Лиценз

Освен ако изрично не е упоменато, съдържанието, мултимедията и кодът на този сайт са лицензирани с Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5. Това в общи линии означава, че може да копирате, използвате, променяте и споделяте съдържанието или кода на сайта, но за целта трябва да упоменете, че сте го взели от мен и резултатът да бъде лицензиран по еквивалентен начин. Целта е да позволи на други да се възползват от създаденото от мен, но в същото време да ги подтикне и те да го споделят от своя страна.

В същото време си запазвам правото цитати и текстове да бъдат свалени когато видимо противоречат на фактите или твърденията, които съм направил на тази страница. Използването на каквито и да е ресурси и съдържание тук с цел дискриминация, шовинизъм, насаждане на омраза или разпространение на фалшиви новини ще бъдат причина да изисквам това съдържание да бъде свалено, както и да предприема други мерки по официалните канали на търсачки, социални мрежи и полиция.

Препечатване на статии

Доколкото горния лиценз не ограничава дословното препечатване на цели статии, от чисто блогърска гледна точка това е сива зона. Позволявам копирането на мои статии в други сайтове при следните три правила:

  1. Трябва да бъда упоменат като автор заедно с линк към оригиналната страница в блога ми и това трябва да стане в самото начало на статията, а не в края.
  2. Всички линкове от оригиналната статия, които сочат към вътрешни статии в блога ми (започващи с yurukov.net) трябва да бъдат запазени. Това гарантира цялостта на статията, защото някои откъси нямат смисъл, ако съответен линк липсва. Запазването на външните препратки е по желание.
  3. За използване на мултимедията в съответната статия, прочетете раздел „Мултимедия“.

Ще се радвам също така, ако ми пращате кратко съобщение или коментар с линк към вече препечатаната статия, за да мога да я линкна от оригиналната.

Мултимедия

Голяма част от снимките, апликациите или клиповете, които съм добавил за илюстрация или допълнение на информацията в статията, се споделят с общия ми лиценз. При препечатване на моя статия и включването им в новия сайт няма нужда от изрично упоменаване, че са взаимствани от мен. В противен случай това е препоръчително, особено, ако е ясно, че аз не съм автора им. В не малко случаи аз съм използвал снимки, които имат специални лицензи. За тях съм направил отделни уговорки с авторите да ги показвам с ниска резолюция и да ги посочвам като източник. Тези уговорки не включват отдаването на права за използване на трети лица. Там където е упоменат автора има съответно и линк, на който може да научите повече за лицензите им и да се свържете със него/нея.

Коментари и съобщения

Всички коментари поставени под статии и съобщения изпратени през формуляра за контакти стават автоматично част от публичния домейн. С натискането на бутона за изпращане, авторите на тези съобщения и коментари се съгласяват, че може да ги публикувам за неопределен период от време. Авторите нямат право да изискат промяната или заличаването им. По моя преценка някои коментари може да бъдат маркирани като спам или заличени заради неблагоприлично съдържание. Нямам право да променян смисъла на съдържанието на коментарите въведени в този блог. Запазвам си правото да публикувам съобщения изпратени през формуляра за контакти.

Ако желаете определени ваши коментари да бъдат заличени, тъй като сте променили значително позицията си по определена тема, това е възможно в определени случаи. Моля изпратете ми запитване с описание защо искате да ги премахна. Коментарите няма да бъдат изтрити, а ще бъдат маркирани като скрити под страницата. Независимо от положителен отговор на това ви запитване, запазвам си правото да ги възстановя, ако забележа, че позицията ви всъщност не се е променила по въпроса.


Ако имате въпроси или специални предложения, за които не намирате информация в CC лиценза или на тази страница, моля свържете се с мен.