Един tweet, един мейл и една стая за повиване на втори терминал

Преди точно три седмици @StanBB пусна следната снимка от втори терминал на летище София:

Моята реакция беше следната:

До тук добре – насолих ги в социалките. По-късно се замислих обаче, че с обсъждане в твитерджийницата нищо няма да стане и писах направо на летище София. Разказах им, че съм минавал няколко пъти през терминала с бебе и всеки път в стаята за повиване или са спели хора, или е била изключително мръсна. Имаше дори мухъл по стените. Всъщност, в повечето случаи се наложи да отидем в едно от кафенетата. Попитах също защо на табелката пише „Baby room“ на английски, а на български – „Стая за майки с деца“. Българските бащи нищо общо ли нямаме със сменянето на памперси?

Седмица по-късно получих мейл, че се прави проверка. След още седмица получих следният отговор:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ЮРУКОВ,

Благодарим Ви за отделеното време и за гражданската позиция, която заемате чрез отправените коментари и препоръки.

Вашето мнение е ценна и полезна информация и Ви уверяваме, че то ще допринесе за подобряване качеството на предлаганите от нас услуги.

Веднага след подадения от Вас сигнал, стаите за деца в обществената зона и в граничната зона на Летище София бяха боядисани, почистени и приведени в приветлив вид. Възложено е на дежурни служители от отдел „Терминали“ да извършват постоянни проверки и да гарантират поддържането на стаите в изряден вид.

Във времето от 23:00ч. до 04:00ч. стаите за деца се заключват с цел да бъде избегнато неправомерно ползване.

Като се надяваме случаят да не остави у Вас негативно отношение спрямо „Летище София“ ЕАД, Ви пожелаваме приятни бъдещи пътувания.

С уважение,
Comments Sofia Airport

Това, разбира се, трябваше да се провери и помолих в Twitter, ако някой минава през летището, да ми прати снимки. Няколко души откликнаха в следващите дни. На снимките им стаята определено изглежда по-добре – поне спрямо състоянието, което си спомням. Дори табелката е сменена на „Детска стая“. Благодаря на @Zmeyche, @inovakov и @thefuriousdi за помощта.

След няколко месеца ще минавам през летището и ще погледна дали стаята се поддържа. Дали е чиста зависи до голяма степен и от обноските на ползващите я, но е задължение на летището да я пази в добро състояние. Радвам се, че реагираха на сигнала ми и се надявам, че ще отделят средства да направят поне още една стая в обществената зона. При такъв пътникопоток е странно да има само една отвън, макар в зоната след проверката за сигурност да има още. Всъщност, няма да е зле да сложат карта на летището на сайта си, защото стаята явно не се намира толкова лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.