Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Компютри и технологии Минете на Mozilla Firefox

Потребители писали по темата: yurukov, Makedonski, erdtek, Юзбаши, Geri, Afu-Ra ... общо 8
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Минете на Mozilla Firefox
Автор Съобщение  

31 Oct 2006 23:27 Цитирайте
Юзбаши

Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

yurukov написа:
Е това пък откъде го измисли. Програмката въобще не чете толкова от харда, пък камо ли да го скапва.

Не съм писал нищо такова. Харддиска ти не може да се скапе от писане/четене, иначе Photoshop и 3dsmax щяха да идват с по един харддиск в пакета. Ако толкова държиш, ще пуснем някой тулец, който засича системното време и ще се убедиш сам, че огнената лисичка се зарежда по-бавно. Едва на SATA II харддискове не се усеща разлика във времето за зареждане. Иначе във всичко надолу е осезателно по-бавен от IE.

yurukov написа:
А на мен wmv ми ги отваря с plug-in на vlc-то, така че за mediaplayer не мога да коментирам, но не бих се учудил да е по-зле, защото все пак и mediaplayer и ie-то са на една компания и са си ги интегрирали по-добре. А, всъщност сега се сетих, че като гледам neterra.org ми се отваря с mplayer и си вървеше прекрасно.

VLC и mplayer са доволно бавни, а firefox да ходи да се шляка, ако ще ме кара да инсталирам някакви допълнителни плъгини, за да гледам даден формат. В такъв случай аргумента с лесната и интуитивна инсталация могат директно да си го изтрият от маркетинговия текст.

If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers

17 Nov 2006 15:16 Цитирайте
yurukov

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес

Излезе изследване, което показва че сигурността на Firefox 2 е по-добра от тази на IE и останалите в бранша:

Тестове сочат предимство на Firefox в антифишинга

Firefox 2 Phishing Protection Effectiveness Testing

06 Dec 2006 18:21 Цитирайте
yurukov

21 Dec 2006 10:17 Цитирайте
Makedonski

едно от предимствата на Firefox е, че има вградена проверка за правописни грешки (доста актуално в този форум). Естествено не е перфектна, но в комбинация с един писач доста подобрява качеството на писаното.

За да инсталирате български просто кликнете с десния бутон върху някое текстово поле и от появилото се меню изберете Languages -> Add dictionaries...

http://mapto-on.blogspot.com/

21 Dec 2006 10:43 Цитирайте
yurukov

Точно това е нещото което най-много използвам. Особенно комбинирано със spell check-а на gmail писмата ми на немски въобще нямат правописни грешки (граматическите не ги обсъждаме).

Като добавки на Firefox има много интересни неща. Ето някой които аз използвам:

Fasterfox - ускорява трафика, оптимизира кеша и надхвърля стандартите в свалянето на страниците. Освен това показва и колко бързо се е свалила страницата.

FireFTP - много як FTP клиент. Не поддържа sftp, но е доста интуитивен и бърз. Освен това факта, че е в brawser-а помага доста поне на мен.

ForecastFox - хубава добавка за показване на времето долу вдясно.

HTML Validator - Валидира html на различни нива и стандарти.

IE tab - единствената причина да използвате това е ако пишете сайт, който трябва да бъде изпробван и на IE. Удобно е в таб на Firefox, както сте си свикнали.

Tab Mix Plus - комбинация от няколко екстри свързани с табовете като бутон за нов таб, лента за зареждане в името на таба, маркиране на непрегледаните табове, история на табовете (различно е от историята на сайтовете) и т.н.

Save as Image - убодно е ако искате да запишете част от страницата като снимка, както аз често правя, вместо на натиснете printscr. и после да отворите някой editor като Gimp и да си играете с размерите и тем подобни, може просто да маркирате какво ви трябва и да го запишете.

FireBug - много мощно стредство за debug на javascript. Удобното е че се появява в долната част на страницата и може директно да се превключва между грешките, кода и html валидатор. Това е нещото което най-много използвам от добавките.

21 Dec 2006 10:48 Цитирайте
Makedonski

Юзбаши написа:
Не съм писал нищо такова. Харддиска ти не може да се скапе от писане/четене, иначе Photoshop и 3dsmax щяха да идват с по един харддиск в пакета. Ако толкова държиш, ще пуснем някой тулец, който засича системното време и ще се убедиш сам, че огнената лисичка се зарежда по-бавно. Едва на SATA II харддискове не се усеща разлика във времето за зареждане. Иначе във всичко надолу е осезателно по-бавен от IE.

VLC и mplayer са доволно бавни, а firefox да ходи да се шляка, ако ще ме кара да инсталирам някакви допълнителни плъгини, за да гледам даден формат. В такъв случай аргумента с лесната и интуитивна инсталация могат директно да си го изтрият от маркетинговия текст.

Тия твоите бенчмаркове са естествено за под Windows. Затова искам да уточня: свободните програми не са по-бавни, а са оптимизирани за Linux. Портовете им все още може да са малко по-бавни от стандартните приложения за други операционни системи, но и това е work in progress

Иначе ако на някой му се занимава да пробва да засича същите програми в Linux среда. Тогава ще стане по-интересно

За сметка на това ако някой ти направи denial-of-service атака на браузъра с Firefox не ти забива целия Windows. Това е доста тясно свързано със скоростта, която цитираш, защото IExplorer и Windows Explorer се зареждат в паметта при стартиране.

16 Jan 2007 11:06 Цитирайте
yurukov

А между другото съм забелязал, че firefox-а ми застива за кратко когато страницата е много тежка. Под тежка разбирам предимно много натоварващ javascript код. Вземи http://fishki.net за пример. Машината ми на Pent. M 1.7, 512 RAM, но пак не би трябвало да застива.

Друг е въпроса, че аз съм успявал да го блокирам с някой скриптове - просто трябва да се замаскира някаква безкрайна рекурсия и докаро се усетил тракъра на функциите, стака се е напълнил.

Но определено забива по-малко от IE - там и нормалните страници ми забиват. Впрочем аз съм обявил бойкот на новата им версия 7 - не съм си я инсталирал и нямам намерение. Не търсете логично обяснение.

20 Jan 2007 21:26 Цитирайте
erdtek

yurukov написа:

Save as Image - убодно е ако искате да запишете част от страницата като снимка, както аз често правя, вместо на натиснете printscr. и после да отворите някой editor като Gimp и да си играете с размерите и тем подобни, може просто да маркирате какво ви трябва и да го запишете.

абе що не мога да го накарам да ми запази само някаква селектирана част от страница, появява ми се курсора са селектване, обаче не мога да селектвам и мога да запазя само целия сайт.

22 Jan 2007 18:52 Цитирайте
yurukov

Абе не знам. И аз имам този проблем и даже мислех да му пиша на разработчика, но нито сайта му го има, нито адреса. Много кофти.

27 Jan 2007 18:20 Цитирайте
Makedonski

http://www.downthemall.net/

Тва го има във FlashGet... не знам за вас, но на мен ми е много полезно да мога да запазя всичките линкове от една страница наведнъж

27 Jan 2007 19:10 Цитирайте
yurukov

Да знам го това. Има си някой проблеми, но иначе е добра добавка. Аз я махнах само защото не свалям толкова често всички линкове, а ме дразнеше при нормалното сваляне - половината неща по default тръгват да се свалят с него, а тъпо като може и с нормалното сваляне.

14 Mar 2007 0:55 Цитирайте
yurukov

В този сайт се гаврят много грубо с Micro$oft -

http://www.msfirefox.com/

Направен е все едно е на компанията и предлага MSFirefox - морф между Firefox и IE. Самия сайт е основаната гавра. Не може да се обясни трябва да го разгледате. А това е един клип на същите хора за Firefox:

15 Mar 2007 21:31 Цитирайте
Юзбаши

Нищо не разбрах. Каква гавра? Най-нормален корпоративен сайт.

If you a baller, nigga I'm a hall of famer
Lion tamer, with two fo'-fifth flamers
Understand, that yo' life's in danger
Didn't your momma, tell you not to talk to strangers

15 Mar 2007 22:04 Цитирайте
yurukov

Еми точно - направен е така, че да изглежда като корпоративен сайт, но като почнеш да четеш виж какво излиза: ...The removal of Microsoft Firefox from your system violates international copyright law. Therefore, you cannot legally uninstall Microsoft Firefox...

И това е малък пример. В support страницата има един куп такива, какво и из целия сайт.

13 Apr 2007 0:00 Цитирайте
yurukov

Very Happy

Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Форумът Компютри и технологии Минете на Mozilla Firefox
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 2 от 3
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Идете на: