Боянка,не е много на далавера 'щото говорих точно една минута и 20-те цента,които ми бяха подаръка свършиха...
Life is not measured by the breaths we take,but by the moments that take our breath away
27 Jun 2006 20:57
yurukov Мнения: 1370
Нали си чувала, че на харизан кон зъбите не се гледат. Определено подарените стотики не стигат да си говориш, но стигат за няколко sms-а до БГ или да звъннеш за малко да се разберете кога ще се чуете. Те 20 мин ги смятат по тарифа разговор с САЩ или festnetz в Европа. Ама както и да е - нали е безплатно. Аз лично си харча по 10 евро на месец skypeout на обаждания тук и там. В повечето случаи ми е доста по-евтино от мобилния и затова го ползвам.
Няма смисъл да ви обяснявам какви нови функции има, а само че някой от тях отдавана ги чакам като например контрол на силата на звука и микрофона директно върху панела за разговор.
Другото което искам да кажа, че наскоро се е стигнало до 8000000 (8 милиона!) хора online. Това е все едно цяла България да е по едно и също време в skype. Не знам защо ама ми е много кеф.
Преди време вкараха и една функция за skypecast - отворени online разговори по различни теми. Нещо като семинар на някаква тема - чукваш час, слагат те в календара и който се интересува се присъединява. Не съм го пробвал, но може да направим нещо такова тук - примерно да се обсъждат теми за учението, работата, сдружението или каквато и да е друга тема, за която се интересуват повече от трима души. Но за това друг път.
Skype пак раздават подаръци под формата на малко кредит. В някой дни когато се логнете на сайта им ще видите бутон за безплатния кредит и ще може да го получите. Работата е там, че не се знае в кои дни ще бъде активиран за Германия, затова ако го забележа, ще пиша тук. Ето и линка към новината в skype.com.
Имаше съмнения, че рано или късно skype ще направят някой допълнителни функции платени и не говоря за обажданията към обикновенни телефони. Очакваше се, че колкото по-добър става, толкова по-наближава този момент.
И ето, че когато четох блога има видях нещо което приличаше на това - skype pro. Да, но ето изненадата - не става дума за допълнителни функции, а за план с включени услуги. Срещу 2 евро на месец получавате:
- безплатни разговори към домашни телефони;
- безплатен voicemail;
- 30 евро отстъпка ако си вземете стационарен номер за skypein (това е колкото за година; предполагам, че отстъпката е еднократна);
- както и няколко още намаления за hardware и добавки към skype
От там разбрах и за тази интересна добавка: http://www.donaut.com/ С нея може да добавяте ефекти към гласа си, музика за фон или просто някакъв фонов шум все едно сте на аерогарата, на улицата и т.н.
Като върл защитник на Skype отговарям - имало е такова нещо, но е се е правило от чужда програма, която управлявала plug-in-ите. Идеята е била да се осигури защита за онези plug-in-и, които искали лиценз. Вече технологията на защита е била променена и вече не се чете BIOS-a. Ето официалния отговор: http://share.skype.com/sites/security/2007/02/skype_extras_plugin_manager.html
Ето една свежа идея от Бразилия - момчето което води бразилския блог на skype води и предаване наживо. Това което е направила е много оригинално - виртуални гости. Хора се свързват със skype и "гостуват" на шоуто като чат от публиката. Изглежда се е получило доста интересно. Вижте снимките:
Освен това има нова бета версия на Skype - 3.1. Новото в нея и причината заради която е все още бета, е SkypeFind. Идеята там е потребителите на skype да въвеждат различни услуги, ресторанти, бизнеси и т.н. и да им слагат коментари. Представете си го като телефонен указател за услуги, но с коментари от потребители. Идеята ми се струва, че няма да проработи, но аз навремето така и си мислех за wikipedia.
skype защо не направят някъв начин, така че, да можеш да си качваш твои смайлс, и да можещ да ги пращаш на други хора и те да ги виждат? Щеше да е яко, например, някой уплоудва смайл с баба марта и можем да си го пращаме
everything will continue somewhere ...
01 Mar 2007 13:59
yurukov Мнения: 1370
Това е добра идея, но крие някой рискове отгледна точка на сигурността. Освен това трябва да се направи централна база данни с усмивки която да може да се променя от хората и да е достъпна от всички версии на skype. Малко е трудно. Но ще им пусна писмо по случая - може и да стане нещо.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума