Радвам се,че си ми отговорил.Радвам се и за твоята приятелка,въпреки че не я познавам.Не ти ли е странно?Не се познаваме с нея,а ти говорим едни и същи неща?
Не съм бил ядосан на никой в постовете си.Няма начин да се ядосам,защото няма за какво.Просто си прочел написаните, от мен, думи с гняв или си си мислел,че така съм ги написал.Митро го познавам и знам и за общата му култура повече от тебе
Не съм бил на дъното, а още по-малко самотен,когато четох за Бог.Напротив - бях заобиколен с много приятели - 99% от които невярващи, но са ми приятели и до ден днешен и си ги обичам и те мене обичат(тази дума да се разбира като искрена приятелска обич,а не нещо друго).Няма да се самоубия,нито познавам християнин, който да се е,просто защото в Библията пише,че ако се самоубиеш си в ада("Не знаете ли,че вие сте храм на Бога?"..."Ако някой разруши храма на Бога, Бог него ще разруши.").Бог не поробва а освобождава от всичко поробващо. "Ако вършиш грях роб си на греха" - е аз не съм роб,а свободен човек.Уча инженерна физика в СУ и работя като програмист в една фирма (http://www.prototyp-ltd.com/) живота ми е страхотен, даже повече от страхотен, благодарение на Бог,който го направи такъв, и не си раздавам имота до последната стотинка,щото пак това никъде не го пише в Библията,а обратното.Пише за милостиня,но не и за умопомрачение. Много професори по всичкознание са твърдяли всякакви неща за Бог,но защо тогава тия думи в Библията работят? - "Каквото посееш това ще пожънеш" - да си го чувал? Видял си че работи нали?...или сам ще се увериш според делата на другите хора.
Струва ти се,че защитавам сляпо...както кажеш.Не е моя работа да споря с теб,а да ти кажа за Исус Христос и за Бог.Тук няма за какво да спорим просто
Не потъвам човече - излитам тепърва. Живота на всеки християнин е неговото свидетелство,че Бог е Бог
Вярата се оправдава на дела,а не на думи
Познавам сатанинската библия,библията на Мормоните, на свидетелите на Йехова, книгите на Кришна съзнание, Корана...има и още но ще спра.Запознал съм се с всичките тия,за да знам как точно дявола лъже хората и как да им кажа,че това в което са били въвлечени ще ги разруши. Познаваш ли някой,който да следва тия книги и живота му или живота на нациата му - ако това е тяхната религия - да не е едно голямо нещастие?(Много петрол и земни блага,а в същото време ужасяваща нищета и бедност?)
Затова ги знам и тях.Просто за да знам за уръжията на дявола,че когато седна да говоря с такъв човек и той ме пита нещо да му кажа къде бърка.
Знаеш ли къде е най-голямата църква в света?Локална имам предвид - все едно кварталната в квартала ти -В Сеул, приятелю.Наброява 800 000 човека и то преди няколко години.Сега може да е ударила милион.Само погледни корейския народ.Северна кореа е комунистически антихристиянски режим и хората умират от глад всеки ден и се мъчат, а от другата страна на границата - пак същия народ,но стъпил здраво на Библията.Южна Кореа процъфтява и не случайно и викат "Икономическия тигър на Азия".Това не е случйно,защото в християнска държава почти няма корупция,нито лъжа,нито измама,нито разврат нито никакъв грях който да мъчи нацията и хората.Представи си, ако това беше с България?Да я разделим през стара планина и едните да умират,а другите да процъфтяват,а от един род излизат?.Виж Германия - а особено след войната,когато е била в пълна разруха.Западна Германия, която е подпомагана от САЩ - а 80 милиона от американците са християни - просперира, Източна Германия - подпомагана от СССР се разпада и хората са в мизерия, Англия, САЩ(знаеш как е започнала битката между севера и юга?), Канада, Франция, Италия, Испания,Колумбия(град Кали),Нигерия? Виж историята - след евангелизацията държавите дръпват драстично,зашото явно са били истински докоснати и променени в ума - там е цялата битка.Защо нашата езическа държавица пълна с псевдохристияни не може да се възстанови и младите и умни хора, като теб и всички студенти в Дармщат и по света бягат? Защо нямат куража да останат и да възстановят страната както германците?Защо нямат сигурност в себе си,че могат да го постигнат и да оставят наследството си на децата си?Прав си,че никой който си е дал живота за другите не го считат за нищо. Те Исус не счетоха, пък за Левски какво да кажем?Никой не си спомня думите му в сърцето си, ами само се тупа в гърдите и ги повтаря. Не виждам в историята на германия да има масово обезлюдяване или самоубииства след войната и цяла Германия да се изнася към САЩ да емигрира заради развалините в които се намира държавата им. Самият Оксфордски университет как е основан знаеш ли? Ами Кеймбридж? Ами Йеил, Ню Джърси? Всичките са основани върху църкви. Да.Провери да видиш.Всичките тия хора,които са основавали тези университети са били досущ "чалдисани" като мен и всички християни на тая земя,които ходят и разказват за Бог и чудесата му в живота си.
Сам ще видиш след време,когато в София има училище,а после и университет основан на църква. Живота ще ти покаже,че нито съм изперкал, нито те лъжа, а още по-малко,че Библията греши или Бог го няма
На хората им се иска щом си забодът главата в пясъка или като се гледат в огледалото,че са само те и няма Бог...но накрая ще има Face The Truth
Този израз ми стана любим.
Харесва ми,че поне мислиш и спориш.Ай със здраве и всичките там да сте живи и здрави и да мислите повечко )