Оттегляне на коментари в блога и промяна в лиценза – част 2

През ноември писах за молба към мен да залича определени коментари в този блог. Авторът посочи като причина, че е съзрял и се приоритетите му са се променили. Не искаше да го идентифицират с това, което е написал в блога ми. Разбирам го напълно предвид всичко, което беше изредил като мнения.

Както знаете, не трия мнения, освен когато не става въпрос за открита реклама или не нападат семейството и близките ми. Затова вместо да изтрия написаното от него, го скрих за всички посетители и търсачки. Условието обаче беше, че ако видя индикации, че заявената промяна в позицията му не отговаря на истината, ще възстановя коментарите. Това е съдържание публикувано на сайта ми и според лиценза то става публична собственост. Не може току-така да се заличава само, защото вижда, че коментарите му в миналото са били безсмислени и срамни.

Точно това направих днес – възстанових всички 90 коментара. Става въпрос за един антиваксър коментиращ под статията ми Зли ваксини или глупави родители. Той администрира един от сайтовете им на български език, който разпространява най-много заблуди по темата сред младите родители. Също така е сред най-активните в антивакс групите и съответните теми в БГ Мама. Нямам намерение да ги линквам тук.

Не съм очаквал да промени мнението си. Нямам илюзии, че това ще стане при някои от тази група хора. В молбата му обаче имаше заявка за промяна на поведение, а такова не се видя в последните месеци. Нито е спрял сайта си, нито е спрял да разпространява фалшиви новини. Това означава, че молбата му е била куха и няма причина коментарите му да останат скрити.

2 коментара

  1. А ти явно много си се вживял в ролята си на последна инстанция по въпроси от морално, здравословно и социално естество. Предвид произхода на месечните постъпления по сметката ти е напълно придвидимо и разбираемо, но зЕми пОсмали малко, защото престараването ти има обратен ефект.

    Т.е. от много старание и прилежност допускаш същата грешка, която колежката ти по липса на елементарен морал и човешки качества Лидия Стайкова допусна, а именно – от толкова пяна около устата по определени теми лъсва цялата ви финансово-обусловена мотивация. Връзките не ги коментираме, те са видими и за незапознатите.

    Не за друго ти обръщам внимание върху този детайл, а просто да се постараеш повече, че дядо Сорос ще спре да плаща за това, което ти поддържа текущия стандарт на живот 😉 А и, както казах, постигаш обратния ефект подобно на Иво Инджев и Лидия.

    Със здраве и умната 🙂

  2. Интересно ми е защо си мислиш, че знаеш колко пари влизат в сметката ми и от къде. Не получавам пари нито от реклама, нито от НПО-та, грандове или фондове за блога, статиите ми в други медии или който и да е проект, който правя. Знам, че концепцията за доброволният труд и безкористния активизъм е чужда за дребните душички, но това си е ваша работа.

    Този сайт е мой и мога свободно да определям какъв е лиценза на всичко публикувано в него. Същото важи и за коментарите. Не приемам премахването на съдържание и в тези две статии разписах защо. В случая въведох нови правила при искрена промяна на позиция. Щом не е искрена, описал съм достатъчно добре какво става. Не съм последна инстанция по нищо – просто това е моят блог и аз решавам какво се случва в него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.