Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Компютри и технологии Win Vista
  
Потребители писали по темата: yurukov, Afu-Ra, damyan, Юзбаши
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Win Vista
Автор Съобщение  
 
15 Nov 2006 13:58 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Някой има ли намерение въобще да си инсталира vista? Аз лично не. Може би ще изчакам да видя как ще се представи на пазара и като го позкърпят, може и да го пробвам. XP-то просто ми работи достатъчно добре за сега и не искам да рискувам.




 
15 Nov 2006 20:32 Цитирайте
Afu-Ra
Мнения: 341



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

За мен риска е да загубя просто малко повече време в инсталиране. Ако имам такова с удоволствие бих пробвал Вистата. Така или иначе не можеш да имаш крайно мнение преди сам да се увериш за какво става въпрос.




... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
 
30 Nov 2006 13:50 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Vista била много по-надежна от предишните windows-и и бил неуловим за вируси. Може, но му давам 3 месеца и ще започне много яки атаки към него. Първо, че са си пренаписали кода, което означава, че има много грешки. Каквото и да си говорим когато нещо бъде написано, каквото и да правиш ще има грешки, които после с времето се оправят. Кода на XP го чистиха с години и пускаха по няколко кръпки на месец. Да не искат да ми кажат, че сега са ги изчистили!

Хубавото обаче, е че сега може да са изчистили някой от старите системи и да са го оптимизирали. С новия hardware идват и нови възможности и може да са ги използвали. Определено си мисля, че ще изглежда по-добре и ще върви по-добре, но въпроса е колко ще е несигурна системата.

И колко ми се иска да има такива мощни инвестиции в Linux. На него не му трябва много - системите работят много добре, ядрото е стабилно, има широк избор от програми. Едниственото, което му трябва е добър interface и инсталация. Help center няма да е лошо също. Трябва да се направи една дистрибуция с която и баба ми да може да работи и тогава направо ще избухне. Обаче micro$oft си цакат за да не става така.Мисля, че наскоро една община в Англия поска да инвестира в прехвърляне на unix системи, но после някакси решиха, че не било толкова изгодно На кво ти прилича . Как става тази работа?




 
30 Nov 2006 17:04 Цитирайте
damyan
Мнения: 16



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Хаха, неуловима за вируси... Вече показаха на един security-forum как може да бъде "изигран" patchguard-a (Кернел-защита).А иначе има и добри начинания, например User Access Control (UAC), Super-Prefetch(ще може да буутва даже от флаш-памет) и т.н. Лошото е, че всичко това е на цената на ресурсите. Нямам намерение да си купувам нито core-duo, нито 2 gb ram, нито видеокарта, можеща DirectX 10, само за да мога да виждам аеро-десктоп с 3D-прозорци. Моята ми мила машина с Win XP/Debian Testing си ми е прекалено свидна Smile
Да изчакаме и да видим, както се казва.
Дамян
 
30 Nov 2006 17:51 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ами да - това е все едно да си купиш 150см. телевизор с всички екстри за да можеш да гледаш dvd. Не че нещо, ама ще си е гъзария, но гъзари колкото щеш. Да не говорим, че щом системата ще е толкова тежка дори и да си ги вземеш всички тези неща, пак ще ти хаби 50% от ресурсите само за да ти се въртят прозорците пред очите. Интересно ми е как Apple са направили подобни неща още преди доста години и вече се имат за нещо нормално там. Примерно като минимизираш прозореца ти се свива като лист хартия и се прибира където му е иконката. Или като сменяш екраните всичко се завърва все едно всеки екран ти е страна на куб. Не очаквам нещо по-добро от vista. Все пак M$ досега само от Аpple крадат, а идеите които взимат от opensource обществото въобще не ги и имат за кражба.




 
03 Dec 2006 8:09 Цитирайте
Юзбаши
Мнения: 352



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Една-две години след излизането си ще стане просто наложителна смянатя. Няма да има драйвери за ХР, M$ ще спрат техническата поддръжка. Просто няма да имаш друг изход. А пък и вистата изглежда добре :)




If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Компютри и технологии Win Vista
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004