Документалната трилогия на Генка Шикерова „Социалната война”

Навярно, сте го виждали из мрежата, но си струва да се повтори отново. Този документален филм беше крайно нужен и е жалко, че някой не се е наел да го направи в началото на миналата година преди нещата да стигнат до тук. За жалост това е състоянието на медиите в България, а сам журналист не може да се наеме с такова разследване. Дори сега националните телевизии отказват да излъчат трилогията, въпреки, че им е предоставена безвъзмездно от продуцентите от DNews.

За темата за групата, която наричам „торбаланците“, писах през септември. Прегледах активността, за какво говорят, кои са най-активните членове в ядрото, кой създава съдържанието и какво може да научим от профилите им. От тогава доста от тях бяха „изчистени“ и по-радикалното съдържание беше изтрито. Групата вече се е превърнала в политически активна, а връзките с крайни религиозни елементи и националистическите партии не се крият.

Тук ще намерите списък с всички излъчени части от трилогията, заедно с неизлъчени откъси. С добавянето на последния епизод идната седмица, списъкът ще се обнови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.