Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Учението Bauingenieurwesen - впечатления
  
Потребители писали по темата: bayesian, yurukov
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Bauingenieurwesen - впечатления
Автор Съобщение  
 
16 May 2008 14:40 Цитирайте
bayesian
Мнения: 4



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Здравейте!
В момента съм в 11. клас в езикова гимназия и тази зима ще държа DSD изпит. Готвя се сериозно по немски и се надявам да го взема. Проблемът идва с това, че имам трудности с избора на специалност и си нямам представа какво точно искам да работя след време.
Засега съм се насочил към Bauingenieurwesen и съм се спрял точно на Darmstadt-Uni, защото се води един от най-добрите университети за строителни специалности. Надявах се някой да може да ми даде по-подробна информация за специалността, а също и да ми отговори на един-два въпроса.
Ще трябва ли да започна уроци/курсове по висша математика преди да замина да следвам? Говори се, че в Германия се почва от начало и може да научиш всичко, от което си нямаш понятие, стига да имаш желание. Това може ли да се потвърди или просто един мит? Необходими ли ще са ми гимназиалните познания по математика? Принципно имам техническо/математическо мислене, но математика в у-ще от известно време не ми се отдава и имам чувството, че съм изпуснал доста.

Интересувам се също така дали лесно се намира работа за студенти в града и може ли да се съчетае със следването, понеже родителите ми нямат големи финансови възможности. Кога е уместно да се почне работа? Възможно ли още първите месеци след пристигането ми да почна работа, с която да се издържам (ако не изцяло, то поне отчасти). Разбирам че ще трябва да се сблъскам със езиковата бариера и трудностите в учението, и затова работата ще е трудна, но все пак не искам да натоварвам родителите си.

Благодаря предварително за информацията! Smile
 
16 May 2008 16:23 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Не мога да ти кажа много са самата специалност, защото не се сещам сега кой я учи. Знам само, че най-добрите професори в университета са в този департамент. Може да видиш класацията тук. От там може да видиш и мнението на студенти за професорите и курсовете в цяла Германия.

За математиката не ти трябва да взимаш уроци - наистина се започва от основите, а и няма да ти трябва кой знае какво.

Първото, което трябва да знаеш за Darmstadt е, че е един от най-скъпите и богати региони на Германия. Наемите на жилищата са сравнително скъпи - 180-250 евро на месец с всичко включено. Има доста общежития, където цените са пак толкова. Университета е бая голям и има много чужденци, така че местните са свикнали с цветна реч. Жилище надали ще е проблем да си намериш, защото в общежитията дават предимство на по-малките.

За работата вече не е толкова лесно. Общо взето има работа и ако се придържаш към българите ще научиш как се намира и къде е по-добре. Всички тук работим и учим едновременно. Трудно е, но става. Все пак не очаквай, че още в самото начало ще започнеш работа, а и не го препоръчвам, защото поне първия месец трябва да опознаеш университета и да разнищиш правилата и какво трябва да учиш.

Основния проблем на Германия като цяло е, че много бавно се завършва. Това е защото много ни пънат и изпитите са трудни. Като и бачкаш се забавяш още. Редовно се кара един бакалавър 6 години. За сметка на това после излизаш с доста добри знания.




 
04 Jun 2008 21:14 Цитирайте
bayesian
Мнения: 4



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Благодаря за информацията - беше ми полезна. Сега се сетих, че имам познат, учещ при вас точно тази специалност. Мисля и него да поразпитам Smile

Иначе ще взема да влизам по-често в този форум, че на доста полезна информация се натъквам. Smile
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Учението Bauingenieurwesen - впечатления
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004