Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Новини и предложения за Галерията Галерията V4.0
  
Потребители писали по темата: yurukov, krum, Afu-Ra
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Гласуване
Добре ли е галерията така?
Да
77%
 77%  [ 7 ]
Предишната беше по-добре
0%
 0%  [ 0 ]
Най-старата е по-добра
22%
 22%  [ 2 ]
Общо гласове : 9
      Нагоре  

Галерията V4.0
Автор Съобщение  
 
07 Dec 2006 9:13 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

След доста мотане по различни дизайни се спрях на този. Знам, че някой вече бяха свикнали с предишния, но V3.0 се оказа доста тежък и непосилен са поддържане. Освен това когато бях написал половината код още не занех възможностите на AJAX и беше пълно с проблеми.

Затова отидете и вижте как работи новата галерия. Целта ми до нова година е да пусна качването на галерии директно от zip файлове качени на ftp сървъра и прехвърлянето на снимките от старата. Всичко това ще стане само с два скрипта, но трябва да седна да ги напиша и изчистя.

Хубавото при тази галерия е, че работи еднакво добре и на Firefox, и на IE. Това е защото когато я правих бях ги отворил и двете и постоянно тествах. Не съм пробвал още на Opera или Mozilla (примерно тези в linux залите на unito). Ако някой пробва, моля да ми каже дали върви нормално.

Качил съм и няколко снимки как изглежда, но най-добре отидете на страницата на която е в момента.



По късно ще я преместя на /pics, но това когато я debug-на и кача снимките.



scrshot1.jpg scrshot1.jpg
Инфо: Така изглежда началната страница.Стремях се да я направя възможно най-проста и непретрупана. Вие ще кажете как съм се справил

Размер: 66.15 KB

Видянa: 344 път(и)

scrshot2.jpg scrshot2.jpg
Инфо: Разглеждане на снимките. В горното поле се избират снимките и страниците. В дясното поле има кратка информация, както и бутоните за назад и за сваляне. Ако махнете мишката от който и да е от полетата, то се замъглява.

Размер: 105.72 KB

Видянa: 309 път(и)

scrshot3.jpg scrshot3.jpg
Инфо: Разглеждане на снимка с цялата информация замаглена

Размер: 43.95 KB

Видянa: 332 път(и)




 
07 Dec 2006 9:50 Цитирайте
krum
Мнения: 186



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

--------
 
08 Dec 2006 4:58 Цитирайте
Afu-Ra
Мнения: 341



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Определено това е най-добрата версия до сега според мен. Навигацията е доста интуитивна и много ми допадна начина по който си измислил/направил скрола и раздлението на thumbnail-ите на няколко части. Има и нещо което не ми харесва де. Неприятно е според мен това че като разглеждаш дадена снимка thumbnail-ите прозират в горния край макар и трансперантни. Пречи на визуалното възприятие просто, което е ключово в една галерия от снимки. Може би е добре да намалиш размера на снимките. Нека се застъпват малко с thumbnail-ите, но по-незабелязващо се. Но каквото и да е респект за напредъка! Интересува ме какво ще избереш за ъплоуд на снимките: флаш или джава аплет.




... if it's to be then it'll be ... but not before it's time ... it may not come when you wanted ... but it will be on time ...
 
08 Dec 2006 12:08 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Това с прозирането на снимките го направих, за да може да се разглежда максимално големи снимките, т.е. на целия екран. Забелязал съм, че малко обърква и имам две идеи как да се промени:

- едната е снимките плавно да изсветляват и когато отидеш върху тях, да се появяват пак;
- другата е да изчезват напълно като се свисват в една линия в горния ъгъл. за да се появят, мишката ще трябва да отиде най-отгоре на страницата.

Нещо подобно мисля и за панела с информацията. В същия панел ще има и бърза настройка за намаляване на размера на снимките. Това ще е полезно ако някой има много голям екран и всяка снимка му излиза 500Кб за да бъде на цял екран.

Що се отнася до качването на снимки - сега пиша код за добавяне на снимки от zip файл качен на ftp сървъра. По този начин мисля да добавя по-бързо всички снимки които имам досега. Всеки друг ще може да добавя снимки по този начин, но трябва да ги качва на ftp сървъра. След нова година ще видя как ще направя по-точно помощен интерфайс за качване. Изглежда няма да мога да използвам flash, защото някой протоколи са забранени. Остават applet-и. Още търся някой който да може да качва на ftp сървър и да е безплатен и да мога да върникам кода, т.е. opensource. Хубавите всички да платени. Опитах се да си направя един сам, но не съм работил с applet-и и нещо не става.




 
08 Dec 2006 12:11 Цитирайте
krum
Мнения: 186



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

---------
 
08 Dec 2006 12:34 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Ако някой е чувал за шума около Web 2.0 - те това е моя принос към тази концепция. Идеята е модерните сайтове трябва да се базират на ajax за по добра комуникация с клиента. Точно това съм се опитал да направя. Вярно е, че дизайна се базира на първата галерия - така хората ще могат по лесно да свикнат с тази и малките допълнения, които правя с нея в последствие няма да дразнят толкова.




 
14 Dec 2006 19:49 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Много ще се радвам ако ми кажете как действа, или по точно - дали действа новата галерия при вас. Аз я пробвам на Firefox 2.0 и на IE 6, но съм сигурен дали работи на по-стари версии. Малко feedback ще помогне много.

Днес оправих един бъг при разглеждането на галериите в IE. Сега се старая да уеднаквя визията на сайта при двата browser-а.

Ако се питате защо не работи на Opera, това е защото не съм го написал за Opera. Javascript на това ниво е толкова зависим от browser-а, колкото например C когато се пише за Windows или Unix. Затова сайта поддържа само Firefox и IE. Поддръжка за Opera не се предвижда в скоро време. Ако не сте толкова привързани към Opera-та, ви препоръчвам да се прехвърлите на Firefox - много по-добър е. Бутона на страницата му е долу в подписа ми.




      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Новини и предложения за Галерията Галерията V4.0
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004