Тъй като май доста хора имат проблем с аватарите, току що направих едно малко скриптче, което да ви помага с това.
Намира се в дъното на страницата за профила ви. След като си изберете някоя снимка за аватар, изберете я във формата "Оразмеряване" и натиснете "Оразмери".
ВНИМАНИЕ: Това няма да качи снимката и да я направи аватар, а само я оразмерява и ви я връща готова за качване. След като нариснете бутона, ви се отваря нов прозорец и съобщение за сваляне на снимка, която се казва "resize.jpg". Запаметере я някъде, вижте дали ви харесва така и после я качете през формата малко по-горе.
Една малка подробност е, че снимката, която се опитвате да оразмерите не трябва да е повече от 3Мб, но ако някой ми намери толкова голяма снимка, евала. Другото е, че ако се опитате да оразмерите .gif анимация, скрипта ще ви върне само първия фрейм.
Лесно, а?
PS: Ако се питате, защо не съм направил направо да се качва оразмерената снимка? Ами първо за 5 мин. това успях да направя и второ, скрипта за качване на снимките е толкова сложен, че ще ми трябва 2 дни за да го разбра, а чесно не ми се занимава чак толкова.