Търсят се слушатели за придобиване на легитимност

Получавам доста мейли и покани покрай блога и проектите ми. Не успявам да отговоря на всички, което е разбираемо, но все пак се извинявам. Някои покани обаче грабват вниманието ми по най-различни причини.

Днес получих такава за пресконференция на News7. Писали са ми през страницата за контакт този блог. Трябва да си призная, че от самото начало нямах намерение да ходя просто защото не съм в България. Задавах въпроси, за да разбера за какво става дума. Като правило не споделям кореспонденция с може би две изключения до сега. Пускам тази единствено, защото отношението е емблематично не само за мамините медии, но и за огромна част от бизнеса и администрацията ни.

От: Ена Лозанова <ena_lozanova@news7.bg>
До: Боян Юруков

Здравейте, г-н Юруков!

Във връзка с отбелязването на една година от старта на информационния канал NEWS7, имаме удоволствието да ви поканим на пресконференция на 7-ми март (петък), от 10ч., в зала „Сердика“ – Гранд Хотел София.
Ще се радваме да споделим празника си с вас, както и да ви запознаем с новите промени и инициативи на канала, свързани с образованието. За нас е важно присъствието на хора от виртуалното пространство, които са изразявали и изразяват мнението си по теми и проблеми, свързани с образование.

Ще се радвам, ако получим Вашия отговор.

С пожелание за хубав ден и успешна седмица!


Ще можем ли да записваме със свои камери, да задаваме въпроси относно редакционната политика на канала и да засягаме конкретни теми и материали? Ще присъстват ли редактори и журналисти от медията?

Боян Юруков


Камерата ще е единствено от NEWS7. Въпросите ще са относно дискутираните теми за постигнатите резултати от една година съществуване на канала, както и обявяването на социалната кампания, свързана с образованието. Няма да присъстват редактори и журналисти от медията, а екип, който да отрази събитието.

Поздрави,
Ена Лозанова


Редакционната политика и доверието на зрителите не е ли част от резултатите за последната година? Какви други аспекти от въпросните резултати ще се дискутират и ще може да задаваме въпроси? Искам да се подготвя предварително.

Разбирам за видеокамерата, но ако ще отразяваме събитието, не може ли да се снима с камерата на телефон?

Поздрави,
Боян Юруков


Здравейте!

Както посочих и в поканата, пресконференцията на NEWS7 е с цел да популяризираме своята социална кампания, свързана с образованието. Ако темата Ви е интересна, ще се радваме да се срещнем и да отговорим на Вашите въпроси, отнасящи се до кампанията ни.
До 15 ч ще очакваме потвърждение, за да можем да Ви включим в списъка на гостите ни.

С пожелание за хубав ден!

Ена Лозанова

Тук отговорих, че няма да имам възможност и това беше. Интересно ми е как изчезна възможността за задаване на въпроси по „постигнатите резултати от една година съществуване на канала“ когато попитах какви точно теми ще се обсъждат там. Впрочем на пресконференцията е само с покани.

В тази връзка – Twitter акаунт на деня е @JбмТиЖурналистиката

Един коментар

  1. „…хора от виртуалното пространство…“?!?…
    На т’ва не му ли се вика „ботове“? 😉

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.