Стара и изпитана мярка за предпазване от новата чума

Покрай паниката с COVID19 реших, че е крайно време да върнем тези в обръщение. Чумата иде и аз съм подготвен!

Малко странно ме гледаха в метрото и леко трудно се диша в това, но ухае хубаво от цветята и миазмата няма да ме догони. Ето, не съм болен днес, нали? Значи работи.

Направих тази маска за около час снощи. От хартия е, но ако имате кожа няма да е много трудно използвайки същите модели. Някои дори я правят от хартия и отгоре залепват кожа, за да хванат по-добре формата.

Използвах дебел картон по подобие на другите хартиени модели, които съм показвал преди. След това го боядисах с черни водни бои, така че да остане зацапано. За прозорците за очите импровизирах с пластмаса и черно тиксо. Моделът ще намерите тук, но има много други в мрежата, включително с типичната за онова време шапки.

Ако все пак не искате да се давате на паниката, но искате да научите повече за вируса, запомнете, че трябва редовно да си миете ръцете, да не си пипате устата или очите докато сте навън без да са ви чисти ръцете и да ограничавате контактите с болни със симптоми на грип. Това е единственият начин да се защитите. Ще намерите повече информация и съвети на страниците на НЦЗПБ, МЗ и ECDC. Не разчитайте на социалните медии и кафявите сайтове, защото най-често ще срещнете фалшиви новини и евтини сензации.

3 коментара

  1. Каним те в с.Кабиле, Ямболско, на Маскараден фестивал Кукерландия ! Гарванът, който гони заразата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.