One Missed Call
Ju On 3
Batoru rowaiaru (''Battle Royale'' angliisko zaglavie) - ne e horror, no e ne6to bez analog v bqloto kino
eventualno Ichi The Killer, zavisi kak si podgotven za gore-fest (Miike e rejisior)
US - 2001 Maniacs, posledniq film s Robert Englund (mo fave horror-actor)
a ako si prospal poslednite nqkolko mesetza - Masters Of Horror 12 edno4asovi filma (trqbva6e da sa 13, ama hamerikantzite se posraha ot tvorenieto na Miike ) vsi4ki sa qki, 9 ot tqh direktno se narejdat sred liubimite mi filmi
kato imam pove4e vreme t.e. kato svar6a s taq pora4ka na rabotata, 6e prekrastq temata na Horror (ili napravq takava) i 6te drasna nqkoi ne6ta
mmmkey?
24 Feb 2006 23:33
ahu Мнения: 441
2001 Maniacs
(2005)
directed by: Tim Sullivan
written by: Chris Kobin & Tim Sullivan
лично на мен ми хареса, приятно филмче, далече от големите в жанра, но идеално за разпускане. Robert Englund естестевно си играе ролята перфектно готино slasher-че
малко неприятно впечатление прави че всичко става някакси набързо - около 20тата минута падна първата жертва, убийствата стават за секунди и после айде следващия, няма го истинското удоволствие от гоненето, измъчването (психически и/или физически) и чуството за добре наказан teen (и като всеки себеуважаващ се slasher - жервтите са разкрепостени teenager-и ) иначе е доволно нецензуриран, приятно съм изненадан от този факт
определено ми подейства доволно релаксиращо след тия 7 нощни смени ^_^ лична оценка 7.5/10, ако не си фен на Englund 6.5/10
mmmkey?
06 Jul 2006 6:40
arterybg Мнения: 242
deleted
06 Jul 2006 21:01
shitto happens horror фен крачи смело из Darmstadt без страх че феновете на Lost и Friends ще го линчуват с камъни насред Luisen-a
нямам спомен да съм казвал че Ichi The Killer e 13тия епизод от Masters of Horror Imprint е (а трябваше да е 9ти )
към 2рия сезон нещо няма да подхождам с големи очаквания, че май Uwe Boll ще прави една от сериите ебати... Поне Argento, Carpenter и Hooper засега са налице ^^
ако не си гледал оригинала на The Hills Have Eyes (и не можеш да си го намериш) гледай римейка, доволно добър. (ако си гледал оригинала, пак гледай римейка де, но е по-добре първо оригинала)
ако гледащ нещо яко сподели
mmmkey?
07 Jul 2006 7:27
deleted
09 Jul 2006 8:15
.dd
dd..
09 Jul 2006 9:46
под умерено брутален имаш предвид, че за целия филм бруталиите бяха малко, или че сцената с мъченията не беше много брутална O_o не си криви душата ;P
така и така си тръгнал от бруталните епизоди (ако Imprint е първия който гледаш де), щеш не щеш ще трябва да понамалиш темпото с другите бих ти препоръчал за следващи Jeniffer, Cigarette Burns и Dreams In The Witch House. в Jeniffer има gore-чица, в останалите що-годе, а и последните 2 са ми от любимите (както май ти писах)
ако пък Takashi Miike почне много да ти харесва (като гледаш и Ichi The Killer) гледай неговия филм от Three Extremes - "Box" (или направо и 3те, другите 2 са също много добри, дори "Cut" ми хареса колкото и "Box")
mmmkey?
09 Jul 2006 15:05
dd.
dd..
09 Jul 2006 19:27
лично за мен Imprint си е валхалия на жестокоста за невероятната история, дълбоките персонажи и прекрасната режисура няма какво да си говорим - Мийке. Гледай наистина Ichi The Killer и Box и ще разбереш защо тези неща не ме учудват в неговите филми, просто не съм очаквал друго. и за мен бруталноста не е само чревца, кръвчица и месце прорязано от кокалче, но филмите на Мийке са си винаги един малък gore-fest. но определено за мен Imprint е кървав и жесток, гледай Jeniffer и ще видиш бруталноста в истинския й, чистия и вид. сега няма да давам примери защо Imprint за мен е жесток, докато Jeniffer брутален, че ще spoil-на като ги гледаш спокойно ще можем да драснем едно сравнение Miike <-> Argento (не напълно, само на епизодите от Masters of Horror, цялото им творчество е доволно обемно за да можем да "драснем" каквото и да е по него)
(гледах некфо ставащо за гледане screener-че на Silent Hill, не помня друг филм, при който се редуват добри, да не кажа много добри, horror-моменти с унищожителна скука.......)
mmmkey?
09 Jul 2006 21:48
dd.
dd..
11 Jul 2006 14:50
Shutter
(2004, Thai)
Най-накрая успях да гледам нашумелия (из horror-средите) Shutter. Ghost story. Азиатска, т.е. много добра. Определено един от най-добрите филми от този тип които съм гледал в последно време. Допадна ми почти колкото One Missed Call.
Лична оценка 8/10, въпреки че ми се стори на моменти доста муден. Но историята не ме остави да го зарежа. А тя (историята) определено е доста добра, не е нещо напълно ново и уникално, но се различава доволно много от стереотипа "утепахме някой/някоя и сега ще му/и духаме супата". На няколко пъти се оказа че нещата не са такива каквито си мислех че са, което естествено ми хареса, все пак всички обичаме изненадите От към gore-аспекта филмчето е добре сложено - без излишни кървища (да не казвам никакви), добре пипнато духче (нормално за тези от азиатското кино и откраднатите от там подобни в Hollywood) и 1-2 стряскащи момента тип "изненадващото ДЗАК".
Не е от must see филмите, но всеки който си пада по ghost story филми няма да съжелява (е, за върлите фенове на horror-a си е почти задължителен)
P.S. arterybg как вървят Masters of Horror? ^^
mmmkey?
15 Jul 2006 12:40
dd.
dd..
15 Jul 2006 14:52
Ъ?
заглавието на филма е... When Darkness?
mmmkey?
15 Jul 2006 14:55
dd.
dd..
15 Jul 2006 17:09
wtf пич кажи ми точното заглавие, в imdb.com намерих само "When Darkness came" от 1931ва, за него ли говориш?
в момента гледам Subject Two, интерестно indi филмче, направено от супер-малък екип (мисля че е съставен от само 3ма ) филмчето засега бива, да видим нататък как е...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума