Документалната трилогия на Генка Шикерова „Социалната война”

Навярно, сте го виждали из мрежата, но си струва да се повтори отново. Този документален филм беше крайно нужен и е жалко, че някой не се е наел да го направи в началото на миналата година преди нещата да стигнат до тук. За жалост това е състоянието на медиите в България, а сам журналист не може да се наеме с такова разследване. Дори сега националните телевизии отказват да излъчат трилогията, въпреки, че им е предоставена безвъзмездно от продуцентите от DNews.

За темата за групата, която наричам „торбаланците“, писах през септември. Прегледах активността, за какво говорят, кои са най-активните членове в ядрото, кой създава съдържанието и какво може да научим от профилите им. От тогава доста от тях бяха „изчистени“ и по-радикалното съдържание беше изтрито. Групата вече се е превърнала в политически активна, а връзките с крайни религиозни елементи и националистическите партии не се крият.

Тук ще намерите списък с всички излъчени части от трилогията, заедно с неизлъчени откъси. С добавянето на последния епизод идната седмица, списъкът ще се обнови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.