Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Кулинария Пълнени чушки
  
Потребители писали по темата: Geri, yurukov, ktulu
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Пълнени чушки
Автор Съобщение  
 
24 Sep 2006 21:05 Цитирайте
Geri
Мнения: 301



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Сега си спретваме едни пълнени чушки та реших да споделя как ги приготвяме Very Happy

Трябват ви : чушки (за 4 човека взимаме от Алди 2 пакета от по три чушки и се наяждаме перфектно), ориз , кайма . доматен сок , лук, мазничко, подправки(слагаме черен, червен пипер, сол, чубрица).

Значи за да поомекнат чушките може преди да бъдат напълнени да се поставят на по ниска температура в печката (след като бадат измити , но са все още цели) за около десетина минути. През това време се приготвя сместа за пълнене. Една малка глава лук се нарязва на ситно , слага се мазничко в тиган и лука се запържва. След това се взема около часа и половина ориз и се добавя в тигана като се бърка непрекъснато. Оризът ще поеме мазнината. Това около 2-3 минути. След това вземата една чаша вода и я добавяте в тигана като внимавате да не ви опръска Mr. Green .Бъркате. Вземате половин килограм кайма и я слагате в тигана като бъркате за да не залепне... Така докато каймата се пожапържи , но не прекомерно.Последно вземаме една консерва домати и я поставяме в тиган... Сместа е готова и трябва само да я подправим с подправки на вкус. Слагаме сол, червен, черен пипер и чубрица.

Почистваме чушките. Вземаме сместа и започваме да ги пълним. Готовите чушки поръсваме с малко брашно, за да ги затворим. След това поставяме капака им. Ако остане смес я разтиламе в тавата. Вземаме вода и наливаме така че да се покрият наполовина чушките. Печем около час (може и по-малко), трябва да се проверяват отвреме навреме.

Изваждаме, чакаме да изтине и ядем На кво ти прилича




(:
 
24 Sep 2006 21:36 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Аз това го правя същото, но ги нареждам в една дълбока тенджера и най-отгоре им слагам една обърната малка чиния, така че като налея вода догоре, да не изплуват. Като се налее вода, която е хубаво да е предварително гореща, за да не чакате излищно, добаете 1-2 супени лъжици солсол, за да не станат блудкави чушките. Хубавото на варенето пред печенето е, че месото на чушките не изгаря. Аз предпочитам този начин, но и двата са хубави. Даже преди 1-2 седмици бях напавил около по 10-15 чушки и от двата вида и станаха супер.




 
24 Sep 2006 21:42 Цитирайте
Geri
Мнения: 301



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Липсва само снимков матерял Smile




(:
 
24 Sep 2006 23:56 Цитирайте
ktulu
Мнения: 33



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

варенето води до по-блудкав краен продукт, докато печенето до по-"стегнат". най-добре да се комбинират двата вариянта с вода в тавата и известно врее задушаване под фолио и после запичане...
 
25 Sep 2006 19:26 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ако се сложи достатъчно сол във водата при печенето не стават блудкави. На мен ми харесват повече така, защото не изгаря месото на чушката. Докато за сместа вътре - няма голямо значение дали се пече или вари за това дали е блудкаво. Разликата е, че каймата става по-препечена в първия случай. Но нали знаете - на който както мама му ги е правила Smile .




      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Кулинария Пълнени чушки
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004