

 16. Ето още една подобна статия в ScientificAmerican, от които посоченият от мен като пример български сайт е прекопирал текста за по-ниската заболеваемост без ваксини. Тази статия тук казва в прав текст, че учените няма да спрат да правят наука и да спасяват хора с ваксините заради няколко луди:

  On vaccines: scientists can’t stop doing science because of crazy people

  В статията се посочват източници, изследвания и графики показващи, че дори да има странични ефекти, те са незначителни и на тесен кръг от хора.

 17. Не не, не само в случая, антибиотиците по един или друг начин въздействат на бактерии, на бактериалната клетъчна стена, те няма как да въздействат на вирус, бактериофаг, еукариотна клетка или някое екзотично извънземно. В това се състои системната злоупотреба с антибиотици, половината лекари не правят разлика между бактерия и вирус, а ги наричат бацили.

 18. @Боян Юруков – да, twitter feed-а ми постоянно ме плаши 🙂 Ако разрешиш, ще се обаждам от време на време с корекции по статии твои, защото нямам време да пиша блог по тези въпроси.

 19. Много мислих дали да пиша тук, но реших, че си струва, най-малко заради човека зад lipsva.com

  Преди да съм казал каквото и да е нека се представя.
  Казвам се Александър Красимиров Василев и стоя смело зад сайта си vaksini.eu!
  На 31 години съм, като последните 3-4 не ги броя! Защо?

  Давате ли си сметка как се живее с това: vaksini.eu/Ekspertno_Reshenie_2450_fron_latest_.jpg

  Само малко да ви светна – невъзможност да стана от стола, съответно е невъзможност да отида до тоалетна, оттам и всичките проблеми с ходене по малка и голяма нужда, които оставям на въображението ви. Дано е богато…

  Въпреки болестта си съм сменил 5 работодателя, помагам финансово на една жена от Силистра – нещо като финансова помощ в размер на 300 лв месечно. Помагам и на много други и общо взето, който не се е докоснал до мен не е видял помощ. Както и да е – стига за мен!

  Искам да ви кажа, че повечето хора с МС нямат деца, а аз имам, но не бих поставил ваксина никога на детето си! В резултат тя на 3+ години не знае какво е болест. Развитието й е като на 4-5 (умствено и физическо) и често дори завиждам благородно, че се оправя от зимните настинки приблизително 2-10 пъти по-бързо от мама и тати 😉

  Нека поговорим малко за ваксините сега. Каква е целта им? Целта на ваксините е да стимулират организма да произведе антитела. Те се очаква да се свържат с телата(?!), като по този начин атакуват и унищожават чуждия натрапник.

  Всичко това е ОК до момента, в който не се образоваме малко и не прочетем, че всъщност антителата са крайният резултат от преболедувана болест и наличието им често е показател за тази преболедувана болест. Наличието им в никакъв случай не е гаранция за имунитет. Моля ви правете разлика между ваксинация и имунизация. Всичко е добре описано тук – vaksini.eu/antibodies.html

  В разширяване на vaksini.eu/download.html минава по-голямата част от деня ми. Често материалите там струват пари и досега съм дал четири цифрена сума за другите. А, да, да не забравя – чинно ваксинираните дружки на дъщеря ми се скъсват да боледуват и изостават в развитието си, от което страда само малката ми принцеска….

  Приятно потъване в дълбините на истинското здраве и дълголетие!

 20. Г-н Юруков, на мен ми стана ясно, че не правите разлика между вирус и бактерия. А бацил знаете ли какво е?
  И не ви е ясно коя шарка е дребна. За едрата пък съвсем се съмнявам.
  Но много се радвам, че проваксинаторите сами си показват некомпетентността и даже не разбират, че го правят.
  Пожелавам ви успех в начинанието да оплювате родителите, които искат да запазят живота и здравето на децата си! “
  …дори да има странични ефекти, те са незначителни и на тесен кръг от хора.“ Само да ни си в този „тесен“ кръг, защото излизане от него няма.

 21. @Kiril Nikolov – да, на драго сърце.

  @Александър Василев – благодаря ви за коментара. Диагнозара е наистина вежка и браво за нещата, които правите.

  Не съм специалист по ваксинирането и имунизациите, но след като хвърдих поглед на материалите на сайта ви разбирам, че предимно оспорвате методите на ваксиниране, а от там и идеята, че може да се постигне имунитет по този начин. Не мога да се съглася с това, защото очевидно се генерират антитела след ваксинация.

  Следващата ви теза е, че антителата само показват преболедуване, а не и имунитет. Ако човекът оцелее от една болест като дребна шарка, то антителата в организма му са тези, които са я преборили. Те остават като защита за бъдещи болести. Проблемът обаче е, че в повечето случаи не оцеляваме и затова ваксините са отслабени или обезвредени бактерии, които имат същите външни характеристики. Така организма намира ново тяло, бори се с него и го побеждава без опастността от смърт.

  Разбира се, има странични ефекти, но са далеч по-безвредни и по-малко статистически от смъртта, която е спохождала почти всяко семейство до преди 50 години.

 22. @Колева – Знам много добре какво е морбили и вариола. Знам и каква е разликата между бактерии и вируси. Знам също така какъв е шансът детето ми да си отиде с и без ваксини, знам какви са генетичните предразположения към проблеми с въпросните ваксини и също знам, че не са известни смъртни случаи причинени от ваксиниране. Има починали деца заради мръсни игли в Африка, заради съществуващо заболяване незабелязано от родителите или заради лекарски грешки с лекарствата.

  Да твърдите обаче, че ваксините като концепция са нещо вредно е напълно еквивалентно на това да искате в две от три семейства да умира поне по едно дете. Това е била ситуацията преди 60-те и единствено ваксините са променили обстановката. Почетете малко.

 23. „Въпреки ваксината, деца със слаба имунна система могат да се разболеят“

  Този аргумент е „непробиваем“ :))

  Тук се засмях леко – прощавай.
  Нали ваксината подсилваше имунната система .. и я привеждаше в бойна готовност? То каква била работата, 🙂 ваксината била за хора със силна имунна система така ли? .. хм, че на тях за какво им е ваксина?

  И .. абе не излиза ли така, че неваксинираните са отговорни за заболяваемостта на ваксинираните? Не забелязвате ли парадокса? Нека има и малко неваксинирани 🙂 .., Тогава все ще си имате виновник и ще бъдете спокойни – причината никога няма да бъде във самия болен.

 24. @Георги – Една ваксина дава възможност на тялото да се бори срещу конкретна болест. Тъй като се развиваме различно, ваксините действат в различна степен на всеки от нас. Така някои имат по-малка защита от други. На някои хора дори почти не им действат. В тези случаи можем да разчитаме предимно на естествената си имунна защита и ако тя е слаба, има реален шанс да се разболеем. Ако в средата ни има повече болни тази вероятност скача силно. Ако дете не е ваксинирано вероятността да се разболее е доста по-голяма. Така решението на родителите поставя в опасност и други деца. Както стана дума по-горе, ваксинацията не гарантира 100% ваксинация, но от данните става пределно ясно, че е напълно достатъчно да намали смъртността и усложненията драстично.

 25. Боби, може ли да не се съглася с теб. Главно поради факта, че ваксините подбуждат th2 клетките, а th1 са тези от естествено преболедуване болест. Последните осигуряват дългосрочен и често доживотен имунитет…

 26. @Александър Василев – Да разбира се – точно хуморалната част от имнунната система трябва да се активира. th2 функцията отговаря за засичане на външните тела, а th1 – за унищожаването и изхвърлянето им. th2 е точно тази, която бива тренирана да разпознава болестите, за да може да ги открива когато опасността е истинска. Целта на ваксините е да не активизира th1 частта от имунната система, защото тогава тялото боледува – треска, отпадналост и прочие.

 27. В крайна сметка Боян, фактите са си факти! Дъщеря ми е в здраве, за което аз не мога и да мечтая. Аз съм увреден жестоко и оправянето ми е въпрос на Божия воля…

  Отдавам здравето на дъщеря ми на това, че няма нито една ваксина и храната , която консумира е 100% вегетарианска.

 28. @Александър Василев – Прекрасно е, че дъщеря ви има добро здраве в момента и искрено се надявам, че ще остане така.

  Твърдението обаче, че причината е в липсата на ваксини, е също толкова коректно, колкото и тезата, че неукия британски милионер Джеф Пиърс е направил богатството си благодарение на това, че не може да пише и чете. Истината е, че той и дъщеря ви са постигнали толкова много въпреки липсата на нещо съществено – образование и ваксини респективно. Това е похвално, но в никакъв случай не е аргумент нито срещу образованието, нито срещу ваксините.

 29. Защо си такъв върл привърженик на нещо толкова противоестествено? Не ти ли стигат материалите ми по сайта ми? Да, той все още е склад за такива, но ще заприлича на такъв до месеци и тогава ще им видя жалката физиономия на всички защитници на ваксини 🙂

 30. @Александър Василев – лекарствата, операциите и компютрите са нещо неестествено, но явно ги ползваме. В протвен случай най-вероятно нямаше да сте жив и нямаше да можем да си говорим от такова голямо разстояние.

  Това, че сте събрали голямо количесто материали на едно място не означава, че са верни, а още по-малко, че трябва да се съглася с тях. Науката е постоянна битка между аргументи и така се гарантират теории и изводи все по-близки до истината. В случая медицинската общност е единодушна, че ваксините намалят смъртността и усложненията до санитарен минимум.

  За жалост има странични ефекти и да – фатални случаи. Това означава ли, че трябва да спрем ваксините – абсолютно не.

  ЗСО е взело друго такова решение за Африка, което не се харесва на никой, но има логика – въпреки стотиците милиони излети в медицинска апаратура и консумативи, в много африкански държави не стигат спринцовки. Така лекарите са пред дилемата дали да не бият инжекция, без която е почти сигурно, че пацента ще умре или да използват втори път друга инжекция с вероятност 1 към 3 да предадат ХИВ. Решението на СЗО е в спешните случаи да използват стари спринцовки, ако нямат друг избор. Ако не дадат животоспасяващия медикамент, човекът ще си отиде така или иначе. Така шансовете му скачат над 60%. За жалост моралните въпроси и статистическата вероятност приложени към огромни групи от хора са по-сложни, отколкото си мислите.

 31. Боян, защо тук трябва да става бойно поле… Африка е любимото място на медицината да изпробва нещо, защото там има много хора! След много прочетени материали на български и английски е невъзможно да бъде променено мнението ми! НЕВЪЗМОЖНО!!!

  Също и след немалко хора идвали ми на гости…

 32. „Без ваксина е много по-лесно да се разболее дете и да внесе болестта в училища и детски площадки. Въпреки ваксината, деца със слаба имунна система могат да се разболеят, а за тях това ще е вече фатално.“ Не разбирам кое е притеснителното за ваксинираните деца да се срещнат с раболяло се неваксинирано? Нали ваксината ще ги предпазва???!!! И кое точно е фаталното на заразяване на ваксинирано вече дете????!!!! Тук се получава някакъв парадокс?

 33. Когато фактите говорят….

  Dora Davidova: Неведнъж съм се опитвала да измъкна от педиатрите ( а те са били доста, поради чести смени и все още не намерен нормален такъв ), какъв е смисълът да се ваксинира бебе против тетанус ( болест, с която се заразява човек при кръвоизливно нараняване ), а бебетата обикновено стоят далеч от такива ( особено докато не ходят ). В моята медицинска практика и работа с деца съм срещала не едно-две разболели се от коклюш, при това все са били ваксинирани. Лекарите мигат на парцали и се чудят как изобщо мога да задавам толкова глупави въпроси, при все, че съм медицински специалист. И, разбира се последват нахвърляния – колко са страшни тези болести и как ако не си ваксинирам децата все едно ги обричам на сигурна смърт! И не мога да разбера – какво се тръби толкова срещу не ваксинираните деца ( сякаш са вече сто процентово заразни ), като другите около тях са ваксинирани? Какво има да се плашат за своите ваксинирани деца околните? Защо? Решението да не си ваксинирам детето си е изцяло мое, поради резултат от ваксина – мигновен бронхоспасъм с последващо развитие на астма ( вече повече от 5 години ). Няма как да вмъкна допълнително отрова в организма на детето си, каквото и да става.

 34. Катя Георгиева:
  ПАРАДОКС…позната се ваксинира…и за 24 часа почина, днес я изпратихме….

 35. В Африка пък точно – няма как да не стигат спинцовките – там ги използват за тестване на ваксини директно върху хората, преди да ги пуснат по Европа и Америка! Така че врели – некипели…..

 36. Извинявам се, че прекъсвам раздумката ви. Нямам желание да убеждавам никого. Вероятно познатата ви, Бог да я прости, се е ваксинирала от полиомиелит, примерно, и е починала от същото? А наша близка почина, след като си пръсна в гърлото тантум верде. Не беше предполагала, че е алергична. Млада, здрава и права жена, в разцвета на силите си, майка, съпруга. Отиде си за ден.

  ––––––

  “Без ваксина е много по-лесно да се разболее дете и да внесе болестта в училища и детски площадки. Въпреки ваксината, деца със слаба имунна система могат да се разболеят, а за тях това ще е вече фатално.” Не разбирам кое е притеснителното за ваксинираните деца да се срещнат с раболяло се неваксинирано? Нали ваксината ще ги предпазва???!!! И кое точно е фаталното на заразяване на ваксинирано вече дете????!!!! Тук се получава някакъв парадокс?

  Ваксинираното дете би могло да е прекарало химиотерапия, да е с присаден бъбрек и да пие имуносопресори, да се възстановява от тежък инцидент и имунната му система да е отслабена. Може да сте със здравото си десетмесечно бебе пред детската консултация и да чакате рамо до рамо с паникьосана антиваксерка, дошла да потърси помощ за болното си от морбили дете, след като всички хомеопатични илачи не са помогнали. (Ваксините за рубеола, морбили и заушка се поставят след като детето навърши годинка). Може да не иде реч за ваксинирано дете, а за възрастен човек с отслабена имунна система. Може да е бременна жена. Много работи може. Може човекът да не е ваксиниран по медицински съображения – има такива. Преждевременно раждане и усложнения, заради които ваксинацията не е особено добра идея.

  Това обаче не важи като довод пред човек, който е убеден, че тригодишното му дете е здраво и е гений, защото не е било ваксинирано и е на вегетарианска диета. Пожелавам всичко добро на детето, от сърце. Позволявам си да изтъкна, че доста хора можем да приведем данни за здрави и прави тригодишни деца, дето могат да те купят и продадат и да те турят в малкия си джоб, а пък са ваксинирани и любимото им ядене е пиле с ориз. Аналогично мога да допусна, че причината за това е пилето. Че какво друго?

  ––––-
  Впрочем, Бояне, има хора, починали вследствие на ваксини и не само заради мръсните игли. Причината е, че практически не съществува лекарство, дори на билкова основа, което да не може да доведе до страничен ефект. Имах приятелка, която беше алергична от лайка. Стопроцентна сигурност никой не може да даде, за нищо. Може би в такъв случай е хубаво да се изнесат други сравнения – колко хора умират вследствие на ваксинация срещу детски паралич примерно, и колко – че не са се ваксинирали срещу детски паралич. Колко ваксинирани хора, прекарали паралич (не е невъзможно това да стане) са се оправили бързо и без трайни увреждания и срещу колко неваксинирани. Те такива неща.

 37. @Александър Василев – това, че нищо не може да промени мнението ви не говори добре за начина ви на мислене. Това различава научния подход от фанатизма.

  @Дора – Това въобще не е вярно. Ваксините, както всички медикаменти, се тестват на малки групи хора в страните, където ще бъдат разпространявани. Това се прави най-малкото, защото човек в Африка и човек в Германия са изложени на съвсем различни патогени, замърсяване, гъстота на населението и прочие. Да не говорим, че има разлики между расите в това какви лекарства върху кой имат ефект. А това за спринцовките нямам представа откъде ви хрумна.

 38. @Marfa – Напълно съм съгласен. Има смъртни случаи и вероятно някои от тях са пряко причинени от ваксините. Търсих доста из журналите, но не намерих изследване показващо пряка зависимост, а по-скоро косвена – дори с отслабени вируси имунната система не издържа или пък нещо мутира и прочие. Неизменно при всяко масово лекарство има странични ефекти. За да се одобри обаче трябва да се покаже, че са незначиетелни и се проявяват при много малък процент от случаите.

  За данните също съм съгласен – трябва да имаме точна информация за тези случаи. Сега имам чувството, че докторите не обявяват публично няколкото отделни случаи, за да не става паника. Ефектът обаче, че паранои като тия по горе си въобразяват световна конспирация и че има стотици измрели и увредени деца.

 39. Впрочем, Боян, като заговорихме за полиомиелит… Знаеш ли, е 95% от случаите на полио минават като грип? А знаеш ли че останалите 5% са с НЯКАКВИ усложнения и само малка част от тях са с инвалидизиране.

  Според някои лекари и изследователи ваксината Е причина за наличието на полио по света в днешно време. Доста неудобно е за лекарите и няма да го чуем вечер, като си пуснем ТВто…

 40. Еххх, едва сега видях, че си ми отговорил, Боян…
  Мнението ми е такова, защото съм пряк свидетел на болести, причинени от ваксини (АЗ) и отсъствието им при НЕ ваксинирани!

 41. @Александър Василев – Ето малко факти
  – едно на 200 деца остават с парализа
  – между 5 и 10% от тях умират
  – няма лечение, но с няколко ваксини може да се вземат превантивни мерки
  – до преди 20 години случаите в световен мащаб са били 350000 най-вече в 125 държави
  – сега благодарение на ваксините и световните усилия са намалели до 650 като само 3 държави имат епидемии
  – ако не се унищожи детския паралич в световен мащаб, рискът от нова епидемия остава
  С две думи е от 200 деца се парализира. Това малко деца ли са? Ето ти статистика за ражданията в България през тази година:
  http://opendata.yurukov.net/birth/
  Само в София има 3330 деца за 11 месеца. От тях по едно две на месец трябва да са с паралич, ако не ваксинирахме всички. Няколко ще умрат.

 42. @Александър Василев
  Александре, а знаеш ли, че тези случаи, които цитираш, касаят ваксинираните хора, разболели се от полиомиелит?

 43. @Александър Василев – И тези лекари и изследователи как обясняват наличието на полиомиелит по света преди въвеждането на ваксината? И впрочем, имат ли си имена тези хора? И може ли да видим изследванията? Би било поучително.

 44. Защо ни мислите за малоумни?! Очевидно беше, че с живата ваксина не може да се спре полиомиелитът, защото тя И заразяваше. Светилото Кунчев също публично го е рекъл, може да се поразровите из нета.
  Спряхме живата ваксина и… изкоренихме полиомиелита! Браво!

 45. Тоест, ако ваксиниран човек се разболее от полиомиелит, то той го изкарва в най-лошия случай като грип, а в най-най-най лошия случай има петпроцентна вероятност да получи НЯКАКВО усложнение? Ми подозирам, че Боян го знае. Това го цитираш в своя подкрепа ли? Сега, ако искаш още повече да си я затвърдиш подкрепата, можеш и да цитираш колко процента от ваксинираните се разболяват от полиомиелит (малък жокер, по данни на СЗО за 2007 г. случаите на детски в паралич са малко под седемстотин и над 90% от тях са неваксинирани хора, за разлика от данните от преди 1952, когато случаите са били малко на триста хиляди). Ако искаш, за домашно можеш да провериш колко от тези седемстотин са оживели и колко от оживелите са се сдобили с трайни и необратими увреждания, както и колко от разболелите се ваксинирани въобще са получили увреждания.

  Но разбира се, уважавам правото ти в отговор да ми цитираш някой от хороскопите на Алена или друга достоверна информация.

 46. Само едно нещо. Ваксинирането, както всяка друга медицинска интервенция, е въпрос на информиран личен избор. Фактът, че този избор практически е отнет (не можеш да запишеш детето си на ясла, градина и училище, ако няма нужните ваксинации) е достатъчна причина да погледнеш отвъд сухата статистика ПРЕДИ да имаш дете и да решиш как да постъпиш. Изобщо няма да коментирам малоумщината на соченето с пръст на неваксинираните деца, като несъмнена предпоставка за проблемите на ваксинираните и вменяването на вина у родителите им за информирания избор, който са направили за себе си.

  От друга страна, същите иначе стриктно ваксиниращи децата си родители – вменители на вина у другите, нямат никакъв проблем да пушат вкъщи, да хранят децата си със Заю Баю и Мак, и да ги оставят да гледат по цял ден телевизия.

  Айде стига се чудихме кого да вкараме в правия, ама от нашата камбанария, път.

 47. Вие си гледайте стъкмистиките на СЗО, ние си виждаме реалността.
  Между другото, знаете ли колко ваксинирани само на хартия има? Когато на родителя се отнема правото на избор, той намира дупка в системата /в случая корумпираността на българския лекар/ и така отърва децата си от иглата.

 48. Господин Василев, вашата осведоменост за причинителите на заболяванията и самите заболявания е меко казано жалка.
  „какъв е смисълът да се ваксинира бебе против тетанус ( болест, с която се заразява човек при кръвоизливно нараняване ), а бебетата обикновено стоят далеч от такива ( особено докато не ходят ).“
  Не знам въпросната дама по какво е лекар но горното твърдение показва единствено уникална неграмотност. Причинителят на тетануса е клостридиум тетани, бактерия, която се намира навсякъде в околната среда, но за да предизвика заболяване у човека, трябва да са на лице няколко основни фактора. Най важният от тях е да се създаде безкислородна среда на развитие, тъй като бактерията е анаеробна, преведно на обикновен език, живее и се развива в среда без кислород. И точно поради тази причина една рана която кърви в никакъв случай не е среда в която да се развие тази бактерия, тъй като кръвта отмива причинителя на тетануса. За да се заболее е нужно примерно дълбока прободна рана, в която остават замърсители, примерно хумус, в който бактерията е в големи количества, ранат да се затвори херметически, за да не прониква кислород, който е пагубен за заболяването и последно организма да няма имунитет. Е тогава се заболява от тетанус! И до момента няма регистриран случай на човек, или живорно, което да е пороявило клинични признаци на тетнус и да е оживяло. Ето Ви я нуждата от ваксина! За бяса да говоря ли?!
  По малоуминия въпрос – Защо има причинители на даено заболяване, въпреки имунизацииите. Явно нямате никаква представа от биология или медицина. бактериите и вирусите причинявщи заболяване при хората, могат спокойно да живеят и да се размножават в други гостоприемници, без самите те а боледуват, или да проявяват клиничната картина характерна за човека. Такива жовотни се наричат естествени резервоари. И последно, никаква идея си нямам от къде черпите, меко казано малоумните си данни за полеомиелита но те са просто неверни и изопачени.

 49. Браво, Бояне, и всички останали, които имат някакви познания и за които въпросите от типа „Какво ви пречат неваксинираните, след като вие сте ваксинирани?“ или твърдения от сорта на „Няма как да се заразиш с тетанус, защото бактерията е анаеробна, а всеки знае, че в тъканите има кислород.“ са нищо повече от очевидна мозъчна смърт в следствие на облъчване с летална доза дезинформация. Тъпото е, че в медиите, където доктори като Мангъров застават редом с беге мами, наистина изглеждат жалки и неубедителни, защото единственото нещо, кото могат да кажат,е „Глупости!“, понеже не са гледали филмите и не са запознати с псевдонаучните изследвания, представяни като доказателства и местата, където данните са умишлено изкривени.

 50. @Nerksis
  @ ABC
  Не ми стана ясно какъв е коментарът на всички относно vaksini.eu/antibodies.html

  Както и фактът, че дъщеря ми и всичките ми приятели, които не ваксинират, не се е разболели от нито едно от страшните и опасни заболявания, за които са „имунизира“ (трябва да се казва ваксинира, защото двата процеса нямат нищо общо)

  Как, милички, обяснявате наличието на живак във всички ваксини?
  А наличието на феноксиетанол? А на алуминий, формалдехид и пр?

  А на това изречение, дадено ми от човек на МНОГО високите нива в медицината – „Титърът служи за приблизителна количествена аналитична информация, която може да бъде оценена както положително така и отрицателно!“

  Не разбирате ли, че тази индустрия е тръгнала към края си?!

  Аз смея да заставам с истинското си име, дори и телефон и адрес, а вие си пишете зад някакви измислени никове… После искате да имаме доверие на лекарите…

 51. За живак и така наречените следи от живак, чуйте мнението на бивш лекар –

 52. Най-големият проблем на демокрацията и свободния избор е, че има определена част от обществото, което е дълбоко убедено, че тяхното невежество е също толкова правилно, колкото науката и изборът на образованите. Основният им довод за това е, че ако вземеш един учен с години опит и дълбоко разбиране по темата и един лаик прочел няколко спекулативни, но сензационни статии в жълти издания, то и двамата ще имат по един глас в какъвто и да е референдум или избори. По същия начин, ако вземем тези двама души и ги поставим пред камера в сутришно шоу, то по-шумния ще надделее – не заради аргументи, не заради някаква връзка с реалността, а просто заради голямата си уста и гръмките си изказвания.

  И тъй като хората, които знаят и разбират обикновено са възпитани, то те си мълчат. Точно затова реших да напиша тази статия – защото достатъчно слушахме глупости. Така човек си създава впечатлението, че в България има само неуки маниаци вярващи в конспиративни теории, че някой иска да убие детето им, докато в действителност точно те го обричат на страдания.

  Това е. Да спориш по която и да е тема с хора, които търсят публикации само, за да подкрепят вътрешното си убеждение, а не да обогатят мнението си е същото, както да влезеш в македонски националистически форум и да започнеш да спориш за произхода им. Точно това виждаме след 26-тия коментар и има същия ефект.

 53. Боби, аз защо споря според теб? Каква е моята цел? Дали целта ми е да продавам заместител на ваксини? Или да печеля по какъвто и да е начин….
  НЕ – моята цел е да информирам максимален брой хора да не правят моята грешка – аз и родителите ми опитаха с мен.

  Е – проба-грешка! Аз виждам, че има и друг начин и искам да споделя с много хора. И познай – намирам все повече хора, които са установили същото. Аз го прилагам на себе си, съпругата ми и детето ми. Познай – възстанових се от МС до ниво, до което скъсах с всички лекари.

  Защо скъсах ли? Познай една инжекция за МС колко струва? Преди 10+ години беше 100-150 долара. Сега не знам…

 54. Хм, доста интересна статия…не съм краен по темата, но мисля контрола над тези ваксини куца като цяло (не съм ви чел всички коментари, че ще иде половин ден:)). В Япония бяха изтеглени няколко ваксини от пазара, които причиниха нещастни случаи с деца – не искам едно от тези деца да е мое, ако трябва да съм честен…за мен най-важното нещо е контрол, контрол, контрол…докато изряден такъв липсва…разбирам и двете страни

 55. Митко, какво има да му мислиш… Във всички ваксини има следи от живак. За следите от живак се говори тук –

  В почти всички има алуминий – vaksini.eu/Tomljenovic_Shaw-CMC-published-bg.pdf

  Формалдехид има пак в почти всички, същото важи и за феноксиетанол и…

 56. „Една ваксина дава възможност на тялото да се бори срещу конкретна болест. Тъй като се развиваме различно, ваксините действат в различна степен на всеки от нас. Така някои имат по-малка защита от други. На някои хора дори почти не им действат. В тези случаи можем да разчитаме предимно на естествената си имунна защита и ако тя е слаба, има реален шанс да се разболеем. Ако в средата ни има повече болни тази вероятност скача силно. Ако дете не е ваксинирано вероятността да се разболее е доста по-голяма. Така решението на родителите поставя в опасност и други деца. Както стана дума по-горе, ваксинацията не гарантира 100% ваксинация, но от данните става пределно ясно, че е напълно достатъчно да намали смъртността и усложненията драстично.“

  Говориш небивалици .. и абсолютни глупости.
  Ако някой има слаба имунна система има реален шанс да се разболее … На тези (със слабата имунна система) ваксините помагат ли им изобщо?
  Какъв е процента на тези със слаба имунна система? Ако е толкова голям и това оневинява БЕЗПОЛЕЗНОСТТА на ваксините ти .. КАКЪВ Е СМИСЪЛА ОТ ТЯХ?
  Ако е малък този процент – какво се притеснявате от няколкото луди глави решили да „рискуват“ вашето здраве и да запазят своето?
  ??

 57. Да, помагат им. Особено на тези с компрометирана имунна система заради генетичен дефект, за които не само ваксините са противопоказни, ами не могат да се справят с антигени, които ние дори не усещаме. Те разчитат на груповия имунитет. Лудите глави само си мислят, че запазват своето. Те излагат на риск своето, но и моето, щото ако детето ми се разболее от предотвратима болест преди да е навършило възрастта за съответната ваксина заради някой „просветен“ като теб родител и недай си боже станат усложнения, нали се сещаш, че после ще трябва да те излежа?

 58. АВС – лекар ли си? Ако да, вероятно и приходите в семейния бюджет зависят от ваксините. Тогава и само тогава ти е простено….

 59. Според прочетеното дотук трябва да се инжектира на бебе живак, алуминий, формалдехид , животински и генно модифициран генетичен материал плюс още патентовани боклуци с количество еднакво за бебе и 100 кг. човек. Без изследване за генетичен дефект и как ще се понесе, за да предотвратя болест, която се лекува или няма как да хване в града освен при безразборен секс или ползване на обща спринцовка. Дори да се преглътна очевидните факти се оказва , че ваксината може да не създаде антитела ,а и да създаде ако е слаба имунната система някога е без значение дали има поставени ваксини. Правилно ли съм разбрал?

 60. Не съм, но поназнайвам някакви неща от науката, шарлатанската медицина и конспирациите са ми хоби, знам ви всичките манипулации наизуст и ме е яд, че няма как да се класирам да направя Папазова, Гълъбов и останалите идиоти на посмешище. И тоя Мангъров на думите на Гала, че попаднали на не знам си колко материали и филми против ваксините в интернет даже не сеща да каже поне, че в интернет е пълно с лъжи по всяка една тема. То и аз мога да те обвиня, че се бориш против ваксините, щото лечението на една болест е могократно по-скъпо от самата ваксина и е ясно, че е по на сметка, пък и това твое старание да се изкараш самарянин, който милее за хората и харчи от собствените си пари, за да ги образова без да иска нищо в замяна (и го тръби навсякъде в нета), ми изглежда крайно съмнително, но не го правя.

 61. Pingback: Nadia Paneva
 62. Според официалното ръководство за прилагането на член 8 от Европейската конвенция

  за защита на правата на човека и основните свободи задължителната ваксинация попада в приложното поле на член 8, ал. 1.

  Единственият известен валиден аргумент, с който българската държава е оправдала използването на задължителната ваксинация с „чл.8 ал.2 на конвенцията“ е, че не ваксинираните хора представляват заплаха за здравето на другите хора и за обществото като цяло.

  Тази употреба и обосновка на аргумента е противоречива на целта на ваксинацията:

  1. Хора без ваксинация не могат да навредят на ваксинирани хората. Ваксинацията ги предпазва, нали?

  2. България не е затворена държава. Има и други държави членки на ЕС, в които ваксинациите не са задължителни и хората, пътуващи от и до България излагат на по същият начин на риск здравето на българското общество.

  3. Няма публикувани подробни данни и анализи извършени и от българските власти, за да се покаже в кои области, кои заболявания се разпространяват и кои точно ваксинация ще защитят тези конкретни групи от хора. Пример: според календара за задължително планово ваксиниране в България новородените трябва да се ваксинират срещу Хепатит Б с „ENGERIX“. Хепатит Б се предава по кръвен път и риска за новородено дете е клонящ към нула.

  4.Липсва детайлна дефиниция защо се използва ал.8 чл.2 , какви са измеримите показатели, които налагат това.

  5. Не ваксинирани хора не означават заразни хора. Дори един заподозрян престъпник е невинен до доказване на противното и има право на справедлив процес. С текущото използването на ал.8, чл.2 от конвенцията излиза, че по подразбиране(без доказателства) „не ваксиниран“ = „риск за обществото“.

 63. @ЮРУКОВ и ABC, Nerksis :

  Всичките ви аргументи отиват на пух и прах само с един контра аргумент а именно:

  България не е затворена държава. В повечето държави членки на ЕС ваксинациите не са задължителни и хората, пътуващи от и до България излагат на по същият начин на риск здравето на българското общество.
  – да спрем туристите и да затворим границите – това ли ви е предложението, за нова демокрация?

  КОНКРЕТНИ ВЪПРОСИ КЪМ МНОГОЗНАЕЩИТЕ:
  1. Защо се ваксинират бебетата против Хепатит Б – предаван единствено по кръвен път.
  – Майките се изследват задължително преди раждане дали са носителки на хепатит Б – т.е. дори на незаразни майки децата пак се ваксинират (, има още хепатит А,С,Д,Е – от които децата не са защитени ) – Как това е опасност за детето или околните деца?

  2. Говорейки за небрежност и незнание за заразни болести:
  2.1 Открит ли е произхода и първо носителя на заразата с морбили, за която толкова се говори заради масовото заразяване в България в близкото минала?
  2.2 Кои е първоносителя и от къде са се заразили тези 700 души с паралич през 2007г – т.е. полиоваксината?

  – Алтернативата на ваксините е ранното диагностициране и откриване на заразоносителите. Техниката е толкова напреднала, че може да се направи дори и ежедневна техника за дома, където хората да могат сами да се изследват и ранно да се вземат мерките, защо това не се направи, а?

  (Аман от „лобисти“…)

 64. „и това твое старание да се изкараш самарянин, който милее за хората и харчи от собствените си пари, за да ги образова без да иска нищо в замяна (и го тръби навсякъде в нета), ми изглежда крайно съмнително, но не го правя“…

  АВС, вече е сигурно, че или си лекар или работиш във великата микробиология 😉

  Миличък (АВС), не виждаш ли, че броят на отказващи ваксини става все по-голям! И да, не искам нищо в замяна и това е супер важно, защото повечето работници в т.нар. здравна система винаги се чудят от къде да вземат някоя стотинка!

  Обори
  Правено от лекар, на който явно му е писнало от лъжите за ваксините! Обори който и да е филм от vaksini.eu/download.html
  Обори мен, с личното ми дете и съпругата ми в невероятно здраве!

  Няма да го направиш, защото зад мен застават все повече хора. Мултимилиардният бизнес с ваксините отива към края си и тогава няма да се върнат болести, а напротив – ще изчезнат много причинени от ваксини –

 65. „нали се сещаш, че после ще трябва да те излежа?“
  – Ти заплашваш ли ме 😉
  … жалки сте в страха си .. . Може да легнеш където си пожелаеш. Но от страха си не можеш да избягаш .. ще го носиш до дупка!

 66. „Да, помагат им. Особено на тези с компрометирана имунна система заради генетичен дефект, за които не само ваксините са противопоказни, ами не могат да се справят с антигени, които ние дори не усещаме. Те разчитат на груповия имунитет.“

  „генетичен дефект“ ;)) (извинявай)
  „групов имунитет“ :)) (пак извинявай) Точно за този „железен“ довод става въпрос. Точно този довод е в основата на искането за задължителност!
  Господа ваксинатори, лобисти и прочие, ваксинирайте се и бъдете здрави … или не се ваксинирайте – изборът е ваш. Но да обвинявате неваксинираните за вашето здраве – е нелепо! Неваксинираните не са болни хора, моля ви се.
  Това не отговаря на резонния ми въпрос (номер 64) Моля прочетете го и отговорете по същество. Благодаря!

 67. Не искам да ви убеждавам в безполезността и вредата от ваксините. Само твърдя, че те не са за мен. Простичко е!

 68. Аз съм пично пострадала от въпросните ваксини. През какви мъки минах и никой не знаеше как да ми помогне. Иначе лекарите са много убедителни, когато трябва да те навиват ама после… След поредната ваксина започнаха кошмарни бъбречни кризи по цели нощи и това продължи няколко години. Много болести са следствие от тези ваксини, ама не искаме да го повярваме. Всеки да прави каквото иска. Аз когато имам дете, няма да го тровя!

 69. herd immunity отдавна го отхвърлиха като не работещ, но това не е удобно за някои индивиди…. аз си чакам да ми одобрят коментара, защото има много линкове…

 70. Пускам го отново, защото кой знае кога ще бъде одобрен:
  “и това твое старание да се изкараш самарянин, който милее за хората и харчи от собствените си пари, за да ги образова без да иска нищо в замяна (и го тръби навсякъде в нета), ми изглежда крайно съмнително, но не го правя”…

  АВС, вече е сигурно, че или си лекар или работиш във великата микробиология 😉

  Миличък (АВС), не виждаш ли, че броят на отказващи ваксини става все по-голям! И да, не искам нищо в замяна и това е супер важно, защото повечето работници в т.нар. здравна система винаги се чудят от къде да вземат някоя стотинка!

  Обори vimeo.com/43311326
  Правено от лекар, на който явно му е писнало от лъжите за ваксините! Обори който и да е филм от vaksini.eu/download.html
  Обори мен, с личното ми дете и съпругата ми в невероятно здраве!

  Няма да го направиш, защото зад мен застават все повече хора. Мултимилиардният бизнес с ваксините отива към края си и тогава няма да се върнат болести, а напротив – ще изчезнат много причинени от ваксини – vimeo.com/54072303

 71. А на заглавието – Зли ваксини или глупави родители? бих отговорила и ДВЕТЕ!

 72. По-скоро – Осакатяващи и убиващи ваксини и наплашени родители…

 73. Аха, да ти оборвам двучасови филми, да ти казвам що за стока са авторите и колко лекари са всъщност „лекарите“, които се изявяват в тях. Няма да има ефект, след няколко поста ти пак ще почнеш плочата отначало с дежурните глупости за титъра, хелперите и т.н. Ето това е ключовият цитат, показващ психологията на такива като теб: „След много прочетени материали на български и английски е невъзможно да бъде променено мнението ми! НЕВЪЗМОЖНО!!!“. Ако човек не знае кой си, би решил че си скрипт, програмиран да пуска едни и същи 5 изречения навсякъде. Иначе пак от нета се разбира, че дъщеря ти не ходи на детска градина. Заведи я, ще поболедува малко, но ще си ъпдейтне имунната система, пък и ще излезеш от филма, че е толкова здрава, щото е неваксинирана.

  Георги, да не би да отричаш, че има хора с имунен дефицит в следствие на генетичен дефект? 1 на 500 са. Ами имуносупресираните деца в следствие на лечение на тежки болести? Ако е така, не само си извинен, но и съжален. Кой си ти, че да казваш дали груповия имунитет е глупост или не? Той въобще не е довод за задължителност на ваксините. Преди, като живях в Германия и питах защо там не са задължителни и колко е покритието, ми отговориха, че свободата на избор е на първо място и покритието е 90%. Малоумните филмчета да не би да са им неизвестни? Или здравеопазването и комуникацията лекар-пациент са на къде-къде по-високо ниво? Няма проблем да си искате свободния избор. За него доводи не са нужни. Има проблем, като ми се правите на просветители. Стойте си неваксинирани, ама без пропаганда, в която да ми се обяснява колко са безполезни и вредни.

 74. @ABC Говоренето с теб на води до нищо градивно. Дъщеря ми не я пускам на детска главно заради храната, която дават там. Също така и за отношението към собственото ми дете. Ще се държат с него като с всекидневно задължение!

  Имаш ли представа жена ми на 34 и половина, че изглежда а 24 и половина. Да, само храната е… Това важи и за дъщеря ми, това важи и ЗА МЕН! Всичките ми познати с МС изчезнаха – или са на легло или в инвалидна количка, със супер мизерни помощи от държавата!

  Никой не те кара да гледаш филми или видео клипове. Никой не те кара да четеш книги или документи. Гледай БТВ вечер и ходи да си биеш по 20-30 ваксини против тетанус (бебе 3 кг; възрастен 60-90)

 75. Дефинирай ги тези понятия. Как мога да отричам нещо, което не съществува!? Нещата могат да се обяснят чудесно и без тези измишльотини, които чудесно пасват на теорията ти. .. Теориите са за това – да бъдат доказани .. начини колкото щесш.

  Кое е повода за задължителност, Многознайко ;)?

  „Няма проблем да си искате свободния избор. За него доводи не са нужни.“
  – Благодаря!

  “ ама без пропаганда“
  – ОК! Може ли и аз да помоля за същото?

 76. Какво е „генетичен дефект“? Този „термин“ е от теорията на съвършения човек .. и понеже аз не съм такъв за разлика от тебе .. дефектите ми са съвършени по дефолт 😉
  Хубав ден!

 77. М/у другото прав си 🙂 :
  Ваксините са безполезни и много много вредни. Единствения ефект от тях е .. страничния 🙂 (усмивката е за благост и омекотяване на тази болезнена .. истина) Използвайте ги на своя отговорност!

 78. @ABC – Всичките ви аргументи отиват на пух и прах само с един контра аргумент а именно:България не е затворена държава. В повечето държави членки на ЕС ваксинациите не са задължителни и хората, пътуващи от и до България излагат на по същият начин на риск здравето на българското общество.- да спрем туристите и да затворим границите – това ли ви е предложението, за нова демокрация?КОНКРЕТНИ ВЪПРОСИ КЪМ МНОГОЗНАЕЩИТЕ:1. Защо се ваксинират бебетата против Хепатит Б – предаван единствено по кръвен път.– Майките се изследват задължително преди раждане дали са носителки на хепатит Б – т.е. дори на незаразни майки децата пак се ваксинират (, има още хепатит А,С,Д,Е – от които децата не са защитени ) – Как това е опасност за детето или околните деца?2. Говорейки за небрежност и незнание за заразни болести:2.1 Открит ли е произхода и първо носителя на заразата с морбили, за която толкова се говори заради масовото заразяване в България в близкото минала?2.2 Кои е първоносителя и от къде са се заразили тези 700 души с паралич през 2007г – т.е. полиоваксината?- Алтернативата на ваксините е ранното диагностициране и откриване на заразоносителите. Техниката е толкова напреднала, че може да се направи дори и ежедневна техника за дома, където хората да могат сами да се изследват и ранно да се вземат мерките, защо това не се направи, а?

 79. Не съществува щото ти така си казал? Напротив, съществува. Дефинициите можеш да си ги прочетеш, не съм преподавател. Колкото и да се правиш на луд, не е нормално състояние деца да понасят настинки, все едно са болни от всички болести накуп. Причина за това има, известна е, и е в следствие на ненормално функциониращи гени. Философските ти напъни в случая са нелепи.

  Саше, видно е с кой не е градивен спорът. Почна с дежурните изказвания, домакинът Боян е поредният, който показа несъстоятелността на антиваксерската логика, което доведе до отчаяния вопъл „Нищо не може да ме убеди“, последван от ново начало на старата песен. Спор със стената.

  Пропаганда от страна на ваксините няма, освен тая за ЧПВ и някоя противогрипна, ама компаниите имат право да си ги рекламират, точно както мерцедес може да си рекламира колите. От друга страна по телевизията ни заливат с помията на Папазова и компания ежедневно и текстове като този на г-н Юруков са отговор на олелията, която е вдигната по темата из цялото интернето пространство и то не щото сте не знам си колко много, просто сте твърде кресливи. Така че, колкото и да се опитвате да го извъртите, пропагандата е едностранна. Стигна се до там да побликуват изследвания по журналите със заключението, че средно първите 5 резултата от гугъл по различни теми, свързани с ваксините, са от недостоверни източници.

 80. @ABC Кое по-точно не одобряваш в сайта ми? Засега там е само склад на материали преведени на РАЗБИРАЕМ език.

  „Антиваксер“ е понятие измислено от поддръжниците на ваксини. Те искат да защитят доходите си, като не се съобразяват със загубени човешки животи. За тях няма значение дали и колко са умрели! Имат само значение стотинките във все по изтънялата кесийка…

  Споделям какво се случва с мен и всички вярващи на медицината! Някои от тях вече не са на този свят – мир на праха им…. Помагам на много хора около мен и оставам на минус от тази помощ. За превод и субтитри също давам, но там ще намаля темпото, докато не се стабилизирам финансово.

 81. @Александър Василев – Сайт като сайт. Един от многото, съдържащи селективно изкривената информация, чийто автори е добре известната в САЩ групичка от местни доктор папазовци и атанас гълъбовци, с тази разлика, че там действат от десетилетия и трябва да си продават клизмите с белина, хранителните добавки и другите неща за „лечение“ на аутизъм (заради което и дезинформират целенасочено), а у нас нещата както винаги навлизат по-късно.

 82. Каква е твоята цел? Ти как лекуваш аутизъм? Препоръчваш ли ваксини, които съдържат „следи от живак“? И формалдехид и алуминий? Той аутизъм не е от ваксини, нали…

 83. Ми, не и не се лекува. Трябва да има контра и несъстоятелността на пропагандата да бъде показвана. Както на един от фестивалите за алтернативна медицина FreedomFest в САЩ през юли, небезизвестният там д-р Джулиан Уитакър по време на лекцията си против ваксините беше посетен изненадващо от учени, които набързо разясниха на тълпата триковете зад прочутите графики за увеличаващата се честота на аутизма, което доведе до проглеждане и съответно до неговото освиркване. Или когато преди години гражданите се събраха и спряха разпространението на пропаганда в самолетите на American Airlines, но, уви, не успяха на големите екрани на Таймс Скуеър. С такива потенциални сериозни заплахи за общественото здраве шега не бива.

 84. Не ми отговори каква е целта ти! Може също да кажеш какво работиш…

 85. Е именно де, да контрирам лъжите, които се сипят отвсякъде. И понеже нямам нито сайт, противоположен на твоя, нито блог, съм на ниво коментари. Професията ми няма значение каква е, но е очевадно, че не съм лекар. Не е нужно да си Шерлок Холмс да го зацепиш.

 86. Стига де 🙂 добави ме на скайп: xvisible
  Можем доста да си поговорим 🙂
  Между другото не се притеснявам да споделям – vaksini.eu/me.html

 87. АБЦ , моля те отговори цялостно само на един въпрос:

  – Защо трябва да са задължителни ваксините – при условие че по-голяма част от Европа не са задължителни?

  П.П страничните ефекти от ваксините ги има и са доказани и от съда за конкретни случай, т.е. ваксинирайки хората се подлагат на риск от странични ефекти, някои от които са летални…..

 88. Не съм казал, че трябва да са задължителни, а че искането за свободен избор е обосновано заради самото право на такъв. Който ще отказва ваксини въз основа на диплома от гугъл университета, да си запази мотивите за себе си и да не го играе народен будител.

  Това със съда е също малко спорно, щото там доказателствата са правни, а не научни. Влизаш с документи от болницата и съдът решава. Естествено откакто го има, куцо и кьораво се опитва да изкрънка кинти, ако мине. Небезизвестната Хана Полинг в крайна сметка се оказа, че има генетичен митохондриален дефект и не е трябвало да бъде ваксинирана изобщо. На „Аутизъм Омнибус“ делото родители се опитаха да докажат с домашно видео, колко им е жизнено детето преди ваксината и как е тръгнало надолу след нея, както впрочем твърдят всички родители на аутисти. Обаче педиатрите им показаха, че детето им е неадекватно още в първия случай.

 89. @АВС след като си ок да се премахне задължителното ваксиниране. Моля те смени си името от АВС на Юруков и си затвори блога
  Никои ни е против ваксините като цяло. Хората не искат задължителни ваксини!

 90. Александър Василев, жена ми има също МС и покрай диагностицирания и прочее съм се запознал подробно с болеста – да твърдиш, че ваксините са ти докарали тая болест, а липсата им и тревопасното хранене правят свръхчовеци е върховна идиотия. Самото вегетариантство и лишаването на детето от нормална храна е идиотия, какво остава за останалото… След месец ще ставам баща, ще нахакам на детето всички възможни ваксини и то не заради друго ами защото бях с резерви относно ваксините, но като прочетох що за идиоти и нелогично разсъждаващи хора са против тях ми стана ясно колко „информирани“ сте. Вие сте от ония овци дето все мислите, че някой ви лъже и манипулира и в случаите когато това се случва най-малко го забелязвате – това мислене и поведение ви прави по-вредни за детето ви отколкото която и да е ваксина!

 91. @миксера това е правото ти на избор. НЕ ОТНЕМАЙ ПРАВОТО НА ИЗБОР НА ДРУГИТЕ ХОРА да се откажат от ваксини,ок?

  АЗ СЪМ БАЩА КОИТО СЪЩО СЪМ СЛАГАЛ ВАКСИНИ. СЛЕД ПОСЛЕДНАТА ВАКСИНАЦИЯ ДЕТЕТО МИ НИ МОЖЕШЕ ДА СИ СТЪПВА НА КРАЧЕТО НЯКОЛКО ДЕНА – не от болка а защото просто крачето му не се движише. Умственото му развитие се върна назад с около година по наши наблядения с жена ми -видимо в говорът му. ЛЛ каза че незнае какво е….

  {и ако се ограмотиш ще разбереш че някои от ваксинити са безсмислени
  ..}

 92. Mиксер, важното е, че си прочел тук там нещо. Вече нямаш право да казваш, че не си знаел. Най-важното е човек да иска да се информира , а не като овца да върви след стадото по инерция. Това е целта всеки да направи своя избор , а не после да събира пари от СМС-и и да се чуди от къде му е дошло. Интересно ми е кое за теб е нормална храна ? Бройлера или месото в магазина? Заглеждал ли си се в етикетите и кое от изброените Е-та е нормално?

 93. @Миксера – Как да ти кажа, че аз споделям какво се случи с мен –
  Как да ти обясня, че това са наблюденията върху не малко родители отказали ваксините, защото виждат какво се случва!
  Ваксинират и детето се разболява от болестта, за която е ваксинирано.

  МС е с напълно неизяснена eтиология за медиците и те знаят това много, ама МНОГО добре! Номер 1 причина е отравянето със живак от амалгамните пломби. Едва на второ място са ваксините, а на трето са други отравяния с тежки метали…
  Лошото при ваксините, е че живакът от тях се е натрупал и съхранил на мястото, където ще причини най-малко вреда – често това е в мастната тъкан на мозъка, но може и на други места и изхвърлянето му от там е задача за около един човешки живот…

  Бруталното е, че МС е само едно от проявленията. Аутизъм е 1 на 20 по неофициални данни, по официални признават само 1 на 88, което пак е много!
  Защо има бум на Аутизъм, МС Крон и каквото се сетиш друго автоимунно заболяване?!

  Вече разбрахме, че ваксините на защитават така, както би трябвало. За това говорят много лекари – има бум на заболеваемост от болести, за които са имунизирани 100% от хората… Моля те прочети :

  и ще си говорим пак.
  Знам, че няма да го направиш…

 94. още по времето на втората световна рокфелер и ротшилд са наливали пари за експерименти с хората и за ваксиниране-евгеника,това се спонсорира сега изключително от фондация Бил и мелинда гейтс,умишлено тровене на населението ,скоро ще пръснат с американските си самолети вирус с който за часове ще се състаряваме,да не говорим за ГМО и монсанто.Планетата Земя ,ще се казва Зион,това е тяхната цел!

 95. И за капак бяхме обявени за един и същ човек. Смятай какво е нивото 😀

 96. Който от вас не е съгласен със задължителното ваксиниране нека да изпрати петиция до ЕК. Това ще ви отнеме 5 минути.

  Линк –

  Попълнете данните си, като тук може да намерите примерен текст –

 97. Как може „ползите“ от ваксината да са дълговечни .. а вредите от тях да се отчитат едва докато детето е в лекарския кабинет?

  Ваксините убиват! Този факт е безспорен .. понякога бързо, много бързо .. по някога много бавно. При всички положения те носят „не-живот“ в себе си!
  Носят Смърт!

  Огромния страх от Живота, в лицето на неваксинираните е смъртна опасност за някой хора. /знам, че е трудно за четене :)/

 98. @Боян Юруков
  „Параноята води до странни изводи“

  Параноята Юруков, е единствения мотив да се ваксинираш .. и още повече да искаш това да е задължително!

 99. Някои ваксини не са подходящи за някои хора. Всичко зависи от адекватния личен лекар. Мен примерно ми е отказана ваксина от личния лекар… да се говори за задължително не е сериозно и не ми се вярва ако не искате ваксина някой доктор да ви насили 🙂

 100. @Георги – да, но когато са обвързани пари става трудно… В тяхно име хората правят ВСИЧКО!

 101. @Ивайло – В статията да забеляза някъде името на лекаря, линкове към въпросните „разкрити доклади“, въобще някакво изследване или научен труд по темата? Казаха единствено „лекар искал доклади, дали му ги и вижте какви ужасии се случват“. Как можеш да вярваш на нещо без абсолютно грам доказателство или поне източник на информацията?

 102. @Боян Юруков
  Какво по-голямо доказателство за вредата от ваксини от наличието на следи(1 мкгр) от най-токсичния елемент на света – живак?!
  Вече дадох линк към видео, в което лекар се изказва по този въпрос.

  Няма да споменавам и за алуминий (вероятна причина за аутизъм) и за формалдехид, феноксиетанол, абортирани човешки зародиши, фенол и какво ли не още във всички ваксини.

  Не е за подценяване и биологичното замърсяване във всички ваксини!

  Като цъкне човек на името ми тук ще намери много информация по темата…

 103. Разбирам, че не се интересувате от фактите, но ето малко наука: http://www.chop.edu/…/aluminum.pdf

  – алуминий има във ваксините, за да подобри имунната реакция. Присъства във ваксините за Хепатит, но не и в „живите“ ваксини за рубела, шарка и ротавирус
  – за първите 6 месеца от живота си едно бебе ще получи 4 милиграма алуминиеви соли. За същия период ще получи 2.5 пъти повече алимуний чрез млякото си, 10 пъти повече през бебешките храни и 30 пъти повече – през храни със соя в тях
  – алимуният е най-често срещаните метали в света и солите му се съдържат във всички храни и във водата

  Просто и ясно. Останалото са теории на конспирацията и псевдонаучни бръщолевения.

 104. Aluminum is present in several vaccines to improve the immune response.
  😉
  Разбирай да се задържи високо ниво на антитела.
  ОК, но антитела са само крайният резултат от преболедувана болест и наличието им, по никакъв начин не означава имунитет.

  Затова говори и Атанас Гълъбов, дипломиран и практикуващ лекар, но набеден от лекарите за „шарлатанин, поради отношението му към ваксините 😉

  хора, използвайте моята всеотдаденост по темата! безброй филми, клипове, книги и документи.
  Само трябва да имате смелостта да цъкнете на името ми и да не вярвате 100% на търговците… т.е. лекарите!

 105. Антителата са първата част от имунната защита. Точно те остават като прекараме шарка и са причината да имаме имунитет към нея. Ваксините целят създаването им без уврежданията и фаталния край на истинските болести. Антителата са тези, които засичат вредните тела в тялото и насочват защитните сили на тялото към елиминирането им. Това е биология за 10-ти клас. Вземи моля те да прочетеш малко повече.

 106. както ти правиш много неща, така и аз съм прочел доста и съм се отдал на образоването на хората. Учени говорят от много, много години, че с ваксините правим супер лоша услуга на тялото си

  Знаеш ли, че аутизмът е 1 на 20 по неофициална информация? А знаеш ли, че при не ваксиниращи се наблюдава супер рядко (главно от амалгамите в устата на мама)? След немного години ще има истинско бедствие навсякъде – много аутизъм е една от страните…

 107. @Александър Василев – Никой няма представа от какво се получава аутизма. Има изследвания, че част от тях всъщност са недиагностицирани неврологични пристъпи на част от мозъка, които спират развитието на децата и наподобяват поведение на аутист. Ако се засече моделът им с енцефалограма може да се лекува.

  За останалите обаче имаме много малко информация – нито защо се получават, нито какво представляват. Във всяка статистика за аутизма има важна бележка накрая на изследването, че реално нямаме идея колко са били аутистите до преди 30-40 години – просто децата са били захвърляни в домове и отписвани. Към началото на миналия век пък съвсем не можем да знаем. Затова е глупост да се говори за повишаване на аутизма щом нямаме данни за предишни периоди.

  Дори да имахме данните обаче, правене на връзка с ваксините би била псевдонаучна. Първо броят неваксинирани деца в модерния свят в изключително малък, за да може да се правят статистически анализ на толкова сложни симптоми. Все едно да вземеш двама души, които не ядат сандвичи и 1000, които ядат. Единия от неядящите страда от аутизъм и съответно едва 1% от ядящите. От абсолютно същата логика като твоята би следвало, че сандвичите намалят вероятността за аутизъм от 50% на 1%. Това са глупости и колкото и да си шумен, няма да я прави наука.

 108. Боби, не искам да имам нищо общо с тази наука, защото тя, както и много други неща, са тръгнали към края си. Не печеля нищо от това тя да се разпадне, по-скоро опитвам да спася малкото мислещи…

 109. @Александър Василев – твой избор е да нямаш нищо общо с науката, но поне не казвай, че има някакви факти свързани с твърденията ти. Религията е свободно нещо и макар фанатизма да не е хубаво нещо, поне да си кажем, че точно това показваш. Щом не искаш нищо общо с научните изследвания си е точно това.

 110. Боби, нямаш нищо общо с медицина, нали? Май не е точно така…

 111. Здравей колега,

  Много силна статия, както винаги. Следя блога от доста време.

  Само препатил човек може да твърди, че ваксините са жива и бавна отрова на фармацията…

  Бях повалена на легло от ваксинация против Вариола – годината е 1979, едва на 2 годинки, здраво момиченце. В първите 24 часа, смъртоносна температура подлудява родителите ми. Борбата е мъчителна… Пет дни лечение с гентамицин. Епикризата – силно двустранно намаляване на слуха, по-силно изразено за дясното ухо. Говорът се развива по-бавно и дефектно…

  Следва медицинско решение от детската градина – бавноразвиваща се за „Петър Берон“. Скандал от страна на майка ми (да я прости Вселената, отиде си скоро поради лекарска немарливост) и упорита борба в предучилищна възраст в медицинска академия – База № 2 – София. Завърших нормална гимназия и техникум.

  Държавата не пое ОТГОВОРНОСТ над ощетенията ми, не си и търся правата, но и не се ваксинирам, не пия химични отрови… Не плащам здравни в България. Там, където съм – обслужването е на ниво, безплатно и осигурено…

  В периода от ’77/’79 г. бяха отровени дечица като мен. Случаят е потулен… Ще се радвам някой съвестен Лекар да го разнищи, защото Видинският се „прикачи“ на бесилото…

  Благодаря на родителите ми, че се бориха и ме отгледаха като собствено дете! Поклон пред Природата…

  Ако наистина вярваш, че в „иглата“ е ключът към здравето, докажи го с реални факти…

 112. @Александър Василев – И с биологията нямам много общо, но не означава, че не познавам научния подход и не съм достатъчно интелигентен, за да разпознавам псевдонауката. Мисля, че това видео е достатъчно красноречиво:

  http://www.youtube.com/watch?v=P0ZZTjChW4o

 113. @Петя Младенова – Това е ужасен случай, но не виждам как може да е аргумент срещу ваксините като цяло. Трябва статистически да се покаже, че има опасност надвишаваща многократно рискът от болестите, от които васините ни пазят. В случая ти не се разбира дали си имала алергия или други проблеми съществуващи преди ваксинацията. Това са само две от нещата, които могат да причинят реакция. Разбира се, непрофесионалната работа на лекарите – също. Факт е, че има деца, които получават алергии, но бройката им е незначителна спрямо тези, които биха умрели от самата болест. Всъщност, заради усложненията, които имат и заради които отхвърлят ваксината, те най-вероянто биха починали от вариола, шарка и прочие, ако никой не беше ваксиниран и болетите се пренасяха свободно.

 114. @Боян Юруков – На такива като теб ми се иска най-много да помогна – умни хора, но успешно подлъгани от бизнес номер 1 в света – медицината!

  Познавам не малко майки отказали ваксините, а после и медицината виждайки какво се случва. Материалите на vaksini.eu/download.html са за мислещи родители! Ако се пуснем по течението сме загубени. И то сравнително бързо…

  Друга тема, на която ми се говори е рак, но ще е на подходящото място 😉

 115. @Александър Василев – както казах религиозният фантизъм е лошо нещо, но е право на всеки. Стига, разбира се, да не вреди на останалите. В случая ти правиш точно това – с фанатизъм неподкрепен от реални факти и научи изследвания убеждаваш останалите, че са подлъгани от дявола и имат нужда от пречистване. Няма да се учудя, ако започнеш да предлагаш и илачи от билки и хомеопатични разтвори, за да лекуваш полио, шарка и чума.

 116. @Боян Юруков – Спри, моля те… давам пари от собствените си за просвещаване на огромен брой хора. Повечето го ценят, но някои са успешно подлъгани от съвременната медицина.

 117. @Александър Василев – Как това те прави прав по някакъв начин? И саентолозите хвърлят миларди за информационни кампании, но това не означава, че са дошли извънземните и им казали да оправят земята.

  Заставайки крайно мнение и използвайки екстемизъм в аргументите си, ти всъщност пречиш на дебата за ваксините, защото отклоняваш разговорът от истинският проблем – качеството на медицинската помощ, тестовете на новите лекарства и надутите цени на медикаментите като цяло. Това е истинският проблем, но заради шума, който се създава около безпочвената параноя, решение реално не се намира. Може да се вързват науките и немислещите, но това не означава, че се върши някаква дейност.

 118. @Боян Юруков – Боби, извънземните знаят, че не трябва да докосват земята и това ще е така още дълги години.

  Заставам с крайно мнение „Не на ваксините“, защото виждам какво се случва. Виждам и наблюдавам! Наблюденията са ми от първа ръка. Аз – чинно ваксиниран и с 95% увредено здраве.

  Дъщеря ми – без нито една ваксина – в прекрасно здраве и развитие! Жал ми е за ваксинираните й дружки – вечно болни, на антибиотици и изоставащи в развитието си 🙁

 119. @Александър Василев – Днес видях един беден на улицата. По новините пък даваха за охолния живот на Хитлер и ми е жал чак за бедните французи, които по негово време са живели в демокрация. Явно капитализма не работи, а фашизмът е правилния път. Хайде да направим страница и да убедим всички, че трябва да избием евреите, циганите и да се борим за арийската раса! Без това останалите са толкова жалки и болнави.

  Ето така звучат думите ти.

 120. @Боян Юруков – Стига де 🙂
  Аз съм най-миролюбивото същество, което можеш да срещнеш, а ти ме сравняваш с Хитлер.

  Надявам се да четеш свободно английски, за да ти дам това – vaksini.eu/death_by_medicine.pdf

  Нека фактите говорят…

 121. @Александър Василев – не стравнявам теб, а аргументацията ти. Логиката ти е същата, а ако се махнат ваксините, смъртните случаи далеч ще надвишат тези от Втората световна война. Замисли се над това. И като знаеш английски, защо не погледнеш видеото, което пуснах по-горе. Прекрасно илюстрира защо всичко в сайта ти е грешно.

 122. но то не е мое… засега само предоставям за сваляне с вградени субс…

 123. Нужна е изкупителна жертва, това ясно. Всички хора страдаме от еднакви когнитивни слабости като лични пристрастия и сколонност да приписваме причинно-следствени връзки, защото така изглежда на пръв поглед. Същевременно реално се случват много повече съвпадения, отколкото сме готови да приемем. По този начин ваксините стават много удобни за обвиняване. Нима да очакваме родители да признаят пред себе си, че по стечение на обстоятелствата, например, са предали дефектни гени на детето си? Няма как да стане. Няма и да се случи дори когато еди ден причините за аутизма станат дефинитивно ясни. Някой или нещо трябва непременно да им е отнело здравото дете и логично на прицел попадат ваксините, тъй като е математически неизбежно първите симптоми на много деца да се появяват някъде около поставянето им. Така че е нормално обективните данни да не могат да променят пристрастията им. А всъщност сред неваксинираните има повече аутисти, но разликата не е статистически значима.

 124. АВС, посочи ми едно не ваксинирано с аутизъм, защото вероятно аз мога да посоча 100 ваксинирани с аутизъм непосредствено след ваксина!

  Не знам кой си ти, но защитаваш ваксини с този ник от близо 2 години!
  Пречим на бизнеса ли? Преча на бизнеса ли?

  Много ли е велика медицината? Сигурно това е пълна измислица – vaksini.eu/death_by_medicine.pdf

 125. @Александър Василев – посочи ми колко неваксинирани деца има в Европа, ща ги сравним с броя на ваксинираните и ще ти стане много ясна разликата. Ако си сам вкъщи и 100% от хората у вас са мъже, значи ли, че целият свят е съставен само от мъже?

 126. Боян, положението е страшно и опасно. Не мисля, че ще разбереш и не мисля, че има нужда да говорим за това. Ако искаш ти или който е да е друг връзка с мен

 127. Бояне засрами се и се скрии с глупостите си. Ето едно проучване, което за пореден път показва каква измама са ваксините – проучването е за Англия но положението е същото навсякъде другаде

 128. @pesho – Не мисля, че си прочел цялото изследване. Тезата им не е, че ваксините са измами, а че фармацевтичните компании са се хвърлили на вълната на доверието във ваксините и приоритетите на здравната администрация, за да избягват надеждни тестове и критика към НОВИТЕ ваксини. За тях говорихме достатъчно по-рано.

  Тезата, която повторих многократно тук е, че с маргинализирането на спора с налудничави мнения, че ваксините като замисъл са нещо зло и целят контрол над населението. Единственият ефект от такива тези е, че пречат на решаването на реалния проблем с тестването на лекарства и контролът над фармацевтичните компании.

 129. @Боян Юруков – От адюваните, нека вземем алуминий, който според листовките се съдържа в:
  – Engerix (хеп Б) – 250 микро грама Алуминий на една доза (3 приема)
  – Инфанрикс-IPV+Hib – 500 микро грама Алуминий (4 приема)
  – Пневмококи (Syflorix) – 500 микро грама Алуминий (4 приема)
  – Тетадиф – 1250 микро грама Алуминий (2 приема до 17г)

  Обърнете внимание, че липсват данни за БЦЖ, приорикс и тетраксим!

  Максимално допустимото съдържание на алуминий, според FDA е 20-50 Микро грама! Всички ваксини, спорред ИК, до 2-рата година ще вкарат в организма на детето около 4750 микро грама Алуминий (без БЦЖ, тетраксим и приорикс)

  Панадолът, който дават педиатрите, ще намали способността на тялото да се детоксикира –

  Не е за пропускане и супер важният факт, че във всички ваксини има така наречените следи от живак –

  Да не споменаваме и формалдехид, фенол, феноксиетанол и Господ знае какво друго в тези токсични супер отрови- http://youtu.be/fVAY3U9cNjw

  Аз съм взел вече решение за моето дете!

 130. Юруков – остави теорията, виж реалността каква е:
  ––––––––––––––––––––––––––––––-
  But according to data compiled from the government’s Vaccine Adverse Events Reporting System (VAERS), as many as 145,000 children or more have died throughout the past 20 years as a result of this multiple vaccine dose approach, and few parents are aware of this shocking fact.
  –––––––––––––––––––––––––––––––
  Идеята на ваксините е лоша от самото си начало само, че ти няма как да го знаеш защото не си специалист в тази област. Ако отделиш време да четеш ще разбереш, че нито хората нито животните имат нужда от ваксини за да са здрави и Неваксинираните понякога се разболяват, но прекарват болестта много по -леко, а ваксинираните въобще не са предпазени – пак се разболяват прекарват болестта много по-тежко и много от тях умират или страдат от страничните ефекти – дали на самата ваксина или на съпътвстващите я вещества.
  А по твърдението ти че фарма фирмите не го правят нарочно това да разболяват хората чрез ваксините – помисли само – живакът е най-токсичния метал познат на земята – каква работа има във ваксините, каква работа има в пломбите, каква работа има флорът във водата за пиене или в пастите за зъби и т.н. – разбира се всичко е за наше добро нали така? Помисли малко – за какво им е на хората да плюят по ваксините ако нямат причина? А за какво им е на фарма фирмите да разболяват хората – за пари – проста логика

 131. @Боян Юруков – Не стига, че съм единственият, ами и става все повече 😉

 132. @pesho – А ти като толкова цитираш, направи ли си труда да погледнеш данните въобще? Ето ги тук удобни за сваляне и анализ:

  От всички милиарди раздадени ваксини, средно по 11.4 на 100000 ваксинации имат някаква реакция. При това в последното десетилетие тази цифра пада рязко. При инфлуензата реакциите са дори 3 на 100000 ваксинации.

  Тези проценти и цифрата, която цитираш, са обаче всички сигнали в регистъра. Тези, които са починали или имат някакви трайни проблеми са едва 14.2% от сигналите или 1.6 души на всички 100000. При други 25% е имало само обриви и лека треска.

  Тези цифри само потвърждават тезата, че въпреки някои хора да имат проблеми с ваксините, броят им е изключително малък. В сравнение, без тези ваксини при епидемия биха си отишли между 2000 и 20000 от тези 100000 неваксинирани, в зависимост от болестта.

 133. @Александър Василев – сайта ти се блокира от анти-спам защитата на блоговете, защото се определя като спам. Затова както и да го напишеш, пак няма да излезе. В известен смисъл съм съгласен с алгоритъма.

 134. Пешо, VAERS е система за публикуване на анекдоти и е известна с истории като дете, загинало в автомобилна катастрофа след ваксина или тази на д-р Джим Лайдлер, който докладвал, че противогрипната ваксина го е превърнала в Хълк и те после му се обадили да му искат разрешение да махнат историята, защото не им се струвала правдоподобна. Получили такова, макар че преспокойно е можел да я остави.

  Вземи ти помисли, ама наистина. Светът не се контролира от биг фарма. По тая логика мога да те питам за какво им е на автомонтьорите да ти оправят колата? Те работят за автомобилната мафия и нямат никакъв интерес тя да е добре направена, за да се връщаш всеки път и да плащаш за части. Да, ама не. Логиката е точно обратната. Като не ти я оправят качествено, няма да да се върнеш. Същото е с лекарите. Критерий за добра работа са прецизно диагностицираните и добре третирани пациенти. По този начин докторът не ги губи, а че ще се разболеят пак, е сигурно. Дори да си представим, че медицината лекува всичко дефинитяно. Днеска ще е колит, утре високо кръвно, вдругиден рак. Никой няма интерес да те разболява и да предлага неефективни продукти, сеш’се.

 135. И ето имаме официално признание, че ваксините причиняват аутизъм:

  Quietly and without much fanfare, the federal Vaccine Injury Compensation Program (VICP), or more accurately the congressionally-sanctioned kangaroo court whose sole purpose is to shield the vaccine industry from liability for vaccine injuries, has essentially admitted that vaccines cause autism. As reported by the Huffington Post, two more children who developed autism following routine vaccinations have been awarded millions of dollars to help pay for the lifetime of specialized care they will need to address their injuries.

  ––––––––––––
  @Боян „От всички милиарди раздадени ваксини, средно по 11.4 на 100000 ваксинации имат някаква реакция.“ – теб като те хване грип можеш ли да кажеш точно кой те е заразил – не можеш – същото е и с ваксините – някои хора умират веднага, други им се отразява по друг начин – ако си много здрав може и нищо да не ти стане. Ако изядеш отровна гъба – може да умреш може и да не умреш – зависи от отделния организъм

 136. За всички правя vaksinibg
  Там има предостатъчно информация, която ще ви накара да се замислите за следваща ваксина.

 137. Юруков – всъщност обикновено споря с хора, които дори не знаят английски или знаят, но ги мързи – ти обаче си по-различен случаи – имам надежда за теб.

  „без тези ваксини при епидемия биха си отишли между 2000 и 20000 от тези 100000 неваксинирани, в зависимост от болестта.“

  тук вярваш на твърденията на тези дето произвеждат ваксини. Реалността е друга –
  In the New England Journal of Medicine July 1994 issue a study found that over 80% of children under 5 years of age who had contracted whooping cough had been fully vaccinated.

  In 1977 Dr Jonas Salk (inventor of the Salk polio vaccine) testified with other scientists that 87% of the polio cases which occurred in the US since 1970 were the by-product of the polio vaccine.

  The Sabin oral polio vaccine (OPV) is the only known cause of polio in the us today.

  The February 1981 issue of the Journal of the American Medical Association found that 90% of obstetricians and 66% of pediatricians refused to take the rubella vaccine.

  Мисля, че миналата година в Ню Йорк имаше протест на здравни работници – можеш ли да познаеш за какво беше протеста – ами хората отказваха да ги ваксинират – демек – те слагат на пациентите си ваксини, но самите те отказват да се ваксинират – при това безплатно – защо ли?
  Ако искаш ще потърся видеото в youtube с протеста им

 138. @pesho – Ако прочетеш оригиналната статия на huffingtonpost ще видиш, че нито установено дали ваксините са причината, нито дали децата имат аутизъм, нито дали са имали такъв преди това. Парите за изпратени за увреждания заради реакция към ваксините, а не непременно заради аутизъм. Има много видове аутизъм и още повече видове увреждания на мозъка заради механични или медикаментозни увреждания. Има доста случаи на регресивен аутизъм – такъв, който се проявява в късното детство.

  Във всеки случай говорим за няколко случая от милиони. Както ти казах по-горе, едно дете на 100000 има сериозни проблеми с ваксините. Други 10 имат просто лека треска. Това не ги прави безопасни – означава просто, че както всички лекарства има минимален шанс за странични ефекти. За сравнение – смъртните случаи на бебета забравени в коли са повече. Също както загубените бебета заради невзети лекарства, отказана лекарска помощ при раждане или по време на бремеността и прочие.

 139. @pesho – In the New England Journal of Medicine July 1994 issue a study found that over 80% of children under 5 years of age who had contracted whooping cough had been fully vaccinated.

  Опитай да включиш защо така представено, това твърдение е безсмислено.

 140. Аз задържаш три години на Home school децата си, само защото не исках да им слагат задължителната само в нашето училище ваксина за менингит.
  Става въпрос за Америка.
  Накрая срещнах хора, които ми отвориха очите, попълних документ за пред училищните власти, че ваксинирането противоречи на разбиранията ми и го занесох в училище.
  Приеха документа, приеха и децата ми без да кажат дума.
  И след това, като се отпуши, аз мислех, че съм само аз, а то се оказа, че половината около мен народ не си ваксинира децата, но аз от страх, да не ми се подиграват, мълчах три години.

  Добри или лоши са ваксините, не ме интересува.
  Аз искам да имам избор и в моята родина!

  Избор! Нима аз преча на вашия?

 141. И едно лично съобщение за Боян!
  Бояне, позволявам си да се обърна на малко име към теб.
  Незная в коя държава си, у нас или по света.
  Но ако видиш тук , в Америка колко много деца са осакатени и колко са щастливи, че са загубили само слух или зрение, ще спреш на минутата да търсиш доводи за изгубената си кауза.

  Молба към теб, подпиши петицията, заради лекарите, които са със нас!
  И те не са малко, но се страхуват да заявят открито позицията си.
  Така и родители и лекари, когато имат избор, ще стигнат до правилното решение.
  Не ни извивайте ръцете като твърдите,
  че неваксинираните са опасни за ваксинираните.

 142. @В.Божилова – то затова има такива епидемии от менингит в щатите. До 20 % от заболелите имат дълготрайни проблеми като оглушаване, загуба на крайници и неврологични проблеми. При 15% се стига до смъртни случаи. В централна Африка има стотици хиляди заболели на година. Там сега тече активна кампания на UN за ваксинация. В Европа и щатите още с откриването на ваксината е предприета такава кампания и случаите са стигнали почти нула.

  В последните години точно заради неимунизирани деца, които изглежда често са на групи заради всяването на паника от уста на уста, се стига отново до ниво на епидемия. В щатите вече са стигнали до няколко хиляди случая през 2012-та. Напоследък има и епидемия, която се свързва с приемнето на опредлени стероиди. Свързани са малко над 600 случая на менингит и инфекции на гръбначния стълб. Предварителните резултати сочат, че са предимно сред лица отказали ваксиниране.

 143. @В.Божилова – Виждал съм достатъчно осакътени деца. Преди време писах доклад за туберколозата и проказата. И за двете има ваксини и лечение, но все пак убиват стотици хиляди в световен мащаб всеки месец.

  Няма нищо лошо да вярваш в нещо. Това обаче в никакъв случай не означава, че е научно и практически обосновано. Също така не означава, че трябва да излагаш детето си на риск.

  Може, ако искаш, да вярваш, че кръвопреливането е вредно за душата и при инцидент или операция да отказваш да се прави на детето ти. Знаеш ли, че е имало такава мания в средата на миналия век – имали са религиозни причини. Изнамерили са и научни аргументи – че може да е заразена кръвта, че може да е взета от черни или мелези (следователно те щели да станат нечисти). Дори е имало доктори, които са се подписвали под това. До ден днешен има религиозни групи, които отказват кръвопреливане.

  Може дори да вярваш дълбоко в веганството. Има няколко смъртни случая на бебета, които са били хранени само със зеленчуци докато са на няколко месеца. Родителите са си мислили, че млякото и месото са нечисти и държавата умишлено ги тъпче с химикали, за да вреди на хората.

  При ваксините ситуацията е същата. Има отделни случаи, при които наистина има странични ефекти – понякога трайни, но най-често просто треска, която минава бързо. Фактите обаче сочат, че тези случаи са изключително малко спрямо броят ваксинирани и многократно по-малко спрямо тези, които биха си отишли, ако не се ваксинираше населението.

  И говориш глупости като твърдиш, че на никого не пречиш като не ваксинираш детето си. Имунната система на един човек е едно нещо – може да се предпази срещу болести и без ваксини, ако го пазиш в изолация, както явно правиш. Но за да няма епидемии, вече говорим за обществена имунна система. Колкото повече части са незащитени, толкова възможността да стане епидемия (както сега в щатите и Франция) и да мутира вируса е по-голяма. Впрочем това с мутирането на вируса вече го виждаме при туберколозата.

 144. @Боян Юруков – Моето дете играе с ваксинираните, но не е болно като тях по 2-4 дни в седмицата. Моето дете също не е яло месо от рождение, изключвайки един път риба, която опита и изплю веднага.

  На 3 и половина е, но купуваме дрешки за 6. Сам си прави изводите какви са съвременните деца. Още ли не си прочел нито едно книга или документ, още ли не си изгледал нито един филм или видео клип на сайта ми…

  Ако си здравен работник те оправдавам – против бизнесът и парите ти е, но ти…

 145. @Александър Василев – синът на един познат също изглежда на 3 години, а е на година и половина. Започна да ходи и говори доста рано. Има всички задължителни ваксини. Това нищо не означава. 100% от твоите деца може да са добре, но фактите и историята сочи, че без ваксини над 50% от децата ще си отидат при епидемия.

 146. Типично – ваксинираните дърпат пред не ваксинираните в първите месеци, след което следва огромно забавяне и още хиляди проблеми. Пак казвам, Боби, оправдавам ДОНЯКЪДЕ само и единствено продажниците на лъжи, защото няма да има какво да ядат, но ти… моля те – добави ме на скайп xvisible. Имаме да си кажем толкова много неща!

 147. За мен е удоволствие, да говорим разумно.

  Но като се има предвид, че повечето родители, които си позволяват да спорят имат образование зад гърба си също за не по-малко от 5 години труд и не малко познати и приятели от лекарския бранш.,то мисля, че всеки трябва да се заслуша в другия.

  С най-добро чувсто го казвам, не продавате ли страх?
  Не хукват ли хората да се ваксинират, само от страх?
  За мен беше удоволствие да чуя, че само 4% от българите се доверяват на грипните ваксини.

  Моята българска лекарка тук ме накара да се подпиша, че отказвам ваксините. Когато нейният брат също лекар я заместваше и медицинската сестра дотича пак с документи да се разписвам, той се учуди, че сестра му докторката прави това.
  Затова пък ние българите си казваме един на друг, кой лекар излива ваксините в мивката. И такива лекари не се крият, защото всеки пациент има право на избор.

  И точно за този избор, аз подписах петицията, сега погледнах – 3600 човека са се подписали.

  Лекарите също трябва да са спокойни, когато родителят поема отговорност и не ваксинира децата си.
  Иначе става „кой кого“, вие вадите доводи, които са на хартия и нямат нищо общо с човешката същност.

  „No Shots-No School-Not True“- това можете да го видиш на много коли в Америка като стикер залепен до номера на задната страна.

 148. За Америка няма как да спорим.
  Тези хора са подложени на геноцид, малко по-рано от нас.

  И сега епидемиите са на лице, в резултат на масовите ваксинации за щяло и нещяло, за масовото ваксиниране с ваксини, в които има живак, алуминий, натриев глутамат и какво ли не още.
  Но фармацията не казва нищо за последствията от собствените си ваксини а казва „от 2000 година вече не слагаме живак!“!!!!!

  Какво?
  На колко поколения е атакувана имунната система и който издържи, издържи, който се пропука, ами ще му измислим нова ваксина!

  „Вълкът козината си мени, но не и нрава“

  Понякога се поддавама на емоции, но като се загледам и в заглавието на статията, аз съм сложена в графата „глупави родители“.

  А какви са лекарите, които ни инжектираха живак?

 149. Цитирам отговор на Боян от 22.11.12 за Дора/

  „Ваксините, както всички медикаменти, се тестват на малки групи хора в страните, където ще бъдат разпространявани.
  Това се прави най-малкото, защото човек в Африка и човек в Германия са изложени на съвсем различни патогени, замърсяване, гъстота на населението и прочие.
  Да не говорим, че има разлики между расите в това какви лекарства върху кой имат ефект.“…
  /така, това беше написано от автора на статията/.
  ……………………………………………………………………………………………………….

  Ако сега намериш обяснение и на въпроса ми:
  как в Америка отчитат точно разликите в расите,
  как отчитат различните патогени в Аляска и Флорида примерно,
  как отчитат гъстотата на населението в Чикаго да речем и който си искаш град от Северна Дакота,
  ще те призная за мастър на Ейзуитите!

  Между другото искрено благодаря,
  че я има твоята статия, защото много хора, макар и да не пишат тук, четат!

  А да и къде експериментират ваксините за българите, съобразявайки се с нашите местни патогени,замърсеност, населеност и расови белези?
  В Германия или Африка?

  За мен ще е изключително интересно да зная, откъде точно купуват ваксината за рак на шийката на матката примерно за нашите момичета и на кого и как я изследваха, в какъв срок го направиха?

  И последен въпрос, понеже на медиите се хвърля вината,
  че те екскалирали страха от свинския грип,
  та кой плаща за рекламата в момента за ваксинта за рак на матката?

  /въпрос от един глупав родител/

 150. Госпожо Божилова, извинете, че се намесвам, но да попитам кой реално продава страх? Къде по медиите и интернет се пропагандират ваксините срещу детските болести? Никъде никой не рекламира ваксина срещу полио, морбили, коклюш и т.н. (за САЩ не знам), а за грип и папилома вирус, но са в пълното си право да го правят. За разлика, от всяко второ предаване по телевизията и интернет сайт ни заливат с тонове пропаганда и лъжи шарлатани и порно звезди като Джени Макарти. Вие там шарлатаните с лопата можете да ги ринете и са влиятелни – Гари Нул, Марк и Дейвид Гайер, Джулиан Уитакър, Майк Адамс и т.н., които получават и трибуна от д-р Оз, на когото всеки американец се кланя.

  Колкото и да е образован един човек, финансистите и адвокатите нямат думата по медицински теми, както е валидно и обратното. Тях можеш да ги изплашиш с няколко страшно звучащи химични съединения точно толкова лесно, колкото и дебелите фермери на име Бъд и Боб от Кентъки, които не са напускали дори пределите на щата си. Те просто не разбират за какво става дума. При липса на съответните познания, колкото и да си интелигентен, можеш да измислиш само неверни неща. Аз също имам образование зад гърба си, но не си позволявам да се изказвам по темата за финансови кризи, банки и ипотеки. Имам право на мнение, но нямам право да изисквам то да бъде вземано насериозно и поставяно наравно с това на специалистите. Това важи за всекиго.

  Непочтено е да се извъртат нещата по толкова безочлив начин. Епидемиите са в резултат на страха, който горепосочените имена предизвикват у хората, все повече от които са твърде млади да знаят какво е било преди ваксините да бъдат въведени. Не продавате ли страх? Не отказват ли хората да се ваксинират именно от страх? Колкото и пъти да се повтори думата живак с явната цел да се внуши, че едва ли не ваксините съдържат чист такъв, това няма как да стане истина. По какъв начин трябва да се обясни, за да се схване, че разликата между тимерозала и живака е от земята до небето?

  И последно: Защо наличието на доктори, изхвърлящи ваксините в мивката да означава, че те са прави или, че „работата не е чиста“? Откъде следва този извод? Питам понеже според мен до значителна степен се изхожда от тази позиция.

 151. @В.Божилова – :Много точни и неудобни въпроси.
  А с индивиди като АВС се джавкаме по форуми и коментари на торенти от ~2-3 години…..

  Тази хора никога няма да приемат другата гледна точка, докато на такива като мен с увредено след ваксина здраве се гледа като 1 на милион (1 на 1000).

  Въпреки това аз няма да спря да правя това, което правя и за огромно нещастие на АВС … става все по-популярен и пълен с все повече филми и книги на БЪЛГАРСКИ език.

 152. @В.Божилова – Медикаментите се тестват понякога на различни расови групи. Не при всички видове медикаменти има значение. Ваксините се тестват най-обстойно от всички останали медикаменти и доколкото ми е известно, разликите в расите не се отразяват на ефективността им, нито местоположението и средата.

  Ваксините, за които говорим тук са не новите за грип, които ни рекламират по телевизията, а тези, които се прилагат от десетилетия. Те са доказали, че са безопасни с едва няколко случая на силни странични ефекти на всеки няколко стотин хиляди ваксинирани. Същите ваксини се прилагат на различни етности, континенти и здравни системи и ефективността им е еднаква.

 153. Госпожо АВС,

  Вие трябва да се намесите, защото да се надяваме, че в спора ще се роди истината и не бива да се извинявате.

  Все пак, Свети Павел е гонел християните, преди самият той да застане зад тази кауза и аз съм абсолютно спокойна, че хората, които искат избор, ще се увеличават.

  Избор, нищо повече, дайте ни избор.

  Тогава, няма да спорим,
  какво има и какво няма във ваксините. вършат ли работа или не.

  Първо за живака, да, звучи страшно, но с какво е по-успокояващо, че във ваксините е имало съединение на живак до около 2000 година и Вие не отричате това, нали?
  Писах, „вълкът козината си мени, нрава не“.
  Как мога да вярвам на някого, който с години е злоупотребявал с моето доверие?
  И забележете, да се премахне съединението на живака е станало под натиск, не по желание.

  Другото, повтарям се, но нека стане ясно.

  Това не е само българска прищявка.
  Цял свят е скочил за свободен избор за ваксините.
  Или искате да кажете, че и руските, и американските, и френските, и немските и…………. , и родители са глупави?
  Така да е.

  Ако ми е писано да се удавя, няма начин как да се обеся.

  Вие говорите, че има млади хора, които не знаят, какво е било преди.
  И какво е било преди?
  Петър Димков как е опазил хората на фронта, за които е отговарял?
  Едното беше чесън, нали? Само, че управляващите направиха така, че нашият чесън от Ямболско да отива на английския пазар, като „Био“, а ние да нямаме избор и да купуваме китайския, който, нека младите знаят, няма нищо общо с истинския чесън.

  Как баба ми е пазила баща ми при настинки? С камфор!
  Вие сте права, ние трябва да се върнем към корените и традициите си, да знаем какво е било и да не се поддаваме на чуждо мнение.

  Ще пиша на абзаци и ако пиша, е само защото го дължа на хората, които само четат.
  Ако спра да отговарям, ще е момент, в който разбера, че наистина тази статия е поръчкова.

 154. Господин съм 🙂

  Тимерозалът е махнат от ваксините по молба на FDA, CDC и American Academy of Pediatrics като превантивна мярка. По онова време още не е било ясно дали той играе роля при възникването на аутизъм и други подобни заболявания, а този сценарии от научна гледна точка е изглеждал възможен. По-късно изследванията са опровергали хипотезата и е факт, че откакто е махнат, честотата на аутизма не е намаляла. А че актът на премахване ще бъде интерпретиран от много хора по конспираторски начин, е нещо неизбежно и в този смисъл нормално.

  Иначе, както съм писал по-горе, аз съм за свободния избор. За германците, например, той стои на първо място, затова ваксините не са задължителни. Същевременно 90%-овото имунизационно покритие е налице, пък се съмнявам манипулативните филми от интернет да са им неизвестни. На мнение съм, че с въвеждането на ваксини по желание общественото здраве няма да се влоши.

 155. за АВС и сие/
  Да, ние коментираме задължителните ваксини.

  Изобщо не вярвах в началото на моя съпруг, когато попадна на английски филми за ваксините и аз защитавах ваксините с думите, които с години са ни вкарали в устата, че са предотвратили епидемии, че са спасили света, че ако не бяха ваксините, ……., че, ……./откъде го „знам“аз това,……. та аз повече вярвам на приказките от „Хиляда и една нощ“.днес.

  Просто фармацията подцени родителите.
  Ето да видим как е озаглавена тази статия:“Зли ваксини или глупави родители“ – много мило.
  Все пак има и френски, немски, руски, американски, бразилски, венецуелски и … български глупави родители.
  И така да е, дайте ни избор.

  Идеално, сложили са „Имунизационния паспорт“ навсякъде, направили са графика за ваксиниране и моля, покажете и съдържанието на всяка една ваксина, за да не се налага на всяка майка да пита индивидуално, ако има желание да си ваксинира детето.
  Както лекарствата, имат листовка и можеш да видиш страничните ефекти, преценяваш, дали да ги пиеш или не, имаш избор.
  Нека да видим, на листовката за ваксини не само съдържанието, но и страничните ефекти. За да прецениш, за да имаш избор.

  Когато изпишете Thiomersal на английкси, спорното живачно съединение, което е било премахнато в САЩ и Европа, както се твърди в WikipediA, дори да не знаете английски, ще видите формулата на това съединение.

  Учит ни да гледаме Е-тата по хранителните опаковки. идеално.
  Дайте да видим, какво има във ваксините и съотвено страничните ефекти, за да имаме избор.

  Наблягам на избора и няма да се уморя да повтарям, че трябва да има избор.

 156. @В.Божилова – :Медиците няма да ни дадат избор, защото ще загубят почти на 100% (96) още една страна, където се продават лъжи.

  Много ме е яд за Боби… изглежда умен човек, но е подлъган много брутално от медицината 🙁 За всички правя …

 157. @В.Божилова – всички вещества, които са във ваксините, включително нанограмовете алуминий и живак, се натрупват десетки пъти повече от питейната вода и кърмата на майките. Ако смятате, че ваксините са вредни, то трябва абсолютно да се забрани кърменето.

 158. за Господин АВС и сие/

  Ще ми извините, но не предполагах, че мъж може да заяви, че не може да разбира от финансови кризи, банки и ипотеки.

  За какво си говорите с приятели?
  ……………………………………………………………………………..

  Стигаме до един прост въпрос.

  Ще ми дадете ли избор?

  Може ли вашият отговор да е с „да“ или „не“.

  Аз искам избор.
  Има организации в защита на животните, да не ги ползват за експерименти.
  Коя е организацията, която пази хората?

  Как беше, „ФИЛОСОФИЯ НА ЕЖЕДНЕВИЕТО – СПАСЯВАНЕТО НА ДАВЕЩИТЕ Е ПРОБЛЕМ НА САМИТЕ ДАВЕЩИ“

  Има страхотни статии на тази тема, потърсете.

 159. @В.Божилова – човешката глупост е блаженна и е право на всеки. Никой не ви отрича правото на избор. Вие обаче заплашвате живота на децата си. Има хора, които смятат, че е тяхно божествено право да се женят за 8 годишни момиченца. Ще им отнемате ли избора? Ако следваме вашите призиви за връщане в 17-ти век от гледна точка на медицината и смъртността, дайте да върнем онова време в пълния му „блясък“.

 160. Много се радвам, че почти на минутата ми отговаряте.
  и г-н АВС и г-н Юрумов

  С това за майчината кърма, получавате приза Магистър Ейзуит, да Ви е честито!
  Между другото, къде точно пиша за забрана на ваксините?

  Аз искам избор, какъвто иска петицията за информиран избор при ваксиниране.

  Някъде в по-предните коментари, точно на това наблягам и питам, колко поколения преди 2000 са ваксинирани с Thiomersal /живачно съединение/.

  Дано намеря после информация, в която се твърди, че млякото от крави, на които са давани антибиотци, не се различава от млякото на кравите, отглеждани без антибитици/ което аз не твърдя/.
  Темата е огромна, изборът е наш, надявам се.

  Между другото, ако късмета да имате собствена ферма и ако ползвате антибиотици за кокошките си да речем, изрично е казано, яйцата до две седмици след спирането на антибиотика, да не се ползват.

  Така, че нека първо да имаме избор за ваксинирането, наблягам, избор, а не забрана, както се опитвате да ми натрапите ваши думи.

  И з б о р, да го напиша ли пак, избор.

 161. Г-н Юрумов, вече не мога Ви пиша на ти, навлязохте прекалено грубо в моята лична територия и вече казах, ако усетя, че статията е поръчкова/ виж мнение 171 накрая/ спирам да пиша/но ще чета/.

  Да имам избор е мое право.

  Има един речник:
  http://www.ebay.com/itm/Blacks-Law-Dictionary-Fourth-4th-Edition-Henry-Campbell-Black-1951-/190613411457

  може да си го купиш или намериш или да ползваш по твой ИЗБОР.

  В този речник „Blacks-Law-Dictionary има точно определение за роб, което се ползва от адвокатите.
  И отношението Ви към глупавите родители е точно такова, като към роби!

  И все пак, аз вече не питам, дали ще ми дадете избор или не, аз го имам.

  Между другото, някой тази сутрин е влизал в пощата ми.
  Надявам се, да не сте Вие, за да не се наложи да си мери силите.

  С уважение към вашия избор и отстоявайки своя избор, Божилова

 162. Всички нежелани реакции и съставки са описани в сайта на CDC, за всяка една ваксина поотделно. За кърмата Боян е прав.

 163. Айде, от излъган от световната медицинска общност, минах през поръчков драскач та чак до хакващ лични пощи. Аргументите срещу масовото ваксиниране стават все по-интересни.

 164. Това за хакване на поща в abv примерно е детски наивно 😉
  Факт е обаче, че нежеланите реакции от ваксини са много добре подбрани, като всичко е с цел запазване на бизнеса.

  До болка ми е познато мисленето в тези среди – всичко е с цел пари. Пари, които ще изгубят, но по-добре да замълча…

 165. Господин ЕйБиСи, погледни мнение/мое №158 и тогава ме въвличай в безмислен спор.

  Когато има избор, няма да има напрежение между лекари и пациенти.

  След като Г-н Юруков ме прати в 17 век, уличавайки ме в мракобесие спрямо собствените ми деца, като се върнаха днес момичетата ми, те са почти пълнолетни вече, ги попитах, ще ме обвинят ли един ден, че не съм ги ваксинирала.
  Оставям отговора на Вашето въображение.

  Вие не сте на вие с финански, банки и ипотеки и ме учудва вашето усърдие да се ровите в сфера, която интересно какво отношение има към вашата професия?

  Аз пиша като майка.
  А Вие?

 166. За пощата, Александър, може и да си прав.
  Може да съм я оставила отворена и да е станало нещо.

 167. Александър, аз три години „брах страх“, преди да се реша да заявя мнението си пред училищните власти.

  Вече писах, след като го направих, открих, колко много хора не ваксинират децата си и нямат никакви угризения, каквито тук се опитват да ни внушат.

  Една от причините, в САЩ да има Home School/училище в къщи/ са точно ваксините.
  Когато родителите не могат да се преборят със ситемата, те просто излизат от нея.

  http://www.abekaacademy.org/?AspxAutoDetectCookieSupport=1

  Ето напосоки един сайт за домашно училище.
  По избор на родителя избира интернет да гледа уроците или да му пратят дискове, със записани уроци.

  Пращат ти учебници, съответно контролни и тестове, съответно отговори за родителя.
  Иначе DVD-тата са със около 180 учебни часа разработки, детето все едно е в клас. Слагаш DVD-то във видеото и на екрана излиза различен учител по всеки предмет. Все едно си в час. Учителите задават въпроси на децата в клас и те са валидни и за детето в къщи. После си има до последната подробност, кой ден, какво да се прочете, какви контролни да се направят, какво да се научи.
  По избор пак на родителя, ако им пращаш за проверка тестовете, ти издават абсолютно валидна диплома.

  Когато дойде време за High School/нека го наречем гимназия, аз върнах децата в държавно училище и когато положиха изпит на тестове, изпитващият заяви, че рядко деца могат да се похвалят с резултат 100%

  Ако в България, някой се сети да направи набор от уроци, съобразени с програмата на Министерството на образованието, обещавам му бум в банковата сметка.
  Засега много родители от България ползват чужди програми, защото забележете, образованието в България е задължително до определено ниво, но не и ходенето на училище.
  Който иска да се заяде и тук може да открие, че всички деца, които се учат в къщи, са опасни за общия имунитет на връстниците си, които ходят на училище. И ще е вярно!
  С най-добри пожелания на Господата Юруков и сие!

  Конспирациите ги оставям на тях, за мен конспирации няма, толкова прозрачно ясно е всичко!

 168. за Александър
  Набързо да уточня, в тази програма, която пратих изучават и библията, защото училището е към такова училище.
  Има много други програми, на Калифорния са добри. Математиката им малко куца, но то е така в цяла Америка. Но има време за самоубочение, стига душата да е свободна.

  Тия дни трябва да има премиера на филм за български деца, които се учат в къщи и не са ваксинирани!

  Отивам на родителска среща, тук още е ден.

 169. „Вие не сте на вие с финански, банки и ипотеки и ме учудва вашето усърдие да се ровите в сфера, която интересно какво отношение има към вашата професия?“

  Но съм на ти с нещата по темата, докато Вие не сте на ти с тях, но се изказвате. Не Ви ли прави впечатление, че всички адски много разбират от ваксини и медицина въобще? И се чувстват длъжни да просвещават народа за аутизъм, живаци и дрън-дрън.

  Колкото до „Конспирациите ги оставям на тях, за мен конспирации няма, толкова прозрачно ясно е всичко!“ ще Ви цитирам: „За Америка няма как да спорим. Тези хора са подложени на геноцид, малко по-рано от нас.“ А дали всичко е ясно, уви, не си личи.

 170. Свободният избор ще остави на улицата маса лекари, но спокойно – до 2-3 месеца започват да се случват нещата 😉

 171. и АВС е страшен лекар – защитава ваксините, в работен ден може да си позволи да седи до 3 при положение, че утре е работен ден също… мисля си само!

 172. АВС, свиквай с мисълта, че все по-малко хора ще вярват на лекари, все по-малко хора ще търсят услугите им и все по-малко ще ваксинират 😉

 173. И аз това забелязах, разликата във време тук и България е 8 часа и въпросното медицинско лище ми отговаря в два посред нощите и то на минутата, като че ли стои на компютъра като на работно място.

  Днес влязох в стари коментари на вестник „Капитал“ за ваксините, около 600 мнения. Интересно. е.
  Тук стана скучно.

  Иначе много се радвам на петицията, всеки ден се присъединяват хора, всеки божи ден.

  http //svobodenizbor.bg/bg/content…

 174. Не в 2, а в 3! След това нали видя – „Не можеш да мислиш“

  Как някой седи до 3 и след това започва работоспособен работа в 8?

 175. Оставяме настрана очевидно слабата ти памет по отношение на това, че не чак толкова отдавна заявих, че не съм лекар. А колкото до това, че не можеш да мислиш – веднага ти го доказвам: Ако бях лекар и пиша в три часа през нощта, може би съм на нощно дежурство? Щом си неспособен да направиш такива елементарни връзки, нещата не са добре.

 176. Нощното дежурство означава ли, че нямаш друга работа или да стоиш на комп’търа ти е работата.

  Една статия, за разнообразие:

  „Валентин Фъртунов

  Те ме ваксинират без да ме питат, тъпчейки организма ми с всякакви парчетии от болестотворни протеини, те ваксинират децата ми и ако се опитам да ги защитя, не ги допускат в детските градини; те ме задължават да си слагам колан в колата, при все че това си е моят живот и аз имам право да разполагам се него, както си искам; те ми забраняват да пуша, въпреки, че вредните привички са си лично моя работа; вкарват ме в обществените образователни клетки още на 4 годинки, лишавайки ме от детство, за да програмират час по-рано мозъка ми; те ми казват как и какво да говоря, как да назовавам циганите, негрите и педерастите и наричат това политическа коректност; те ми забраняват под заплахата от затвор да задавам въпроси за историята и да се съмнявам в тяхната истина за холокоста; те ме шпионират денонощно чрез телефона, електронната ми поща, гугълите, туитърите, фейсбуците, банките и всякаквите администратори на лични данни – те знаят всичко за мен, те ме манипулират като безправен скот, водят психологически операции срещу мен, натрапвайки ми политически избор, какъвто аз не желая, налагайки ми подсъзнателно да купувам неща от които ми се повръща; те разрушават традициите на рода ми, пазени хилядолетия. Те правят всичко това, при все, че аз никому не вредя и ничии права не накърнявам!

  И затова питам

  – СЪМ ЛИ АЗ ОБЩЕСТВЕНА СОБСТВЕНОСТ ПО ДЯВОЛИТЕ!

  или все още съм личност и индивид със свободна воля!?

  Къде се дяна демокрацията, какво им се случи на човешките права, къде се затри свободният дух на човечеството и откъде изпълзяха тия сатрапи, опитващи се да ме превърнат в още една овца от стадото, което доят, стрижат и най-накрая откарват в скотобойната!“

 177. Така, АВС
  Ти не си медицинско лице – но защитаваш яростно задължителното ваксиниране.
  ние не сме медицински лица и нямаме право да имаме мнение за избор при ваксинирането.
  Как става така, и ти и ние не сме медицински лица, но ти можеш да се изказваш, ние не можем!!

  Наистина стана скучно!

 178. @В.Божилова – не е скучно, плашещо е! АВС мисли всички, които на вкарват олово, алуминий, живак, формалдехид, фенол, феноксиетанол, сквалин и абортирали клетки интермускулно(венозно!) за луди?!

  Да, луд съм и аз, като не ваксинирам никога с нищо дъщеря ми и тя страда, че не може да си играе с ваксинираните си приятелчета, които са вечно болни и с видимо забавено развитие 🙁

  Луд съм, че не я пускам на детска градина, където:
  – храната съдържа месо
  – дечицата са вечно болни и върлуват бактерии и вируси от ваксините
  – отношението към дечицата е под всякаква критика
  – Мама и тати са забравени и детето страда ли страда без тях, в присъствието на лелки, получаващи по 3-400 лв заплата и чакащи края на работният ден….

  Няма да се уморя да правя http //vaksinibg.com/ и да троша пари там!

 179. @В.Божилова – И над Вас ли тегне бремето на късата памет? Аз защитавам ваксините, а не задължителното ваксиниране. Казах, че съм за свободния избор.

  Аз казвам мнението на науката, за да се противопоставям на долнопробната пропаганда, която се сипе отвсякъде за това, колко вредни, смъртоносни и прочие са те. Това не е тема от типа „за и против смъртното наказание“, където да си разсъждаваме спокойно. Тука има истини и лъжи, и нямате право да изисквате мнението Ви да бъде вземано насериозно и наравно с научното.

  И понеже е доста вероятно следващият Ви отговор да е опит за принизяване на науката в стил „мани ги тия учебници“ и споменаване на конспирация, дайте да изясним нещо. Измежду “Конспирациите ги оставям на тях, за мен конспирации няма, толкова прозрачно ясно е всичко!” от една страна и “За Америка няма как да спорим. Тези хора са подложени на геноцид, малко по-рано от нас.” и цитираният Фъртунов от друга, кое от двете е последно?

 180. @ABC – каква наука, тази на печеленето на пари ли 😉
  Ваксините определено са сред най-големите заблуди на човечеството

 181. Благодаря! Поръчах ги и двете 😉
  След това на опашката за превод и публикуване.

 182. АВС,
  Ще се откажеш и от защитаването на ваксините, гарантирам ти.

  Ако трябва да искаме нещо е достоен живот, достойно заплащане, за да може всеки родител да е способен да се грижи за детето си пълноценно.

 183. На тази страница директно може да се чете за петицията от 1920 година.

  Има я и в „Амазон“, но аз си я свалих оттук.

  Само да иска човек да чете, безкрайно много книги има от време оно, за всички с къса памет!

 184. Александър, може и да се намерят някои книги направо да се четат в Интернет, ето тази например от 1920 е за петицията да се спре ваксинирането на армията.

  http.//whale.to/vaccine/higgins_b.html

  Слез малко надолу на тази страница и ще видиш книгата:

  HORRORS OF VACCINATION EXPOSED AND ILLUSTRATED

  PETITION TO THE PRESIDENT TO ABOLISH COMPULSORY VACCINATION IN ARMY AND NAVY

 185. Ето какво пише за книгата „The evils of vaccination“ : Because of the lack of clear scientific explanation of its effects, the frequent side-effects, and contaminated vaccines, vaccination itself remained controversial throughout the nineteenth century. It certainly carried risks for the infants being vaccinated, and this volume, playing on parental fears, argued, inter alia, that vaccination was nonsensical, unscientific, criminal, and even sinful. Shown here is a satiric vignette of a protective mother’s discussion with the family doctor.

  Напълно резонни неща имайки предвид примитивния начин за правене на ваксини по онова време – инфектиране на здрави хора със смлени корички от рани на оживели от шарка. Някой древноегипетски папирус няма ли по темата? Честно, не знам какво се случва вече. Линкове към неща, които са били актуални за времето си и то дори още преди Пастьор да зацепи, че микроорганизмите причиняват болестите. 1920та са били почти също толкова примитивни. Малко по-сериозно, моля.

  А аз няма как да се откажа от защитаването на ваксините, защото в 21-ви век това е равносилно на приемане, че Земята е плоска, а тя просто не е.

 186. Да кажем амин на хорицата ваксинирани с примитивни ваксини по онова време, какво ли ги е накарало да се „самоподложат“на такъв експеримент, дали самички са поискали да ги инфектират със смлени корички от рани на оживели от шарка?

  Те явно не са били „късметлии“ да ги ваксинират с Thiomeрsal/живачно съединение.
  Затова пък следващите поколения ще са още по-късметлии, защото вече има ГМО ваксини.

  Не ми се трие „нищото“ повече между два камъка.
  Дай малко почивка.

 187. Сега пък ГМО ваксини, дори и Вие не знаете какво имате предвид под това. Важно е да се ползва страшната дума ГМО.

  „Inoculation in the East was historically performed by blowing smallpox crusts into the nostril. In Britain, Europe and the American Colonies the preferred method was rubbing material from a smallpox pustule from a selected mild case (Variola minor) into a scratch between the thumb and forefinger.This would generally be performed when an individual was in normal good health, and thus at peak resistance. The recipient would develop smallpox; however, due to being introduced through the skin rather than the lungs, and possibly because of the inoculated individual’s preexisting state of good health, the small inoculum, and the single point of initial infection, the resulting case of smallpox was generally milder than the naturally-occurring form, produced far less facial scarring, and had a far lower mortality rate. As with survivors of the natural disease, the inoculated individual was subsequently immune to re-infection.“

  Умни хора са ги забелязали тия неща преди векове, но не са знаели защо и как работи.

 188. АВС,
  Ето една „горда“ статия за ГМО ваксина.

  http.//www.naturalnews.com/039013_flu_vaccine_insect_virus_GMOs.html

  Както каза една майка в друг форум, днес съвременната медицина не е социална.

  Ние като пациенти трябва да помогнем на лекарите да се измъкнат от този омагьосан кръг.

 189. АВС,
  подписа ли?

  http.//svobodenizbor.bg/bg/content/…

  Моят съпруг прочети коментарите и вече съм предупредена, да не се занимавам точно тук в този сайт с това.

  Има една приказка, защо се опъваш, като магаре на лед?
  Наитина ще е жалко, ако това ти е работата.

 190. АВС,
  ще застанеш ли в защита на момичетата да ги защитим от ваксината за рак на шийката на матката? Ще дадеш ли едно рамо?

  Около седмата минута Алекс казва, че аутизма не е познат при амишите, амишите живеят обикновен, да го наречем селски живот, без ток, те отричат нашата Велика цивилизация.
  Те нямат ваксини, няма епидемии, нямат аутизъм

  Аз редовно ходя при тях за продукти и не съм виждала дори пъпчиви деца.

  Абонирала съм се за – FREE email newsletter не само за този сайт, абонирала се съм и за и за против ваксините сайтове и всеки, който знае малко английски, ще се ориентира.
  Аз самата не владея езика перфектно, самоука съм, учих го в движение.

  http.//tv.naturalnews.com/v.asp?v=9ABE780F7D2C2FCB8884CAF265170E4F

 191. А това за Амишите не е вярно. Ваксинират се, но по-малко хора са ваксинирани и имат аутисти, освен това точната честота на аутизма там не се знае, но аутисти има. Това е измишльотина на Дан Олмстед, който сега се подвизава в Age of Autism, бивш журналист от United Press International, който отишъл при амишите, завъртял се малко и като не видял ни един аутист, заключил, че те не се ваксинират и нямат такива случаи.

  Що се отнася до видеото, няма как да си жертвам мозъчните клетки да слушам най-откачения конспиралник на планетата Алекс Джоунс и измислиците му. Както и не смятам, че има, от какво да защитаваме момичетата. Всъщност можем да ги защитим от най-опасните щамове на папилома вируса, като ги ваксинираме.

  „Абонирала съм се за – FREE email newsletter не само за този сайт, абонирала се съм и за и за против ваксините сайтове и всеки, който знае малко английски, ще се ориентира.“

  Мда, Вие всъщност сте вярваща. Независимо, че всяка една „информация“, идваща от противници на ваксините е извъртяна, извадена от контекста или селективно подбрана, дори и да го осъзнавате, това ни най-малко би разклатило вярата Ви. А според мен Вие го осъзнавате или поне до някаква степен. Опровергаването на един линк не води до контрааргументи, а до даване на следващия. Това е догма. Вие не търсите истината, тя Ви е ясна, по-точно така си мислите. Мисля, че няма смисъл повече да си чешем клавиатурите.

 192. АВС,
  за амишите не ми е необходимо да черпя информация от теб или от някой друг, сега да се кача на колата до един два час съм при тях.
  Нали ти казах, че българи, сърби, поляци, ходим при тях за чиаста храна.

  Но благодаря за името на Дан Олмстед, ще се възползвам да видя, какво е написал.

  Амишите нямат ток, ти ми гопвориш за ваксини.
  Редовно българи ходят при един стар амиш, да ги лекува. Ако намеря статията за него, ще ти я пратя.

  Алекс Джоунс на това видео говори с лекар.

  Ако си гледал филмат „Америка от свобода към фашизъм“, моят съпруг лично до Аарон Руссо беше седнал в залата, когато го прожектираха на
  Navy Pier и разговаря с него. Може би моят съпруг е единственият българин говорил с този повярвай ми велик човек. Лека му пръст на Аарон!

  Да не ти казвам, че пред залата около 15-20 полицаи са стояли за охрана и когато моят съпруг ги попитал, защо са там, да не се е случило нещо, те му отгопворили, че някакви луди хора са вътре и за да не стане нещо. Тогава моят съпруг ги попитал, дали той може да влезе да гледа, те го пуснали, да, разбира се.
  Но това е друга история, като си направя блог, ще те поканя, дано остане време.

  А за мозъчните клетки, ти вече си жертвал доста от тях, като си се ваксинирал, така че „споко“!

  Все си казвам, че няма да ти отговаря, че работата ми закъсва, като отделям толкова време за теб, но за амишите няма как да те оставя да лъжеш хората.

  Жалко, много жалко за това, което правиш!
  Направо имам чувството, че нямаш деца!

 193. Ами, мятай се на колата и час по-скоро при амишите, че е срамота да не знаеш възползват ли се от модерната медицина или не, хем живееш в САЩ. Като не ти е необходимо да черпиш информация от мен или някой друг, що си почерпила от Алекс, който казва, че аутизмът им е непознат? Няма какво да говорим за съждението „нямат ток, значи не ваксинират“ и опитът да се атакуват ваксините с книги от 19ти век.

  Къде викаш са мозъчните клетки, Божилова? 😀

 194. АВС,
  http.//www.whale.to/vaccines/smallpox14.html

  От този сайт можеш да си избереш и други стари книги.
  Ако избрах една две от тях е само за да ти покажа, че тази тема никога не е спирала да бъде актуална/обърни внимание от кои години последователно са всичките те.
  Другото, което искам да утчоня, че ако ти си „ч…..“ клавиатурата, петдесетте години зад гърба ми, определено ме затрудняват да имам същото отношение към това, което пиша.
  Пиша, не за да те убеждавам, а за всички, които ще влязат и ще четат.
  Мисля, че си свърших доста добре работата и отново благодаря АВС Юруков и сие, за тази възможност.

 195. АВС,
  за „Алекс“, защо ли така интимничиш с името му, що ли наистина, го слушах много отдавна, когато излезе за първи път.
  После намерих доста по ориентирани към моите интереси сайтове, така че в случая е случайно, че „Алекс“, е взел интервю от лекарка.

  Мислех да ти пусна нещо, което може наистина да те обогати, но размислих
  Не заслужаваш, поне засега.
  .
  Чела съм много изпълнени с болка мнения на американски майки и бащи, които казват за последствията след ваксините и съответно наглите, безскрупулни нахвърляния върху тях от хора като теб, само че американци.

  Така, че Слава Богу поведението ти не е специфично българско.

  Отново Ви благодаря АВС Юруков и сие……………..

 196. Както казах, през 19ти век никой почти нищо не е можел да обясни. Тия времена са отминали. Проверявам едно произволно име: THE POISONED NEEDLE Suppressed Facts About Vaccination by Eleanor McBean. Въпросната Елинор твърди, че е преживяла грипната епидемия от 1918-та, защото не е била ваксинирана изобщо и на всичкото отгоре е отричала съществуването на антителата. Ясно е какви „учени“ ще изскочат, ако тръгна да проверявам, особено тия творили през 20-ти век.

  А сайтът, който линкваш е емблематичен. Той е алманах на всички конспирации и цялата псевдонаука, които съществуват. Абсолютното дъно измежду всички недостоверни източници. Даже се е стиганло до там в интернет-пространството да се въведе така нареченият Scopie’s Law, който гласи: In any discussion involving science or medicine, citing Whale.to as a credible source loses you the argument immediately …and gets you laughed out of the room.

  Антиваксерите не го ползват тоя сайт отдавна. Ти сигурно си прохождащ антиваксер… като се има и предвид, че не знаеш кой е Дан Олмстед.

 197. „АВС,
  за “Алекс”, защо ли така интимничиш с името му, що ли наистина, го слушах много отдавна, когато излезе за първи път.“

  Ок, Александър Емерик Джоунс му е цялото име. Известнен е абсолютно навсякъде като Алекс Джоунс. Да си видяала някой да го нарича Александър Джоунс? Интимничел съм бил. Божилова, стегни се. Става все по зле.

 198. по-глупава и изсмукана от пръстите статия не бях чела скоро… „твърдяло се“, че има метали във ваксините – ало – я отвори една листовка и прочети и виж, че твърди се = вярно, т.е. има! ти ако искаш си набоди и хиляда ваксини… жалко за теб и семейството ти или бъдещото такова. Поне да беше проверил фактите за и против, има достатъчно много научни изследвания върху мишки и плъхове за вредата от алуминия и живака и други такива красоти във ваксините – има безплатни публикации на учени от различни университети в нета – който иска чете и РАЗБИРА какво чете. Освен това като ваксинираш цял свят, па дори и с минимална надценка – още един непроверен факт, пак си правиш милиарди печалба. Сякаш не се вижда в цял свят последиците от глобализацията и как няколко компании от всеки бранш печелят милиардите и фалират малките. Вече ако не знаеш има патентовани семена, които са съществували от стотици години, има подадени заявки за патентоване на гени в прасета, които съществуват, чрез естествена селекция – и това ако не е желание за контрол над хранителната верига, здраве му кажи. Изобщо много плиткоумно разсъждаваш, истински кон с капаци.

 199. @мсм – Ако те удари кюлче алуминий или изпиеш съдържанието на някой стар термометър – да, вредно е. Истината обаче е, че има метали навсякъде. Ако смяташ, че съдържанието им във ваксините е толкова вредно, тогава дай да забраним кърменето на децата.

  Ако децата бъдат кърмени, през първите 6 месеца от живота си ще получат 10 милиграма алуминий в кръвта си само от това. От ваксини за същия период ще получат не повече от 4 милиграма. Но ако сте от модерните майки и решите, че ще използват формули за храненето им, то ще им дадете 40 мг. алуминий, което е 10 пъти над дозата във ваксините. Ако пък искате био храни и решите да използвате такива базирани на соя, само за 6 месеца ще му дадете 120 мг. алуминий. Ако не дай боже детето да се разболее и му давате сироп, то с всяка лъжичка му давате около 200 мг. алуминий. При останалите метали съотношенията са подобни.

  Затова вместо да наричаш хората с имена, погледни как стоят наистина нещата в цифри. Кой иска чете, но повечето изглежда не четете. Ето ти нещо по темата, като искаш да разбереш толкова.

 200. @Боян Юруков – невъзможно невеж си. Прими фактът, че ваксините са поставят вътремускулно, което е близо до интервенозно.

  Погледни, моля те http //vaksinibg.com/

  Там не изказвам мнение, а предоставям супер важна информация на Български език.

 201. Юруков, продължавам да твърдя, че си невежа и не отбираш нищо от тази тема – за сведение, НАУЧНИ изследвания доказват, че приеманият чрез храна алуминий например се абсорбира в процент под 10%, а този който е инжектиран почти на 100% и то основно от мозъка при малки деца (в експеримента мишки и плъхове) и ембриони.

 202. освен това самата СЗО признава, че спадът/изчезването на тези заразни заболявания, се дължи основно и предимно на подобреното качество на живот и хигиена. Да не говорим, че ако разровиш по-надълбоко, можеш да намериш съвсем реални факти, как ваксините се слагат, когато започне естественият спад на вълната от зараза, така че не се дължи на тях, споко 😉

 203. @мсм – това не е вярно. Целият алуминий, който навлезе в кръвта през храната или с ваксини, бива веднага изолиран от протеина трансферин. В рамките на 24 часа половината от алуминия от храните и ваксините бива изхвърлян от тялото през бъбреците. До 3 седмици – 3/4, а до 3 години – нищо от алуминия във ваксините не остава в кръвта. Няма натрупвания в мозъка. Това са измислици. Дай линкове на въпросните нАучни изследвания.

  А да не говорим, че все повече ваксини се дават на децата перорално, което значи, че няма разлика с приема на кърма.

 204. @мсм – СЗО е казала това за хепатит А, който е сред малкото влияещи се от хигиената. Шарката и туберколозата не могат да се елеминират с миене на ръце. За второто – говориш глупости. Виж двете графики в статията – трайният спад идва едва след масовото прилагане на ваксини. В обратния пример – след като много решават да не ваксинират децата си заради паниката на хора като теб, шарката и туберколозата се завръщат в Европа след като бяха заличени преди десетки години.

 205. искрено ме разсмя, честно – първо графиките ти не показват нищо конкретно, няма данни пик на вълната/ дата на имунизации, второ СЗО въобще не го твърди само за Хепатит А, а ако ти си вярваш, че само той зависи от хигиената… ами нямам думи. Трето, аз не твърдя, че ваксините не пазят (макар, че личното ми мнение е такова), а твърдя, че вредите на практика надхвърлят ползите, не ми обяснявай как от нищото се появи тази масова епидемия от аутизъм и други неврологични заболявания, защото това просто ще покаже, как нямаш здрава почва за аргументите си.
  И последно, но не на последно място по важност – ОПИТИ, експерименти са доказали, че алуминият се натрупва в организма, особено при такива големи количества вкарани наведнъж и вкарани директно в организма, без да ги има предпазните лигавици. И понеже не ми се занимава с глупости, нямам време да си чеша езика, давам ти един линк, па дано прогледнеш и спреш с тъпата пропаганда – всеки ТРЯБВА да има право на свободен избор, това е демокрация, всичко друго е диктатура, това си е моето тяло и АЗ и само аз решавам на какво да го подлагам, същото важи и за децата ми, благодаря! Ти си се ваксинирай и си се радвай на ползите – тези които са избрали обратният вариант с какво точно ти пречат – ти нали си защитен? И не ми говори за слаб имунитет и как ваксината не те пази тогава, защото това означава, че полза от нея няма 🙂 (т.е. сам си противоречиш, но да не се заяждам излишно). Колкото до „завръщащите се болести“ – има пак НАУЧНО обяснение – част от вирусите са били изгонени – това обяснение е от привърженици на ваксините, от същите тези ваксини в други видове – например се цитират маймуни и прерийни кучета, мутират и идват при нас отново – честито ;). Другото е последното десетилетие има голямо движение на хора от континент на континент, от бедни към богати държави – сещаш ли се? Хайде със здраве, аз повече, безплатно акъл не наливам http //vaksini.eu/Tomljenovic_Shaw-CMC-published-bg.pdf

 206. @мсм – Добре де, дай ги тия “ ОПИТИ, експерименти“. Дай научните публикации. Ти можеш да кажеш, че с експерименти са доказали, че дяволът съществува, но това няма да накара думите ти да звучат по-малко лунатично.

 207. пратих ти една част (очевидно дори не си я погледнал – има и оригинал на английски в нета, да не решиш, че някой само званец го е писал, защото това ти е любимата част, от теорията за конспирациите :)), другите можеш и сам да си ги намериш, нямам намерение да преравям нета за да те убеждавам, ти поне би трябвало да си наясно как да си намериш необходимата информация в нета. Сбогом 🙂

 208. @мсм – то в нета има и снимки на летящи чинии могат да се намеря. Търсих научни доклади за това, което казваш, но в журналите няма. Споменават се единствено в псевдонаучни сайтове като този, които посочи в последния ти коментар и при това като препратки „има изследвания“ без конкретни цитати или самите изследвания. Друго не пусна като линк.

 209. „Прими фактът, че ваксините са поставят вътремускулно, което е близо до интервенозно.“

  Пхахаха, поредния невеж и оттам арогантен антиваксер. Ефектът на Дънинг-Крюгер в целия му блясък. Че и ИНТЕРвенозно написал. Не се усещат как са бетер като „кифлите“ по моловете с тази разлика, че не са еднакви на външен вид, а по начин на мислене и дори словоред, щампован им върху безкритичните мозъчета от прочетените глупости в интернет. Зазубрили 20 изречения и си мислят, че мислят. 😀

 210. @моето – статията е прочетена няколко хиляди пъти в последните месеци и има почти 300 like-а във фейса. Определено, не си пиша сам. А какви глупости виждаш? Всичко съм подкрепил с факти и данни. Посочил съм и източниците на изследванията. За разлика от доста коментари, не съм казал „има достатъчно изследвания, които показват“, без да показвам пример.

 211. Отн.: ‘… говориш си сам и то все глупости’
  А какво да кажем за глупостите по рекламите напр.: ‘Неваксинираният Петьо пак има отит’.
  – Ако ‘пак има’ означава, че е имал и че му е минал.
  – Ако му е минал, значи, че е придобил имунитет.
  – Ако вече има имунитет, тази ваксина не му трябва.
  – Ако ваксината вече не му трябва, рекламата за ваксината става пълна и абсолютна простотия, която има единствена цел да злоупотребява със страховете на майките и да извлича безскрупулни и баснословни печалби от неграмотността на хората и от злоупотреба с майчинския инстинкт и да зарибява децата на тези майки като бъдещи фармакологични клиенти … по други направления.

 212. @Гост – тая логика, която се опитваш да изкараш, има доста пропуски. Това, че някой е прекарал болест, не означава, че има имунитет. Не всичко е шарка, да знаеш. Като прекараш грип нямаш имунитет, нали?

 213. На моя приятелка двумесечното бебе получи анемия вследствие алергичната реакция от Пентаксим – петвалентната ваксина, която се поставя на 2, 3 и 4 месеца. Всъщност проблемът се предизвиква от „петата” съставка на „Пентаксим” -Haemophilus influenzae. При някои бебета се получава срив на хемоглобина и анемия, при което бебето започва да плаче неудържимо! Каква е гаранцията, че няма да се стигне до по-сериозен проблем? – Никаква!
  А ако има някакви последствия от ваксината – НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ!
  Затова ваксините трябва да НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ – ИЛИ ДОКТОРКАТА КОЯТО ГИ СЛАГА ДА НОСИ ОТГОВОРНОСТ, ЧЕ НЕ Е ПРЕДВИДИЛА страничния ефект!!!

 214. Личните лекари на бебетата въобще не се замислят дали да поставят ваксина, защото не носят отговорност. Искам да ви кажа, че НЯМА ГЛУПАВИ РОДИТЕЛИ – ГЛУПАВИ СА ЗАКОНИТЕ, КОИТО ЗАДЪЛЖАВАТ РОДИТЕЛИТЕ От къде накъде ще вкарват в организма на детето ми неясни субстанции, само защото някой така е решил!

 215. @Мария – добре, съгласен съм. Тогава обаче заради отказа от ваксина майките да носят наказателна отговорност за предумишлена телесна повреда или смърт когато детето се разболее от дифтерия, тетанус, колюш, полиомиелит или която и да е от останалите болести, срещу която Пентаксим защитава. Става ли така?

 216. Не! Не става така! Искам да има отделни ваксини ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС, КОКЛЮШ (БЕЗКЛЕТЪЧНА КОМПОНЕНТНА), ПОЛИОМИЕЛИТ (ИНАКТИВИРАНА) И HAEMOPHILUS ТИП b (КОНЮГАТНА).
  Така ще мога да изключа ваксинирането с една от тях, към кято детето проявява алергия. А сега на пазара има само Пентаксим – Защо ли?

 217. „Те излагат и чуждите деца на болести. Без ваксина е много по-лесно да се разболее дете и да внесе болестта в училища и детски площадки. Въпреки ваксината, деца със слаба имунна система могат да се разболеят, а за тях това ще е вече фатално.“

  Е нали ваксините бяха за хора със слаба имунна система .. или се бъркам ?
  Също така не знаех, че болестта се „внася“ … Все някой я е изнесъл … някога. Намерете го и го утрепете този гад

  „Тогава обаче заради отказа от ваксина майките да носят наказателна отговорност за предумишлена телесна повреда или смърт когато детето се разболее от дифтерия, тетанус, колюш, полиомиелит или която и да е от останалите болести, срещу която Пентаксим защитава. Става ли така?“

  Абе ти от къде се взе бе? Айде направете го вкарайте го в НК?! Ти на колко години си бре момче? Деца имаш ли?
  Що не ти мина през ума да вмениш ОТГОВОРНОСТ .. наказателна де 🙂 .. за хилядите деца пострадали поне ВИДИМО от ваксините?

 218. Боянееее, моето дете има реакция и сериозни последствия от ваксина. Конкретна. Връзката обаче е недоказуема, лекарите отказват да я признаят и опишат. За мен няма съмнение, реакцията беше в деня след ваксинирането. Освен това е описана в листовката в графа „често срещани“. Въпреки това съм „длъжна по закон“ да продължа да ваксинирам с ясното съзнание, че ще навредя още повече и повече с всеки прием … в името на общото благо! Що за майка ще съм да навредя съзнателно на моето дете заради „народа“? Левски не съм, Ботев не съм, само майка. И ооо да! Имам право да реша за моето дете, аз! Не ти! Не и някоя административна мишка, която си вее г**за по платени от фармацевтични фирми „спа семинари“. Не съм против ваксините, но съм категорично против опита да ги представят като задължителни. Те не са! Просто платена грешка в някакъв закон.

 219. @Майка
  В случай, че Боян е пропуснал ще те цитирам:

  „И ооо да! Имам право да реша за моето дете, аз! Не ти! Не и някоя административна мишка“

 220. Все повече случаи има на отрицателни реакции от Пентаксим! Отвратителното е, че трябва да се спасяваме поединично – фармацевтичната индустрия е най-богатата мафия в световен мащаб и плаща добре, както (предполагам) и за блогове като този!

 221. Да сложиш заглавие ГЛУПАВИ РОДИТЕЛИ за родители, загрижени за здравето на малки дву- или три- месечни бебенца, КОИТО НЯКОЙ ИЗРОД Е РЕШИЛ, че трябва да ваксинира, е най-меко казано ДОЛНОПРОБНО!!! и никой не отговаря на въпроса – ОТ КЪДЕ ТОЧНО ЩЕ СЕ ЗАРАЗИ ТОВА БЕБЕ, КОЕТО НЯМА КОНТАКТ С ВЪНШНИЯ СВЯТ БЕ, АХМАЦИ ПРОСТИ??? ОСВЕН ОТ СКАПАНИТЕ ВИ ВАКСИНИ!!!

 222. За всеки, който не е чувал за д-р Ребека Карли (Rebecca Carley) и иска да научи истината за ваксините, горещо препоръчвам да гледа този клип:

  http://www.youtube.com/watch?v=9WoMps4Pmpo
  Имам и субтитри за него, но не мисля, че ще мога да ги кача.
  А за търсещият доказателства Боян Юруков Ще цитирам д-р Бойд Хейли, професор и шеф на Катедрата по химия в университета в Кентъки:
  „Една единствена ваксина, направена на 3-килограмово новородено е еквивалентна на ваксиниране на 70-килограмов възрастен с 30 ваксини за един ден.” „Никой не може да извърши изследване, доказващо, че тимерозал (живак, съдържащ се във ваксините) е безопасен. Той е просто прекалено дяволски токсичен.”

 223. @Георги – Да, бъркаш се. И реакцията ми беше към абсурдното пердложение да се носи отговорност за поставяне на ваксина при условие, че единици проявяват реакция, повечето случаи от които са заради странични проблеми.

  @Майка – Значи детето има реакция, сигурна си, че е от ваксината, но не може да се докаже, така ли? От къде си сигурна? Защото по същото време се появила, както ваксината ли? Колко често се слагат ваксини? Питам, защото детето ходи до тоалетна всеки ден – защо да не е от това?

  Не подлагам под съмнение, че ваксините имат странични ефекти при някои деца. Вярно е също, че има и замърсени ваксини, лошо прилагане и неглижиране от страна на родителите. Тези случаи обаче са толкова малко, че е смешно да се сравняват с хилядите, които са измирали без ваксини в не толкова далечното минало.

  Разбира се, ужасяващо е за всеки родител точно неговото да се разболее от страничните ефекти. Мога само да се моля да не се случи с моето. Не е логично обаче, например, да протестираме изискването да храним децата си, само защото няколко деца са се натровили с нещо. По вашата логика всеки родител трябва да има правото да не храни детето си въобще от страх, че може да се натрови от нещо някога. Същото е наистина.

 224. @Боян Юруков – Платен писач си и това е!
  Дори не съм сигурен, че ги пишеш ти тези типично лекарски глупости!

 225. @Александър Василев – На тази страница има 30-тина ужасни случая на семейна мъка. До преди 100 години няколко пъти по толкова е имало всеки ден в малка държава като България точно заради липсата на ваксини.

  @Георги – Да, така е. Аналогично нито аз, нито някоя административна мишка не може да ти каже да го раждаш в болница, да му вадиш паспорт, да го водиш на училище, да го храниш и водиш на доктор редовно, да не го биеш и да не го пращаш да работи във някоя фабрика като е на 6. Струва ти се невероятно, но всяко от тези неща е било изключително право на родителите приблизитено по същото време, в което се въвеждат задължителните ваксини.

  Детето си е твое и ти можеш да решаваш дали да го пращаш да работи на 6. Защо не го правиш? Защото си добър баща, нали? Колко мислят като теб по този въпрос? Ако някой родител смята за правилно да пребива детето си до смърт и да го праща да работи, то трябва ли да се намеси обществото?

  Къде е границата, от която вече трябва да се намеси обществото и защитата на детето да е работа на ония административни мишки? Законът казва, че това е при пряка вреда за здравето на детето. Е, когато без ваксините детето има над 50% шанс да почине, а с ваксина – по малко от 1/10 от процента, то познай дали е работа на обществото или не.

 226. @Мария, @Александър Василев – Предлагам да се разровите добре преди да ме обвинявате в платени статии. Поразпитайте малко из мрежата за това кой съм и какво пиша тук. Това, че ви тресе параноята и търсите лична вендета не означава, че тези на противоположното мнение са платени кръвопийци. Означава просто, че навярно има някаква вероятност да не сте прави.

  Лесно е да се правят генерални изводи и да се развиват конспирации на базата на няколко отрицателни примера. Заради тази паника сега в Европа има десетки хиляди неваксинирани деца и сред тях виждаме епидемии от доскоро почти заличени болести.

  Загубата на дете е ужасна трагедия за всяко семейство. Всеки има право на отговори в такива случаи, но да се обвинява по принцип масовото ваксиниране заради няколко случая с тежка реакция на базата на стотици хиляди здрави деца е безотговорно.

 227. Ах! Супер досаден си и се чудя защо ти обръщам внимание!

  Виж ваксинираните деца в днешно време – неориентирани, момчетата приличат на момичета, момичетата в голямата част са озлобени, глупави, неспособни да мислят трезво.

  Вярвай си, че ваксините са само панацея и тялото печели, като ме вкарват вътрекожно, вътремусклно и интравенозно живак, алуминий, феноксиетанол, формалдехид и ЖИВИ ВИРУСИ и БАКТЕРИИ!

 228. @Александър Василев – разгледай коментарите по-горе. Металите, които изброяваш, се намират във ваксините в много по-малки съотношения, отколко в кърмата, например. Специално за алуминия говорим в десетки пъти по-малко натрупване от обикновените храни.

  За това, че са озлобени, глупави, неориентирани и се обличат странно, мисля, че е много по-разумно да се вледаме по-добре в средата им и неглижирането от страна на родителите. Ако трябва да гледаме медикаментите, може би ще е добре да говорим за тоновете успокоителни, с които майките и бащите предпочитат да ги тъпчат, за да ги умирят, отколкото да седнат и да говорят с тях.Точно от тях фармацевтичните компании печелят милиони. Всъщност от ваксините почти нищо не печелят, защото се купуват масово на ниски цени от държавите и лицензите вече отдавна са изтекли.

  Лесно е да обвиняваме нещо външно за проблемите, които имаме с характера на децата си. В противен случай остава само ние да сме виновни, а това е навъзможно, нали?

 229. НЕ СМЕСВАЙ ТЕМИТЕ

  Мога да си играя със килограми алуминий – и аз и детето, но той НЕ попада в кръвоносната система и не вреди с нищо! Но при ваксините….

  Я кажи кой ти плаща за тази страница – глаксо или други 😉

 230. @Боян – Няма да влизам в спора за ваксините директно дали са добри или лоши. За мен всеки родител трябва да има право на избор, може би не за всички но за мнозинството от ваксини.

  За примерите които даваш с пребиване на дете и намеса на обществото, са тотално различни като същност от избора за ваксинация.
  Специфично при ваксините които носят сравнително висок риск от странични ефекти избора е едно лошо влияение върху детео срещу друго лошо влияние, няма значение от %. И всеки избира кое лошо иска. Пребиването е избор м/у „доброто отношение/влияние“ и лошо такова (100%)

  И е неморално и нехуманно да използваш аргумента – „няколко случая …“ са оправдани „на базата на стотици хиляди здрави деца“. Прекалено много се фокусираш върху цифри и анализи. Има доказано много деца по цял свят които са починали от имунизации. И дори само 1 да е, обществото има отговорност, без значение от цифрата на положителният ефект. Най-малкото да даде избор! Иначе сме животни, крокодила като се наяде с 1 бивол и другите спокойно пият вода.

 231. Аз като баща на вече 8 годишен юнак, мога да кажа, че ще бъде ваксиниран за всичко, което влиза в имунизационния календар! Ако се чудите защо – изгледайте този филм – http://www.youtube.com/watch?v=XP2iUz4JzMY !

  Това е една от болестите, които са почти изчезнали, с изключение на някой райони в Африка. За щастие, както в България, така и в чужбина, има още хора, които са били свидетели на всички тези ужаси!

  Да риск съществува! Но съществува и риск, детето ви да умре, от нещо толкова травиално като малка рана от ръждив пирон. Ако не е ваксинирано против тетанус!

  Задайте си и един прост въпрос! Защо детската смъртност е намаляла толкова много в последните 50 години! Да живеем в по-мръсен свят, боледуваме по-често, и за това сме си виновни ние, а фармацефтичните компании само ни помагат да живеем по-дълго във вредната среда, която сами си създаваме!

  Глупаво е, да пазиш детето си от ваксини, и същевременно да му даваш, шоколад, пуканки и т.н., или пък да пушиш някъде около него, и да разправяш после, че фармацията трови децата ни!

  Хайде малко мислете и четете!

 232. @Александър Василев – мисля, че забавяш както си говорихме в коментар 115 – с кърма се натрупва 2.5 пъти повече алуминий в кръвта, отколкото от всички ваксини. От храните – между 10 и 30 пъти повече. Данните са си налице, но ти си знаеш твоето.
  yurukov.net/blog/…/zli-vaksini/#comment-23040

  @Viktor Antonov – Някак не разбирам тезата ти, че това, че ваксини носят „сравнително висок риск от странични ефекти“ няма общо с процента деца, които са засегнати. Високият риск от странични ефекти означава точно, че значителнен брой деца са засегнати. Някак това е дефиницията. Ако говориш за силата на страничните ефекти, то това е друга тема.

  Масовите ваксини, които се използват в момента, се използват успешно в последните 3-4 поколения. Данните сочат, че силата на страничните ефекти, както и броят на деца с проблеми е статистически минимален. Да, достатъчно деца се разболяват, за да напълним една facebook галерия с трагични истории, но не може да извадим историите им от контекста на всички ваксинирани.

  Съгласен съм, че родителите трябва да имат избор. Всички нови ваксини – за хепатит, грип и редица генетични или ракови заболявания са доброволни и се поемат от родителите. Масовите обаче са включени в имунизационния календар точно защото са изпитани през времето и доказано работят.

  Лекарите рядко могат да открият, че дете ще има проблем с определена ваксина и в такива случаи се взимат други мерки. В мнозинството от трагичните случаи обаче не може да се определи кое дете ще е от шепата получаващи странични ефекти. Лесно е да се каже „ще даваме на всички освен на тези, които ще се раболеят“, но би трябвало да ти е ясно, че това не е възможно.

  Личният избор на родителите е нещо важно, но когато доказано изборът им да не ваксинират детето води до преголям шанс от физическа вреда, то тогава държавата има основание да се намеси. Точно отказа на такива родители е причината да виждаме епидемии в Европа невиждани от средновековието.

 233. @Боян Юруков – пишем си тук само двата и някой инцидентно да прочете…

  „Антителата СЛЕД ваксинация НЕ означават имунитет!“ в гугъл и ще стигнете на сайта , за който аз съм виновен!

 234. @Александър Василев – би се учудил колко хора четат статията и коментарите под нея, а после се възмущават във фейса колко безотговорни от параноя родители има. Това с антителата мисля, че го разнищихме по-горе.

 235. @Боян Юруков – Само лекари, които опитват да задържат западащ бизнес! Много, ама наистина много искам да говорим за аутизъм! Майските на деца с аутизъм нямат време да спорят колко е 2 и 2!

  Те знаят много по-добре от всички. Защо ТИ го правиш това? Защо се чувстваш длъжен да защитиш бизнес номер едно в света – медицината!? Глаксо или друг плащат?

  Аз знам поне – имам си 95% трайно нарушена трудоспособност след ваксина и съм приел за мой дълг да опазя максимално хората!

 236. @Александър Василев – Мисля, че и това го говорихме по-горе. Никой учен не говори сериозно за връзка между аутизма и ваксините. Всъщност никой не знае от какво се причинява аутизма. Има доказателства, че около 30-40% от случаите всъщност се дължат на скрита недиагностицирана епилепсия. Не можем и да говорим, че са се увеличили като случаи, тъй като до преди 50 години тези деца просто са били оставяни да умрат по сиропиталищата.

  И отново – защо реши, че някой ми плаща за нещо? Защото съм на различно мнение от теб ли? Това ли е тънката нишка на логиката ти?

 237. @Боян Юруков – „Има доказателства, че…“, „преди време не са диагностицирани…“ са думите на медицинските лица! Не искам да повярвам, че и ти си такова!

 238. Независимо дали ваксините помагат или не, аз все още съм на мнение, че поставянето им трябва да е личен избор (на родителя). Това че евентуално може да заразиш деца със слаба имунна система не може да бъде повод да те задължат да ваксинираш и твоето дете, тъй като както каза, в някой случаи ваксината има странични ефекти.

 239. @Светослав – това не е причината – причината е, че от глупостта на родителите детето се поставя под риск да се разболее в огромен процент от случаите спрямо незначителен риск да има реакция спрямо ваксината.

  Параноята е аналогична до страхът да летиш, защото може да катастрофира самолета, но не ти пречи да пътуваш с кола – статистически смъртните случаи от самолети са много по-малко от тези от пъти инциденти. При ваксините разликата е много по-драматична. Едно е да избереш с какво ще пътуваш, съвсем друго е да рискуваш здравето на детето си заради стократно по-малък риск от алергична реакция само защото нямаш мозък да прочетеш малко.

 240. На сайта ми съм отделил специално внимание на следите от живак.

 241. @Боян Юруков – Темата е брутална със живак – Попада в тялото и от амалгамни пломби, но там поне има възможност тялото да се справи с токсичността му, на чрез ваксините е много трудно, дори невъзможно! Продължавай да защитаваш лекарите и аз ще си мисля, че не си финансово обвързан с Глаксо или други 😉

 242. Щатски съд призна връзката между ваксините и аутизма
  Прочетено: 33892 пъти
  Американско семейство спечели първото в историята съдебно дело, в което беше разглеждана връзката между ваксините и бумът на неврологичните и автоимунни заболявания. Родителите на 9-годишната Хана Полинг, която страда от аутизъм след ваксинация, бяха обезщетени с 1.5 милиона долара.
  Детето развило атуизъм (наред с други “странични ефекти”), веднага след като на 18-месечна възраст му поставили 9-валентна ваксина (срещу морбили, заушка, рубеола, детски паралич, варицела, дифтерит, коклюш, тетанус и Haemophilus influenzae). Въпреки опитите на фармацевтичните компании за извънсъдебно споразумение и дори намесата на държавата, за да бъде прекратено делото, близо 8 години след началото на кошмара семейството на Хана най-сетне постигна целта си: Доказа в съда, че ваксините могат да причинят по-опасни заболявания от тези, срещу които са създадени.

 243. ГЛУПАВИ РОДИТЕЛИ е арогантно! Но едни такива ще вземат 1,5 милиона долара от фармацевтите, въпреки намесата на държавата! ЗАЩОТО ДОКАЗАХА В СЪДА, ЧЕ ВАКСИНИТЕ МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ ПО-ОПАСНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ОТ ТЕЗИ, СРЕЩУ КОИТО СА СЪЗДАДЕНИ !!!

 244. @Александър Василев – Ето тук има редица изследвания на данни от различни страни преди и след премахването на субстанцията съдържаща в молекулите си живак (не е бил в чиста форма, разбира се):

  В нито едно изследване не са открити дори и съмнения, че аутизма и другите проблеми приписвани на ваксините и тимерозала имат каквото и да е отношение. В Дания, например, след махането на субстанцията, случаите на аутизъм са продължавали да растат. Добавянето и сменянето на ваксини не е променило тенденцията по никакъв начин.

 245. @Мария – Съдът не признал никаква връзка. Отсъдили са обезщетение заради пропуск на докторите.

  Полинг е имала енцефалопатия най-вероятно причинена от дефект в ензим в митохондриите. Това състояние води до редица проблеми с мозъка. Докторите са пропуснали това състояние, а е било противопоказно да се дава на детето ваксина за едра шарка. Заради ваксината състоянието на детето се е влошило по-бързо, отколкото би протекло нормално.

  Ако ти кърви носът или имаш някоя по-сериозна рана е противопоказно да пиеш аналгин. Това не означава, че аналгина причинява външни рани или че ако доктор ти го предпише по погрешка и се влоши състоянието, няма да имаш право на обезщетение.

  Също така това, че една статия е прочетена 34000 пъти не означава, че е вярна. Прочети малко за делото и за решението на съда. 10 минути в google няма да са загуба на време.

 246. @Мария – И да, има глупави родители. Има много, които вярват повече на написани глупости из мрежата, отколкото на лекари и изследвания. Има такива, които плащат на жени като тази да им въртят бебето наричайки го йога. Да, това във въздуха е истинско бебе и тези практики се промотират от същите сайтове, от които четеш тия глупости за ваксините:

 247. Боби, как да те пратя да четеш сайта ми
  Плетен драскач си!

  Не, не са глупости там, а са тук и то написано от теб! Спри да защитаваш фарма индустрията!

 248. @Александър Василев – дадох ги конкретни данни от изледвания от цял свят показващи реакциите от ваксини преди и след махането на тимерозал. Не защитавам фармацевтичната индустрия – имат много прегрешения и скриват много данни за новите си лекарства. Затова има паралелни програми за отворен достъп до данните на всички медицински изследвания на нови препарати.

  За ваксините обаче не можем да кажем същото, защото повечето изследвания са поръчани от правителствата и данните по подразбиране са публични. Точно на базата на тях са и изследванията, които ти посочих. Съгласен съм, че трябва да ги следим изкъсо, но да говориш за конспирация с изпитаните масови ваксините само подкопава с абсурдността си дръгия аргумент, че лъжат с новите лекарства.

 249. @Боян Юруков – жал ми е за хората, които ти вярват…

 250. Охххх, като видя такъв постинг и ми идва да съчиня някои неудобни въпроси към всички защитници на съвременната медицина:

  1. Във ваксините има така наречените следи от ЖИВАК. Тези следи понякога са… доста дебели следи. Нещо от сорта на „40 пъти над допустимото“

  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=612301.msg19938111#msg19938111
  За мен няма допустимо количество от свръх отрова в организма на човек!

  Живакът е най-отровният елемент на земята, или вторият по ред, не знам точно, но няма значение. Лошото е, че се предава през поколенията и са нужни ~7 поколения без имунизации за абсолютно пълното му изчистване! Ако поне беше приет през хранопровода (нормални условия) щеше да бъде далеч по-лесно.

  Обаче, когато се абсорбира от мастната тъкан в мозъка… Май все още има спор в медицината дали има или няма такава ли? Да споят колкото си искат. За себе си съм почти уверен, че там е проблемът.
  От органичен живак във ваксините (казват ни, че е такъв) той става неорганичен за около ~5 или повече седмици и изчистването му от организма е супер трудна, ако не и невъзможна задача.

  Защо не говорят за живака, който ГО има във ваксините? Връзката му с МС, според мен, е значителна. Има доста голяма вероятност точно микроглия клетките в резултат на това отравяне да са загубили способността си да разпознават свой-чужд и да атакуват от своите си – автоимунно заболяване. Изследвания на тази тема не се правят, защото медицината дори има сметка да НЕ се правят.

  Както пее Слави – „Толкова е гнусно, че не ми се коментира“…
  ВЪПРОС: ЗАЩО В НЯКОИ ВАКСИНИ ИМА ЖИВАК, А В ДРУГИ НЯМА?
  ВЪПРОС: ЗАЩО ВЕЧЕ НЕ ПИШАТ СЪДЪРЖАНИЕТО МУ В ТЯХ?
  ВЪПРОС: ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ПРИСЪСТВИЕТО НА ЖИВАК И АВТОИМУННИ ЗАБОЛЯВАНИЯ?

  2. В почти всички ваксини има АЛУМИНИЙ? Каква е неговата роля там? Според някои той е адювант. Адювант, който ту го има, ту няма във ваксините.
  ВЪПРОС: КОЕ ГРАДИ ИМУНИТЕТ? АДЮВАНТЪТ ИЛИ АНТИТЕЛАТА, ИЛИ КОМБИНАЦИЯ МЕЖДУ ДВЕТЕ?
  ВЪПРОС: ЗАЩО НЯКЪДЕ ИМА АДЮВАНТ, А ДРУГАДЕ НЯМА?
  ВЪПРОС: ЗАЩО АДЮВАНТЪТ ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА Е НЕВРОТОКСИН?

  3. Антитяло – наистина ли това е показател за изграден имунитет и защита от болести?
  Трябва доста ограничена мисъл, за да приемеш версията, че има две неща – враг и антивраг! Тяло (чуждо, враждебно) и анти-тяло.
  ВЪПРОС: ЗАЩО БОЛНИТЕ ОТ СПИН ИМАТ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО АНТИТЕЛА И ВЪПРЕКИ ТОВА ТЕ УМИРАТ?

  4. Онкоболни и ракови клетки – има ги във ВСЕКИ организъм и имунната система оказва ключов фактор в ограничаване на разпространението им.
  ВЪПРОС: ЗАЩО ОНКОБОЛНИТЕ БИВАТ ЛЕКУВАНИ С ОТРОВИ, КОИТО ТРОВЯТ ОРГАНИЗМА И ПОНИЖАВАТ НЕГОВАТА ИМУННА СИСТЕМА?

  5. Тежки метали и аутизъм. При всички болни от аутизъм се наблюдава значително количество над нормата живак и други тежки метали.
  ВЪПРОС: ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ТАЗИ ОБЛАСТ?
  ВЪПРОС: ЗАЩО БИВА ОТХВЪРЛЯНА ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ТЕЖКИТЕ МЕТАЛИ, В ЧАСТНОСТ ЖИВАКА И АУТИЗМА?
  ВЪПРОС: ЩЕ БЪДЕ ЛИ НЯКОГА ПРИЗНАТА ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА АУТИЗЪМ – ОТРАВЯНЕ С ТЕЖКИ МЕТАЛИ?

 251. @Ваксиниран – за въпрос номер 1. провери какво съм написал в коментар 277 – няма чист живак във ваксините, а консервант съдържащ в молекулата си живак. Премахната е почти навсякъде заради паниката без реално да има доказателства, че вреди. В линка, който давам, има изследвания за ефекта преди и след премахването на препарата от ваксините – не са открити никакви разлики в заболеваемостта.

  За въпрос 2 виж коментар 115 – микроскопичните дози от алуминий подобряват доказано изграждането на имунитет. Количеството е многократно по-малко от това, което се натрупва от кърменето.

  За въпроси 3 и 4 – трябва въобще да не си слушал в час по биология, за да питаш такива неща. Какво следва да твърдиш – че рака всъщност е дар божи и медицината иска да го унищожи, за да не станем идеални същества? Антителата са маркери идентифициращи точно определен химически подпис на нежеланите нашественици. Те не го унищожават, а позволяват на имунната система да го разпознае. Все едно разлепваш снимка на престъпник из града – не го хващаш така, но хората ще го познаят. А за ракът – това не е вирус, а собствените ти клетки, които не се държат наред. Не е външен проблем.

  За въпрос 5 – правят се тонове изследвания и линкове съм дал горе. Не е намерена никаква връзка. Няма разлика в данните за открит аутизъм в децата при смяна на препаратите, махане на съединенията на живак, намаляване или увеличаване на алумийния и други метали. Разлика в тенденции няма. Не забравяй, че съдържанието на тези метали не се мери в милиграми, а в части от микрограма – брой мулекули на милиард.

 252. Хубаво, но не отговаряш на въпросите зададени в тези точки 🙂 пращаш ме в училище за да разбера защо „лекуват“ рака като тровят цялото тяло с безбожно скъпи токсични отпадъци?
  В статията си сам казваш че: „Въпреки ваксината, деца със слаба имунна система могат да се разболеят, а за тях това ще е вече фатално“
  За какво тогава служи тази ваксина? За да умре детето по-лесно ако се разболее ли? Няма логика!
  С какво си по различен от тези мушмороци?

 253. @Ваксиниран – На всяка точка съм те препратил към момента в дискусията, където има отговор. Явно не си ги прочел.

  Отговорил съм ги пределно ясно. Няма един рак. Раковите клетки не са външни нашественици, че да се лекуват с традиционните ваксини. Има много методи за лечение разчиващи на разликите между раковите клетки и останалата част от тялото – по-голямото кръвоснабдяване, по-високия метаболизъм, концентрация и т.н. Приблизително така работи химиотерапията – надяваме се, че раковите клетки ще умрат преди останалите заради по-бързия им метаболизъм.

  Изречението ми за децата със слаба имунна система изглежда не разбираш, защото не си прочел две думи за това как работи тази система въобще. Ваксините тренират тялото да разпознава и да се защитава от зарази. Не се добавят защити или се вкарват нов тип бели тела, които да убиват нашественици – използват се естествените защити, но се тренират да виждат нови тела без тялото да е оцеляло иначе фатални болести.

  Ако обаче тази естествена защитна система е слаба, каквото и да я обучиш да разпознава няма да има такова голямо значение. Ако въпросните болести пак нападнат (например от няколкото неваксинирани деца в детската градина), тялото може и да не се справи въпреки да разпознава врага.

  Не трябва да забравяме, че някои ваксини се поставят и в по-късна възраст и децата до тогава са уязвими на тях. Такъв е случая с морбили – поставя се чак в 13-тия месец. Ако детето има контакт с друго такова болно от морбили заради нехайството на родителите му, то бебето ще си отиде преди имунизацията. Голямото дете обаче може и да има шанс да се пребори, макар и малък.

 254. Я антиваксерчетата бързо да ми обяснят на какво се дължи имунитетът след преболедуване на някоя от болестите, срещу които ваксинираме. За по-лесно давам възможни отговори:
  А) круши
  Б) ябълки
  В) антитела
  Г) тикви
  Д) друго (свободен отговор)

 255. @Ваксиниран, пращат те на училище, защото на всички въпроси, които си задал, отговорите се получават чрез учене. Не чрез четене само на „удобните“ сайтове.
  Защо ракът се лекува с химиотерапия – има писано толкова много по въпроса и толкова много изследвания, че все едно да питаш защо температурата се понижава от аспирина.

  Основната причина за движението против ваксините, според мен е, че те се прилагат на здрави хора. Когато човек е болен дава мило и драго да бъде излекуван.
  Когато лежах в болница с пневмония и смениха 3 антибиотика докато намерят подходящия не питах „А не може ли вместо антибиотик да ми дадете светена вода?“ Но когато трябва да се приложи ваксинация на здраво дете, всеки родител е в правото си да се замисли „А необходимо ли е?“ Ако вярва в медицината и може да прецени за и против – приема ваксинацията. Ако вярва в шамани и хомеопатия и е убеден, че всички учени ден и нощ мислят как да изтребят човечеството – отказва.

  Умишлено използвам думата „вярва“, защото човек без необходимото обучение и компетентност не може да обхване цялата информация за ваксините и начина по който действат. Дори и да се има за образован и интелигентен.

 256. Ето още един прекрасен пример каква паника се всява в хората абсолютно безотговорно:
  http://zdravivsekiden.com/ruhvaneto-na-mita-vaksinaciite-ne-sa-imunizacii/

  Това е коментарът ми под статията, който естествено изчезна:


  Айде пак от същите глупости. Имунитетът към болести е точно антителата, които помагат на тялото да засече болестта. Ваксините научават тялото да разпознава болестите рано. Ако тялото можеше да се справи само, нямаше да има пандемии в цял свят през вековете. Това, за което вие говорите е сила на имунната система, която е отговорна за реакция срещу разпознатата болест. Тя се подсилва с правилно хранене, спорт, липса на стрес и много други фактори. И да, ако имаш слаба имунна система можеш да развиеш болест, срещу която си имунизиран, но същото ваши и за преболедуваните болести.

  Няма такова нещо като „Центъра за контрол на заболяваниятa“. Има „Центъра за превенция и контрол на заболяваниятa“ в щатите и ЕС. В статията се говори вероятно за този в щатите и не само, че е лъжа, че съветват майките да спрат да кърмят, ами от години провеждат кампания да ги убеждатват да кърмят точно защото помага на имунната система. Аналогични кампании има и в Европа.

  За „вредните добавки“ във ваксините – няма нито едно изследване, което да показва някакава връзка между добавките и заболеваемостта на децата. Нещо повече – след подобна параноя сред майките в Швеция, фармацевтичните компании са сменили редица препарати във ваксините там. Ефектът е бил нулев – нито са били по-болнави, нито по-здрави. Истината е, че алуминият, живакът и другите тем подобни са част от съединиения и като такива се съдържат в многократно по-големи концентрации в кърмата и бебешките храни.

  Относно коклюш-а и статистиката в щатите – прочетете по-добре. Има увеличаване сред всички деца и то най-вече сред тези, на които родителите им са решили да не ги ваксинират. Има и голям пик на заболели бебета под 2 месеца, когато за пръв път се слага ваксината. Подобни пикове има сред други болести, които до скоро мислехме за изчезнали в Европа и щатите. Причината е точно паниката, която статии като тази всяват и отказът на родителите да защитят децата си. Лошото е, че като твой съсед не имунизира детето си, прихване коклюш и бебето ти се разболее и в някои случаи си отиде, не можеш да съдиш съседа си за смърт по небрежност.

 257. Еми… сайт, посветен на псевдонауката и превел статия от NaturalNews на небезизвестния Майк Адамс The Health Ranger или както е по-правилно – The Health Danger. Неслучайно в енциклопедията на американските глупаци той заема първо място.

  http://americanloons.blogspot.com/2010/05/1-mike-adams.html 😀

  Впрочем сайтът е много добър за справка що за хора са писали текстовете, които ни се представят от антиваксерите и конспиралниците по принцип като доказателства и досега не съм забелязал да има някой, който да не фигурира в енциклопедията.

 258. @Боян Юруков
  Г-н Юруков! Гледай си там програмирането и не си пъхай носа навсякъде!! Впрочем и в програмирането не знам дали си по-добър от Николай Лихачов от с.Успенское – Краснодарски край (т. е. небезизвестния Крис Касперски)! Много голямо самочувствие имаш!! Поне що се отнася до фармацевтичното производство – тук аз чета лекциите!! Доста време съм учил в тази насока и работил в такива производства и много добре знам за какво става дума! В инсулиновото производство например използваха техническа солна киселина. Да оставим настрана онечистването на инсулина с алергени. Накрая се готвеха да заменят консервантите фенол и нипагин с мертиолат и хлорхексидин?!? Не го дочаках тоя момент защото напуснах. Не исках да ставам съучастник в тровенето на хора. В хранителновкусовата промишленост обаче този проблем с отровите в храните си остава с пълна сила!!! Изобщо не вярвам на каквито и да било статистики, особено ако не съм ги направил лично аз!! Въобще, математиката е най-съвършения начин човек да води сам себе си за носа! Алфред Нобел го е казал

 259. P.S. До Г-н @Боян Юруков – Г-н Юруков, не е зле по въпроса да прочетете книгите на д-р Атанас Гълъбов „Световна конспирация срещу здравето“ и „Окована свобода“, или да чуете беседите му в Интернет. Човекът все пак е лекар и най-добре разбира ползата и вредата от продуктите, които консумираме и си инжектираме…
  А от мен запомнете, че медицината НЕ е математика! Математиката е само идеализиран начин за представяне на реалния свят.

 260. Г-н Юруков, оставете статистическите изследвания, всички знаем как се манипулират в наше време, пък и в отколешно, оставете живака, тимерозала и всичките цветущи нещица, свързани с ваксините. Просто се разровете и изслушайте поредната история на родители, чийто дете е пострадало след ваксина. Ужасите са много, наистина. И сигурно ще си кажете, даааа трябват и жертви за всеобщото благо. Само ви пожелавам, вашето дете, както и ничие друго, да не попадат в тази графа.

 261. @Марчева, Иво – – не мога да си представя какъв човек ще пожелае на друг да му се разболее детето. Не ви ли е срам? Използвате мъката на някои семейства, за да подкрепяте личното си убеждение, че целта в живота на някой е да ви навреди.

  Да, има трагични случаи и в наше време. За разлика от вас не бих пожелал на никой нещо подобно. Разликата сега и преди 100 години е, че тогава във всяко семейство е имало поне по едно дете, което си е отивало заради предотвратими в наши дни болести. Това, че днешната медицина спасява милиони болнави деца на година, които иначе биха си отишли, не означава, че някой е готов да жертва няколкото стотин, които имат реакции към ваксината. Има противопоказания и ако лекарите не ги съблюдават, може да се случи реакция. Аналогично обаче може и родителят да предозира лекарствата или лекарят да даде грешна диагноза след боледуване на детето. Това означава ли, че цялата медицинска система и дейността на родителите цели да убие детето? Това е логиката ви.

  Тук въобще не говорим за новите ваксини за грип и тем подобни – те са пожелателни и всеки сам решава. Говорим за тези в имунизационния календар, които са изпитани от десетилетия. И да, статистиката показва реалната ситуация на нещата, особено когато е потвърдена от учените, скептиците и лекарите. Разликата е, че скептиците я четат като дявол – библия.

 262. Всички, които си позволяват да Не ваксинират децата си срещу болестите, от които масово са умирали децата, разчитат на всички нас,които ваксинираме стриктно децата си. Вместо да се правят на много важни и разбиращи, да вземат да напишат Благодаря, защото благодарение на нас, техните деца не са изложени на риск. Ако и ние спрем, да видим каква имунна система и какви пет лева ще имат. Изобщо наясно ли сте,че за някои болести лекарства няма и единственото спасение е ваксината. Много ви е лесно да говорите и пишете, когато тези болести ги няма вече. Как ли щеше да е, както имаме по 1, 2 деца, се оставим на естествения подбор? Преди са раждали по 8-10 деца и са оцелявали по 3-4? И всички вие големи праведници и умници, с фалшиви картони записвате децата си на ясла,градина и училище. Толкова много сте станали, а интересно децата ви посещават учебни заведения. Я по-скоро това ни обяснете как става, а не ни учете как да се грижим за децата си. Вие сте точно, като бацилите. Живеете на гърба на нас!

 263. @БорянаM – Приготви се сега за „неудобния“ въпрос : „Ама какво ви пречат нашите неваксинирани деца, след като вашите са ваксинирани?“ 😀

 264. @ABC – Отговарям с пример на „неудобния“ въпрос – ако твоето дете не е ваксинирано за коклюш и носи вируса, може да го предаде лесно на бебе по-малко от 2 месеца. Почети какви са последствията. Ако кърмачето развие бронхопневмонията може и да си отиде. Има и други такива болети, ваксини които се поставят по-късно и на които бебета са уязвими. Ваксинацията е главната причина детската смъртност да падне с десетки пъти в последните 100 години.

 265. Аз бих дала и друг пример в полза На ваксините. Това е ваксината срещу вариола.

  „Вариолата е едно от най-тежките инфекциозни заболявания в човешката патология. Средно изчислено в периода на 20 век Вариолата причинява 300-500 милиона смъртни случая. Само през 1967 г. Световната здравна организация изчислява, че от 15 милиона души заразени от болестта 2 милиона умират същата година. Последните случаи на едра шарка са регистрирани през 1977 г. През 1980 година Световната Здравна Организация обявяви, че вариолата (едра шарка) е ликвидирана изцяло по Земята в резултат на масова и ефективна имунизация.“

 266. @ABC- Изобщо не ми пречат. Ядосвам се на родители, които скачат срещу всички, които слагат задължителните ваксини на децата си и се опитват да ни изкарат “ лоши родители “ и “ овце“ . Медицината често е крехък баланс между риска и ползата. И когато ползата многократно надвишава риска, доказано във времето, всички коментари по темата са излишни.

 267. @Боян Юруков – Така е, но те това не могат/отказват да го вденат. Сложих неудобен в кавички, защото те го считат за такъв или по-точно треторазрядните филмчета и статийки са им го щамповали в мозъците и няма изкореняване.

 268. Боян, подкрепям мненнието ти. Не ми се впуска в обширни разяснения защо си прав. Явно имаш доста висока обща и здравна култура. Аз съм майка, която ваксинира детето си.

 269. Боян Юруков, а какво ще кажете за децата който са ваксинирани и в резултат на това има смъртни случай навсякъде по света включително и в България на 3 месечно бебе което е здраво и след поставена ваксина умира! На друго което изпада в будна кома. И има случаи в Щатите много един от който детето развива аутизъм. Да не говорим за случая Бил Гейтс който открито на конференция говори за това как в развиващия се свят с подкрепата на ваксините се очаква намаление в приръста на населението:
  http://www.youtube.com/watch?v=J39r5m6LDdI
  И както всеки знае когато един слух се повтаря много често то в крайна сметка излиза че е истина!

 270. @Ивайло – връзката между изброените случаи и ваксините е същата, като тази да си купиш кола, да я караш пиян и да умреш заради това. Не можеш да споменаваш няколко случая на фона на стотиците милиони ваксинирани деца и да правиш генерални заключения без контекста на заболяването. Аналогично в ония случай, в който съдът в Англия отсъдил обезщетение на ваксинираното момиче, ваксините нямат общо с ефекта. Ваксините си имат противопоказания и ако състоянието на детето не бъде диагностицирано или има лекарска грешка, ваксините дават странични ефекти. Същото като с колата – кара се, но трябва да не си идиот.

  Що се отнася до лекцията на Гейтс, логиката ти отново е първосигнална. Единствения път, в който говори за ефект в намаляването на населението е, че при прилагане на ваксините се подобрява живота на хората и това е видимо по цял свят. Когато не те е страх, че ще умре детето ти от една от десетките предотвратими болести (срещу които ти удобно имаш защита, но се правиш на интересен), семейството не ражда още 5 деца след него. По същия начин в България преди 100 години средното семейство е било от 4 и повече деца. Сигурността естествено сваля раждаемостта и повече ресурси се отделят за образование и продължителност на живота. За този ефект говори Гейтс, но за да го схванеш, не трябва да прескачаш цялото обяснение и да се хващаш за една дума извадена от контекста.

 271. Боби, да спори човек с теб е като да спориш с пияница! Почти съм сигурен, че от блога ти пишат медицински лица, но нека не гледаме това!

  Неоспорим е факта, че ваксините са свързани с бума на Аутизъм – от 1 на 10 000 до едно на 50 (по неофициални данни е 1 на 20)

  Неоспорим е факта, че антитела образуване след ваксинация не означават имунитет! потърси в гугъл… Защо си губиш времето в защитата на ваксините?

 272. Вчера стана дума за аутизма с една приятелка учеща за детска учителка. Официално статистиката при еднакви критерии на световно ниво е, че 1 на 1000 деца в света страдат от някаква форма на аутизъм. В началото на 90-те в щатите са променили класификацията и са включили много състояния в тази графа. Резултатът е, че случаите са стигнали до 11 на 1000. Доста от включените състояния са просто леки отклонения в развитието, които често се дължат на наследствени белези или замърсяване на средата. В последните 10 години са включили още повече отклонения и статистиката е повишена до 19 на 1000.

  В Германия тенденцията е надолу обаче. Методологията не е променена, но са забелязали, че децата страдащи от аутизъм са намалели значително от 80-те и 90-те. Сега са доста под 1 на 1000. Аналогична тенденция се забелязва и в други европейски държави. Категоризацията на отклоненията в поведението на децата се разминава доста по света и е невъзможно да говорим за „глобален индекс на аутизма“.

  Причините за някои видове аутизъм са ясни – наследствени болести, замърсяване в средата, направяния и прочие. Това е още една причина изследванията в щатите да са неприложими в Европа, например, предвид по-ниското замърсяане тук, разликите в диетата на майките, методите на отглеждане, по-качественото и достъпно здравеопазването.

  Връзка с ваксините обаче няма. Съединенията на метали, които се съдържат в част от ваксините, е доказано, че не действат по никакъв начин на мозъка – и химично, и биологично. Въпреки това, заради маниакалната параноя насявана от хора като теб, в почти всички ваксини тези компоненти са заместени с такива несъдържащи живак и алуминий. След продължително използване на новите препарати не е забелязана никаква промяна в случаите, което доказва, че ваксините нямат никакво отношение.

  Разбира се, както всяко лекарство, и ваксините си имат противопоказания. Определени генетични ефекти в децата, които често сами по себе си довежадат до забавяне на развитието в по-късна възраст (аутизмът може да се диагностицира едва на 3 г.), може да се ускорят от определени препарати и затова са противопоказни. Когато лекарите не спазят тези предписания, говорим за лекарска грешка, а не за това, че препаратите водят до аутизъм.

 273. @Александър Василев – Проблемът в изводите ти е аналогичен на развитието в логиката на 2-годишно дете. Мозъчетата им още не са достатъчно развити, за да схващат причинно-следствените връзки и връзката между това, което знаят и физическия свят. Ако им покажеш мече в кутия, изведеш ги от стаята и им кажеш, че си извадил мечето, когато се върнат пак ще отворят кутията да си търсят играчката.

  Аналогично ти не можеш да схванеш това, че взаимовръзката между две неща не означава непременно причинно-следствена връзка. Това е чест дефект в логиката на хората и не е нищо срамно. Просто мисловният ти процес не е на такова ниво, че да схващаш сложни процеси.

  Затова ще ти го обясня с прост пример като за 2 годишно – ако ти си човек и логиката ти е грешна, това не означава, е всички, които са хора имат грешна логика. Аналогично това, че се бият ваксини на децата в период, в който аутизмът се развива така или иначе, не означава, че ваксините водят до аутизъм. В същия период децата биват водени в колички, които са масово въведен горе-долу по същото време като ваксините. По твоята логика можем да смятаме, че количките водят до аутизъм.

 274. @Боян Юруков – „Аналогично това, че се бият ваксини на децата в период, в който аутизмът се развива така или иначе, не означава, че ваксините водят до аутизъм. “ – рядко се намесвам, но тъй като съм абонирана за коментарите, не се сдържах. Колега, от кой медик чу, че “ аутизмът се развива така или иначе“? Смешна е логиката, дори няма такава. Естествено, че дадено заболяване се развива, когато има причина. Една от многото причини е живакът във ваксините. Достатъчно медицински лица са доказали вредата на това съединение, затова няма да коментирам. 🙂

 275. @Петя – Медиците са доказали, че няма връзка между живака и аутизма. От една страна в тялото се генерира в пъти повече живак от кърма и формулите за бебета. Заради параноята обаче отдавна са махнати препаратите с живак. Въпреки това броят на случаите в Швеция (виж коментар 292) не е намалял, което показва, че няма причинно следствена връзка.

  Изречението, което избирателно цитира, има връзка с предишния ми коментар. Аутизмът ще се развие с или без ваксините. Децата не се раждат с аутизъм, развитието им се забавя с течение на времето. Същинският аутизъм е липсващи връзки в мозъка и може да се диагностицира реално около третата годинка. Това е значението на „така или иначе“. Доказано е, че има генетична предразположеност, както и определени генетични заболявания и влияние на околната среда (замърсяване, например), които може да доведат до аутизъм. Както обаче казах многократно по-горе, нито препаратите с живак, нито с алуминий могат химически или биологично да доведат до атрофиране или несъздаване на тези връзки в мозъка.

  „Достатъчно медицински лица“ е меме, което тече в мрежата и се експлоатира от параноични хора търсещи сензации и конспирации. В действителност такива научни трудове няма. Има статии в определени сайтове, които четат изследвания като дявол Библията и обръщат изводите от тях на главата си. Няма лекар, който да смята, че ваксините са лоши. Има такива, които са на различно мнение кога трябва да се бият или че медицинския персонал трябва да е по-подготвен и внимателен за противопоказанията.

 276. Впрочем още един пример за сбърканата логика на тия конспиративни теории:

  Пак по сайтовете от типа Natural world пишеше колко била опасна, разбираш ли, ваксината срещу туберкулоза и как Германия признала официално, че е вредна и я е спряла. Истината е съвсем друга.

  Живея в Германия и проучихме нещата. Решението да се спре ваксината срещу туберкулоза преди 10-тина години се базира на четири факта. Ваксината наистина причинява повече реакции от останалите – най-често зачервявания и раздразнение. Сегашната ваксина обаче не е толкова добра и не води до траен имунитет. Затова я бият през няколко години. В същото време вече има щам на резистентна туберколоза развила се в страни като Индия, където много деца не са ваксинирани. На последно място – разработва се нова ваксина, която обещава да води до постоянен имунитет и да ефективна срещу новия щам.

  Всички тези фактори са верни и за България, и за Германия. Разликата е, че заради по-ранното въвеждане на ваксината в Германия, както и други фактори, там случаите на туберколоза са около 10 пъти по-малко от България. Така чисто статистически рискът от реакция към ваксината надвишава рискът от заболяване. Затова са решили да изчакат новата ваксина и да въведат нея. В България и останалия свят обаче ваксината срещи туберколоза спасява десетки хиляди деца от сериозни последствия за здравето им точно защото рискът от заболяване надвишава многократно реакцията на няколко деца.

  Виждаш как един и същи факт се съобщава повърхностно и сензационно от един сайт, а в действителност има доста повече материя, която трябва да разбереш, за да видиш истината. Все едно четеш Блиц вярвайки на каквото и да е там спрямо написаното в Капитал или Economist.

 277. @Боян Юруков – Възхищавам ти се на позицията – различни гледни точки. Моето мнение е непоклатимо – всяко чуждо вещество в организма е излишно и води до объркване (и намаляване) на естествения имунитет. Медицината за мен е машина за пари за сметка на здравето. 🙂

 278. @Петя – Какви различни гледни точки? Май си прочела само първия параграф на коментара ми.

  Естествения имунитет е причината милиони да измират в Европа от различни чуми през вековете. Естествения имунитет е механизъм на естествения подбор – еволюцията. Ако тялото ти срещне непозната заплаха и имаш силна имунна защита – оцеляваш. Ако не – умираш и излизаш от генетични фон.

  Модерното общество цени хората за различни качества от тези важни за еволюцията. Ценим съчувствието, интелекта, социалната адаптивност и прочие. В противен случай Стивън Хоукинг отдавна щеше да е мъртъв. Вместо това той право революция в разбирането ни за света.

  Аналогично да оставиш дете да се справя с туберколоза, хепатит, варицела и т.н. е нехуманно при условие, че можеш да ги предотвратиш. Затова нашите пра-баби са имали по 5-6 деца. Статистически са измирали са 3, а едно е било увредено. Сега раждаме значително по-малко деца, защото шансовете им да оцелеят и да са здрави са много по-високи. Концентираме се върху образованието, здравето, изхранването им и върху човешкото им развитие.

  Ако смяташ, че медицината е „машина за пари за сметка на здравето“, остави всичко и замини в Амазонка сред индианците. Те имат същото ниво на медицина, както прабаба ти преди 100 години. Ще видиш какъв шанс ще има детето ти. Оставяйки неваксиниран в модерното общество поставя на риск всички, защото ваксините като принцип работят добре при групова защита, а не само лична. Това е причината да има епидемии на варицела във Франция и на туберкулоза в щатите.

 279. Всичко чета аз. Различни гледни точки- има предвид теб, мен, бществото. Не, мерси – ще отида сред ваксинираните, за да ги заразя с моя естествен имунитет :). Видинското докторче се обеси, след като ни отрови с вариолна имунизация през 1979 г ). Няма какво повече да добавя. Ценя изчерпателните ти мнения, но моето си остава непоклатимо. Всеки препатил знае как да се възползва и подмладява от алтернативната медицина, вместо да руши и състарява организма си с органична химия. 🙂

  Ако личните лекари се подписват на подобна декларация: – може да си променя съвсем мъничко мнението за ваксините, защото техните деца остават неваксинирани…

 280. Поднасям извинения – при копиране на линк съм повторила цели няколко блока текст…….. моля Боян да изтрие горното, оставям този коментар като финален:
  …………………………
  Зарових се да търся информация по един конкретен случай и попаднах на това интервю: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1074986
  Заради заглавието дръпвам този цитат:

  „Ако отидем двете [в ромската махала] и им обясним [на ромите] за какво става въпрос, те няма да откажат имунизация на децата си, защото нямат тези висши псевдонаучни, псевдоинтелигентски съображения против ваксините. Ако трябва да избирам кого да убеждавам да имунизира детето си-майка, която казва „В интернет пишеше, че…“ или една майка от ромски произход, която има пет деца, честна дума ви казвам, отивам в махалата директно. И ще имам успех.“

  От същото вземам това:

  „- В Разлог почина учителка от вирусен менингит. Има ли ваксина срещу менингит?
  – По принцип има, но тя не е включена в имунизационнния календар на България и не се прилага. На пазара у нас я има в списъка на препоръчителните ваксини.“

  Прилагам отразени случаи (1 стр.) в Дарик в посока „дете почина от вирусен менингит“: http //dariknews.bg/search.php…

  Е, та, за какво си говорехме? Журналистите не знаят какво „докладват“ или източниците им не знаят какво говорят?
  Добивам усещането, че много общопрактикуващи в БГ се информират също от БГ-мамма, разкази да не прилагам, но това мога да кажа – живея в развита (!) държава и такъв батак НЯМА, а ваксинирането се поощрява и неваксинираните се „преследват“ (със заплахи от изключване от уч. заведения) – защо ли? Защото здравната култура на Балканите (население И мед. медиатори) е изпреварила с няколко десетилетия здравната в развития свят?? Хайде, дръжки, простете – пожелавам всекиму да може да сравни, особено пряко на мед-практикантите.

 281. @Петя – Всеки с малко научна грамотност знае, че такова животно „детоксикация на организма“ не съществува, поради което и не се налива със зехтин, докато получи разстройство и после да си мисли, че зелената пихтия, която е изходил, била „шлаки“. И това е само черешката.

  @Мила – Там където живеете може да няма такъв батак, но примерно САЩ също е развита държава и като следя дейността на тамошните мощни антиваксерски организации, батакът е доста голям. Имат си хора в Конгреса, на които плащат да им прокарват глупостите. Резултатът е ясен :

  Калифорния – 9120 случая на коклюш през 2010, 10 смъртни случая, най-голямата епидемия от 1947 -ма насам

  Тексас – 3358 случая на коклюш през 2009-та, 2000 тази година с два смъртни случая. Основно от псевдоинформираността на родителите са пострадали бебета, твърде малко за да бъдат ваксинирани, както и разбира се самите неваксинирани.

  Суонси, Уелс – 1219 случая на морбили през тази година, 1 смъртен случай

  И още безброй малки епидемични взривове от тази година като например 40-те случая на морбили в Алберта, Австралия и 200-те в Нова Зеландия.

 282. @ABC
  9120 случая в Калифорния ли? А колко случая на ваксино-индуциран аутизъм има? 1 на 20 или 1 на 50 е?
  1 на 20 ще го очакваме след 1-2 години официално и в България!

 283. Грешка, няма нито един. Боян вече ти обясни подробно, а и знаем, че ти си развален грамофон, така че не се хаби. Ти по-добре кажи какво означават антителата, след като не означават имунитет и на какво се дължи имунитетът след преболедуване на някоя от болестите, срещу които ваксинираме. По-нагоре съм го дал и като тестови въпрос с 5 възможни отговора – круши, тикви, антитела, ябълки, нещо друго. А?

 284. @ABC
  „Антителата СЛЕД ваксинация НЕ означават имунитет!“ в гугъл и се образовай…

  Много отдавна си пиша с теб, но те разбирам. От тази пропаганда за ефективността на ваксините зависи работата ти. В днешно време е трудно без пари…

 285. Хуморалният имунитет се реализира чрез антителата. Те са специални белтъчни молекули, които могат да свързват антигените. Така образуваният комплекс антиген-антитяло по правило е безвреден и бързо се извежда от организма.

  Тогава какви глупости ми говориш? Мармот ли завива болестите в станиол? И стига си обвинявал другите, че им плащат да цитират факти. Спекулираш по всички фронтове.

 286. „Антителата са само един аспект от имунната система. Те свидетелстват, че е имало излагане. И точка.“

  Не. Антителата са различни видове, образуват се по различно време и свидетелстват за различни неща. От излагане до имунитет.

  Как точно разказът за откритията на д-р Чейс подкрепят горното? Никак, но ти дори не го осъзнаваш. Ясно ми е че ти нищо не знаеш за имунната система, а повтаряш някакви неща без да ги разбираш, но все пак ще напиша за тези, на които им е интересно. Чейс е открил нови компоненти на имунната система, които не са били известни до момента, за разлика от антителата, които са били. Открил е ролята на В-клетките, а тя е да произвежда въпросните антитела. Те получават стимул да го правят от Th2, докато Th1 стимулират клетките убийци и не се намират само в устата, носа, гърлото и т.н, а навсякъде и нищо не се заобикаля при ваксиниране. Клетките убийци трепят директо инфектираните собствени клетки и в някои случаи като например при фулминантния хепатит Б, от който човек умира за часове, тези клетки убийци избиват огромен брой чернодробни клетки и скапват органа. Антителата неутрализират вирусните частици и бактериите.
  Както клетъчият имунитет, така и хуморалният имат памет. Като ваксинираме срещу вирус, стимулираме клетъчния, а срещу бактерии и техните токсини – хуморалния. Инжектирам те с тетанус токсин, след това с антитела срещу токсина и ти дори няма да развиеш симптоми на тетанус – факт.

  Имунитет без разболяване е гениалната разлика между ваксината и естественото преболедуване.

 287. Боби, защо защитаваш ваксините и ме караш да мисля, че от твое име пише защитник на ваксините? Аман от пазене на бизнес!

  Имам почти 5 годишна дъщеря без нито една ваксина след родилното. Ела ми на гости да се запознаеш с нея, а и с мен. 🙂

 288. @ABC Има огромен брой хора, които не образуват така ценните антитела. Ела ми на гости и ти да видиш как се живее с 95% з.р. и едно супер здраво не ваксинирано дете!

 289. Имаш едно дете на 5 години без бита ваксина и спориш, че това е доказателство, че ваксините не са нужни за останалите няколко милиарда, така ли? Дай Боже да остане здраво и да не прихване някоя болест, ако все пак посмееш да го изкараш от вкъщи. Статистически шансовете му за живот падат с всяка изминала година. Моли се само да е с късмет, както децата оцелели през чумите в последните векове. Те са доказали, че единици могат да оцелеят и без ваксини. Останалите 2/3 от децата не са имали този късмет обаче.

 290. @Боян Юруков Не, аз имам удоволствието да не мога да мръдна от стола, краката ми да са почти неподвижни и не – няма сила, която да ме убеди в полезността на ваксините.

  Примерите са около нас! Защо пропускате 1 (трябва да е 2) на 50 деца с ваксино-причинен аутизъм!? А, не е от ваксината ли? От мръсния въздух на орлов мост е!

 291. Всички образуват антитела. Тези, които не го правят, рядко доживяват до пубертета. Ти обаче имаш бонус от едни допълнителни антитела – тези срещу собствените ти нерви.

 292. @ABC Не знам защо губя време с теб. Ваксините са важна част от живота ти. Не искам аз да съм причината това да не е така…

 293. @Лазар – да, свинският грип не убива повече хора от другите сезонни грипове НО от него умират млади и здрави хора, включително много бременни жени, докато от сезонния умират имунокомпрометирани пациенти и много възрастни хора.
  Разликата е значителна.
  А HPV ваксината сигурно може да има и странични ефекти, както между впрочем самият HPV – рак.

 294. @Боян Юруков – Не, бацили са само някои бактерии – пръчковидните. Например клостридиите.

 295. Имунологията не е проста и не е за всеки. Затова и не всеки може да си позволи да коментира темата.
  Можем само да се надяваме, че тези, които разработват ваксинационните схеми си разбират от работата.

 296. Какъв е извода ? Децата имат слаба имунна система просто и ясно това сте описал. Какво точно представляват ваксините така и не разбрах от статията ви и не е ли нормално децата на хора имунизирани преди години и преболедували след това същите болести да имат антитела за справяне с определени болести. Да не говорим, че ваксините не са единсвеният начин за лечение на болести познати и избили над половин Европа, те вече са лечими и не са възможни такива епидемии. Както цитираните от вас статии и тук не видях аргументирани и цитирани конкретни научни изследвания, а ние да си правим изводите от тях просто казвате, че сте поддръжник на ваксинацията. ОК разбираме ви ваксинирайте се на воля и вярвайте, че сте здрави !

 297. „ваксини“ в гугъл и ще видите с какво се занимавам и къде наливам пари. Жал ми е за лекарите, но на тях дали им е жал за мен?!

  с 95% загубена работоспособност след ваксина съм, но съм с 95 000 % по-активен от 95% (100%) от хората!

 298. @Александър – Ваксините не лекуват болести. Ей такива като теб, които даже и това не са разбрали, а би трябвало да го знаят от обща култура, създават суматоха.

 299. Май само аз пиша в това глупаво място и вече взе да ми писва!

 300. Неваксинираните деца са по-здрави от ваксинираните, скъпи ми проваксинатори!

  Вече сте загубили и са ми нужно до 3-6 месеца, за да лъснат всички простотии, скъпи ми проваксинатори!

  Все повече хора не ваксинират! Все повече хора не вярват на лекарите и доверието към горните става все по-малко!

 301. Боян, почти съм сигурен, че не пишеш ти по цял ден тук, а си предоставил възможността на жалките защитници на ваксините. Не ми действа добре писането тук!

 302. За тези, които се интересуват, тук има една интересна група, които оборва все ден конспирациите около ваксините. Аргументите често са формулирани в картички лесни за споделяне:
  https://www.facebook.com/RtAVM

 303. Да, много е добра тази.

  Наскоро попаднах на една друга, която опровергава със скрийншотове от постинги в антиваксерски групи неоснователното твърдение, че неваксинираните били по здрави от ваксинираните.

  https://www.facebook.com/UnvaxedGetSickToo

 304. Анонимен доктор, защото иначе ще ме изселят за това, което пиша! Миналата година в кабинета си имах 3 случая на ваксинирани деца с ДТК (К е коклюш, ако не знаете). И трите бяха болни от коклюш, като 2 от тях го изкараха изключително тежко! Въпреки ваксините. За нищо на света не бих сложил на моето дете. Като лекар обаче ги правя на другите деца, с болка в сърцето, но съм длъжен! Иначе оставам без работа! Вие си пишете и си дъвчете, но истината е много далеч от това, което си представяте и мислите! В този ред на мисли, след близо 30 години стаж в България и Дания, бих Ви казал, че съм срещал много случаи на тежки инфекции сред хора, които са ваксинирани точно срещу тези инфекции. Смятам, че ваксинирането отключва много автоимунни заболявания у хората десетки години по-късно. Като цяло вмешателството в имунната система на детето я отслабва. Аутизъм, Диабет, Лупус, Алергии, Астма и редица други заболявания НЕ се предизвикват от ваксините, а от слабата и объркана имунна система, афектирана от тях! Поздрави, Д-р. А.Д.

 305. @Анонимен доктор – „НЕ се предизвикват от ваксините, а от слабата и объркана имунна система…“ не било в тикви, а в кратуни 🙂

 306. @Анонимен доктор – има си общи противопоказания за ваксините, както и някои специално за ДТК. Знаете добре. Ако не се съблюдават може лесно да има усложнения. Същото важи за всички лекарства, както и за храненето.

 307. @Анонимен доктор – Надявам се не намеквате, че децата са се разболели от коколюш заради ваксината, защото тогава удряте голяма греда. А ако ваксината не е сработила? А ако не са били напълно имунизирани? А колко десетки хиляди деца не са изкарали коклюш изобщо? Извъртате си го, както Ви е удобно. Срещнали сте били много инфекции, разбира се. Колко е много и какво е съотношението към здравите пациенти обаче историята мълчи. Без статистика просто така Ви се струва.

  Що за глупост е „вмешателството в имунната система на детето“? Една нормална инфекция също е вмешателство, но не ми излизайте с номера за супер токсичния състав на ваксините като причина. За аутизъм, диабет и останалите също нямате много идея. Прегледайте фейсбук групата, която линкнах в коментар №344 и вижте имат ли неваксинираните алергии.

 308. Във ваксините освен живак, формалдехид, алуминий и пр. земни отрови, има и малоумций. Това е елемент от тъмната страна на Луната и се добива тайно от китайски луноходи по американски лиценз. Като го инжектират на бебето, след сложни процеси (има ги описани в един сайт!) се образува чип! два пръста под лявото коляно. Чипа няма да го коментирам, всички знаем за какво служи! И следва другия ужас – поставя се тайно батерийка ААА в дупето на детенцето, която трябва да даде заряд на чипа и ако тази батерия даде на късо от плюса – аутизъм, от минуса – холерия! Всичко това се организира от агента на рептилите – Жоро Сорос!

  P.S. Благодаря на Боян, ABC и другите коментиращи аргументирано. Тук попаднах, след втрещяващо малоумни коментари по темата в Близ. От статията, коментарите под нея и препратките си вдигнах знанията на едно приемливо за мен ниво. Нямах предсгава за рисковете за обществото, които неимунизираните носят. Принципно избягвам всякакъв контакт със следовници на junk science, но явно ще трявба да се обяснява …засега.
  Не смятам, че някой, в чиято глава се гонят Теория на коспирацията, Битие и две мухи, има правото да застрашава здравето на останалите.

 309. „““““Май само аз пиша в това глупаво място и вече взе да ми писва!“““““

  За Александър Василев

  Александър, аз писах в този сайт преди година май, не помня.

  Но сега си отворих един стар и-мейл, и видях, че имам куп съобщения от тук.

  Та влязох и с изненада останових, че все още съществува тази страница!

  Тя е единствено добра с това, че дава възможност на хора като нас , които сме срещу ваксините, да изразим мнението си!

  В голяма заблуда са авторите на тази статия, че могат да променят мнението на хората, които знаят, за какво става дума.

  Ще се повторя, спряла съм ваксините на децата си и единствено съжалявам, че го направих късно.

  Иначе, за теб лично ти препоръчвам за твоя проблем, да прочетеш за йода и за двамата „Поръчкови учени“, като драскачите тук в защита на ваксините, а именно за ефекта на Уолф и Чайков.

  Гледай филма:

  И не пиши повече тук!

  Не си заслужава!

  Само заплатата на Юруков върви!
  Да е жив и здрав да купува с тия пари портокали на децата си, не ваксини!

 310. Пак за Василев

  Ако не разбираш американския английски, мисля, че има книга този лекар, ако не той, много други пишат за проблема.

  Руснаците също!

  И да благодарим на Юруков, че ни даде шанс, да изразим мнението си!

  Със здраве, т.е. без ваксини!

 311. Впрочем открит е още един смъртоносен елемент във ваксините – диводороден монооксид. Изключитлено опасен в по-големи дози и има 100% смъртност. Въпреки това продължавам да подкрепям ваксинацията.

 312. @Димитър Димитров – Не разбрах обаче от какво ви е страх толкова ? Неваксинираните не са заплаха за вас ваксинираните идиоти понеже имате антивирусна вече инсталирана и набита в гъза ! Глупаци не разбирате ли, че е много по-важно да се работи в насока засилване на имунната система по естествен път и чрез природата, а не да се измислят тъпотии и теории според, които май май някаква инжекция с неясно съдържание предпазвала от болест. Ако има условия да се разболеете това ще стане независимо какви боклуци са ви наболи в задниците. Пак ще страдате и пак ще пиете антибиотици и други боклуци. Не се борете срещу природата, а се опитайте да я разбирате за да узнаете правилният начин да бъдете здрави. Да бърникаш в нещо като имнунната система е изключително рисковано та ние все още не разбираме как точно работи та да се опитваме да я „подобряваме“ бе защо сте толкова глупави и самоуверени не разбирам да си мислиш, че си над природата е безомие и малоумщина.

 313. @Александър – детето ми е на два месеца и по имунизационен календар някои от ваксините се бият доста по-късно. Това означава, че не е защитено и ако някой е решил да не бие ваксини на себе сили на децата си, то той излага моето на потенциална заплаха. Единственото, което опазва малките бебета от заразите опустошили Европа преди векове, е факта, че почти всички са ваксинирани. Феноменът се нарича обществен имунитет и е доста прост за разбиране.

 314. @Боян Юруков – … само където лекарствата можеш да си ги избираш. Освен това не знаех, че във факултета за математика и мнформатика се изучава и медицина! Изказвате се по тема, за която, очевидно, си нямате и ни най – малка представа. Помислете колко индивидуално е всяко детенце; с какво наследствени фактори би могло да бъде „обременено“; начин на раждане (естествен или не); ръст и тегло; предразположение към различни заболявания и още много, много други фактори. И всички те се третират по един и същ начин с едно и също количество от ваксините (което би било същото и за вас и за мен, ако решим да се ваксинираме сега!). Ами ако детето е алергично към някоя от съставките? Никой не прави изследвания за това!

  Бих ви посъветвал, преди да изкажете още някое прибързано мнение по въпроса, да прочетете малко за имунната система. За това как и от какво е изградена, по какъв уникален начин се нагажда към различните тела, които попадат в организма, как става имунния отговор и въобще да се запознаете с цялостното и действие. След това помислете как ваксините попадат в организма. Ще ви подскажа малко – помислете каква е разликата да изпиета 50 мл алкохол с това да си го инжектирате (не най – добрият пример, но достатъчно провокативен), но естествано… НЕ ОПИТВАЙТЕ ТОВА ВКЪЩИ…! Помислете как би станало естественото заразяване и каква е разликата с инжекционното! Също помислете малко върху това – какво кара органите в организма за закърняват, не е ли възможно това да стане и с имунната ни система след време.

  Не казвам нито ДА, нито НЕ на ваксините. Казвам, че родителите трябва да бъдем разсъдливи и да имаме право да бъдем информирани, както и да имаме право на избор, съобразен с уникалността на всяко детенце.

 315. Това е само една част от картинката. За да Ви се изясни цялата, е нужно да прочетете и с какви козове разполагат микроорганизмите, благодарение на които спъват „вездесъщата“ ни имунна система, при това доста успешно. Те също искат място под слънцето и са си развили механизми, за да го получат.
  Предупреждават само, че четивото е към 800 страници, като в 150-ина от тях е обяснена имунната система, че гледам не Ви е много ясна и на Вас.

 316. @ABC

  „спъват „вездесъщата“ ни имунна система, при това доста успешно“ – не „спъват“, а я преодоляват, когато е отслабена. Как ваксините засилват имунната система? Ако просто – НЕ го правят! Ваксинацията вкарва чуждия белтък директно в кръвта, което в повечето случаи се различава от естествения процес на заразяване.

  Виждам, че сте ЗА ваксините, в което няма нищо лошо, разбира се. Но явно не сте прочел(а) коментарът ми подробно. Не съм спец по човешка анатомия, а съм просто родител, който е проучил (до колкото е възможно) въпросът с ваксините. Въпросите, които поставис с първия си коментар остават неотговорени и до днес.

  Много ми е интересно как се получава така, че тези, които не се доверяват сляпо на ваксините сме, цитирам, „глупави“ родители. Също така откъде сте сигурни, че вашата информация е вярна, а нашата не е? Че е имало, има и ще има конспирации – за мен това е повече от ясно, има множество статии (които вие разбира се ще анатемосате). Нещо повече – намерете и прочетете листовките на някои ваксини и обърнете внимание на страничните ефекти – такива има и са описани. Е, след като са описани, значи ги има, нали? Ако се вгледате по – внимателно ще забележите, че най – честите странични ефекти са именно симптоми на заболяването, „срещу“ което е и самата ваксина! За мен това означава (просто казано) следното – ние вкарваме на сила болестта и очакваме имунната система на детето да изгради антитела, т.е. да преболедува болестта. Естествено очакваничта са то да преболедува леко. Но в много случаи това не се получава и се проявяват страничните нежелани реакции. Може ли някой да ни даде гаранция, че тези нежелани реакции няма да се проявят при нас? Отговорът е лесен – НЕ! Разбира се няма 100% гаранция в нищо. Точно затова „глупавите“ родители се опитваме да проучваме въпроса.

 317. Не, точно спъват е правилната дума. Едни от клетките на имунната система ходят и папкат нашествениците – първо ги поглъщат в мехурче, после това мехурче се слива с второ мехурче, пълно с агресивни ензими, които убиват бактерия. Туберкулозният бактерий, обаче се е изхитрил и структурата му не позволява сливането на двете мехручета. Така той си остава незасегнат. Няма силна, няма слаба имунна система. Коклюшният бактерий има кукички, специални за закачане по лигавицата на трахеята и бронхите и никъде другаде, а там за него е като на плажа Копа Кабана. Закрепва се, почва да се дели, пуска си токсите, които убиват клетките на лигавицата и предизвикват кашлица, и човек почва да се страда. Холерният вибрион се закача за червата, пуска си токсина и човек умира от дехидратация за отрицателно време – от обратната страна на храносмилателната ситема тече почти бистра вода, каквато няма при никоя друга диария, а имунната система още не е загряла за какво иде реч. Колкото и да сте здрав, ако правите секс с болна от трипер или носителка, Вие ще се разболеете. Гонококите имат специален ензим, който разгражда слоя антитела по лигавицата на уретрата плюс разбира се кукички за прикрепване към нея, иначе едно просто изпикаване би отмило всички бактерии. Мисля, че примерите са достатъчни.

  „Ваксинацията вкарва чуждия белтък директно в кръвта, което в повечето случаи се различава от естествения процес на заразяване.“

  Излиза, че Вие не сте виждали как се поставя ваксина. Пояснявам, че ваксината се бие мускулно, подкожно или вътрекожно, а не във вената. Ако все пак сте виждали, то излиза, че незнайно защо не сте открили разликата между това, което сте видели с очите си и лъжливата информация от интернет, и не сте се запитали „Абе аз сляп ли съм или някакви самозванци от интернет се опитват да ме правят на глупак?“ По-скоро второто.

  „Много ми е интересно как се получава така, че тези, които не се доверяват сляпо на ваксините сме, цитирам, „глупави“ родители. Също така откъде сте сигурни, че вашата информация е вярна, а нашата не е? Че е имало, има и ще има конспирации – за мен това е повече от ясно, има множество статии (които вие разбира се ще анатемосате).“

  Аз трябва да се доверя сляпо на водопроводчика ми и на адвоката ми, защото не разбирам нищо от работата ми. Направих и грешката навремето да се доверя сляпо на „Цаитгайст“. Какво ми разбира на мен главата от Федералния резерв и банките, но се оставих да приема лъжите на разказвача зад кадър за чиста монета до момента, в който не се разрових и не открих изопачените „факти“. Да, ще анатемосаме информацията против ваксините не защото е негативна per se, а защото сме я чели и осмислили, и филмите в ютюб сме гледали даже. Тъй като поне по тази тема, аз имам честта да поназнайвам доста, лесно откривам угодно изопачените неща и скалъпените изследвания на представените за експерти хора, които след кратка проверка се оказва, че не са никакви експерти, а просто подставени лица. На Вас като родител и лаик Ви е достатъчно да чуете алуминий, формалдехид и т.н., за да ви се изправи косата, но нещата са доста по сложни от това и би било редно да се поразровите още в концепцията за дозите, изследванията за токсичност и т.н преди да скочите да тръбите „Леле, вижте какво садържат ваксините!“ на базата на една – две прочетени статии от съмнителни източници. Това, че някой някъде го е казал, не значи, че е вярно.

  Това за страничните ефекти е вярно само за ваксините, съдържащи отслабен жив микроорганизъм – морбили, заушка, рубеола, варицела, рота вирус и живата орална полио ваксина, която не е отслабена. Все пак най-честите реакции са локалното зачервяване и болката, температурата, неудържимият плач, гърчовете. Живата полио ваксина действително заразява 1:100 000 деца с полиомиелит. Останалите съдържат мъртви микроорганизми или части от тях и не могат да предизвикат заболяване. Както изброих по-горе, бактериите и вирусите имат компоненти, които им осигуряват мястото под слънцето и компоненти, с които имунната система се запознава и срещу които изгражда антитела. Тези компоненти се слагат във ваксината. Нерядко двата вида компоненти съвпадат, но когато са ампутирани от бактерия те нямат негативен ефект. Противококлюшната ваксина например съдържа кукичките за прикрепване на бактерия към дихателните пътища. Имунната истема се запознава с тях, изработва неутрализиращи антитела, които се разполагат по лигавицата и после, като дойде истинският цял бактериий от околната среда, той не може да се захване и да започне да се развива.

 318. @Боян Юруков – „Това означава, че не е защитено и ако някой е решил да не бие ваксини на себе сили на децата си, то той излага моето на потенциална заплаха“

  Трябва да знаете, че опастност има и, ако детето ви има контакт с друго дете, което е било наскоро ваксинирано, защото докато не се изгради имунитет, ваксинираното дете е носител на вируса!

  „Единственото, което опазва малките бебета от заразите опустошили огромен спад на заразните заболявания ПРЕДИ въвеждането на ваксините! Причината е подобрения начин на живот.

  Помислете малко – каква е ползата на някой, който изказва негативно мнение спрямо ваксините било то поради горчив личен опит, било заради нещо друго. Не съм чувал някой да е забокатял от подобно изказване. Европа преди векове, е факта, че почти всички са ваксинирани“

  За това има спорни сведения. В много доклади се казва, че е имало Следователно (тъй като сте информатик, би трябвало да сте запознат с бинарните операции) човек, който се изказва против или има печалба (нещо, което вече отрекохме), или има се е сблъсквал пряко или косвено с някой от нежеланите ефекти от вакисините. Очевидно НЕ са безопасни, смятам, че няма две мнения по въпроса.

  Нека се върна в началото на вашата статия. Първият ви довод започва така: „Нека започнем с печалбите…“. Там сте изказали лично аналитично мнение, абсолютно неподкрепено с нито един факт: „…и е безумно да се смята, че с толкова смени на режими, правителства и партии конспирация за инжектиране на всички деца би останала“. А как ще обясните заличаването на фармацевтични продукти (включително вексини и лекарства), които са имали доказан положителен ефект? Спиране на внос на лекарства и какво ли още не. Да сте чували за МОНОПОЛ? Идея си нямате за какви суми става дума! Вижте кой е най – големия произвидител и въобще инвеститор в тази сфера. След това внимателно направете сметката в колко държави се използват тези продукти и колко деца се раждат всяка година… Дори и без конкретни цени, мисля, че сметката е лесна за калкулиране.

  „За ефекта на ваксините се говори много и аргументите са също толкова идиотски… В тази се твърди, че в инжекциите има метали…“

  За етикета „идиотски“, който използвате няма да говорим, предполагам, че сте искали да кажете нещо като „неправдоподобни“. Но тук отново не сте прав. За съжаление аргументи има МНОГО, даже има и спечелени дела. Но естествено никой не го споменава, нали!?

  Колкото до металите – това е всеизвестно, даже го има и в листовките, прочетете малко! И не само метали – има и формалдехид. Знаете ли какво е това?

  „Изключително лесно е да се направи изследване така, че да постигнеш нужните ти резултати. Затова научната общност преглежда всичко, възпроизвежда и потвърждава“ – ако беше така нямаше да водим тази дискусия! Дай Боже един ден наистина това да започне да се прави.

  Ако се продължава така какво ще стане след години? Ще ни слагат задължителни ваксини всеки месец до навършване на пълнолетие?

  И задачка за домашна работа – по желание можете да проучите въпроса с т.нар. автоимунни заболпвания. Ще ви помогна малко. Не се знае почти „нищо“ за тях. Има БУМ последните няколко десетилетия… Ха, ами ние точно от тогава започваме да използваме масово ваксините…

 319. @ABC
  „Пояснявам, че ваксината се бие мускулно, подкожно или вътрекожно, а не във вената“

  Ясно, значи тя си остава в муслука, под кожата или вътре в нея. Следователно няма от какво да се притеснпваме. Ама че съм „глупав“ родител…

 320. @ABC
  „Това за страничните ефекти е вярно само за ваксините, съдържащи отслабен жив микроорганизъм – морбили, заушка, рубеола“

  Ами това са задължителни ваксини!!!

  „Все пак най-честите реакции са локалното зачервяване и болката, температурата, неудържимият плач, гърчовете.“

  Говорите за ‘гърчовете“ сякаш са нещо нормално.

  Нямам какво повече да ви отговоря, вашите доводи са и добри аргументи в моя полза.

 321. @ABC

  Само да добавя, защото ми стана интересно, въпреки, че вече поставих този въпрос по – рано:

  „изследвания на представените за експерти хора, които след кратка проверка се оказва, че не са никакви експерти, а просто подставени лица“

  Подставени лица на кого?

  „„Леле, вижте какво садържат ваксините!“ на базата на една – две прочетени статии от съмнителни източници. Това, че някой някъде го е казал, не значи, че е вярно.“

  Ами… то си го пише в листовките…

  Вижте, нека го погледнем от тази страна:

  1. Какво са ваксините в крайна сметка – Начин да предпазим децата си от определени болести. Имат ли 100% гаранция, безопасни ли са – НЕ! Напротив, има голям риск да се прекара болестта, срещу която е ваксината, заедно с всички усложнения! Изготвят ли пожизнен имунитет – НЕ!
  2. Има ли други начини – Да, но никой (или поне малко са) няма интерес те да бъдат достъпни за всички.
  3. Задължителни ли са по закон – ДА! Защо – заради „обществения имунитет“ – да. Заради огромните печалби на производителите – о, да.
  4. Какво става, когато станем жертва на нежелана реакция – ами оставаме си с нея. Законът ни задължава да поставяме ваксини, но не ни защитава от вредната страна от тях. Това погазва основни човешки права! Нарушава и Хипократовата клетва!

  Сигурно пропускам много силни аргументи, но това, което се опитвам да кажа е, че не толкова ваксините, колкото начина на тяхното налагане е това, което бих искал да се промени. Да има достъпна достоверна информация за ползите и вредите от тях. Да може всеки родител да избере това, което е най – добро за децата му. Иначе бавно се превръщаме в герои от филм в говеда – раздаме се, тъпчат ни с ваксини уж да сме здрави. Кой оцелее, кой не. След това „ни хранят“ с генно модифицирани и хормонално тунинговани храни, за да сме силни и да работим до дълбока старост (ако доживеем), за да може малкото хора, които имат изгода от това да станат още по – богати.

 322. Да, щом точно тези са ги направили така, значи има защо и не говоря все едно гърчовете са нещо нормално. Нежеланите реакции са точно такива – нежелани.

  „Ясно, значи тя си остава в муслука, под кожата или вътре в нея. Следователно няма от какво да се притеснпваме.“

  Не изглежда да е ясно. Убождането причинява рана, която въвежда съответните вещества в нея. Имунните клетки, които се намират там веднага почват да папкат и да се запознават с нашественика. Едни от тях го взимат и отиват в най-близките лимфни възли, които са сборен пункт за имунните клетки, и започват да го показват като плакат „Търси се!“ от Дивия запад на близко минаващите, та и те да го пипнат и да се запознаят. Ако Ви инжектирам ваксината директно във вената нищо няма да се случи. Съставките й много бързо ще се завъртят с кръвообръщението, ще минат през черния дроб и бъбреците, чиято функция е да обезвреждат и филтрират всякакви вещества, всичко ще се изхвърли с урината и фекалиите и все едно нищо не е било.

  „Помислете малко – каква е ползата на някой, който изказва негативно мнение спрямо ваксините било то поради горчив личен опит, било заради нещо друго.“

  Ползата е за тези, които Ви манипулират. Филмите, които са направили, не са безплатни, а струват по 20-30 долара парчето. Освен това те продават шарлатански лекове за аутизъм като добавки, специална био храна за аутисти и някои зловещи неща като химическа кастрация и клизми с белина на малки деца за „изчистване“ от отровните ваксини. Това разбира се се отнася предимно за САЩ, където са по-голямата част от авторите на конспиративни теории и лъжи за каквото и да било, но чистата дезинформация, която се намира на роден език против ваксините, е превод на нещата, които се пишат на запад.

  „Колкото до металите – това е всеизвестно, даже го има и в листовките, прочетете малко! И не само метали – има и формалдехид. Знаете ли какво е това?“

  Както казах вече в по-горния коментар: Вас като родител и лаик Ви е достатъчно да чуете алуминий, формалдехид и т.н., за да ви се изправи косата, но нещата са доста по сложни от това и би било редно да се поразровите още в концепцията за дозите, изследванията за токсичност и т.н преди да скочите да тръбите „Леле, вижте какво садържат ваксините!“ на базата на една – две прочетени статии от съмнителни източници. Вие всъщност не знаете почти нищо за формалдехида, освен от обща култура, че се ползвал за балсамиране. Това не е достатъчно.

  „И задачка за домашна работа – по желание можете да проучите въпроса с т.нар. автоимунни заболпвания. Ще ви помогна малко. Не се знае почти „нищо“ за тях. Има БУМ последните няколко десетилетия… Ха, ами ние точно от тогава започваме да използваме масово ваксините…“

  Много се знае, но и много не се знае. Само че последните десетилетия започнахме и да ползваме масово интернет, да летим със самолети, продажбите на био продукция са скочили доста, също и храните, пълни с Е-та, генно модифицираните храни. Защо да не е някое от тези?

 323. „Ако Ви инжектирам ваксината директно във вената нищо няма да се случи.“

  Преувеличих, не чак нищо. По-важното в случая е, че съществува немалък риск от шок, защото така се активира имунната система генерализирано, а не локално (само клетките, които са на мястотото на убождането), а възпалението е както защитен механизъм, така и увреждащ такъв.

 324. @ABC

  „Вие всъщност не знаете почти нищо за формалдехида, освен от обща култура, че се ползвал за балсамиране. Това не е достатъчно.“

  Формалдехидът е канцерогенен и токсичен. Ако пропускам нещо, моля допълнете.

  Да оставим настрана съдържанието и начина на действие. Аз, като „родител и лаик“ се интересувам преди всичко от здравето на детето си. Мен ме манипулират хора, които продават филми по /’20-30 долара парчрто“, вас ви манипулират хора, които продават ваксини. Все едно е. Само че не отговорихте на въпросите ми, а се хващате за подробности, които нямат пряка връзка с темата (като това как действат ваксините). Ще обобщя накратко:
  – Връзката с автоимунните заболявания – това го има като нежелата реакция в някои от листовките, следователно отговорът ви: „продажбите на био продукция са скочили доста, също и храните, пълни с Е-та, генно модифицираните храни. Защо да не е някое от тези?“ е некоректен.
  – Изследвания за непоносимост – всеки организъм е различен
  – Дозировка – както казах дозата за мен би била същата като тази на 6 месечно бебе!
  – Наследствени фактори и др.

  Ще ви задам следния въпрос – Бихте ли си поставили противогрипна ваксина, МПР или комбинирана ваксина срещу хепатит?

 325. @ABC – Знаем се от наистина много време с теб!
  Помниш ли ме едно време – започнах със shots in the dark , а сега е vaksina.com

  За всичките тези години как не чух нещо различно от „ваксините помагат на организма да изгради антитела“.

  Това ли е? Големият зор – организма да изгради антитела?!

  Ами, ако ти кажа, че наличието на антителата, не означава, че организма все още не е уязвим на заболяването, срещу които е образувал ценните антитела?

  Обичам да говоря за аутизъм – как от 1 на 10 000 стигнахме до 1 на 20?!
  Ваксините нямат нищо общо, нали?!

  Аз имам момиче на 4 и половина! Какво я прави най-здравото дете в квартала?! Може би липси – липси на ваксини и липса на животинска храна в менюто?

  Може би, защото аз вече си имам 95% нарушена трудоспособност и за нищо на света няма да позволя съкровището ми да бъде „преглеждано“ от лекар и да му поставя ваксини!

  Жал ми е за лекарите! По принцип помагам на всички, но на дребни душици като теб… НЕ БИХ! Защитавай си ваксините, но до 5-10 години интересно ми е какво ще правиш…

  Когато, никой не ебава ваксини и не си бие такива…

  Плаши сега как ще се върнат болести, за които не сме изградили антитела… тъкмо превеждам един невероятен клип от Шери Тенпени за антителата.

  Медицинско лице говори към всички – какво са антителата и ролята им в предпазване от заболявания.

  Скоро ваксините остават в историята и тогава всички педиатри ще? ЩЕ?
  Измислете сами!

 326. @ABC – Като си толкова смел би ли си поставил 20-30 ваксини за хеп Б? Едно бебе 3 кг; възрастен 60-90!

  Ще има да ревете, че това е над препоръчителните… а сметката е много проста – твоите кг умножени по 20-30 до достигането на теглото на бебето – 60-90 ваксини в ефир!

 327. ТЕГЛОТО НА БЕБЕТО УМНОЖЕНА ДО НУЖНОТО до достигане на същото съотношение тегло и токсини! Искам да видя един смелчага в ефир! Дано не колабира след двадесетата ваксина.

 328. @Юлиан Кунев

  Пропускате, че формалдехидът е газ, тоест него го няма във ваксините. В разтвор той реагира с водата и се образува метилен гликол, сиреч формалин . Нещата от тук нататък се променят, но аз казах да се поинтересувате, не мога да преподавам всичко, а Вие да се задоволявате само с лъжите, които сте назубрили до момента.

  Въпросът ми за автоимунните заболявания е съвсем коректен. Тях може да ги пише в листовката, но реално няма нищо доказано. Освен това в официалните сайтове пише и смърт с вероятност 1:1000 000, но това е гадаене. Изследване, което има статистическата сила да засече такава вероятност трябва да включва невъобразимо голям брой деца. Не ме интересува с какво фармацията си връзва гащите, а какво е доказано. Това, че две неща се случват паралелно, не значи, че има връзка помежду им, още по-малко причинно-следствена.

  Мен не ме манипулират, защото науката си е наука. Достъпна е за четене и анализиране, разбира се при наличие на съответните познания. Всяка публикация се рецензира и съответно критикува от комисия, резултатите са повтаряни многократно, така че на мен за разлика от на Вас не ми се налага да вярвам на този или онзи, аз просто знам.

  Що се отнася до тестовете за алергичност, контраиндикацията е формулирана като „да не се ваксинира, ако е имало алергична реакция към първата доза“. За да се тества детето към всеки един от компонентите на ваксината, трябва да му се надерат ръцете и краката, тоест чрез одраскване да се въведе съставката и да се изчака за реакция, което няма как да стане.

  Съдържанието на спринцовката е половин милилитър. Дозите от кмпонентите са миниатюрни, а имунната система не е толкова незряла, като черния дроб или червата, които при възрастен се справят с много по-високи дози от всичко. Детето има нужда от функционираща имунна система още от началото и природата се е погрижила тя да е почти толкова добра, колкото на възрастен с изключение на антителата от майчината кърма през първите 6 месеца от живота, които донякъде предпазват крехкия организъм. Крехък, защото недоразвитите органи не е хубаво да ги поразяват микороорганизмите. Дозата е преценена от компетентни лица и не е такава, защото на някого така му е скимнало.

  За наследствените фактори, платете на генетична лаборатория да анализира всеки ген на детето и пак няма да могат да Ви кажат дефинитивно нищо. Може да се проявят, може да не се проявят, но за бебета е рано да се каже. Наследсвените фактори са тема при заболяванията на големите – дали ще има човек виско кръвно, повишен риск от рак, диабет.

  Не само бих си поставил, но съм си поставил. Ваксинирам се срещу грип и МПР имам, само хепатита не ми е пълен. Не можах да ида за третата доза и така си остана, а не ства просто да ида да ми я сложат след толкова време. Трябва да си изследвам антителата, дълга и широка, но ще трябва да намеря време и за това, защото най- вероятно не съм защитен.

 329. @Юлиан Кунев – Мисля, че отговорих на въпросите ти още във втория коментар. Впрочем формалдехидът е естествен продукт от обмяната на веществата в човека и количеството ни в тялото е много повече от всичко, което се поема.

  Относно страничните ефекти – чел ли си листовката на аспирина? Всички лекарства имат странични ефекти в единични случаи. Причината да се дават на хората е, че вероятността да се повят е статистически незначителна, а положителния ефект от лекарството е достатъчно значим, за да има смисъл от него. Затова се правят изследвания с контролни групи. Ваксините имат добре документирани противопоказания и странични ефекти и лекарите и близките трябва да ги съблюдават.

  @Александър Василев – отказваш да седнеш и да научиш малко биология за 10-ти клас. Антителата засичат заразите, за да може тялото да ги разпознае и да се опита да се бори. Ако имунната система е слаба, нищо не помага. Нещата, за които се ваксинираме обаче, телото не може да ги разпознае от самосебе си и чумите покосили света са доказателство за това. От повечето зарази са оцелявали някъде между 50 и 10% на късмет. Сега реакция към някои ваксини има в единични случаи и то най-често при неспазени процедури от лекари или родителите.

  Ако не ваксинираш детето си сега, шансовете му пак са по-големи, отколкото преди 100 години, защото всички други са имунизирани. Нарича се обществена имунна защита. Тъй като всички, с които влиза в контакт са защитени и бързо се преборват с евентуална болест, детето има многократно по-малък шанс да се разболее. Това не можеш да схванеш и от тук идва объркването ти, че виждаш ли – неваксинираните деца пак си били здрави. Питай някоя баба да видиш как са измирали по нейно време.

  Вече тръгваме обаче натам – в последно време все повече хора не дават да се бият ваксини на децата си и се получава концентрация на деца без защита. Така има масови зарази в училища във Франция, Германия и Англия. По-лошото е, че в такава ситуация децата с лоша имунна система също пострадват. Макар да са ваксинирни и тялото им да разпознава заразата, тя не успява да се пребори при толкова много заразени около него. Затова обществената имунна защита е важна – хората със слаба имунна система се осланят на тези със силна.

 330. И на въпрос по-горе дали бих ваксинирал детето си – имаме час след седмица да ѝ бием комбинираната ваксина.

 331. Ето Ви реалността за ваксините, кои седи зад грешките и какво се цели в крайна сметка.
  И си заври статистиките няъде в харда. Тези милярдери от ваксини, които плащат на ПР манипулатори и политици си ги фабрикуват без съмнение. То е логично. Кои иска да прецаква цели поколения, а не кокретен човек. ТЕ, хитрите,умните и такива като теб дето учат информатика и си мислят че разбират от химия и фармакология.
  Аман

  http://www.youtube.com/watch?v=Gowwjy3HQq0

  http://www.youtube.com/watch?v=ySKlYEIRlOc

 332. И аз имам бебе на 2 месеца.Знам за страничните им ефекти,честно казано ме плашат много.Ноооо-хич не искам детето ми да се разболява от ужасни болести-параличи,хепатити и други.Затова утре слагам по-малкото зло.

 333. @Калпазан Гелемезов – От масовите ваксини не се печели нищо. На почти всички им е изтекъл отдавна лиценза и могат да се произвеждат свободно в цял свят, от което цените им падат до санитарния минимум. Това е позволило впрочем масовото ваксиниране на бедни държави в Африка и Азия.

  Не е нужно да разбираш от фармакология, за да разбереш елементарна биология и имунология на ниво 10-ти клас. Ваксините са единственото нещо, което е спряло чумите от които са измирали милиони деца всяка година. Масовата ваксинация е и единствената причина децата на идиоти отказали ваксини да имат някакъв шанс. Масовата ваксинация създава обществена имунна защита и намалява критично шансът една зараза да се разпространи. Така се предпазват и деца, които имат алергии към определени лекарства или други причини да не могат да се имунизират. Така и мен не ме е страх да извеждам бебето си навън, тъй като е твърде малко за някои ваксини.

 334. @Галя Бончева – днес бихме ваксини на малката. Малко поплака в началото, но сега се смее и играе. Дано да не развие температура довечера. Случва се понякога, но почти винаги това е само усложнението.

  Истината е, че в много редки случаи има по-сериозни усложнения. Случва се да има скрита инфекция на бебето, родителите да не съобщят на лекаря, че детето е болно или докторът да не го забележи. Тогава има рискови фактори и от там може да стане проблем. Самите ваксини имат противопоказания, но за тях се тества. Дори тези случаи обаче са толкова редки, че чисто статистически са пренебрежими пред риска да се разболее детето дори при добра обществена имунна защита, каквато имаме в момента.

 335. Прочети по-добре решението на съда, а не избирателния преразказ на този тип сайтове. Съдът е отсъдил обезщетение за лекарска грешка и даване на ваксината при съществуващи противопоказания. В тази ситуация тялото е реагирало на ваксината и са се получили усложнения. Ваксината сама по себе си не причинява лупус. Това разграничение е много добре описано в съдебното решение. Съдът не е споменал никъде, че смятат ваксината за опасна, а че указанията на едно лекарствено средство не са били спазени от лекарите.

 336. Ето истината за хепатит Б и колко е опасен в действителност:
  – най-разпространената болест на черния дроб, която лесно може да доведе до цироза
  – неваксинираните бебета могат да се заразят от заразени майки, кърмене, нечисти шишета, ножички за ноти или рани при допир с други деца
  – в развития свят половината от заразените не знаят, че имат хепатит Б
  – вирусът може да оцелее в капака кръв в продължение на седмици извън тялото
  – бебета заразени с хепатит Б имат 90% шанс той да стане хроничен
  – преди въвеждането на ваксината за хепатит Б, половината заразявания на бебета са ставали чрез нормален ежедневен контакт с близки и приятели

 337. Започвам подред:
  1. Ваксините се прилагат масово единствено и само, за да печелят фармацевтичните компании;
  2. Ваксините съдържат вещества вредни за децата;
  3. Ваксининирането цели контрол над населението – дали цели или не, за мен е важно какво става с децата ми, какво става с хората около мен.
  Ето и едно изследване, което смятам, че ще е интересно.
  Сега довършвам обстойно проучване за ваксините, които са включени в имунизационния календар, така че после ще пусна връзка.

 338. 1. Фармацевтичните компании не печелят много от масовите ваксини, защото на повечето лицензите са изтекли отдавна, а от там цените са паднали до санитарния минимум. Ваксинира се масово защото ваксините защитават всеки поотделно и всички заедно чрез изграждане на обществен имунитет.
  2. Не, това не е вярно. Ваксините съдържат вещества, които се срещат в тялото, детските формули и кърмата в много по-големи концентрации.
  3. Не. Ваксинирането дава шанс на детето ти да не умре с вероятност 1:4 още като бебе от шарка, туберколоза, коклуш и ред други. Така не се налага да раждаш поне 6 деца, за да оцелее някое до възраст за женене. Вмест това раждаш между 1 и 3 и имаш поне 99.9% шанс да доживее старини. Така ти остава време и ресурси да образоваш, възпиташ и осигуриш бъдеще за децата си.

  Ваксините защитават дори онези, които са алергични към тях или по друга причина нямат възможност да се ваксинират. Причината е, че заради масовата ваксинация, в обществото са почти няма носители на болестта. Така дори неваксинираните имат минимален шанс да бъдат изложени на болестта. Този обществен имунитет обаче е изложен на сериозен риск заради глупавите родители, които умишлено не имунизират децата си. Точно заради такива в детски градини и училища вече има епидемии на болести, които са иначе предотвратими. Има доста смъртни случаи както сред умишлено неваксинираните, но вече и сред онези, които са разчитали на обществения имунитет заради алергии.

  Необразоваността и примитивността на едни хора не трябва да излага на опасност децата им и всички около тях. Умишленото неваксинирането е също толкова лошо, колкото карайки детето ти да е вегетарианец от бебе, да отказваш лекарства при тежка болест, а да разчиташ на хомеопатия и знахарки.

 339. 1. Човек, какво означава, че не печелят много: по 100 милиона долара чиста печалба за всяка компания (поотделно) само за задължителните ваксини и то само в САЩ. Това дори и за голяма корпорация съвсем не са малко пари!
  2. Да, но тук говорим за вредните вещества като: живак, алуминий, формалдехид, фенол, феноксиетанол, сквалин. За да не говоря голословно прилагам списък (под формата на картина) за веществата, които е нормално да се съдържат в човешкия организъм. Всичко извън този списък е абсолютно анормално.
  Тъй като наричаш хората, които имат различно виждане от твоето „глупави“, искам да споделя с теб, че майка ми, а и доста други хора около мен са лекари завършили медицина (да, традиционна), но няма нито един от тях, който еднозначно да може и да желае да постави името си и да каже: „да, аз ви препоръчвам да ваксинирането детето си“, защото по този начин би поел отговорност не само когато детето живее и няма проблеми, но и когато има тежки увреждания и множество други проблеми вследствие на бита ваксина. Голяма част от тях са на кантар и продължават да имат много резерви по отношение на ваксините.
  Именно затова ще споделя с теб проучването, за което ти говоря, когато сме готови. То е от същите тези хора, които пишат медицинските учебници, от същите тези хора, които имат „д-р“ пред името си.

 340. Само че ще печелят доста повече, ако децата са болни от болестите, срещу които ваксините предпазват, защото ще се свалят температури, ще се отпушват носове, ще се преливат течности, ще се вливат антибиотици и още куп други лекарства, в случай, че настанат усложенния от болестта. Живак няма. Сквален има само в противогрипната ваксина (междинен продукт при синтеза на холестерола в тялото). Алуминият е най-често срещаният метал в околната среда и е буквално във всичко, което поглъщаме и до което се допрем, и то в много по-високи концентрации. Формалдехидът се използва за умъртвяване на микробите и инактивиране на техните токсини, след което се пречиства, до колкото е възможно – съдържанието е от 0.0004 до 0.1 милиграма в различните ваксини, освен това е продукт на човешкия метаболизъм и необходимо съединение за синтеза на ДНК. В живите атенюирани ваксини съответно той не се слага. Фенол и феноксиетанол са стабилизатори, но преди да се шашкаш просто от някакви незнайни за теб имена се поинтересувай за концентрациите, но информация ще получиш, като избягваш антиваксерските сайтове от сорта на vactruth, ageofautism, naturalnews, whale.to и т.н, чиято цел е само да всяват страх чрез споменаване на страшно звучащи за непросветените маси химични съединения и всякаква друга пропаганда.

  Ако се замислиш малко, ти си дал схема на химичните елементи, които се съдържат в човешката тяло, а те изграждат веществата.

  Изследването или по-точно анкетата, че неваксинираните били по-здрави от ваксинираните, не мисля да го коментирам. Ако си пропуснал, линка, който бях дал по- горе, го давам и тук: https://www.facebook.com/UnvaxedGetSickToo
  Тази група събира скрийншотове от други антиваксерски групи, в които хора се чудят защо неваксинираните им, хранени само с турбо био еко храна, не пили нито едно лекарство на лошата фармация през живота си, са постоянно с възпалени уши, астма, алергии към 15 храни и каквото още се сетиш. Даже някъде по-надолу имаше една с 2 неваксинирани и 2 ваксинирани и се оплакваше, че ваксинираните досега само настинки са карали, а неваксинираните й отрочета са с астма, ангини и прочие.

 341. Благодаря ти за коментара. Към проучването ще се опитам да намеря и подробна информация за това какво съдържат ваксините, за да няма спекулации.
  Ето и до момента критериите, по които е събрана информация:
  I. Име на вирус
  1. Причинител
  2. Устойчивост в околната среда
  3. Източник на инфекция
  4. Здрави заразоносители
  5. Заразност
  6. Възраст, в която се боледува
  7. Начин на предаване
  8. Инкубационен период
  9. Симптоми, клинична картина
  10. Възможни усложнения
  11. Леталитет
  12. Лечение
  13. Ваксина
  14. Възможни усложнения след ваксиниране
  15. Имунитет след ваксиниране
  16. Имунитет след преболедуване
  17. Разпространение на заболяването
  Ако някой се сеща за друг важен критерий нека да сподели.

  По въпроса за парите: не съм на същото мнение по отношение на евентуалното заболяване. Нека да дам няколко лични примера: когато майка ми е била на 10 месеца са й били ваксина против вариола и на следващия ден е заболяла от тежка бронхопневмония (няколко месеца) и е била на ръба да си отиде от този свят. След оздравяването й се установява, че има хроничен ревмотоиден артрит (от ранна детска възраст) до 29 годишна възраст. Докторите й казват, че нямат лечение за този хроничен артрит и че след няколко месеца ще бъде инвалид на легло.
  С брат ми: непосредствено след ваксина против морбили, паротит и рубеола, се разболява от паротит (заушка).
  Кой в крайна сметка поема отговорността за случилото се? Разбира се, че родителите и всички, които са около потърпевшия. Не докторите, не държавата или някакъв друг измислен орган.
  След това родителите ни решават, че спират с ваксините за нас двамата с брат ми (той на 4, а аз на 8, тогава). Оттогава и двамата не сме боледували нито веднъж (изключвам годишната профилактична настинка за 2-3 дни, която минава само с чай). Нито майка ми, нито баща ми са дали и лев за лекарства през това време. Но пък като данъкоплатци от джобовете са им излезнали пари за ваксини, които за България са задължителни (за разлика от Германия, Великобритания, Холандия, Люксембург, Австрия, където всеки родител има правото на информиран избор).
  Мога да дам много други примери с мои родини и познати.
  Така че какъв извод накрая да направя за себе си? И най-важното: какво решение да взема за бъдещото ми дете: да се бият ли ваксини или не?

  Алуминият не се изхвърля, той се натрупва. Още повече, че чрез ваксината отива в кръвоносната система. Едно е да мине през устата > стомаха > отделителната система (естествен път), друго е директно в кръвосната система.
  За останалите вещества ще се опитам да намеря по-подробна информация преди да се изказвам. Проблемът е, че на съдържанието към всяка ваксина никъде не пише начинът, по който дадените вещества са били обработвани, за да се получи крайният резултат. А както знаем при обработката с дадено вещество винаги остават частици от това вещество.

  Може би си ме разбрал погрешно: не казвам, че децата, които не са ваксинира не боледуват. Това на практика не е възможно, защото факторите не се свеждат само до физическото тяло, но и до общото психическо състояние на детето: каква е средата, в която живее. Дарявано ли е с щастие и любов от родителите си. Колко те са обременени с различни видове проблеми. По какъв начин хората около детето се държат с него. Какви навици е възприело и какви навици в момента възприема. И ред други неща.
  Видях в страницата, към която си дал връзка, че една от жените обяснява как не била ваксинирана и преболедувала ред болести, включително и туберкулоза (за 6 месеца). Ето ти и друг реален пример: позната, която стриктно е спазвала имунизационния календар (т.е. са й бити всички задължителни ваксини), преболедува тежка туберкулоза в продължение на 8 години. Съответно през това време нямаха възможност с мъжа й да имат второ дете.
  Това как да го тълкувам? Работят ли ваксините или не работят?

  Можеш ли да ми дадеш връзка към проучвания за това какви са ефектите след ваксинация (да не е за България, примерно за САЩ) непосредствено след ваксинация, както и за по-дълъг период от време?

  Проблемът за мен е, че има много фактори, но се получава, така че когато възникне проблем масово докторите казват, че не е следствие на ваксинацията (това е един от факторите), защото ако те кажат, че е следствие на ваксината, трябва да предприемат мерки; мерки, които са против системата. Те са вътре в системата. Тя ги задължава да продължават по същия начин, защото иначе има опасност да бъдат изхвърлени (лишаване от лекарски права и много други). Истината е, че малцина са склонни да изказват мнение. Никой не иска категорично да го изказва, пък камо ли публично.
  И накрая една истинска история за д-р Игнац Земелвайс.

 342. Хора осъзнайте се малко бе не е въпроса да си блъскате главите и да спорите прявилни или не са ваксините и т.н. проблема е в мисленето на хората изопачено от днешната медицина и деформирано да разчита за решението на всяко нещо само и единствено на „научни“ открития, доктори и т.н. Съгласен съм, че доста неща открити през годините развитие на медицината са положителни, но преди всичко трябва да се стремим да намерим решението в нещо просто и дадено ни от природата и в никакъв случай да не се опитваме да я коригираме и подобряваме изобщо не сме токова умни ! Не трябва да се вярва на лекари, които отдавна са забравили значениетл на думата здравеОПАЗВАНЕ за тях думата значи само и единствено лекуване на симптомите при болни хора и продажбата на лекарства, ваксини и т.н. никой не си задава въпроса, Как да опазим здравето за да не се налага да лекуваме ? И определено ваксинацията не е отправната точка за да се работи в тази насока. Щом човешкият род се е справил с всичко досега без да се боде със съмнителни субстанции надявайки се, че няма да се разболее значи не са живото-спасяващи и толкова необходими. Трябва да се промени мисленето на хората защото ако стане така, че изведнъж „спре тока“ така да се каже какво ще правим, как бихме могли да живеем без всички тези модерни глупости ? Ще умрем за 1 месец само защото сме се отдали на това да разчитаме на лесни начини за справяне с неща които искат усилия, а това ни прави слаби и нищожни и нито ваксини, антибиотици и какви ли не хапчета и компютри могат да ни спасят тогава.

 343. Да, за ревматоидния артрит няма лечение, а само подтискане на имунната система с лекарства, защото е автоимунно заболяване или евентуално хирургия в ранен стадий за забавяне унищожаването на ставния хрущял. Баба ми , която беше фармацевт, страдаше от такъв. При мнозинството хора болестта прогресира с времето, малка част имат леки и временни проблеми. Може майка ти да е от вторите, щом казваш, че до 29 годишна възраст го е имала.

  Що се отнася до въпросните постваксинални разболявания запомни, че инфекциозните болести имат инкубационен период. Пневмонията не става от днес за утре. Не знам какво разбираш под „непосредствено след ваксина“, но заушката има инкубационен период от 12 до 25 дни, средно 16-18. Ако брат ти е бил нападнат от вируса по време на поставянето на ваксината, тя не може да предотврати той да се разболее. Що се отнася до познатата с туберкулоза, може имунитетът й да се е изпраил. Туберкулозният бактерий е голям чешит и при него всичко е по-особено. Освен това е прекалено опасен, поради което не се слага самият той във ваксината, ами негов роднина и то отслабен, който причинява туберкулоза у животните, но все пак е установено, че има сходство между двата и съответно ефективност на ваксината от порядъка на 60-80%, като на места и 50%. Слабо в сравнение с останалите ваксини. Аз самият ще си правя Манту идните седмици да видя на какво дередже съм.

  „Така че какъв извод накрая да направя за себе си? И най-важното: какво решение да взема за бъдещото ми дете: да се бият ли ваксини или не?“

  Не си прави кой знае какви изводи от няколко случая. От моята камбанария медицината лекува рак със 100% успеваемост, защото всичките четирима души, които познавам и които се разболяха, са живи над 10 години и в крепко здраве. Обаче би било наивно от моя страна да си извадя такъв извод, не мислиш ли? С брат ти сте млади, здрави и прави, вероятно не сте затлъстели, спортувате и се храните здравословно, не подминавай тези фактори. Аз също съм като вас – годишни настинки и една гнойна ангина преди години за цвят. Даже грип не съм карал. Викам да не се филмираме прекалено, колко сме здрави.

  Ваксинопредотвратимите болести възрастните ги карат по-тежко, рубеолата при бременни жени значи аборт и т.н. Шансът за реакция от ваксина е неимоверно по-малкък от потенциалните усложнения след една от болестите, но в крайна сметка ти си решаваш. Само имай предвид, че едно неваксинирано болно дете може да зарази някое, което е още твърде малко, за да бъде ваксинирано или някое с подтисната поради ред причини имунна система. В инкубационния човек също е заразен.

  “ Работят ли ваксините или не работят?“
  Не са тези две крайности. Не работят при всички, както и хапчетата впрочем. Едни 5-10% няма да ги хване ваксината.

  „Можеш ли да ми дадеш връзка към проучвания за това какви са ефектите след ваксинация (да не е за България, примерно за САЩ) непосредствено след ваксинация, както и за по-дълъг период от време?“

  Ако говориш за страничните ефекти като температура, зачервяване и болки на инжекционното място, алергични реакции, гърчове, неудържим плач, ставни и стомашни болки и т.н., те са описани на сайта http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm#dtap Не знам какви ефекти визираш за след дълъг период от време, но ако говориш за рак 20 години след ваксината или някоя автоимунна болест, или дуга хронична такава, е близко до невъзможното.

  „Алуминият не се изхвърля, той се натрупва.“
  И двете. Изхвърля се чрез бъбреците, а с възрастта някакви количества се натрупват. За разлика от тежките метали, алуминият е изключително малко токсичен. Най-много да му мислят тези, чиято професия включва излагане на високи концентрации алуминий.

  Замелвайс е голям човек безспорно. Само че дори 2-3 часа преди теб болният ти от коклюш съсед да се е изкашлял, качвайки се по стълбите, бактериалният аерозол още витае във въздуха и може да го вдишаш. Въздушно-капковите инфекции много не се интересуват от миенето на ръцете.

 344. Информацията за ваксините е добре направена. Към усложненията от морбили може да се добави подострия склерозиращ паненцефалит, от който се умира задължително.

  Другото е антиваксерска пропаганда. Личи си псевдоскептицизмът на западните конспиралници. Науката не знаела това, не знаела онова, но се мешала. От дългия текст „Размисли относно ваксинитие“ излезе, че нищо не знае. Минах го съвсем отгоре-отгоре, затова ще спомена само някои неща.

  1. Това, че срещу някои организми има доживотен имунитет, срещу други – десетилетия, а срещу трети – никакъв, може би се дължи на особеностите на микроорганизма, а не да се вторачваме само в имунната система.
  2. Не знам какво трябва да означава, че ваксините са симптоматично средство. Те са средство за профилактика.
  3. Поради факта, че са ефективни в предотвратяването на заболяванията, клинично проучване, което да включва ваксинирани срещу неваксинирани е неетично, защото никой няма да тръгне, а още по-малко никоя институция няма да допусне да се излагат деца на потенциално инвалидидизиращи и смъртоносни болести. Пък така или иначе, каква е била заболяемостта от морбили например преди да се въведе ваксината през 63-та и как е спаднала след нея се вижда много просто, като се изготви графика. Болест, която не се интересува много подобрените битови условия.
  4. Пак си задълбал в страшно звучащите съставки, без да отчетеш дозите им. Твърдиш, че детският организъм се насищал с тях. Откъде-накъде?
  5. Свободни съчинения на тема какво нарочно не се съобщавало на студентите по медицина, били произвеждани по калъп и т.н.
  6. Синовете на Дженер били имунизирани като деца и после умрели от туберкулоза. Уау… Всичките пулмолози, които работят с туберкулозно болни, са инфектирани. Нужно е да им спадне имунитетът поради някаква причина и може да развият активна туберкулоза. В туберкулозното отделение в момента почти всички са цигани, тук-там някой български клошар, а отделението е разграден двор и лекарите ходят да ги събират от околните кафенета, магазинчета и супермаркети. Някой с изветряла ваксина ще го отнесе.
  7. „Четвърта причина за увеличение на хроничните заболявания във все по-ранна възраст, включително и ранна детска възраст, е масовата ваксинация. Тъй като се ваксинират всички без значение каква генетична информация носят, предразположеност към какви заболявания имат, се задействат слабите им места и мнозина се разболяват от хронични заболявания. Някои деца развиват астма, бронхити, други развиват алергии, дерматити, автоимунни заболявания.“

  И учените така са мислили, ама не е така.

  8. Защо ваксинираме бебетата протиц хепатит Б?
  http://shotofprevention.com/2010/05/06/why-infants-should-receive-the-hepatitis-b-vaccine-at-birth/

  Ако разполагаш с трите учебника, които си ползвал, за да направиш таблицата за ваксините, задълбай в микробиологията и инфекциозните болести, до колкото можеш. Дoста неща би трябвало да ти станат ясни.

 345. “ никой няма да тръгне, а още по-малко никоя институция няма да допусне да се излагат деца на потенциално инвалидидизиращи и смъртоносни болести.“

  По-скоро не, че ще тези деца ще бъдат изложени умишлено, като някой им пуска вируси през вентилационната шахта, ами нямат право да им спестяват съществуваща ефективна защита в името на науката.

 346. Браво..ти очевидно си от умните родители!
  Доказателствата ти в полза на ваксините са също толкова обосновани колкото и тези против тях. Като процент децата които попадат под страничните ефекти на ваксините са нищожно малко спрямо тези на които видимо не им се отразява в световен мащаб. Тост в термините на успешното преборване на болестите това е напълно допустима загуба в името на оцеляването на човечеството.
  Искрено ти пожелавам твоето дете да не удари джакпота.

 347. @Глупав родител – и аз се надявам, защото такъв риск винаги има. Факт е обаче, че е стотици пъти по-малък, отколкото шансът да хване някоя смъртоносна болест или да остане с недъг, ако не ѝ бия ваксини. Проста математика е. Тук въобще не говоря за общото добро – не ми пука. Моето дете е по-добре, ако е ваксинирано, защото иначе разчитам на това да има по-малко идиоти като писалите по-горе, които не са си ваксинирали децата, чиито деца има голям риск да са носители на болест, но са оцелели, защото са по-възрастни и които могат да разболеят моето дете и то тежко, защото е малко.

 348. Виждаш ли не всичко е проста математика и ти би трябвало да го знаеш. Математиката е модел и далеч не покрива всички житейски аспекти. Да взема да ти опиша един такъв.
  Родител идиот не си ваксинира детето. Праща го на училище. Там умни родители, съвестни медицински лица и куп компетентни органи го притискат да го ваксинира защото е потенциален заразоносител иначе. Простата математика (според теб) показва че потенциалният риск да хване ужасна болест и да зарази останалите (което е много спорно) е много по-голям отколкото да вземе да се повреди от ваксината. Родителят идиот се оказва в безисходица и решава все пак да го ваксинира. Детето обаче се оказва в онзи нищожен процент на описаните или пък не странични ефекти на ваксината. Ако родителят идиот може да се спрви с тях и детето оздравее..добре. Но ако има фатални последици за неговото ментално или физическо състояние, родитетелят идиот почти сигурно ще хване пушката и в новините ще четем за луд избил невинни родители и медицински лица.

  Проблемът е също така че не говориш за общото добро. Още по-лошо НеТи Пука! За жалост повечето са като теб. Поддържат собственото си мнение ако и да се основава на също толкова съмнителни източници и заклеймява останалите като идиоти. Ако все пак пробваш да сглобиш общият модел а не само собственият си, ще видиш една доста по-различна картина.

 349. Пропускаш очевиден трети вариант, които междувременно е и най-често срещан – неваксинираното дете се прихваща болест на улицата. Обществената имунна защита не е идеална, а има доста пътуващи в чужбина. В училището може да има деца, за които да е противопоказно да се ваксинират. Тези неща се засичат от лекарите. Тъй като глупостта е като заразите – върви по хората, най-вероятно и няколко други деца няма да са ваксинирани. Така това дете разболява лесно останалите няколко. Това вече се случва в много училища – епидемии от предотвратими болести изскачат всеки месец из Европа и щатите точно сред деца, чиито родители не са ги имунизирали. Преди седмица имаше една на дребна шарка в щатите.

  Това, за което говориш е не само рядко, но почти не се среща. Няма смъртни случаи от странични ефекти от ваксини. Има усложнения, ако лекарите не са обърнали внимание на противопоказания или родителите са пропуснали да споменат, че детето е имало контакт с болни наскоро. Аналогични проблеми има с всяка друга медицинска процедура. Дори тези случаи обаче са едно на 10000 докато шансът да се разболее същото дете при липса на ваксина е в десетки пъти по-голяма.

  Глупаво е да смяташ, че точно твоето дете ще успее да се пребори без ваксина с чумите морили човечеството в последните векове, но няма да се справи точно с ваксините създадени специално да щадят организма и да го тренират да разпознава истинската заплаха. Нелогично е.

 350. Пак говориш за проценти и вероятности. Това за което писах макар и рядко се случва и това че не ти се е случило на теб или на още 100 като теб не значи че трябва да се пренебрегва. Говорим за детски живот а не статистика за паразити по картофи.

  А това цитирам:
  Няма смъртни случаи от странични ефекти от ваксини. Има усложнения, ако лекарите не са обърнали внимание на противопоказания или родителите са пропуснали да споменат, че детето е имало контакт с болни наскоро.

  Е абсолютно непроверено от твоя страна и отново твърдение което е угодно само на твоето мнение по въпроса. Най-малкото че и да е имало контакт с болен ти може и да не си разбрал, защото някой с грип е минал покрай него на улицата и е кихнал в това време.
  Има много хора с деца и тежки последици от ваксините. Аз лично познавам, което вероятно не може да се каже за теб. Смъртни случаи също има.
  И разбери че това са били родители коита са мислили тъкмо като теб точно допреди децата им да бъдат докарани до това състояние. Следователно съветът ми е да се срещнеш с някой от тях и да им обясниш всичкото това което смяташ по-горе.

  Факт е и че никой не си прави труд да докладва вредните ефекти от ваксините, както и няма установена процедура която категорично да потвърждава или отхвърля ефекта на дадена ваксина върху всяко отделно дете. Което в никакъв случай не я прави безвредна. Което пък води до това че няма и виновни, няма и отговорни.
  Факт е че децата които се разболяват от ваксините са много малко в сравнение с тези които не се. Но ако си родител на такова дете нито ще спретнеш подобен блог нито ще плещиш безогледно за вероятности и потенциални възможности.

  Съветът ми е да се информираш обективно и ако имаш потенциал да надскочиш страха и тесногръдието си да погледнеш през очите и на другите. Понякога вредата се открива рано, но се доказва твърде късно и тогава има само два типа хора. Едните казват слава богу моето дете оцеля, а другите проклинат съдбата си.

 351. Смъртни случаи, но никой не ги е виждал. Доста истории има из чуждестранните и българските медии и за нито една смърт не е виновна ваксината. Починали деца след като са били ваксинирани има и това е математически неизбежно, но ако събитие А предхожда събитие Б, изобщо не значи, че събиетие А е причинило събитие Б.

 352. Експерти заблуждават обществото, че в България нямало тежко пострадали и починали от ваксина.
  Моля, изкарайте главите от задниците си и помислете и за други гледни точки, а не само вашата (сегашна).
  Уважавайте мненията различни от вашето, защото може да дойде момент, в който да се окаже, че нещата стоят по малко по-различен начин.

 353. @Глупав родител – да, говорим за детски животи. И вероятността е важно нещо в случая. Сравняваш ми риска от възможни усложнения, които се случват няколко пъти на година в цялата страна, с риска от заболяване от смъртоносни болести, от които все още умират или остават недъгави хиляди. Това е все едно да си мъкнеш гъмоотвод навсякъде, за да не те тресне светкавица, но да минаваш на червено постоянно. За такива вероятности говорим.

  Ето ти пример в щатите от преди 3 години – едно неваксинирано дете се разболява от дребна шарка в Кения. След това предава болестта на други неваксинирани деца и се получава бум на заразата. Заразяват се и деца, които не са достатъчно големи, за да бъдат ваксинирани и разчитат единствено на обществената имунна защита – че никой около тях не носи болестта, защото е успял да се пребори с нея благодарение на ваксината. Тук е описано всичко.

  Относно това дали има смъртни случаи от ваксините у нас, ето тук си го има черно на бяло от главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев: В България няма смъртни случаи заради ваксини. Информирам се достатъчно обективно. Грижа ме е най-вече за дъщеря ми, която е твърде малка за ваксина срещу дребната шарка. Ако децата около нея не са ваксинирани, ще се получи епидемия и ще има голям шанс да се зарази и тя.

  Това е реалността. Останалото са параноични изблици на тесногръди родители, които им е жал детето им да вдигне малко температура, но ги мажат с всякакви бабини простотии и вярват на всяка простотия, която пише в мрежата, само защото подхранва личното им чувство на полезност и желание за активна позиция. Лесно е да се вземе пасивно решение – да не се прави нищо, а то природата ще си каже думата. Е, природата го е правила милиони години и са ни измирали половината деца докато стигнем до тук. Трудно е да разбереш за какво става дума, да се информираш и прецениш рисковете. Да не ваксинираш детето си при условие, че докторът е отхвърлил рисковите фактори за него е все едно да го хвърлиш в джунглата и да се надяваш да оцелее като Маугли.

 354. @ABC – О а това че ти не си ги виждал означава, че никой не ги е виждал и от което следва че няма. Та точно тук е мястото да те цитирам:
  ако събитие А предхожда събитие Б, изобщо не значи, че събиетие А е причинило събитие Б.

 355. @Боян Юруков – информираш се от Дневник. Разбирам, информацията там е в пъти по-достоверна, отколкото от медицинските журнали!
  Загубена кауза, аз приключих тук.
  За разлика от вас аз уважавам правото на всеки да трупа житейски опит, дори и на гърба на детето си.

 356. @ABC – Именно. Има няколко случая, които се тиражират като „признание“, че ваксините са опасни. Става дума за съдебни решения, в които са присъдени обезщетения. Оказва се обаче, че при всички става дума за лекарски грешки. Често пропуски в прегледите и неотбелязани противопоказания се дължат и на това, че родители на са споменали проблеми в развитието на детето, болест или скорошен контакт с болно дете.

  @Втори глупав родител – Всеки има право на мнение. Това не означава, че си прав и че аргументите не са абсурдно смешни. Отвори линковете споменати в статията и се опитах да намериш това, което твърдят, че пише. В нито един от документите не се казва нищо свързано с твърденията на статията, която пусна тук. Измислили са си всичко и са нахвърлили случайни линкове. Документите дори оборват тезата. В първия се посочва, че „Имунизацията срещу вариола (ваксиния) е ефективен и единствено сигурен начин за профилактика на вариола“. Разглежда възможните усложнения и грешки на лекарите при ваксинация, но никъде не се говори смъртни случаи в България като резултат от ваксините в последните 40 години. Като копираш линкове, вземи и прочети какво пише вътре.

 357. @Втори глупав родител – Статията на Дневник е интервю с главния държавен здравен инспектор – не са си измисляли цифрите сами, както в линка, който даде. А това показах като ти цитирах точно медицинския журнал от твоята статия:

  „Вариоловаксиналната реакция е рядка причина за летален изход. По времето на масовата имунизация 1-2 на 1 млн. първично имунизирани са завършвали летално“. Става дума за масовите ваксинации през 60-те и 70-те, а не в наши дни. Освен това в цитираните случаи отново се говори за грешки в поставянето на ваксините. В последните 40 години няма регистриран смъртен случай. Дори по онова време обаче говорим за 1-2 случая на милион ваксинирани спрямо шанс 50 на 50, ако заболее детето. Измисляш си, което е жестоко и безотговорно.

 358. Ти или се правиш на ударен или много сериозно се опитваш да се бъзикаш със здравето на хората:

  От всички болни с постваксинални реакции и усложнения 38 (62.3%) са оздравели напълно. С трайни остатъчни явления са 11 (18%) и 12 (18%) завършват летално [1].

  от частта „ПОСТВАКСИНАЛНИ УСЛОЖНЕНИЯ ОТ СТРАНА НА ЦНС“ в този документ.
  Кое сега не ти стана ясно?
  Като допълнителна храна за размисъл ти предлагам да прегледаш независимите проучвания нямащи нищо общо с фармацевтичните компании. Ето едно за хроничните заболявания, които са пряко обвързани с ваксините и още едно на същата тематика.

 359. @Втори глупав родител – Да, този текст е за първите ваксинации през 60-те, не за сега. Преди 50 години и ваксините са били по-лоши и лекарите не са били обучени да разпознават противопоказанията. Погледни по-продробно цитирания източник в [1] и ще видиш, че и тези случаи се приписват на грешки във ваксинацията и усложнения след това, а не на проблем с ваксината.

  Ако прочетеш по-надолу във въпросния документ, ще видиш, че има още 3 смъртни случая през 70-те. Разделени на броя ваксинирани за тия 20 години излиза 1-2 случая на всеки милион ваксинирани за този период, което също е написано по-надолу и което цитирах. Това е преди 40 години. Ти твърдиш, че е сега.

  И не, не си родител, Никола, затова не си слагай такъв ник.

 360. Независимо от това кога са се случили тези събития твърденията, че няма починали от ваксини не са верни.
  Дори и да приемем, че в последните 40-50 години няма смъртни случаи (което пак е спорно, но нека да го приемем), остава пак отворен въпроса за много други фактори и фактите към тях – каквито са независимите проучвания по-горе.

  Може би ме бъркаш с някой, защото съм родител.
  Пожелавам на теб и на останалите хора с твоята позиция, да са им живи и здрави децата!
  Лека и със здраве.

 361. @Втори глупав родител – Относно въпросните „независими изследвания“, проверих източника на първия доклад и такъв не съществува. Няма изследвания от 2006-та за Верона NJ в щатите, които да посочват връзка между ваксинирани деца и последвали заболявания. Тази таблица просто показва колко деца има диагностицирани с аутизъм и прочие в града и до цифрата слага колко са ваксинирани. Това не означава някаква връзка и не е цитирано изследване, което да твърди това. Със същия успех може да сложим и цифрата на хората ухапани от кърлежи и да твърдим, че това причинява аутизъм.

  Втория линк е към твърдение на „др“ Райс, която не е лекар, а практикува хиропрактика. Това няма нищо общо с медицината.

 362. @Боян Юруков
  Е добре..очевидно си без потенциал да се надскочиш.
  Разбрах че те е грижа само за дъщеря ти..а се опитвам да ти обясня че би трябвало да те е грижа не само за нея а и за другите деца.
  Дай да се разберем..аз не съм против ваксините. Не ти сравнявам рискове.
  Не става въпрос за страничен ефект с лека температура. Едно от децата за които споменах не можа да свали температура две седмици с пикове от по 40 градуса, след 4та реваксинация с Пентаксим. След първите три нямаше проблем никакъв. След това отпадна, а в момента ходи по логопеди и детски психиатри и благодарение на тях може да каже някоя и друга дума докато връстниците му казват цели изречения.
  Та питането ми е как по-точно докторът отхвърля рисковите фактори?
  Има установена процедура която категорично определя дали съответната ваксина ще навреди или няма персонално на дете?
  Така споменатия държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, който очевидно е лице задължително ползващо се с безусловно доверие има набор от установени правила какво се случва с деца описани по-горе и кой е отговорен?
  Най-лесното е да се отрече съществуването на подобни случаи, защото намирането на решение е трудно.
  С вирус може и да се разминеш но ваксините са задължителни. И като такива трябва да гарантират че няма да съсипят живота на дете.
  Докато това не се случи можем само да се надяваме че еволюцията ще се покрижи да остави хора които са способни да се грижат за общото добро и ще намерят решение удовлетворяващо всеки един.

 363. @Глупав родител – детето било ли е болно при последната ваксинация? Как според теб при 3 еднакви ваксинации всичко е наред и детето се справя супер, а при последната не е? Защо смяташ, че ваксината прилагана при всички тези пъти е виновна?

  Има процедура и се вижда ясно при всяка ваксинация – лекарят преглежда детето за симптоми на болест. Родителите трябва да му кажат дали е боледувало в последната седмица или е имало контакт с болни деца. В някои държави лекарят е длъжен да пита родителите. Това е важно, защото при контакт с болни симптомите не се появяват веднага, а часове по-късно, което може да е след ваксинацията.

  Как можеш да твърдиш, че „с вирус можеш да се разминеш“. Тук не говорим за настинка или дори грип, а за морбили, туберколоза, варицела, коклюш и прочие болести, от които са измрели поне 1/4 от бабите и дядовците ти преди да навършат пълнолетие. Още 1/4 са останали недъги. Ваксината обучава организма как да разпознава тези болести, а задача на имунната система е да се пребори. В 1/3 от ваксинациите детето има реакция като при настинка. Ако детето не може да се справи с проста настинка, то как си мислиш, че ще се справи с непозната за тялото му чума?

 364. @Боян Юруков
  Не не се вижда ясно. По-горе споменах че детето може да е минало покрай заразен и никой да не е забелязал. Как установяваш контакт съсъ заразноболен. Това което описваш не е процедура а елиминиране на симптоми които биха довели до усложнения.
  Уверявам те че тези родители са казали всичко нужно
  И това е въпросът..колко безобидна е ваксината. Може би защото ти считаш че е такава?
  Това че все още не е доказана вредата означава че няма такава?

  А тука си се изразил много точно:
  Погледни по-продробно цитирания източник в [1] и ще видиш, че и тези случаи се приписват на грешки във ваксинацията и усложнения след това, а не на проблем с ваксината.
  ПРИПИСВАТ СЕ!

 365. @Глупав родител – Да, доказана е липсва на връзка между ваксините и състоянията, които ѝ приписваш. Ето за аутизма:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2632526/There-NO-link-autism-childhood-vaccines-major-new-survey-found.html
  http://www.iflscience.com/health-and-medicine/huge-meta-study-vaccines-reveals-no-link-autism

  Да, приписват се. От медицински лица, а не от шамани и хиропрактици. Медицината не е точна наука, а още по-малко преди 40, 50 и 60 години. Говорим за период, в който е започнала масовата ваксинация. Това е време, в което броят на медицинските процедури е бил около 100 пъти по-малко, а разбирането ни за здравето на човека е било несравнимо с днешното. Знаем много повече за ваксините и как действат, правят се по-добри ваксини и всичко отново и отново доказва, че работят. Фактът, че болест след болест се заличава в световен мащаб е доказателство за това.

 366. Най-голямото доказателство за вредата от ваксините е нарастващото население и намаляващия смъртност при децата…
  Мисля, че това са най-силните доказателства в ползата на това да не си ваксинираме детето!

  Или чакай, май беше обратното!

 367. Всъщност основният проблем е отново здравеопазването ни. Не може да си родил току-що и да ти бутат да се подпишеш на лист хартия, че си съгласен да поставят на детето ти 2 ваксини и в същото време да ти обясняват, че има инфекция и трябва да му се слага антибиотик. Нима не трябваше детето да е напълно здраво за ваксина? Хайде изписват те на 5-тия ден. Идва педиатърът вкъщи (ако ти го повикаш) – наред е всичко – ще се видим след месец??? В европейските държави първата седмица поне, че даже и месец те посещават всеки ден. Хайде направихме месеца – отиваме на преглед – сестрата вади спринцовка – бие ваксина – не го къпете днес, хайде чао. Ама как се казва, листовка за пациента, какво, що? Ще кажеш да си се подготвил – но е работа на лекаря да те запознае и да обясни. Той няма време и въпреки, че имаш листче с въпроси, бърза нататък, че пред вратата чакат другите деца. Прибираш се вкъщи – решаваш да видиш какво са сложили на детето ти и попадаш на безумни доводи против ваксините и колко са опасни. Някои от мнения на лекари. Нямам против ваксините. И аз съм ваксинирана, ваксинирам си и бебето. НО, БЦЖ-то е отменено в света, а първата ваксина се поставя след 3-тия месец в развитите държави :). Не сме чак толкова глупави, просто лекарите ни са незаинтересовани и оттам цари невежеството.

 368. @Вили – въобще не е вярно, че в другите страни посещават децата вкъщи всеки ден през първите седмици. В Германия изписват на третия ден. Следващия преглед е чак като бебето стане на месец. До тогава ако успееш да си намериш акушерка, тя може да идва чат-пат да помага. Здравните каси го поемат, но да си намериш акушерка е изключително трудно. Те обаче нямат образование на педиатри. Нито могат да прегледат детето, нито нищо. В повечето страни дори и това го няма.

  В различните страни календарът за ваксиниране е различен. В Германия бият след втория месец. На повечето места – веднага след раждането. Зависи много какъв е рискът от заболяване в дадената държава.

  БЦЖ е отменена само в някои държави в западна Европа, щатите и Канада. Прилага се навсякъде другаде. Единствената причина за това е, че преди 20 години са пресметнали, че рискът от страничните ефекти от ваксината е по-голям от това да се заразиш. Затова са решили да изчакат следващото поколение ваксини, които се тестват в момента. Това обаче далеч не важи за останалите държави. Случаите на туберкулоза в България са 10 пъти повече. В други страни са 100 и 1000 пъти повече. Така рискът от зараза е много по-голям и БЦЖ трябва да се бие. Аз ще бия на моята дъщеря лятото, защото в Германия вече не я продават ваксината. Впрочем идиотското в случая е, че след цялата миграция към западните страни в последните 20 години случаите на туберколоза са скочили и на практика рискът от зараза е доста по-голям.

 369. @Боян Юруков
  Да мога да твърдя че можеш да се разминеш с вирус, че и да оцелееш. Явен пример е дедо ти..което е довело до твоето съществуване с всичките ти страхове. Моите страхове обаче са други и това достоверно според теб изследване което явно пак според теб доказва колко няма връзка между аутизма и ваксините, на мен не ми доказва нищо, нито пък намалява страховете ми. Не споделям любовта ти към статистиката. Знам какво се случи с това дете и да, причината може да е ваксината, може и да не. На твоя език 50 на 50. И това че може да са причина още 5 неща не ме топли. Случва се точно след ваксината и никой не го е предвидил. Дали е наследствен проблем, току що се е заразил но не е проявил симптоми..дали е монтесума..това трябва да има кой и как да го разбере.
  И пак те питам..Как разбираш че детето ти е грипозно..кашлица и сополи не се появяват мигновеноо след навлизане на вируса в организма, та да не го ваксинираш???
  Не смятам че ваксината е виновна..искам някой да го доказва ама за всеки отделен случай, че е невинна. Искам мащабна световна операция по изследването и доказването безвредността на ваксините. Искам всяка болница, град, държава…континент да има независимо изследване.
  Искам да се заделят нужните средства и да има отдели които следя само това. Ама отдели с активни служители които сами проследяват децата, а не обадете се на телефон еди кой си да съобщите за проблем. Ако детето ти е с 40 градуса едва ли първатат ти мисъл е тоя телефон. Искам някой да дойде и да каже че си залага живота че на детето ми нищо няма да му се случи след ваксината.

  В зората на ваксините са се кълняли че са безвредни и са панацеята. Пък после се е оказало не баш така. Сега се кълнат в същото, а след 50-60 години ще се окаже че по наше време не е било толко розово колкото таквизи като тебе са го мислили.

  И да! винаги ще има хора които не мислят като теб..които се страхуват повече от онова от което ти не се страхуваш. И разрешението на твоя проблем не е в това да ги наричаш глупави и идиоти. С този подход ще да трябва да търсиш на щерка си скафандър и да и го свалиш чак когато сметнеш че е достатъчно голяма, та да устои на всички опасни епидемии.

 370. „Искам мащабна световна операция по изследването и доказването безвредността на ваксините. Искам всяка болница, град, държава…континент да има независимо изследване.
  Искам да се заделят нужните средства и да има отдели които следя само това. Ама отдели с активни служители които сами проследяват децата, а не обадете се на телефон еди кой си да съобщите за проблем. Ако детето ти е с 40 градуса едва ли първатат ти мисъл е тоя телефон. Искам някой да дойде и да каже че си залага живота че на детето ми нищо няма да му се случи след ваксината.“

  Имахме един такъв лаф в училище навремето: „А баничка не щеш ли?“ 😀

  “ това достоверно според теб изследване което явно пак според теб доказва колко няма връзка между аутизма и ваксините, на мен не ми доказва нищо“

  Още един много точен лаф, този път от интернет от неизвестен (поне за мен) автор: „Теб доказателствата и по главата да те ударят, пак няма да разбереш.“

  „В зората на ваксините са се кълняли че са безвредни и са панацеята. Пък после се е оказало не баш така. Сега се кълнат в същото, а след 50-60 години ще се окаже че по наше време не е било толко розово колкото таквизи като тебе са го мислили.“

  Никой никога не се е кълнял в такова нещо и никога няма да се кълне. Конспираторската индустрия се крепи на изопачаване и чиста подмяна на тези, слагане на думи в устата и т.н. После хората четат безкритично глупости от интернет и ги повтарят като папагали.

 371. @ABC – Виж ти! Я да видим пък твоите доказателства от къде точно извират…
  Може би лично си присъствал на изследванията?
  Можеш да си заложиш главата че онези дето са ги генерирали не обслужват нечий интереси?
  Има независими екпертизи по въпроса, които са достатъчно независими и са се изказали в полза на доказателствата?

  За някои хора 10 тина смъртни случаи, стотина деца развили симптоми на болестта за която са ваксинирани или случайно са получили някой и друг сюрприз след ваксина, която разбира се не е виновна..щото може да е грип, е напълно допустим риск. Ми да мрат, нали останалите са живи.

  Би било добре ако се случи и една десета от това което искам, но уви нищо няма да стане. Виж за сметка на това банички и баничари винаги има!

  Има много общо между теб и хората (може би не във физически аспект). И ти четеш глупости от интернет и ги повтаряш, само дето ти си въобразяваш че си критичен.

  И някак обърквашо ти се получава…хем ваксините са безвредни, хем никой никога не се е кълнял че са безвредни. Ти да видиш!

 372. @Глупав родител – дядо ми е оцелял, но много от неговите връстници са нямали този късмет. Ужасно много са измирали от болести, които сега можем лесно да предотвратим и се прави всеки ден. Колко случаи на едра шарка си чувал сред познатите ти? А дифтерия, коклюш, полиомелит? По времето на дядо ми във всяко семейство е имало поне по един случай от тези болести.

  Твоята логика е, че родителите не трябва да бият ваксини, за да се увеличи шансът за смърт от 10 на милион на 10000 на милион. Това ли ти е идеята? Същите тези 10 е почти сигурно, че ще попаднат сред ония 10000, които са измирали всяка година на милион преди ваксините, просто защото са реагирали толкова лошо на една проста ваксина.

  Казваш, че не обичаш статистиката. Ето ти тогава като за малки деца – да не биеш ваксини е все едно да не къпеш детето си въобще първите 10 години, защото може да се удави. Да, има пренебрежим шанс да стане и то ако не внимаваш, но шансът да се разболее и умре от нечистоплътност е несъразмерно по-голям.

  Ти сега се опитваш да ме убедиш, че родителите не трябва да къпят децата си, защото може да ги изпуснат и да се удават. Точно това ми обясняваш.