Моите 3 причини да гласувам

Тази неделя – 25 май – ще се проведат избори за европейски парламент. Изпращаме 17 души да ни представляват. Не партии – хора. Причините ми да гласувам са прости:

1. Това е мое право
Дава ми се възможност да упражня гласа си и по свой начин да повлияя на демократичните процеси в страната и в ЕС. Да не се възползвам от това право е пълна глупост. Гласът няма смисъл единствено тогава, когато не се даде. Ако достатъчно хора не отидат до урните, то грешките при броенето, злоупотребите и контролирания вот надделяват.

2. България е в ЕС и решенията в ЕП са важни за нас
Евро-депутатите ни, макар и малко, имат сериозни възможности да помогнат на страната. Участието им в пленарна зала е само част от тези възможности. Решенията, които се взимат в ЕП всеки ден влияят пряко на живота на българите в и извън страната. Може би не веднага, а след година-две, но често имат сериозни последствия. Тази тенденция ще се засилва все повече и трябва да сме част от нея. Важно е какви хора ще пратим там и как ще следим работата им.

3. #Оставка
Тези евро-избори повече от всички други ще имат отражение и върху местната политика. Трябва да покажем къде стоим и Кой? не искаме в нашия и евро-парламент.

Повече ще намерите при Жюстин, Йовко, Нервната акула, Иво Мирчев и тук.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.