Религията е нещо което служи за обясняването на малкото останали чудеса по света, като за тази цел те поробва душевно, обещавайки ти още безброй много чудеса, за които за съжаление е вече доказано че не съществуват. Такова определение става ли?
П.П. Да знам, ще горя в Ада.
Better to Reign in Hell, than to Serve in Heaven
// John Milton
01 May 2007 6:28
dan4oto Мнения: 24
А какви чудеса ми обещава Библията?Питам от любопитство.
А какво чудо ще е това, което науката го е доказала, че съществува
Който говори от себе си, търси своята си слава.
01 May 2007 7:44
arterybg Мнения: 242
ddd.
01 May 2007 7:51
Makedonski Мнения: 410
Metala написа:
Религията е нещо което служи за обясняването на малкото останали чудеса по света, като за тази цел те поробва душевно, обещавайки ти още безброй много чудеса, за които за съжаление е вече доказано че не съществуват. Такова определение става ли?
не става. честно казано не мисля, че си достатъчно компетентен по темата и обективен да ми дадеш отговор, който да взема насериозно. най-малкото, защото според мен ти явно не правиш разлика между вяра и църква. от там нататък как можеш да ми обясниш от коя страна е религията?
изобщо да те питам теб: ти в някакъв свръхред или в извънземни вярваш ли? целта на въпроса ми е ако вярваш, че има някаква форма на свръх-интелект, да опитам да те убедя, то това е точно същото, което другите наричаме Бог. разбира се там вече идва въпроса къде според Бог е нашето място на тоя свят, но пък за това вече и различните религии и учения се разминават частично (макар и да не се отричат едно-друго).
E, явно и Македонски мисли - не само Метала и Митро.
Та - религията няма нищо общо с вярата и за да се обоснова, понеже и аз преди да повярвам ги мислех за едно и също нещо,но разликата е огромна.
Религията и религиозноста. Според МЕН(Не претендирам за изчерпателност) това се оказват всичките тези глупави ритуали и безсмислени обичаи - често наричани фолклор, на които хората придават духовно значение и от наивно суеверие се заблуждават, сами себе си,че тая "работа видиш ли Бог я е постановил".За какво говоря ли?(Сега според Библията) - Седем или дванайсет манджи на Рождество или други празници, наричането на Рождество Коледа, коленето на прасета за Дядо Коледа, колене на Агне за св. Гошо, пуйка за някой друг св. ..., преяждане с всевъзможни манджи по време на празници до изпразване на погледа от съдържание, палене на свещички(особено за умрелите), икони(Второзаконие -"Да не си правиш образ, нито на мъж нито на жена, на които да се кланяш...", статуетки(идоли "...нито да се кланяш на идоли изваяни от ръката на художник..."), баница с късмети, носене на медальончета на дева Мария, носене на кръстчета с твърдата суеверна убеденост,че Бог "видиш ли" те пази, като носиш тоя кръст, въпреки всичките мизерии, които правиш, прекръстването отдясно наляво и обратното(отгоре и отдолу е същото), анатемосването....няма да продъжавам да изброявам,че не знам докъде ще стигна. В заключение: това са всичките тези НЕЩА, които БОГ не е постановил в Библията, и които НИКЪДЕ не ги пише в Библията,ами хората са ги вкарали вътре, за да изошпачат истината и да вършат мизериите си извинявайки се с тия ритуали.(Що, някой се пише християнин, то нека следва Библията иначе му нямам доверие какъв е.Най-логичното е лицемер - хем говори,че е християнин, хем не признава написаното в Библията). Само един-два примера ще маркирам. В библията Исус казва да вземеш кръста си и да го понесеш след него. Той не казва да си окачиш кръстче на врата, ами да хванеш Кръста на правдата и да го понесеш, защото не е лек,но е славен и всеки, който го е понесъл ще се натовари с това да застава срещу неправдата и мърсотията в света и да отнася обиди, ругатни, псувни, отхвърляне от хорта и неразбиране,че и заплахи, а дори и бой - за това говори Исус, а не за златни, дървени и прочее дрънкулки(Само си помислете - в Библията пише,че Бог вижда помислите на сърцата ни.С това глупаво кръстче ли ще го лъжем?). Представете си Исус да беше понесъл такъв кръст - никой нямаше да му повярва.
Голяма заблуда номер 2 - "Запали си свещичка за умрелия ти Дядо,че да му успокоиш душата!". В Библията пише - "Бъдете светлина в това опъко и извратено поколение". За тая светлина говори Библията - праведност, святост, вярност, кротост, милост, смиреномъдрие, любов, търпение, простителност, жертвоготовност и т.н..("Ако губя - губя само себе си,ако спечеля - печели цял един народ" - Левкси, не Библията(той е знаел библията все пак)?!?!? , "Апостол Павел казва - "..тия трите остават - вяра, надежда и любов от които любовта е най-голяма"). А цялото това послание и мъдрост религиозните и суеверни хора го обличат във восъчна свещ и се извиняват за всичко това,което Исус им е казал да правят, а те не правят - да обичаш ближния си както себе си.(Ближен ти е всеки - притчата за добрия самарянин - направете справка да видите.Линковете са долу. За всичките тия лицемерни свещенници Исус е казал - "рожби ехиднини" със "затлъстели сърца" и "Горко вам, книжници, фарисеи, лицемерци") Особен смисъл да палиш свещи за умрелите няма,защото според Библията те вече са получили своята награда и има две награди - ада или рая(вечен живот или вечна смърт(Може да не ви е ясно за вечния живот или смърт,но нямам време за такива обяснения(Йоан 3:16))). Ако са в ада няма да можете да им помогнете или да ги успокоите ако ще и свещ като мачта да им запалите. Исус разказва за един богаташ, който е отишъл в ада,а слугата му в рая. - за умрелите има справедливост, а за живите - докато са живи - милост.
Какво е туй да "постя" - книгата на пророк Исая от стария завет - там е описан поста доста добре. НЯМА такива неща като ПОСТНИ МАНДЖИ! Исус постеше в пустинята - Как ли? Пише си го от ясно по-ясно.
Извинения за да не извърши човек правдата и да не приеме кръста на който умря Исус за нас, има безброй.Може да си ги изсмуче всеки от пръстите. За всичко, което съм казал, мога да се обоснова чисто библиейски - само с Библията и с текст от нея, без значение, дали е православния или протестантския превод - те съвпадат по смисъл, но по правопис не. Затова защото се наричам християнин и един ден знам,че ще бъда и аз на тоя съд с вас и искам да получа голямата награда - както казва ап. Павел - затова ще тичам като за нея и ще седя в тая правда до края. Затова и чета Библията и само нея признавам, а не приказките на тоя и оня или решенията на някой си църковен събор на който мързеливи старчета си играят на Господ. Исус е Господ и неговите думи съм приел в сърцето си. А всеки може и да се извини. От никой не се иска да умира на кръста отново. Исус го направи, за да не умрем в съда ние. Затова всеки може и да го последва или да го отхвърли. Заповедите му хич не са тежки.
Македонски - Бог иска да сме при него. 100% това става ясно от Библията още в Битие го пише, веднага щом Адам се възпротиви на Бога и извърши първия грях, след лъжата на която го върза Сатана. Бог, въпреки че беше ядосан веднага измисли обратния път по който да възстанови връзката между човека и Него самия - това е Исус. Там е първото пророчество за Исус и то от Бога.
Тъй че мястото ни е при Бог в рая.Сатана е завидял,защото пише,че Бог е сътворил човека по-горен от ангелите - Да, да пише си го. В откровение на Йоан - последната глава пише,че на съда хората ще бъдат отлъчени, едните оприличение на овце, които са последвали думите на своя пастир - Исус, а другите кози, които са си следвали своя си път(така правят и съответнте животни в реални условия).Тогава на тези, които са козите Бог казва - идете си от мене вие проклети, в ада приготвен за дявола и неговите ангели. От тук става дори ясно,че ада не е предвиден за човеците. За нито един човек не е ада, а е за Сатана и за ангелите му.
Ако имаше друг път освен Исус Христос, то той нямаше да каже "Аз съм пътят и истината и живота", "ще познаете истината и тя ще ви направи свободни" и най-важното - нямаше да слезе от трона и да умре на тоя кръст. Никой жив човек на земята, живял в семейството на дърводелец и на 30 години не би могъл да каже всичката тая мъдрост, всичките тия чудеса да направи и такава любов да покаже, да остави такъв грандиозен отпечатък в историята на целия свят и да го обърне с главата надолу,а и на всичкото отгоре да умре по най-бруталния начин за да защити тая правда и накрая да те благослови от кръста на който виси на месата си, докато му тече кръвта. После пък на всичкото отгоре и ученците му в голямата си част са мъчени и бити и гонени и са си дали живота за правдата(На нас не ни се налага сега - споко).Всичкото това го разбирам да го правят, но и да умрат за Исус вече е невъзможно, освен ако наистина не са го видели възкръснал и не са го пипнали и говорили с него след това, както разказва Библията.
Библията е абсолют. Казвам го в смисъл на това,че тя така е написана, че е абсолютна - или черно или бяло. Няма сиво. Тя е или една грандиозна лъжа от 1вата то последната страница или е истината - от 1вата до последната страница.Това е и единствената книга, която е съставена от над 50 други книги писани в интервал на 2500 години и авторите, на която книга от 1вият до последният твърдят,че са я написали, защото Бог или Святия Дух - пак Бог - им е казал да го направят.
Както ви казах - 100% лъжа или 100% истина.
Оставам на вас да проверите и да прецените - имате си глави. Само не ми спорете без грам прочит - моля ви Знам, че не вярвате и ме смятате за луд и какво ли още не."Който чете нека разбира" и "Който има уши да слуша, нека слуша". Това проверих аз...и ето ме е на другия бряг и ви махам с две ръце като луд, само и само дори един от вас да се осмели да провери.
Живи и здрави да сте всичките в Дармщат
Ще се направя че не съм видял 3-те листа пост на Прокоба.
Ся Македонски, приятелю, не държа да ми възприемаш мненията на сериозно, така както аз не възприемам сериозно теб и твоите вярвания. Не съм компетентен в Християтнската религия, но ми е напълно ясно че между религия, църква и вяра има разлика. Тук никой не спори за това.
А ако вярата ви е толкова ЛИЧНА, защо продължавате да я натяквате на другите по всякакъв начин? Това ме дразни, приятели. И няма разлика между вас и другите сектанти дето се самоубиват и взимат наркотици - всички сте еднакви, просто получавате различни заповеди.
Точно пък за теб съм сигурен че страхът ти от неизвестното е много по-голям от вярата ти. Страхопочитанието няма нищо общо с вярата. Тук няма да се спори нали?
Нямам какво повече да кажа.
// John Milton
02 May 2007 6:38
Makedonski Мнения: 410
@Prokoba: И аз ти прегледах поста само отгоре-отгоре и съм съгласен: ако това е религия, ми е ясно накъде отиват нещата с темата тук. Не мога да дам друга дефиниция за религия, така че явно въпроса е приключен.
Иначе за тези ритуали: вярно е, че малко отклоняват, от чистото учение, но и те не са се появили само като форма на паразитизъм. Това е просто начин да вкараш вярата в бита на хората. Лошото е, че винаги има заблудени, които следват ритуалите без да могат да проникнат в същността. Само че аз се питам: дали същите тези хора без ритуали биха открили духовния свят? Съмнявам се.
@Metala: Единственото, което искам да те убедя е, че това, в което ти вярваш не се различава съществено от това, в което другите хора вярват, така че няма смисъл да отричаш техните вярвания. Другото, за което си говорим тук, наистина е нещо, което човек сам открива. Много е трудно да му бъде показано отвън. И все пак може би си заслужава да се опита...
А ако вярата ви е толкова ЛИЧНА, защо продължавате да я натяквате на другите по всякакъв начин? Това ме дразни, приятели. И няма разлика между вас и другите сектанти дето се самоубиват и взимат наркотици - всички сте еднакви, просто получавате различни заповеди.
Ще ти отговоря с две думи. Исус умря за всеки един човек и всички ние се борим за това да се спасят максимално много хора, защото това е, което Бог иска. Естествено ,че те дразни, защото не го разбираш. Обаче който и да си ти, аз не предпочитам да отидеш в ада! Затова ,каквито и да ни наричаш ,на нас ни пука за всеки човек, защото на Бог му пука, дотолкова, че даде живота си точно за теб и мен. Така че както Оги каза, ще продължаваме да ръкомахаме, докато има шанс дори за един единствен човек от вас да се спаси. Разбирай го както искаш. Исус не умря напразно. Това да ни сравняваш със сектанти е глупаво, защото никои нищо не иска от теб. Изборът си е твой, имаш си свободна воля. Бог е Бог и е направил себе си достъпен за всеки човек чрез Исус. Никой не те кара да вярваш или да уповаваш на хора. Просто се обърни лично към Него с цялото си сърце и Го помоли да ти се открие и след това пак ще си говорим. Глупаво е да отричаш нещо , за което нищо не знаеш. Едно ще ти кажа: Бог не просто умря за мен, Той работи в живота ми всеки ден и няма да мине и ден, в който да не Му благодаря за това, което е направил за мен, защото знаеш ли, знам какво бях и къде бях и никой не може да ме накара да се върна там отново. И както вече казах, не очаквай да си мълчим хладнокръвно и да гледаме как хора като теб са тръгнали за онова място, би било твърде егоистично, не мислиш ли?
02 May 2007 11:11
Prokoba Мнения: 76
Македонски, вярата е същноста, а ритуалите само те заблуждават. Бог гледа право в сърцето. За него е по-стойностно да му кажеш всичко директно и да го помолиш за всичко директно и той ще ти отговори. Ако правиш неща, които сам той не е казал, тогава защо? Приеми Бог като личност,а не като абстракция на "общоглобалния разум". Бог е личност и затова Исус казва "Молете се така : Отче наш, Ти Който си..." - Бог е баща .Затова се казва,че сме по негов образ и подобие - Личности,а не че приличаме в лице на него
Реално няма смисъл да палиш свещи или да правиш други ритуали,защото Бог го интересува сърцето ти. Ако в него има много грозни неща, то нито един ритуал не може да го излъже. Исус казва - ако ме обичате ще пазите заповедите ми. А той какви чак толкова тежки и непосилни заповеди ни е казал? или лоши? (Обичай блицния си както себе си?). Не е нужно да му палиш свещи на Бог, защото пише,че всичкото злато и сребро на тоя свят са негови и всичко, което е. За Бог е ценно сърцето,защото сме със свободна воля и ние решаваме какви ще сме отвътре. Бог може всичко да промени в живота ти, но само и единствено ако поискаш от него.Няма да чуеш никъде, нито в библията ще прочетеш - "и дойде Бог и ме накара да направя това против волята ми".
Един "хинт" за сърцето - "Каквото препълва в сърцето прелива през устата". Така е лесно да разбереш кой какво има в себе си
Айде живи и здрави и се престрашете най-накрая поне 1 евангелие да прочетете и ще се уверите,че те не хапят и няма нито парите да ви вземат, нито ще се самоубиете. Бог е против самоубииците. Защо ти е дал живот и ще иска ти да го прейкратиш? Пак думи на Исус - дойдох за да им дам живот и да го имат изобилно. Думата "изобилно" и изобилен живот означав точно това във всяко едно отношение.Означава прекрасен живот от всякъде - взаимоотношения, здраве, приятели, семейсвто и финанси включително.Изобщо всичко,което се сетиш по един свръхестествен начин,а на всичкото отгоре и вечен живот един ден на небето с Бог. Не мислете,че Исус дойде и каза - дойдох да ви направя бедни и презряни и да умрете. Точно обратното.
...това са всичките тези НЕЩА, които БОГ не е постановил в Библията, и които НИКЪДЕ не ги пише в Библията,ами хората са ги вкарали вътре, за да изошпачат истината и да вършат мизериите си извинявайки се с тия ритуали.
А откъде точно знаеш, че цялата история за библията и Исус не е измислена, изопачена? Няма сигурни исторически сведения по въпроса, единствените останали са една книга пълна с двусмислици (библията, по-конкретно говоря за стария завет защото съм по-запознат с него). Е да и евангелията, които са прекрасни приказки. И да, чел съм няколко от тях! Та въпроса ми е: признаваш, че вярата в Господ няма нищо общо със църквата, защото там е възможно нещата да са изопачени от хората (ако вярно съм те разбрал). Какво те кара да мислиш, че Цялата история не е изопачена, както например мойта религия http://en.wikipedia.org/wiki/Spaghetti_monster ? И Исус не е просто измислен като Дядо Коледа (който между другото си е пич от класа)? Радвам се, че поповете още не са ти изяли мозъка ;>
Македонски... тука Странджата... слушай:
Въобще не даваш никакви аргументи в спора просто поддържаш позицията на сляпо вярващ. А Метъла е доста по-компетентен от теб, поради простат причина, че е атеист и гледа обективно на нещата ОТВЪН, за разлика от теб очевидно. Така че аз гласувам на Македонски да му се отнеме думата :Р
Irka, не знам защо се обиждаш от думата сектанти но очевадно го взимаш много навътре, което значи че има зрънце истина в това.
Етимология на думата "секта"
Цитат:
Etymology
The word sect comes from the Latin secta (from sequi to follow), meaning (1) a course of action or way of life, (2) a behavioural code or founding principles, (3) a specific philosophical school or doctrine. Sectarius or sectilis also refer to a scission or cut, but this meaning is, in contrast to popular opinion, unrelated to the etymology of the word. A sectator is a loyal guide, adherent or follower.
Така, че следвате си някаква идеология, малцинство сте, повечето я следвате без да се замислята -> секта сте! Не мисля, че трябва да се засягаш от истината. Ти казваш "Исис не умря напразно". Откъде знаеш, че вярваш така, да не си присъствал(а), да не би да имаш доказателствата, за които чака цял свят чака. Тази твоя убеденост доказва принадлежността ти на тази секата наречена "Христянство".
"Corripe Cervisiam"
02 May 2007 20:49
Prokoba Мнения: 76
Хмм...не си запознат със Стария завет.Още по-малко с произхода му, а да не говорим за историята...отвсякъде личи твоята некомпетентност,защото нищо смислено и обосновано не казваш.Тората се пази още - http://en.wikipedia.org/wiki/Torah - обогати се с малко знания . Двусмислици? Ако си чел дори и половин евангелие щеше да спориш върху текста му и да кажеш къде е двусмислицата или каквото и да е било. Но ти просто си говориш.Не знам какво да споря с тебе. Напиши поне ТОРА в google и намери нещо
Малцинство? хаха.Ти си съвсем неосведомен. Известна всеки му, който проявява любознателност, е статистиката За да не кажеш,че съм необективен ти представям няколко линка и сам си прави изводите.
http://en.wikipedia.org/wiki/Major_religious_groups http://www.religioustolerance.org/worldrel.htm http://www.vexen.co.uk/religion/stats.html http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html http://www.geocities.com/richleebruce/mystat.html http://www.godweb.org/religionsofworld.htm http://sermoncentral.com/illustration_topic_results.asp?TopicName=World+Religions&category_name=Statistics&topic_id=102
Ей ти е една кошница НЕхристиянски линкове,които показват едно и също goooooooogle Вярваш ли си още?
Вземи се осведоми малко. Аз съм от най-голямото мнозинство - Фактите говорят Оспори ги ако можеш. С празни приказки - не можеш.
Историята в Библията(Всичките тия евреи трябва да са или 100% изперкали или 100% да казват истината - Бог е разтворил морето за да преминат?Да или не?Всичките ли са куку?.) не е фалшива и Исус си е историческа личност и павел и Понтии Пилат и Каиафа и Павел и Петър и Юда Искариотски дори. Знаеш ли,че само няколко години след разпъването на Исус и Пилат се е обесил? Защо ли? Пише си ясно в библията,защо на някои им се струва изопачено всичко в Библията - защото пътищата им са изопачени и не са в истината.В евангелията си го пише...но ще ти повярвам,че си ги чел и няма нужда да ти напомням
А и след като си от почти най-малкото малцинство на планетата,защо мислиш,че почти най-малкото малцинство е обективно и трябва до него да се допитваме за отговори? Аз пък и от мнозинството да съм не искам да се допитват хора до мене,защото от мене нищо добро и мъдро не е излязло и аз правда нямам, нито съм създавал някога(Опазил ме Бог да го правя).Всичката доброта и мъдрост съм я взел и Божието слово и който иска да се огледа в това духовно огледало - нека се огледа.Така ще види себе си в сърцето
А и си прав,че първите христяни са ги наричали еретици и сектанти и са ги гонели и убивали.В това няма спор - историческа истина. Самият Павел е бил от най-големите гонители и разорители на църквата...предполагам,че знаеш щото си чел...а после е станал апостола на езичниците.
Затова си имаш една майка и един баща - семейството ти . Защото пак в тая пуста Библия го пише
Църквата е постановена пак от Исус в евангелията...и е казал "На тази канара ще построя моята църква и портите на ада няма да и надделеят".
Библията е една прекрасна книга,която се разбира дори и от деца.Само хора,които не са я чели могат да кажат,че нищо не са разбрали.
Зная, че Исус не е умрял напразно. Който поиска да разбере - Господ ще му каже. "Блажен си ти Петре,защото плът и кръв не са ти открили това..."
Жив и здрав Митро Разсъждавай над писаното в Библията и като намериш от някъде това прословуте двусмислие - ела да поспориш с мен Иначе се вижда като си прочетеш сам поста,че нямаш нищо в своя подкрепа,освен празни приказки А и защо се дразниш? Какво лошо намираш във всичките тия Християни - сектанти?
Мързи ме да пиша, пък и май няма смисал. Няма спор - Македонски е извън дискусията официално
1. Оги, стига си цитирал библията давайки го като някакво доказателство, моля те - трябвало е вече да си разбрал че тия не ги приемаме ние. А доказателства за съществуването на Ийсус са също толково убедителни, колкото и тези за Крали Марко (само дето него никой не го цитира... както знаете той първо пребива ламята и после пита какво има за вечеря) А да, и моля ви не намесвайте Дядо Мраз, щото както вече казах - него съм го виждал как със шейната тръгва от Лапландия. Вашият бог дори не са измислили как да го нарисуват.
2. Освен това, аз не бих се гордял че съм част от по-голямата (или НАЙ-голямата) секта. Да не говорим колко от тях наистина вярват а не се преструват от страхопочитание.
3. Освен това не видях да си коментирал забележката ми за противоречията в собственият си пост? Защо така? Я се върни, и ми отговори ако знаеш как.
4. Все още не мога да проумея защо отричате всичко истинско и доказано с примери, а приемате за пълна истина приказки за чудеса написани в книжка? Ето още един въпрос да си помислиш?
5. Освен това, една КНИГА е също толкова отдалечена от ВЯРАТА, колкото и църква. Едното е ВЯРАТА, а другите две неща са неща сътворени от хора... а за всичко напранено изкуствено си има цел, нали?
6. Ирка, миличка, не ми казвай че Ийсус е умрял за мен, моля те. Ако все още го твърдиш - ДОКАЖИ МИ. Убеди ме, но моля те, БЕЗ цитати от библията? Иначе не виждам защо да вярвам на теб, а не в рокличка на жълти петна. Освен това, не се изкарвай много дейна, стремейки се да НИ спасиш. Защото по този начин натрапваш своите паразитни заблуди и на другите. Както вече сто пъти писах - Обичам ви! Спасете се! Но моля ви не ми приказвайте глупости, след като не можете да ми представите и ЕДНО доказателство за правотата на думите ви и вашият бог. Доказателство, което да видя и чуя.
7. Разбирате ли. Самият спор е безсмислен. Аз и Митро ви даваме примери от живота който И ВИЕ в момента със 100% сигурност живеете. Неща които и бебе не би оспорило. В замяна вие вече няколко страници продължавате да ми цитирате реплики на някой си приказен герой от книга!!! Нищо друго! Виждате ли колко е абсурдно и жалко да поддържаш такава позиция?
// John Milton
03 May 2007 10:51
mitro Мнения: 29
Prokoba,
1. Нямаш си и на идея с какво съм запознат. Затова, прочети ми още веднъж поста и направи нещо нетипично за вярващите хора... ПОМИСЛИ. Старият завет наистина е пълен със двусмислици. Ето ти един линк да не кажеш, че нищо не знам(е ти пак можеш да кажеш, но това тук са го написали хора които са запознати доста повече и от теб). Тук има конкретни примери, та хвани си библийката и провери http://skeptically.org/newtestament/id19.html
2. Май въобще не си чел внимателно какво съм написал, а?! Да съм писал нещо за двусмислици в евангелията? Май че не? Единственото което съм писал е, че са прекрасни ПРИКАЗКИ. Точно като онези за добрата ламя Спаска. Плюс това не смятам да споря конкретно върху текста на евангелие поради простата причина, че ТЕМАТА на спора е изповядвам ли религия. Може би не е зле да прочетеш и това. А ти се опитваш да промиеш мозъка на хората със своите приказки за библията и бог. Точно както правят християните по цял свят.
3. Ами наистина вашата СЕКТА е малцинство, 33% от хората по света (това, че е най-голяма СЕКТА е друга работа). Между другото тази информация я взех от сайта който ти ми прати, благодаря.
4. Ти не ми отговори на няколкото въпроса които ти зададох, ще повторя:
Цитат:
А откъде точно знаеш, че цялата история за библията и Исус не е измислена, изопачена?
Откъде знаеш, че вярваш така, да не си присъствал(а), да не би да имаш доказателствата, за които чака цял свят чака.
5. Присъедини се към Великия Спагетко или бъди жерва на неговите инквизитори, които ще дойдат със черпаци и кайма и тогава вече ще е късно за спасението на твоята душа!
"Corripe Cervisiam"
03 May 2007 11:22
yurukov Мнения: 1370
Не мога да говоря много за Библията, защото не съм я чел изцяло. Познавам само токъси и анализи. Моето мнение като православен христианин е, че историите в стария завет са предимно измислица - притчи които са съществували много преди християнството и юдейството, които са били просто събирани с времето в книги които са целели да поучават необразованото население и да ги насочват към по-морален път.
Новия завет от друга страна е, поне по мое мнение, записани разкази за живота на Христос и учениците му, които са били до толкова изопачени от последователите им с цел да впечатлят невежото население, че се е стигнало до там, че хората все още вярват, че Христос е превърнал вода във вино и излекувал недъгав. Вярвам, че е бил невероятен екстрасенс и ще наистина е лекувал хората и е преподавал любов и смирение и че е бил невероятно мъдър, но чак пък син Божии, айде стига...
Не мога да кажа, че съм вярващ християнин, но се наричам такъв, защото съм кръстен, ходя на църква и уважавам реликвите и традициите. Но със сигурност съм мислещ и вярвам, че сляпото следване на вярата, без осъзнаването на тези малки неточности и заобикалки се превръща във вманиачване. Точно този процес се развива в момента в мюсюлманския свят - държавата се опитва да се отдръпне от често смешните догми на религията. Същото се е случило в Европа преди около 150-200 години и не е било по-малко жестоко и бурно.
На тоя линк има ли някакви твои разсъждения или няма?(искам ти да кажеш къде и какво, а не някой друг каквото писал, защото е прочел.Нали уж можеш да четеш и да разсъждаваш ТИ, а не някой вместо тебе.Давай.)
Няма значение,че ме мислите за смахнат. Не се оплаквам. Поне си спомнете след време,че един луд ви е казал,че тия думи в Библията РАБОТЯТ на практика и се сбъдват в живота ви. Когато започнат да стават си спомнете
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети Не можеш да добавяш файлове към форума Можеш да сваляш файлове към форума