Форумът

Начало Регни се Потребители Q&A
Подробно търсене    

Влез

Unbefristete EU-Arbeitsgenehmigung за студенти след 5 години

Форумът Религия и Теология -

Потребители писали по темата: Metala, Prokoba, krum, arterybg, mitro, dan4oto ... общо 13
      Часовете са в GMT + 1 Hour  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Гласуване
Иzповядвам ли религия?
да
12%
 12%  [ 2 ]
не
31%
 31%  [ 5 ]
да, камасутра
12%
 12%  [ 2 ]
да, комуниzъм
0%
 0%  [ 0 ]
да, секта (всякакви секти)
6%
 6%  [ 1 ]
абе я не ме zанимавай с простотии
0%
 0%  [ 0 ]
що не си . . .
6%
 6%  [ 1 ]
на тъп ли ти приличам?
18%
 18%  [ 3 ]
да, и дори спаzвам рамадана
0%
 0%  [ 0 ]
да, и на Велик ден се zаковавам на кръст
0%
 0%  [ 0 ]
да, и принасям деца в жертвоприношение според Тората
0%
 0%  [ 0 ]
неzнам дали иzповядвам религия, щото наистина съм тъп
6%
 6%  [ 1 ]
да, теливиzора и компютъра са моите гуру
0%
 0%  [ 0 ]
да, Аzис е моят Бог
6%
 6%  [ 1 ]
Общо гласове : 16
      Нагоре  

-
Автор Съобщение  

03 May 2007 13:55 Цитирайте
Irka

Вижте профила на потребителя  
Изпратете лично съобщение

Metala написа:

6. Ирка, миличка, не ми казвай че Ийсус е умрял за мен, моля те. Ако все още го твърдиш - ДОКАЖИ МИ. Убеди ме, но моля те, БЕЗ цитати от библията? Иначе не виждам защо да вярвам на теб, а не в рокличка на жълти петна. Освен това, не се изкарвай много дейна, стремейки се да НИ спасиш. Защото по този начин натрапваш своите паразитни заблуди и на другите. Както вече сто пъти писах - Обичам ви! Спасете се! Но моля ви не ми приказвайте глупости, след като не можете да ми представите и ЕДНО доказателство за правотата на думите ви и вашият бог. Доказателство, което да видя и чуя.

На кво ти прилича

Мислех да не ти отговарям изобщо , но ще направя един последен опит. Исус умря за теб, да, и това, че ти не го вярваш, не отменя факта, че това се е случило наистина. Искаш да ти го докажа? Ами аз не съм Бог, ако искаш Бог да ти се открие, помоли го да го направи, това е всичко. Аз така направих и живота ми се промени. Исус не е измислица, нито пък Стария или Новия завет. Както Оги вече каза, ако не вярвате, приложете Библията и вижте че работи, защото тя работи наистина, в моя живот работи, затова никой не може да ме убеди, че просто някакви хора са я писали и това са митове и легенди. Аз съм виждала с очите си хора, които Бог е изцерил от рак, от епилепсия, включително мен Бог ме е изцерявал от различни неща ; виждала съм семейства , които са били пред развод свръхестествено възстановени ; наркомани , които са били на хероин да имат напълно нов живот. Последното чудо, за което знам беше , че Бог възстанови напълно яйчника на една приятелка ( той беше отрязан при операция), има го доказано със снимки и с шашардисани лекари много ясно. И всичкото това(а то е много малка част от нещата , за които знам) се е случило на хора, които лично познавам и повечето от тях са ми приятели. Smile Не знам какчо повече да кажа. Аз си виждам тези неща с очите си, но за съжаление има хора и май винаги ще има, дето и да видят мъртвец да възкръсва, пак няма да повярват, че има Бог и че Бог го е направил. Нямам какво повече да кажа и едва ли ще пиша пак. Решението си е ваше. Животът също. Smile

03 May 2007 14:11 Цитирайте
Prokoba

Вижте профила на потребителя  SKYPE Адрес

Така стана и с мен. Аз също съм до тук в постовете си. Живи и здрави Smile

http://www.vbox7.com/play:99fd9bb8 както и
http://www.vbox7.com/play:ea49c127 , а тук
www.bibliata.com както и тук
http://biblia.duh-i-istina.net/index.php?k=43&g=3&tr%5B%5D=2

03 May 2007 14:35 Цитирайте
arterybg

ddd.

03 May 2007 19:00 Цитирайте
Metala

Видяхте ли, как когато се стигна до доказателства, се отказахте веднага?

Нима не ви стигна божията помощ за един последен пост, в който трябваше да ни убедите в това в което вие така ревностно вярвате?

Оги, не очаквах ти да се предадеш толкова лесно... Разочарован съм.

Ирка, май не си учила много по биология, миличка? Май и не познаваш много истински хора, освен твоите християнски братя и сестри, вярващи в чудеса? Примерите които ти ми даде са далеч от чудесата. Наистина, не го казвам само за да те дразня. Необятна е човечката психика, и с воля всичко може да се постигне всичко, включително да спреш сърцето си и после пак да "пуснеш". Да, само с мисъл. А сега за развода. И аз познавам такава двойка... атеисти. На тях Бог не им помогна да се съберат отново, а разумът и обичта им един към друг (все човешки чувства). Виждаш ли, пак опираме до разума срещу сляпата вяра? В тази битка сте истински слаби и много лесно се отказвате. Видяхме го всички тук.
За възстановеният орган... първо, не се знае какво са отрязали лекарите преди това (не е изключено нали? примери за лекарски грешки колкото щеш). Второ, ти чувала ли си че някой клетки регенерират, че се делят и прочие? През 94-та бях обречен да изгубя ръката си, "благодарение" на един мизерен лекар (забележи - човешка грешка, няма дяволи замесени тук). Бях приет по спешност заедно с друго дете, жертва на същия лекар. Двамата ни приеха различни завеждащи. Другото момче остана без ръка. На мен се падна един много готин и изключително добър хирург, който даде всичко от себе си, всичко онова което бе научил и практикувал цял живот, като не само ми запази ръката, но и сега мога да я движа безпроблемно! Хората го нарекоха чудо, ок, за мен е просто един изключително добър доктор, който е имал знанията и не се е страхувал да ги използва. Няма да ти описвам как беше ръката ми и колко от нея се възстанови от самосебе си, защото ако смениш поне за малко книгите които четеш, ще разбереш че твоите чудеса са обяснени подробно.
Запознай се с възможностите на твоя личен (макар и временен) организъм, преди да се заровиш в божествените дела. Бързай, защото нямаш време. Това не е като да прочетеш една книжка, за него се иска цял живот, а понякога повече. Опитай се да опознаеш истинските хора и тяхната психика и ментални възможности, с онези които разчитат на разума си, а не на недоказани историйки. Те биха ти отделили време, внимание и много търпение, за да ти покажат истинският свят лишен от чудеса. Това което мен и останалите тук ни караше да продължим спора.

Ако искате отговаряйте. В момента единствено доказахте колко далеч сте от света в който съществувате. Не можете дори да защитите нещата в които толкова сляпо вярвате. Какво можем да кажем повече?

П.П. Радвам се, че ако не друго, освободихме форума от вашите натрапчиви глуости. Не знам дали знаете, но точно те са накарали много хора да спрат да пишат тук.

Довиждане. Живи и здрави!

Better to Reign in Hell, than to Serve in Heaven
// John Milton

04 May 2007 9:44 Цитирайте
erdtek

Ето това е един от бъдещите проблеми, които трябва да се решат от обществтото. Проблема с религиите. Каквото и да си говорим има много неразбирания и от двете страни, от страна на "вярващите" и на "невярващите". Ако искаме един ден всички да живеем в мир, то това разбиране трябва да е налице, защото лошите неща стават точно от незнание, от непреценяване, от глупости и т.н. Ако хората можеха да се научат не само да налагат своето мнение, ами да се опитват и да разберат другото, то тогава живота ни щеше да е по-добър. Да налгаш своето мнение на други е все едно да налгаш своето его върху тях. Ако се научим да действаме като едно цяло, а не като тези и онези поотделно може да постигнем много повече неща в този живот. Тези "караници" и "убеждавания" само ни разделят. И това не го казвам в защита на някоя от двете страни, ами го казвам и към двете.

everything will continue somewhere ...

04 May 2007 10:41 Цитирайте
Metala

Адаш всичко развали пак с твоята либералност. Не може така, приятелю. Идват някакви си хора и ти казват как Бог направил земята за 6 дена, а на 7мият си почивал, после как всички сме братя и сестри щото виж Адам и Ева се скъсали от секс и тъй се навъдило цялото човешко царство... И остави това, после следват и още по-големи простотии, дето няма да ги казвам щото ще се намери пак някой дето да ми следи запетайките и да ми каже че не съм компетентен. (Македонски каде си?)
Ако другите бяха либерални и не натрапваха лъжите си на останалите, нямаше изобщо да ми пука в кой вярват. В случея ние имаме повече право да спорим, защото имаме факти зад гърба си, а те - една книга, която постоянно и отчаяно цитират, сякаш това е някакъв закон или пък учебник по животознание. Човече, това е жалко! Щом ме карат да се чувствам тъпо и да си губя времето заради техните глупости и мога да си защитя своята гледна точка - не виждам и една причина поради която да не го направя.

// John Milton

04 May 2007 15:46 Цитирайте
mitro

Цитат:
Аз също съм до тук в постовете си. Живи и здрави Smile

... owned!

Което ми напомня, arterybg, кефиш! Задължително трябва да се запознаем :>

Колега нищо против разбирателството, но то трябва да е вдустранно, защото църквата и религията като цяло е доказала как се разбира с неверниците. Инквизицията, горенето на жени, мислени за вещици, 4 кръстоносни похода (ако не се лъжа за бройката), джихад и т.нт. Някак си тези неща не допринасят много за разбирателството, нито пък някой поп да блудства с дете и после църквата да го покрие (доколкото знам този декрет беше издаден наскоро от папата, за да не си опетнявало името на църквата ;/)

А пък Великия Спагетко си е много по-либерален. Стига всяка неделя да ядеш спагети няма да вриш с каймата в ада. За повече информация : en.wikipedia.org/wiki/Flying_Spaghetti_Monster :>

Хайде, живи и здрави

"Corripe Cervisiam"

04 May 2007 20:50 Цитирайте
erdtek

Двустранно трябва да е колега, трябва да има разбирателство от двете страни една към друга. Както едната ти ръка се разбира с другата. Двете страни трябва да се познават. Тогава могат да се водят разумни дискусии, а не както сега всеки се опитва с думи да надделее над другия. Нито едните знаят положението на другия, нито обратно. Естествено в такива дискусии и двете страни трябва да са отворени една към друга, едната страна да може да се постави на мястото на другата, и това не е лесно, но си заслужава да се опита, най-малкото защото опознаваме какви хора има още на този свят и ние живеем с тях, и ако искаме да има мир, трябва да се разбираме с тях, а не да водим спорове, кавги, войни, кой е бил прав и кой не. От тези неща няма файда.

05 May 2007 0:39 Цитирайте
Metala

Very Happy
Човече, това са общи приказки с които всички сме съгласни. Поне официално. Кажи ми обаче как може да продължи дискусия, която започва с налагането на абсурдни неща Като единствената причина за това е някаква си книжка! Все едно да ти кажа : "Купи ми три кила моркови и си боядисай левият крак в лилаво, защото всички тука сте родственици на зайката от една майка и трябва да ревете три пъти през 2 часа всеки 3-ти ден? То така го пише в книгата на Зеленошийната Дриплоквачка, дето е божествена и уникална и няма да спорите с нас, преди да сте я прочели! " Това тук не е по-абсурдно от нещата които те излагат.
Ти знаеш, че когато се опитват да ти наложат нещо, било то и хубаво, ти автоматично се дърпаш. А какво да говорим за нещо което е абсурдно, обидно и напълно лишено от разум! Как може да има равноправна дискусия ако само едната от страните излага факти?
Нека оставим нещата така, както са си в момента.
Виж какво е спокойно. Нека се радваме на свободата си преди да наложат закони както в Америка. Вчера видях част от някакъв закон в Масачузец (май), в който пишеше, че ако обидиш бог, Исус или светият дух, отиваш зад решетките за годинка + няколко стотин долара глоба. Нали се досещаш че ако отречеш просто съществуването на богове, (което би трябвало да е в правото ти, щом е редно да приемаш обратното), то тогава автоматично се брои за богохулство и... "Хей, би ли ми подал сапуна?" Куул, какво ще кажеш сега?

|търпимост, уважение, равенство, свобода|

Живи и здрави.

Нека изоставин вече тая графа, щото само тъпчем на едно място, пък и няма съперници вече...

// John Milton

08 May 2007 2:20 Цитирайте
arterybg

ddd.

dd..

08 May 2007 8:22 Цитирайте
erdtek

arterybg,

тези хора, които описваш, са една част от тези, които се насочват към религиите. Има и други хора, които са много умни и си имат своите причини да се насочат към това. Има други нормални хора, на които им са се случили доста "странни" за нормалния ни начин на живот неща и са се насочили към религиите. Има и други хора, които намират нещо хубаво в религиите. Искам да ти кажа, че не можеш да сложеш всички хора под един знаменател. Иначе както казваш, най-кофтито е да те манипулират за нечия изгода, но затова все пак е добре сами да се усещат и да знаят, че е възможно.

А между другото думите "религия" и "секта" са сложни за употреба, защото много хора ги разбират и виждат по различен начин.

08 May 2007 11:43 Цитирайте
arterybg

ddd.

dd..

09 May 2007 0:52 Цитирайте
erdtek

кофтито на тази дискусия е, че ти си представяш едни неща, може би някакви ситуации, четеш какво аз съм написъл или някои друг и прилагаш тези думи върху това, което ти си представяш и естествено нещата не се връзват. И същото е и с мен. Като приложа това, което ти си написал не се връзва с това, което аз съм си представял. Тъпо Smile. И може би, ако знам за какво приказваш, сигурно ще се съглася с теб, и ако ти знаеш аз за какво приказвам, може би също. Все пак едва ли на някой от всички тук му липсва разум. Всеки си има своите причини за да вярва в нещо или не. Всеки вярва в нещо различно от другите хора или по различен начин. И това не трябва да ни противопоставя едни срещу други. Това е, което се опитвам да кажа. Не обичам споровете, и затова не ми и харесва как хората тук спорят едни срещу други. Всеки се опитва да си защити неговата гледна точка и никой не иска да бъде отворен към другите гледни точки, да ги разбере. Много добре е написано на Парламента в София, много добре и хан Кубрат го е обяснил на своите синове с пръчките. Според мен споровете, разделението на хората, предразсъдъците разрушават единството.

Присъединявам се към Метала да оставим темата и към:

|търпимост, уважение, равенство, свобода|

10 May 2007 2:02 Цитирайте
Metala

Адаш, ако не обичаш споровете какво правиш тук? Ние имахме спор и победихме. Ти се намесваш сега с идеята че не обичаш спорове... Второ май не четеш какво пишем ние, защото не отговаряш адекватно на нашите постове ами си пишеш обичайте приказки за разбирателство и търпимост. Човече, отвори нова тема за това. Кръсти я "Разбирателство и Търпимост" и да видим що за дискусия ще става. Освен това не замесвай "странните неща" дето се случвали на хората, щото сам знаеш колко субективно е това. Има такива дето не знаят що е прилив, отлив и слънчево затъмнение (примерно!). И могат да се заклеят в майките си че това е божие дело. И същите тия малоумници ще отдледат поколения с тия вярвания, които някой ден ще имат власт над сътбите на останалите хора, дето видиш ли са богохулници и имат значително по-малко ядрени ракети (и диетична кола). Не ми се мисли На кво ти прилича Ако имаш да коментираш нашият подтик да започнем спора тук, давай - иначе прави новата тема за търпимостта.

// Тва дето си ме цитирал беше ирония.

// John Milton

13 Dec 2007 10:06 Цитирайте
Chipp

Няма как да не победите в подобен спор, религията не се крепи на доказателства или на истината въобще, тя е създадена да крепи слабите и немощни хора, който нямам достатъчно голямо самочувствие да благодарят на себе си. Няма как да убедиш вярващ човек, че бог не съществува(не един път съм се опитвал, просто е безсмислено, каквито и доказателства да му изтъкнеш, каквито и простотии от библията да му покажеш). Изобщо вярата, че горе има някой, който ни наблюдава , обича и помага на всички ни (6милярда) когато имаме нужда от него си е абсурдно. Шибаната религия е един скапан паразит, който ни ограничава интелектуално, и ни спира развитието от много години.
Няма ли най – накрая да се отърсите от вярата, която ви ограничава постоянно и да погледнете света с чисти и неподправени от някой очи, да разсъждавате сами, без никой да ви насажда паразитни мисли,

„Армия от един”
      Нагоре  
Създайте нова тема  Напишете отговор Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Форумът Религия и Теология -
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
Не можеш да добавяш файлове към форума
Можеш да сваляш файлове към форума

Нагоре  

Страница 3 от 4
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Идете на: