Абе аз нещо се отказах от линукса или по-точно като основна операционна система. Проблема ми е, че има доста програми с които съм свикнал, които ги има на win и не на линукс, а дори и да ги има, са по-стари версии, защото компаниите се концентрират към масовия пазар на win потребителите. Пример: skype, adobe flash, quicktime, picasa ...
Все пак като си сложа win, ще инсталирам и kubuntu, защото си е полезно, най-малкото някой неща стават по-бързо, защото системата си е по-добра. Но това пък означава, че някой от дяловете на харда трябва да ги форматрам с fat, а не с ntfs, защото линукса не го пише.
Всъщност някой наскоро ми каза, че са кракнали ntfs-а и вече могат да се правят системи които да пишат на win форматирани хардове. А дано.
И така, от днес вече имам linux. Това е поредния ми опит да се махна от win-а и си мисля, че е успешен. Сложих си Kubuntu, която е любимата ми система. Преди имах проблеми с видеото, звука и wlan-а, но сега ги оправих. Това което всъщност ме нави този път е Beryl - пакет с много яки екстри към външния вид на системата. След изпитите ще инсталирам и crossoffice и ще сложа всичко каквото ми трябва от win програмите (да може). Стане ли това, единственото което остава е да реформатирам компютъра да махна winxp-то да не е на ntfs и съм готов - изцяло на linux.
Тогава може и да пусна статиика какво толкова му харесвам на (K)Ubuntu.
...Сложих си Kubuntu, която е любимата ми система...
Мдааа, моето лично мнение е, че Кубунту е най-добрия Линукс за начинаещи- лесна инсталация, отлична хардуерна поддръжка, бързи релийзи(на 6 месеца), добра документация и, и, и... За десктоп е просто перфектно. Та който се чуди дали да изпробва Линукс и е "на кантар"- бързо, дакато е топло Самия аз предадох OС-идеята: десктопа ми беше 2 години на Линукс(ту Дебиан, ту Kuбунту), но се върнах на Уин(работата го изисква). Сега единствените два компа на Линукс вкъщи са един мега-дърт "сървър"(ха-ха) и една тест-машина. И двете без X.
--
Дамян
16 Feb 2007 1:43
Makedonski Мнения: 410
а xubuntu е перфектен за съживяване на стари системи за нула време
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума