Закърпване на европейския чадър

Преди доста време ми дадоха рекламен чадър на Европейската комисия. Валеше из ведро и буквално ме спаси в онзи момент. Скоро след това се скъса закачването на спиците. Оставих го така в един ъгъл и си остана там както всяко временно нещо.

Днес тъкмо тръгнах го водя към боклука и ми хрумна нещо. Хванах конец и игла и го оправих. Нито ми трябва, нито струва нещо. От време на време просто ми щуква да правя разни неща с ръцете си. Макар далеч да не излизат толкова добри като купените, процесът ме радва – както с мартениците или стелажа за вино.

Докато го шиех обаче ми мина още една мисъл – иронията да шия чадър на Европейската комисия. Тези, които управляват Европа, награждават и порицават. Някак метафорично изглеждаше всичко, макар да не можех да го определя точно с думи.

Още по-забавно обаче стана като погледнах етикета. Made in China.

Добро държдовно утро от Германия.

3 коментара

  1. За да бъде чадърyт Ви „Made in China“ ( не знам от къде ви е попаднал) има нещо, което не е в нормите. По принцип всички рекламни материали на Европейската комисия би трябвало да са произведени в EU.
    А що се отнася за метафората, мисля че е гениална… този чадър не трябва никога да се изхвърля, защото ниe ( родени след 1944 г.) самите не знаем колко много струва!
    Христо Луканов

  2. В Южна Корея, заплатите са 60% от БВП. Тук, заплатите са 25% от БВП. сборът от всички заплати за година БЪЛГАРИЯ 240% ПО-ДЯСНА ОТ ЮЖНА КОРЕЯ

  3. Гледайки този етикет нищо не ме учудва.Като цяло голям процент от изделията,които се продават на нашият магазин за или Китайски или Турски, много рядко да видиш друг надпис или дори България.Всичко се внася.Чадъра изглежда доста добре, от тези големите и здравите. Но е много неприятно когато дадеш една по- голяма сума с цел да не се счупи или отвори на обратно от силният вятър и тогава да видиш , че пише Chine.Но тук огромен проблем е че уж е от Европейската комидия, но и те използват друга страна за рекламните си цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.