Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Компютри и технологии O2 Xda

Потребители писали по темата: yurukov, Bo, ahu, Юзбаши, mirkata, SAS_Force ... общо 12
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

O2 Xda
Автор Съобщение  

24 Mar 2006 18:02 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

То да ти кажа това е една от основните причини. Имам си WLAN и най-вероятно ще мога да се вържа към uninet-а. Да не говорим че мога да си отварям страници, а аз вече само така пращам sms, щото ми е по-евтино. Ще мога да си проверявам пощата, да отварям документи а да не говорим че календара е много по-добър от този на телефон, а аз много го използвам. Дори мисля да си направя нетстраница която да ми показва нови мейли, съобщения, постове, статистика, новини и тем подобни на едно място и да може да се гледа лесно на pda. Mr. Green

Но ще изчакам Ноември да видя какви промоции имат, защото тогава ми свършва договора. Ако няма игодни цени или цената е изгодна но договора не е, както обикновенно става, ще си взема N91.

24 Mar 2006 18:44 Цитирайте
Bo

Вижте профила на потребителя  

o2 xda neo, доколкото разбрах излиза през април и цената с договор в момента му е 120Е и ако остане като оферта на о2 то със сигурност ще падне. Незнам само колко месеца преди да ти изтече договора може да си го подновиш, тоест да си вземеш нов телефон?

Disce quasi semper victurus vive quasi cras moriturus. Carpe diem!

Разбирам те и на шльокавица, но бъди пич и пиши на Кирилица!
http://lat2bg.kredor.com/

24 Mar 2006 21:27 Цитирайте
yurukov

А не бе аз съм на voda и като ми свърши договора ще се прехвърля на о2 или е+. Трябваше да го направя много отдавна, но не стана.

26 Mar 2006 3:21 Цитирайте
ktulu

Bo написа:
пък и кой освен хората във 3-4 държаваи където има о2 ше си купят такъв телефон или хендхелд.

xda на О2 не е на о2, а просто бранднато pda/phone, което примерно в us се продава под марката T-Mobile MDA...

26 Mar 2006 11:15 Цитирайте
Bo

виж всички те са на http://www.htc.com.tw , и ако беше кликнал на сайта които съм дал най-отдуло на същия този пост, който цитираш щеше да видиш кое утройсвто как се казва при различните оператори и как са им кодовите имена дори. А това което исках да кажа е, че тези марки няма да получат толкова голяма популярност като другите всеизвестни които също се правят в тайван или китай и затова няма да са толкова скъпи. Това, че имат и различни имена също е голяма пречка.

Disce quasi semper victurus vive quasi cras moriturus. Carpe diem!

Разбирам те и на шльокавица, но бъди пич и пиши на Кирилица!
http://lat2bg.kredor.com/

17 Apr 2006 14:54 Цитирайте
mirkata

I az mislih daa si vzema XDa S mini kum O2 , no na posleduk maai se otkaazvam mai, zashtoto purvo ekranut mu e mnogo maluk i vtoro prozesorut mu e slab 220 MHz, na a ostanalite e mejdu 400-500. Inache +t e, che ima vadeshta se klaviatura(koiato e malko malkaa) i nai-golemia wireless za unito. Drug e vuprosut, che triabva i nelegalen software da se tursi, zashtoto sus standartnia na Cisco ot unito na stava.
Ako niakoi si go oe vzel vse pak da pishe kakv o se vijda na tozi ekran ili se puli kato pukal.

Az tendiram po-skoro kum niakoi smart telefon, koito ima 2Mp kamera ili dori 3 i snosen mp3 plaer.

17 Jul 2006 18:05 Цитирайте
SAS_Force

Ехх колко ме кефи някои "всезнайко" да се изцепи тъпо.
ХДА не е телефон и не е ПДА Smile. или да цитирам точно "Нито е PDA, нито е телефон - някакъв недоклатен хемафродит."

Да го погледнем като телефон.
3 дена с гледане на филми, слушане на музика и играене на игри. 5 с говорене и търсене непрекъснато на мрежа (в нас губи обхват яко).
Има всички опции на телефон - календар, будилник, телефон, СМС, ммс (по добър от тея на телефоните), бе с две думи всичко + че софтуера му може да слагасх всичко съвместимо с мобиле.

Но това да речем че писателяна мъдрите редове е поклоник на 3210. и иска телефон да си го бие в стената или главата. Нека да разгледаме какво представлява ХДА като ПДА. Аве гений неветоятен ненагледен ... я ми кажи другите ПДАта с какво се различават от него ? единственото което ХДА няма е WiFi s koeto otgovarqm na yurukov. (За справка повечето нямаха до преди 2004 2005 Smile)

Пич или ако си момиче преди да критикуваш нещо или разпитай или си купи по добре и тогава говори. или си ползвай 3210ката и псувай телефоните с камера ... тва телефона ти да има камера е много хибридско недоклатено. Embarassed
A i towa da e cveten - nito e televizor nito telefon. а пък за какво ти е вообще ГСМ нито е телефон нито е радиостанция.

Сега сериозно. Аз лично препоръчвам Q-tek 9000

- 64MB RAM
- Intel XScale 520 MHz processor
- Wi-Fi 802.11b
- 1.3 MP, 1280x960 pixels, video; secondary VGA videocall camera
- TFT touchscreen, 65K colors
- Size 640 x 480 pixels, 73 x 55 mm

BTW koito kaje neshto sreshtu toq telefon shte mi e idol !!!!

17 Jul 2006 18:34 Цитирайте
ahu

ебати боклука

ok, respect за избора, наистина кърти мивки, гази баби и има лош дъх, но нещо смисълът на подобна покупка издиша като 3тата част на "The Matrix" Rolling Eyes кажи ми честно, ще ползваш ли и половината от Office-товара му? Word. Excel....? календар да си подреждаш многобройните бизнес срещи и многобройните задачи по поддържане на бизнеса... На кво ти прилича

джаджата е наистина яка, но нещо погледната от студентските ни/ти очички, дали си струва парите? Rolling Eyes (750+ левро...)

(btw понеже си "нов" в форума - no offence, аз просто така hater-ски си пиша, иначе respecta за post-а ти Wink )

аз лично имам лайняния k750i с който получавам задоволителна 2MP камера (не съм върл фотограф изобщо, стига ми за снимки тип "Тошо, Гошо, Атанас и Аз, фиркаме у нас"), gsm да мрънкам по телефона и да цъкам SMS-и, + си взех Open-Source Handheld за Video, Mp3, eBook & Games, който ми излезе с всички неща за него към 290 леврака. поне според мен варианта наакана смесица от телефон и камера + handheld (PSP, aла-бала) е по-добрия вариант за мушмуроците каращи още Studium

[EDIT] P.S. добре дошъл в форума

mmmkey?

17 Jul 2006 18:43 Цитирайте
yurukov

SAS_Force написа:
... единственото което ХДА няма е WiFi s koeto otgovarqm na yurukov. (За справка повечето нямаха до преди 2004 2005 Smile) ...

Аз говорех за XDA neo - има няколко версии и тази има WLAN: http://shop2.o2online.de/o2/interessenten/necos/details/recall/product.html?manufacturer=o2&type=Xda%20neo&salesChannel=SHOP&tabName=detail&contractId=O-GEN-H-NEW

Въпроса е, че не знам кои стандарти b или g. Аз не че много разбирам кой стандарт какво е, но ми трябва за де вържа към университета. Ще питам тия дето поддържат мрежата.

Иначе телефона/pda-то си е супер. Единствено, че е малко дебел и неудобен за говорене, но като се има предвид, че вече 2 години съм с ngage, това ще си е направо подобрение. Пък и като му добавиш една безжична слушалка нямаш проблем.

@SAS_Force: По леко с езика На кво ти прилича .

19 Jul 2006 13:45 Цитирайте
Afu-Ra

ahu написа:

джаджата е наистина яка, но нещо погледната от студентските ни/ти очички, дали си струва парите? Rolling Eyes (750+ левро...)

Не естествено!

... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...

19 Jul 2006 13:59 Цитирайте
ahu

Laughing рече и отсече

mmmkey?

31 Oct 2006 15:30 Цитирайте
yurukov

Някой знае ли откъде мога да изтегля и как да си инсталирам windows mobile на pocket pc или по-точно xda neo. Този който ще получа е на немски и не ми харесва.

Другото което ме интересува е дали някой знае за безплатен vpn клиент за тази машинка. Искам да се вържа към университета, но ми казват че можело да се използва само една платена програма.

Като го получа и му свикна малко, ще напиша му review тук.

31 Oct 2006 15:53 Цитирайте
arterybg

deleted

17 Nov 2006 14:01 Цитирайте
yurukov

Ето малко инфо за O2 XDA neo. Машинката има Windows Mobile 5.0, процесор OMAP850 195Mhz. 44M RAM и някъде към 42М вътрешна памет. Освен това има Wlan, bluetooth, infrared, sd/mmc card reader, 2Mpx камера и синхронизация с ms office.

Интерсното е, че зареждането на батерията става през usb слота - няма значение дали го вързвате към зарядно или към компютър, машинката се зарежда. Това е хубаво, защото няма нужда да разкарвате зарядното, което впрочем се сключва към usb слота, а и когато е включен към компа ви се синхронизира автоматично. Лошото обаче е, че когато му падне батерията, единствения начин да се зареди е със зарядното. Не знам защо, но може би трябва да е включен за да се зарежда от компа.

Камерата не е с много хубаво качество. По мое мнение става само на добра светлина. В противен случай се замазва. удобното е, че снимката се вижда на голям екран, но refresh rate-а му е доста бавен и дразни докато се снима. Няма светлина или светкавица. На мен лично контролите не са ми удобни. Видеото също не става с добро качество, но не съм си играл много с настройките.

Нещо което определено ми харесва в тази машинка е организатора. Лично на мен това е нещото което най-много ми трябва. Календара има страшно много възможности и неща които не се намират в телефоните, като дефиниране на повтаряне на събитие извън стандартните "на всяка седмица, месец...", целодневни събититя, взимане на рожденните дни от контактите и покаването им в календара, бележки към всяко събитие/задача и т.н. Освен това събитията от днес и утре се показват на началния екран заедно със задачите, което е много удобно.

Синхорнизацията е полезна от тази гледна точка, че имате резервно копие на контактите, календара, задачите и бележките си. Това което на мен не ми харесва е, че може да се свързва само с MS Office, а не и с други подобни програми като Thunderbird например. Освен това понякога стават грешки във възката. Удобното обаче е, че може да впишете бързо контактите си от стария телефон в ms office и със синхронизацията да ги прехвърлите на телефона, вместо да си играете да ги пишете един по един с оная малката клавиатура.

16 Apr 2007 12:51 Цитирайте
yurukov

Забелязах, че доста от нас вече имат такава машинка. Обинковенно става дума за O2 XDA neo или друга разновидност. Тук може да постваме яки програми и допълнения които намерим. Ето някой от мен:

Как да стане на usb stuck? - http://yurukov.net/forum/viewtopic.php?t=1072

Как да си следим минутите? Това е много кофти при neo-то и особенно е кофти като човек е на особенна тарифа като минутен пакет или flatrate както повечето от нас. Аз ползвам това: http://www.smaato.com/cost.php . Не съм го пробвал за flatrate, но за минутен пакет работи перфектно.

Firefox Mobile. Да, има, но изискванията и са доста големи и забива на neo-то. Иначе е доста по-добре от opera-та например. По мое мнение поне - http://mobilefirefox.com/

SPB - непременно трябва да го имате. Заено с някой послезни инструменти и игри, можете да промените целия облик на началната страница. Има много неща за всичко. Трябва да намерите сериен номер, но едва ли ви е било проблем досега Smile - http://www.spbsoftwarehouse.com/

Някой може ли да ми препоръча mp3-player за pocket pc, че wmplayer-а е супер зле - не може да свири на фона на други програми или когато ми е заключен телефона, а контролите са неудобни.

Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Форумът Компютри и технологии O2 Xda
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 2 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Идете на: