Бацилите като серийни убийци

‍ Вирусолозите: Открихме серийния убиец. 拾 Искаме да предпазим обществото.

 Атенуирани ваксини: Ето, показваме ви серийния убиец, но е онемощял и вързан. Знаем, че тук има поне минимална сигурност, така че вероятността да избяга е нищожна, но дори тогава не би стигнал далеч.

 Инактивирани ваксини: Ето, показваме ви отрязаната му глава, за да се научите как да го разпознавате. Добре е заключена, видимо не може да избяга, но някои все пак може да се стреснат от гледката. Молекулни ваксини: Няма да ви показваме нищо, но ще пуснем сред вас запознати с него, които да ви предупреждават. Най-вероятно ще се спогодите с тях.

 мРНК ваксини: Няма да ви показваме нищо от убиеца. Ще ви дадем обаче подробен чертеж на шперца, с който влиза с взлом при жертвите. Така ще може да си го направите сами и да го разучите. Ако видите някого с такъв шперц, знаете какво да правите. Рисковете включват порязване на хартията на чертежа.

嵐 Антиваксъри: О, не. Не ни трябват такива неща. Вярваме, че всеки има нужда да се сблъска с подобни серийни убийци. Е, от кога е имало такива и сме си добре, а и е важно за развитието на детето да се сблъска с убийци и да се научи по естествен начин как да се защитава от тях. Да не говорим, че повечето деца не са от типа на жертвите, които тоя предпочита, така че за какво е врявата? Още повече, че мислим, че са силно преувеличени твърденията колко е бил жесток – просто си е играел с тях. Всичко това е голяма конспирация – едни само искат да правят пари, за да разпечатват, показват и да плашат децата. Представяте ли си как ще се отрази на детското съзнание грозната гледка на снимка на един престъпник? Далеч по-добре е да го срещне на живо!

6 коментара

  1. Биг-фарма: Този път не трябва да пропуснем възможността да прилапаме някои и друг милиард. Стадото трябва да бъде остригано и издоено сега. Не се знае дали след 3-4 месеца номерът ни ще мине.

  2. Фабрика затролове: Ура да живее Роската! Биг-фарма би изкара повече пари, ако работим в нормална обстановка и няма Ковид. Но някои отдавна са остригани и с издоени мозъци.

  3. Биг-фарма: Уволняваме директора по продажби и назначаваме Даката. Той е изчислил как да изкараме повече пари и колко, въпреки че ние не работим за печалба, а за добруването на хората.

  4. Тая цялата бацилна история започна като поредния грип, стана сериозно, развива се хаотично, ще угасне по някое време но отзад прозира някакво извратено мислене, което плашещо.
    Ок, имаме хора загрижени за инфекциите, които морят наистина много хора по-света всяка година, вкл. и от грип с всичките му мутации.
    хората имат визия, че могат да си позволят и направят нещо да подобрят нещата.
    Срещу инфекциите работят ваксини, даказано работи от много години.
    Обаче, да произведеш ваксина срещу морбили е едно, а срещу грип с всичките му изменчиви щамове и мутации всяка година – друго.
    Технологията толкоз напредна, че може да се пипне РНК и на теория производството на такава ваксина може да се проектира и реализцира за много кратки срокове.
    Обаче дали работи или не – трябват много опити, време и пари.
    Методът е както винаги в тия неща – Проба-Грешка-Поука и пак обратно.
    Сега с тоя глобален експеримент тия неща ще се изучат, полират, подобрят.
    И да, в един хубав момент в бъдещето ще е налице технология, която да позволява предпазване от различни, дори и непоявили се, вируси.
    Кой ще е притежава и за какво ще я използва?
    Грубо погледнато няма кой знае каква разлика в ситуацията в Света преди 100г когато теоретиически и донякъде практически е започнала да се развива и ядрената технология и овладяването на атома.
    Пръво изпробван в поредната Световна Война, после овладян за „мирни цели“, но все още използван като реална заплаха.

  5. Това което се случва в последните две години е безумно.
    Самата идея на ваксините е превенция,но винаги има едно но..
    Има си задължителен тестов период и едва тогава масова имунизация а не както сега игра на руска рулетка.

  6. Тестовият период всъщност е много кратък. Причината ваксините да отнемат толкова време е търсенето на финансиране и бюрократичните глупости, които понякога бавят с години една разработка. Тези неща сега бяха ускорени на максимум. Същинското тестване не е повече от няколко месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.