Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Полезни Болно гърло
  
Потребители писали по темата: unix, yurukov, gafas
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Болно гърло
Автор Съобщение  
 
21 May 2007 8:31 Цитирайте
unix
Мнения: 4



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Ето малко изпитани съвети за това "как да се справим когато ни боли гърлото без да хвърляме луди пари за хачета":

1.) Вземете една връзка лук (в PENNY връзката е 1,5кг ~ 1,80 euro, в ALDI - 0,5 kg ~ 0.50 ~ 0.60 euro). Нарежете 4-5 глави лук на ситно, вземете една кърпа, която може да прежалите сложете нарязания лук (може да не е всичкия, а на порции) в кърпата, завържете същата здраво и започнете да стискате вързания лук над съда, в който ще събирате сока (от лука). Ще се поизпотите малко, но ще го изцедите Wink От така изстискания луков сок взимайте по една чаена лъжичка по 3-4 пъти на ден. Препоръчително е една сутрин, една обед, една към 16:00 и една преди лягане.

Съвет: Ако се чудите каква кърпа да изкопате, може да ползвате някои чорап за предпочитане изпран и който едва ли ще ви трябва после.

2.) Взимате лайка (лайкучка) (не знам какви са цените, но знам че в dm ще намерите лайка в пакет или наилонов плик ), сгрявате вода и си правите чай, с получения чай си правите гъргара през 30 мин.. Разбира се, ако искате след или преди гъргарата пите чай от лайка, но тогава ще ви трябва повече лайка Very Happy

3.) Чай (за предпочитане билков от лайка, мащерка, мента и т.н.) с мед и не жалете меда - най-много да оздравеете по-бързо от него, а за госпожиците да не се пртесняват, вярно, че 100г мед съдържа ~310 KKal, но имайки в предвид колко повече калории изгаря тялото ви докато сте болна (дори и при най-малката настинка) няма никакви опасения, че ще качите 10 грама повече (пък и може да ги качите върху бюста )

4.) От носно лекарства, мога да препоръчам от личен опит Orofar, таблетки за смучене. НО само с таблетки за смучене, ще си карате болното гърло минимум 3-4 дена затова, ако искате бързо да оздрвеете комбинираите стъпки 1.) , 2.), 3.) и 4.)
Wink


Всичко изписано до тук е изтествано и работи! Бъгове няма, изпитал съм го на свой гръб. За любителите на антибиотици и други подобни, мога само да им пожелая късмет и попътен вятър. За всички други - освен стриктното спазване на стъпките по-горе не забравяйте, че позитивно мислещия човек е здрав човек. Поставете си за цел, че за днес трябва да спре да ви боли гърлото, следваите стъпките и аз ви давам гаранция, че ще се почуствате долеч по-добре на следващия ден, макар и не напълно оздравели (все пак, ако ви боли гърлото и носът ви ще тече ) Very Happy




Да познаваш хората е интелигентност, да познаваш себе си - мъдрост.
 
21 May 2007 12:15 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ето някой неща които аз знам:

Чай от лайка със няколко лъжички сол. Не, не се пие, а се минава с капкомер през носа. Гарантирано изчистване на носа и гърлото за ден-два. Ако имате налепи по гърлото, сложете и малко сода. Впрочем това с гаргарата пак е добре да се мине с капки през носа, въпреки че няма сол.

Една много изпитана рецепта е греяната ракия по възможност в компания. Хубаво е да сложите мед и захар и да се пие на бавни глътки и ако можете го задържайте. Дори и да не ви подейства, поне няма да ви боли. Това впрочем наистина действа и не е базик, но трябва да внимавате докато я затопляте.

Това с лука е много ефективно, но е лошо ако сте много болни, защото затварял бързо капилярите и може да получите кръвоизлив през носа. Просто действа много агресивно. Използвате го при лека хрема или като вече сте се почти излекували.

Впрочем майка ми тук суфлира отстрани Very Happy.




 
21 May 2007 14:09 Цитирайте
gafas
Мнения: 66



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

ако ви настигне гадната пролетна алергия има един изпитан на4ин да спрете да кихате. Всемате една спринцовка от аптеката, прибирате се и вадите пакета с белият прах (имам в предвид солта). Разтваряте 1-2 4аени лъжи4ки сол в една 4асха с вода, зареждате спринцовката и си я изпразвате в носа. преди това гледайте да сте си го издухали. Малко 6типе, но пък спирасх да кихасх много бързо.




Peeing your pants it like happiness,everyone can see it, but only you can feel its warmth.
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Полезни Болно гърло
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004