Оттегляне на коментари в блога и промяна в лиценза

Преди няколко седмици получих молба определени коментари в този блог да бъдат изтрити. Молбата беше от авторът им и засягаше около 90 съобщения. Той е един от ядрото от антиваксъри, за които съм писал многократно. Обясни, че е променил начина си на мислене и вече не иска името му да се свързва с позициите, които е заемал под статиите ми.

Като цяло нямам политика да премахвам коментари, с изключение на крайни случаи на обиди към семейството ми. Уважавам обаче решението му и добавих функция за маркиране на коментарите като оттеглени.

comment

За целта допълних лиценза на блога формализирайки процеса. Запазвам си правото да възстановявам така скрити коментари, ако забележа, че активността му по темата не е спряла и позицията му не се е променила видимо. В такъв случай остава единствено да се обърне към търсачките и да иска скриване на срамното за него съдържание, както явно е направил Жорж Ганчев с ДС миналото си.

Човекът, който ми писа с тази молба, поддържа един от основните антиваксърски сайтове на български език. Предвид новата позиция, която изрази, очаквам, че сайтът ще спре да работи. В противен случай не виждам защо трябва да възприемам думите му на сериозно. Аналогични ще бъдат действията ми към бъдещи такива запитвания.

8 коментара

  1. Интересно е да чуя/видя , ако знаеш мотивите му да си промени мнението ?

  2. Просто исках за лична информация да знам кой от всички сайтове пълни с дезинформация скоро ще се самосвали. Защото имам познати четящи такива неща и ще имам още едиб аргумен (освен всички обективни).

  3. Ще бъде полезно да ни информирате за развитието. Т.е. действителна ли е промяната или мимикрия.

  4. Поздравления за елегантното решение! От публикувания скрииншот не става ясно дали кликване върху „Прочетете още“ разкрива коментара, но дори и да не, пак е добре. Все пак, струва ми се, дори самият коментар да не се показва, поне авторът бива да е ясен. Ситуацията е доста сходна с Жоржганчевата и напълно си заслужава изхода „Отишла камилата за рога, върнала се без уши“. 😉

  5. Не знам дали ще го направи. Имам съмнения, но в крайна сметка въпросът не беше повдигнат от мен и не мога просто да заличавам съдържание само защото някой твърди нещо. Иначе „прочети още“ сочи към лиценза на блога, не към оригиналния коментар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.