Външно с карта на мисиите в чужбина

Картата с мисиите на Външно

Днес случайно забелязах, че на страницата на Външно във Facebook има карта на мисиите ни в чужбина. Виждате как изглежда горе. Направена е на Google Maps, а самата страница се хоства във Facebook. Стана ми интересно, защото от доста време им го предлагам като идея.

Преди повече от година направих Glasuvam.org, където освен мисиите може да се видят и местата за гласуване, записаните и активността на предишни избори, както и да се абонира човек за новини около идващи избори. На предишните и на по-предишните избори Външно видя ползата от тази карта и сложи линк в сайта си. Още тогава им предложих им да използват отворения код на картата свободно, но не се случи. В края на миналата година пък приложи до голяма степен идеята ми за информационна система за българите в чужбина.

Пиша това не за друго, а за да покажа, че упорството понякога дава плодове. Вярно е, че горната карта не изглежда толкова добре, но все пак е стъпка напред. В тази връзка ви препоръчвам да прочетете тези два текста: Институционална акупунктура и Кодиране за България – дали е възможно.

Секциите в чужбина за последните избори

Един коментар

  1. Поздравления за приетата идея, Бояне!

    Напълно съгласен че понякога, след доста натиск, но институциите се размърдват и внедряват неща, дето отдавна трябваше да ги направят.
    Но понеже не го правеха, го направихме ние.

    Подобно, за изборите през май 2013 най-после ЦИК направи сайт за подаване заявления за гласуване на българите в чъжбина – нещо, което моя милост с още двама души направихме още за изборите 2005 и поддържахме за всички избори до президетнските 2011 включително )

    Но още чакам институциите да поемат отговорността и да направят сайтове учениците и студентите да оценяват преподавателите си – неща, които пак ние направихме, доброволно и безвъзмездно, още през 2006-2008 г. и още ги поддържаме и http://www.Universiteta.com)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.