Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Философия и политика Николай Добрев бил национален герой, разбираш ли
  
Потребители писали по темата: Makedonski
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Николай Добрев бил национален герой, разбираш ли
Автор Съобщение  
 
04 Feb 2007 15:47 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Как няма да не са промити мозъците на българите, като БСП са толкова налги. Изведнъж Николай Добрев и Първанов станаха героите на 97ма. Няма такава простотия. Ама Дилов веднъж добре го каза: "Ако на българите и пишките им бяха толкова къси, колкото паметта, отдавна да сме изчезнали"

Цитат:
Събитията от четвърти февруари 1997 година трябва да влязат в учебниците по история, това заяви президентът Георги Първанов по време на дискусия на тема „4 февруари – десет години по късно”

бърза, докато още може да наложи какво да бъде съдържанието

Цитат:
Държавният глава акцентира още и върху идеята за спазването на гражданския мир преди 10 години. Лягахме и ставахме с молитвата да не се пролее и една капка кръв, каза Георги Първанов.

все едно не точно неговите хора наредиха на полицията да бие студентите пред парламента. а Добрев-звездата в тия събития се водеше министът на вътрешните работи

Цитат:
Първанов завърши речта си, че за него образец за лидерство през последните 17 години е Николай Добрев.

евалата на Добрев. жалко само, че никой нямаше да се сети за него, ако нещата не бяха на умирачка. сега обаче е звезда

http://darik.net/view_article.php?article_id=117088

а ето един коментар отстрани:

Цитат:
Как АЕЦ Козлодуй скри наследството на Луканов и Виденов

Днешната "Неделя 150" не пропусна да навее тъжни спомени за бъдещето. В нея взе участие "Георги Готев". Да, точно така беше представен той от водещия на предаването на държавното радио Величко Конакчиев. Темата трябваше да бъде 10 години от "онези събития", според водещия.

Любопитно е, че най-напред, не се разбра кой е Георги Готев. За нас журналистите, той може да бъде колега, заместник-главен редактор на "Стандарт", началник на пресцентър "България в ЕС" и съветник на президента Георги Първанов по външнополитически въпроси.

Според водещия на "Неделя 150" обаче той беше, просто, Георги Готев, който се изказа в качеството си на такъв. Обикновено е прието, когато някой се изказва по някоя тема и мнението му има обществена значимост, той да бъде представян. Разбираем е проблемът на В.Конакчиев, който явно не знаеше, как да представи Готев. Дали като "колегагата Готев"? Дали като "съветника на президента Първанов"? Дали като "шефа на пресцентър България в ЕС"? Дилемата е сериозна и говори добре за личността на г-н Готев, който очевидно е встестранно развит.

Но, ако оставим този проблем настрана, съвсем очевидно стана в каква роля се изказва Георги Готев. Още първите му думи бяха за "правителството на Иван Костов, което окраде страната". Явно, тук Готев се изказа като съветник на Първанов.

След като с тази фраза отбеляза 10-та годишнина от деня, когато БСП върна мандата си за съставяне на правителство, Георги Готев премина бързо, много бързо, на темата за 3 и 4 реактор на АЕЦ Козлодуй. Той отбеляза най-напред, че "единственият човек, защитавал през всички тези години реакторите е президентът Георги Първанов". Очевидно, това изказване беше като зам-главен редактор на "Стандарт" и като съветник на президента, а може би, и като началник на пресцентъра България в ЕС?

Нека се върнем на темата за 10-та годишнина. Колкото и бързо да я подмина г-н Готев, не можем да забравим това, което стана тогава. А това, което хора като г-н Готев и БСП искат за забравят или да подминават бързо е, че правителството на бившите комунисти, ръководено от Жан Виденов и избрано през 1994, успя за много кратко време - около 2 години, да предизвика толкова остра финансова и икономическа криза, че в края на 1996 и началото на 1997 инфлацията се движеше около 500% на месец, заплатата беше станала 10 /ДЕСЕТ/ долара на месец, а пенсиите - 2 /ДВА/ долара на месец. България беше в икономически и политически колапс.

Разбираемо е желанието на бившите комунисти да не желаят да си спомнят за тези моменти, когато преди 10 години, БСП се отказа да състави ново правителство, защото очевидно не можеше да го направи. Духът беше изпуснат от бутилката и някой трябваше да спасява положението. Този някой беше десницата, която трябваше да овладее икономическата криза и инфлацията, което тя направи. Сега, този период може да бъде отхвърлян от говорители на президента и тогавашен лидер на БСП като "времето, когато Костов окраде България".

Любопитно, защо г-н Готев подмина другите обири, станали по времето на Виденов и БСП/БКП като, например, фалитите на 14 банки? Тези фалити ликвидириха спестяванията на милиони българи и удари най-вече пенсионерите, но осигури богат и щастлив живот на много представители на това, което Бойко Борисов нарече днес "червената номенклатура". Да, това наистина беше обир. При това - поредният обир, след първия, извършен от Андрей Луканов през 1989 и 1990 година.

Разбираемо е изказването на хора като г-н Готев, чиято биография показва недвусмислено къде принадлежи той. Дали паметта на всички българи е толкова къса, че да не помнят, какво се случи между 1994 и 1996 и четири години по-рано, когато на власт беше отново БКП? Или гроздовата ракия и продажбата на земи за застрояване от вратове и ченгета са по-важни?

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=1932713

ама проблема не е във Величко Конакчиев. и той деца храни. пък не е като Иво Инджев да го уволниха отдавна от една по-независима медия. и от Дарик не смеят нищо да кажат. добре, че поне хората от бившата българска редакция на БиБиСи не ги е страх да нарекат нещата в очите.
 
06 Feb 2007 9:19 Цитирайте
Makedonski
Мнения: 410



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

А ето едно тълкувание, в което може и да има известна доза истина:
БСП предала властта през 1997, за да избегне съдебни процеси
Цитат:
Красимир Райдовски, бивш служител на комунистическите тайни служби и бивш ръководител на пресцентъра на правителството на Виденов, заяви в интервю за частната национална телевизия Нова ТВ, че в началото на 1997 Иван Костов от СДС и номинирания за премиер от БСП Николай Добрев са постигнали лична договореност, че социалистите ще отстъпят властта, а десните няма да ги преследват. Райдовски заяви, че СДС са били подготвили списък, с който се забранява напускането на страната на министри и служители на правителството на Жан Виденов, подало оставка в края на декември 1996, след като предизвика остра икономическа криза в страната.

http://kafene.net/news.html?fb_990998_anch=1935212

Единственото, което ме смущава е, че доколкото аз си спомням през 1997 ОДС спечели парламентарни избори, а не прокурорски или съдебни. Ама знам ли, в тая държава министър-председателя трябва да съди, а прокурора да коментира по телевизията; доносниците стават президенти, а телохранителите - кметове.
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Философия и политика Николай Добрев бил национален герой, разбираш ли
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004