Форумът
       
 
Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    
 
   
   
 
Влез
   
   
   
 


Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години


Форумът Кулинария Рибки на масло
  
Потребители писали по темата: yurukov, arterybg, ppakita
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Рибки на масло
Автор Съобщение  
 
06 Jul 2006 0:15 Цитирайте
yurukov
Мнения: 1370



Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес
Изпратете лично съобщение

Купувате някакво количество дребни рибки. Може да ги вземете от Руския например. Там продават нещо малко по-голямо от цаца и не е скъпо.

Загрявате фурната на 150 градуса и докато се загравя слагате около 4-5 лъжици масло на дъното. Като се стопи трябва да има поне половин сантиметър мазнина.

През това време нарязвате на филии една глава лук и измивате рибките. Добре е преди това да ги накиснете (рибата) за около 5 мин за да се махне част от миризмата. После ги подреждате в тавата и отгоре слагате филиите лук. Може да разпръснете и черен пипер на зърна ако имате.

Оставяте фурната на 180 градуса и печете докато месото им се изпече ( ами просто пробвате ). На моята фурна му отне около 20-30 мин. Като стане готово ги изваждате от тавата. Махнете черния пипер и лука - те са само за ухание.

Най-вкусни са с нарязан лимон и майонеза. Може и салатка и ракиика ако имате. Предимството на печенето пред пърженето е, че не изгарят и не залепват за тигана, а от там и не се късат на парченца. Една част от рибетата се опитах да ги изпържа и се получи буквално кайма. А и в масло стават много по-леки и вкусни.

Приятен апетит.



PIC_0447.JPG PIC_0447.JPG
Инфо:

Размер: 138.79 KB

Видянa: 298 път(и)

PIC_0449.JPG PIC_0449.JPG
Инфо:

Размер: 108.51 KB

Видянa: 268 път(и)

PIC_0451.JPG PIC_0451.JPG
Инфо:

Размер: 92.37 KB

Видянa: 283 път(и)




 
06 Jul 2006 14:48 Цитирайте
arterybg
Мнения: 242



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

deleted
 
08 Sep 2006 22:27 Цитирайте
ppakita
Мнения: 13



Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Юруков,добра идейка даде.Ще я пробвам,но ще допълня от мен сос от чесън,магданоз и лимон.По принцип у дома консумираме доста чесън.
Готини снимки.
Спомням си едно време като бях малка нашите ни водеха на,,ЗЛАТНАТА РИБКА,,хапвахме ,,рибка в керемидка.Кой знае сега какво е...?




Музика за Всеки Вкус http://www.djpacolya.com
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор

Форумът Кулинария Рибки на масло
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума
 


      Нагоре  

Страница 1 от 1
Идете на:  
Powered by phpBB ©  | Translation by: Boby Dimitrov
Avalanche style by What Is Real © 2004